Vítkovice – Bohemians 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 10:1 (kon.) | Chodov – Sparta 8:4 (kon.)
Tatran – Česká Lípa 11:4 (kon.)
konec
FAT PIPE Florbal Chodov
8:4 (3:2, 1:1, 4:1) Stav série: 1:0
ACEMA Sparta Praha
Úterý 12.03.2024, 19:00 • SH Jižní Město • Livesport Superliga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný úterní večer všem florbalovým fanynkám a fanouškům. Play-off je tu! Vrchol se rozjel v předkole, dnes však začíná pravá bitva v podobě čtvrtfinálových zápasů. Společně se budeme věnovat souboji mezi Chodovem a Spartou.
     
    FAT PIPE Florbal Chodov
    Chodov je jedním z největších překvapení základní části. Tým z Jižního Města nebyl před sezonou pasován na tým bojující o top čtyřku, opak je však pravdou. Svěřenci Davida Podhráského zvládli důležité souboje s Bohemians či Spartou, neztráceli tentokráte s týmy z nižších pater tabulky a dokonce i trápili elitní trojici soutěže. Vše ještě Chodovští vygradovali v Poháru Českého florbalu, kde si postupně vyšlápli na Vítkovice i Mladou Boleslav, na pohár si ale Chodov nakonec nesáhl, ve finále totiž padlpo boji se střešovickým Tatranem. I tak to byla pro pražský celek velká vzpruha před vrcholem sezony, který právě teď přichází.

    Realizační tým okolo Davida Podhráského a Adama Štegla dal dohromady směsici dravého mládí a zkušeností. První složku jednoznačně nejvíce zastupuje Antonín Votava s obránci Markem Matouškem, Davidem Horkým a brankářem Karlem Hodíkem. Zkušenosti poté bezpochyby nechybí kapitánu Tomu Ondruškovi, Tomáši Sýkorovi, Jiřímu Bauerovi či Marku Vávrovi. Tito borci vědí, jak vyhrávat klíčové duely a právě na ně bude Chodov nejvíce spoléhat i v napínavé čtvrtfinálové sérii.
     
    ACEMA Sparta Praha
    Velké očekávání měla před touto sezonou Sparta. Pražané do svého kádru přivedli další zajímavá jména a netajili se tak vysokými ambicemi. Tým trenéra Marka Vojty během základní části se nevyhnul několika zaváháním, mrzet především musí prohry v Liberci, v Ostravě či doma s Českou Lípou. Pokud by k těmto selháním s týmy z nižších pater tabulky nedošlo, tak by Sparťaně začínali play-off doma. To je však pouhé kdyby. Spartu si jako pátý celek tabulky ve výběru nikdo nezvolil, a tak na ní zbyl Chodov. Už i to značí, jak nepříjemným soupeřem je Sparta ve vyřazovacích bojích. V jejím kádru totiž najdeme spoustu ostřílených borců s touto částí sezony i hráče, kteří to v klíčových momentech umí pořádně přitvrdit. Rozhodně se dá tedy očekávat dlouhá, tvrdá a vyrovnaná série, ze které bude odcházet jeden tým velmi zklamán.

    Jestli něco Spartě v základní části šlapalo na jedničku, tak to byla první útočná formace. Bodově nejvýrazněji se dařilo Jiřímu Curneymu, který po nepříjemné nemoci se do superligového kolotoče vrátil ve velkém stylu. V základní části zapsal úctyhodných 78 bodů a ovládl produktivitu celé soutěže. Skvělou základní část zažil i Mikuláš Krbec s osmapadesáti získanými body. Krbec však laboroval v posledních zápasech se zraněním, bude tak záležet, v jakém zdravotním stavu do čtvrtfinále naskočí. Třetím borcem do party, který nasbíral před padesát bodů byl poté slovinský legionář Robert Košir. Velký vliv na hru Sparty má poté i předsezonní posila Martin Pražan, jenž se zařadil okamžitě mezi hlavní tváře týmu a v průměru na hřišti strávil nejvíce času. Pro Pražana navíc bude série velmi speciální, protože právě v dresu soupeře slavil dva mistrovské tituly.
     
    Úvodní sestavy:

    FAT PIPE Florbal Chodov: Hodík (Dittrich) – Matoušek, Sýkora, J. Bauer, Horký, Slunečko, Tichý, M. Šmíd – Ondrušek (C), Komárek, Vávra, Vošta, V. Klápa, V. Petráň, Votava, Skřivánek, Kafka, Eremiáš, J. Dufek.
    Trenér: David Podhráský

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Hejna) – Pražan (C), Marvánek, Kareš, Pruner, J. Sedláček, Wertheim – Curney, Krbec, Košir, Zouzal, Mat. Čermák, Ujhelyi, Peška, Juha, Fišer, Kos, Šváb.
    Trenér: Marek Vojta

    Rozhodčí: Jiří Šedivý – Radek Štengl.
     
    Všichni aktéři dnešního prvního čtvrtfinále jsou již na palubovce. Za malou chvilku půjdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly zápasu máme za sebou, vítězně z něj vzešli domácí, kteří se dostávají k první útočné akci.
     
    00:31
    Sparťané zahrozili hned při své první akci a byla to šance obrovská! Marek Zouzal se vytočil až do střely a orazítkoval tyč domácí branky!
     
    01:30
    Domácí se pokusili prodrat se do zakončení postupnou rozehrávkou, hosté však dobře přečetli chodovský úmysl a získali kotouč do své moci.
     
    02:03
    Ani jeden z týmů na nic v úvodu nečeká, sledujeme aktivní hru obou celků od úvodních sekund.
     
    02:37
    Po rychlé rozehrávce našel Krbec dobře postaveného Pražana. Ránu hostujícího kapitána doázal Hodík vyrazit pravou nohou.
     
    02:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté otevírají skóre! Mikuláš Krbec našel volného JIŘÍHO CURNEYHO a nejproduktivnější hráč základní části se v těchto situacích nemýlí! Asistence: Mikuláš Krbec.
     
    03:22
    Po výhozu Beneše odvedl dobrou práci Bauer, který silově přetlačil Čermáka a získal míček do držení domácích.
     
    04:20
    Skřivánek při rychlém protiútoku na nic nečekal a rovnou za půlící čarou natáhl ke střel, rána centra chodovské třetí formace skončila na bloku jednoho z hostů.
     
    04:54
    Chodov právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! TOM ONDRUŠEK natáhl ke střele z větší vzdálenosti a míří přesně! Na odpověď domácích se tak dlouho nečekalo a pokračujeme opět za srovnaného skóre. Asistence: Mikuláš Komárek.
     
    05:52
    Votava se zřejmě pokusil zaskočit Beneše ranou od mantinelu, rána se domácímu mladíkovi ale moc nepovedla. Sparta se dostává k balonku.
     
    07:07
    Dobře se do obrany vrátil Juha. Hostující útočník obral Petráně a umožňuje tak spoluhráčům vystřídat.
     
    08:54
    Řada ztrát obou týmů v posledních minutách, míček mění rychle svého adresáta.
     
    09:25
    Ostrý souboj Marvánka s Voštou vyšel vítězně pro druhého jmenovaného, jenž vybojoval pro svůj tým rozehrávku v rohu útočného pásma.
     
    09:38
    Votava využil své rychlost, oběhl branku a hledal volného Petráně. Backhandovou přihrávkou však svého spoluhráře nenašel přesně.
     
    10:07
    Pěkné gesto od domácích, po kterém bude rozehrávat Sparta. Takové gesto se ve vyřazovacích bojích moc často nevidí.
     
    10:53
    Sparťanská první formace opět ukázala svojí sílu, další svůj pokus na Hodíka vyslal Zouzal, ale domácí brankář jeho pokus viděl a vyrazil ho maskou.
     
    11:25
    Vojtěch Klápa se vykličkoval z rohu hřiště, našel Jiřího Bauera. Dělovka domácího zadáka ale končí vysoko nad brankou hostí.
     
    12:00
    Matěj Čermák našel přes šířku hřiště Ujhelyiho, který však napálil míček pouze do blokujícího chodovského zadáka.
     
    13:20
    Parádní střídání třetí chodovské formace, aktivní Vojtěch Petráň se dostal ke dvěma zakončení, ale Martin Beneš byl připraven a jeho pokusy zlikvidoval.
     
    14:29
    Komárek se šikovně zbavil Zouzala v obranném pásmu domácích, následně chodovský útočník hledal Ondruška, kterého však dobře od míčku odclonil Pražan.
     
    15:11
    Ránu Vávry vyrazil Beneš pouze před sebe, kde se ho pokusil dorážet Šmíd. I proti tomuto zakončení ale vytáhl Beneš parádní zákrok!
     
    16:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané opět vedou! Juha při signalizovaném vyloučení našel volného JANA PEŠKU, který svojí první brankou v superligovém play-off posílá hosty opět do vedení! Asistence: Josef Juha.
     
    17:27
    Vávra našel z rohu nabíhajícího Sýkora, který vypálil nebezpečně. Beneš stačil na poslední chvíli zasáhnout pravou rukou.
     
    18:17
    Chodov právě vstřelil branku!
    Domácí opět srovnávají! Chodov vyřešil skvělě rychlý protiútok, Ondrušek našel křižnou přihrávkou nabíhajícího MARKA MATOUŠEK, který vypálil míček za záda Beneše! Asistence: Tom Ondrušek.
     
    18:55
    Martin Beneš po dalším zákroku na nic nečekal a dlouhým výhozem okamžitě hledal nabíhajícího Krbce. Dobrou práci do defenzivy ale předvedl Horký a vybojoval míček pro chodovskou stranu.
     
    19:43
    Ondrušek zakončoval z první, ale jeho pokus končí vysoko nad sparťanskou brankou.
     
    19:58
    Chodov právě vstřelil branku!
    Dvě sekundy před koncem třetiny jde Chodov poprvé do vedení! Komárek dlouhou příhrávkou našel Sýkora, jenž dobře trefil míček ze vzduchu. Beneš vyrazil pokus chodovského zadáka pouze před sebe, kde stál však volný MAREK VÁVRA a přidává třetí trefu domácích! Asistence: Tomáš Sýkora.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část dnešního čtvrtfinále je minulostí a rozhodně jsme se nenudili. Diváci na Jižním Městě totiž mohli vidět hned pět branek. Sparťané dvakrát vedli zásluhou Jiřího Curneyho a Jana Pešky. Chodovští však dokázali reagovat brankami Toma Ondruška a Marka Matouška. Už to vypadalo, že do kabin se půjde za vyrovnaného stavu, ale domácí poslal dvě sekundy před koncem první dvacetiminutovky poprvé do vedení Marek Vávra.

    Počet střel na branku po 1. třetině: 10:6.
     
    V hale na Jižním Městě je vše připraveno na start druhé třetiny, jde se na věc!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Curney se pokusil při rychlém protiútoku přejít Sýkora, jeho úmysl mu však nevyšel. Domácí zadák se nenechal zaskočit.
     
    20:34
    Parádní obranný zákrok Zouzala, který strčil hůl do střely Marka Vávry.
     
    21:42
    Chodovští dobře vstoupili do druhé periody, domácí zatím hostům skoro nepůjčují míček.
     
    23:31
    Ondrušek z rohu se protlačil před Beneše, následně našel nabíhajícího Komárka, který ale míček poslal až na tribunu.
     
    25:34
    Votavovi rána vůbec nevyšla, v následném brejku se však hosté k zakončení nedostali, dobrý návrat do obrany totiž předvedl Slunečko.
     
    26:34
    Emoce na hřišti postupně houstnou, domácí si žádají dvě minuty pro hostujícího brankáře Martina Beneše po srážce s Komárkem. Sudí však dávají jasně najevo, že vylučovat se nebude.
     
    27:48
    Do rychlého protiútoku se dostal hostující Čermák. Sparťanský útočník si však se situací neporadil dobře, jeho rána mezi nohy Hodíka neměl šanci na úspěch.
     
    29:04
    Votava se skvěle vrátil do obrany, vypíchl míček pro svůj celek a umožňuje spoluhráčům vystřídat. Opravdu parádní práce od chodovského útočníka.
     
    29:44
    Sparta v druhé třetině zatím spoléhá především na protiútoky. Při dalším z nich backhandem zakončoval Curney, ale rána mu vůbec nevyšla.
     
    29:58
    Chodov právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují vedení! Tom Ondrušek našel krásnou přihrávkou MIKULÁŠE KOMÁRKA, který posouvá svůj tým do dvoubrankového vedení! Asistence: Tom Ondrušek.
     
    31:21
    Další sparťanské zaváhání se pokusil využít Slunečko, který pálil k protější tyči, Beneš ale dobře vytasil svojí levou ruku a opět podržel svůj tým.
     
    32:33
    Po ztrátě Ondruška se hosté tlačili do protiútoku, při kterém Krbec našel na protějším mantinelu Košira. Rána slovinského legionáře v dresu Sparty ale nebyla přesná.
     
    33:01
    Další skvělý blok od Prunera, který v této disciplíně dnes opravdu exceluje.
     
    33:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté snižují! Ujhelyi našel krásnou přihrávkou MATĚJE PRUNERA, který z bezprostřední blízkosti překonává Hodíka! Situaci ještě posvětili sudí po přezkoumání videa, a tak se Sparta dostává opět na kontakt! Asistence: Lukáš Ujhelyi.
     
    34:12
    Krbec při přečíslení nic nevymýšlel a rovnou nahodil na Hodíka. Domácí brankář měl problémy s poskakujícím míčkem, nakonec si ale s nebezpečnou situací poradil.
     
    35:42
    Bauer se dopředu nežene, po zisku míčku uklidňuje hru a oba týmy střídají.
     
    36:04
    Další závar před Hodíkem, zakočoval Wertheim i Juha, ale Hodík se překonat nenechal.
     
    37:08
    Po střetu s Voštou končí na hřišti Martin Pražan, hostující kapitán si vyžádal ošetření.
     
    38:43
    Sparťané vytáhli své napadání, třetí chodovská formace ale nepříjemnou situaci ustála. Slunečko drží kotouč za brankou a domácí prostřídávají.
     
    39:44
    Další sportovní gesto, tentokráte od Matěje Čermáka, který se hlásí, že tečoval míček. Tohle chceme vidět.
     
    39:57
    Rána Komárka je to poslední, co jsme viděli ve druhé třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou dvacetiminutovku, ve které jsme viděli jednu branku na každé straně. Chodov dokázal odskočit v polovině základní hrací doby po brance Mikuláše Komárka. Sparťané však reagovali o čtyři minuty později, kdy snížil Matěj Pruner. Emoce s průběhem zápasu stoupají, rozhodně nás čeká zajímavá třetí část zápasu!

    Střely na branku po 2. třetině: 19:16.
     
    Na Jižním Městě je vše připraveno, třetí třetina započne za malou chvilku!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Buly vítězné pro Sparta, ta tak může rozjet první akci třetí periody.
     
    40:48
    Chodovští se hnali do brejku, ten je však zastaven po odpískání sudího Štengla, ten viděl faul Komárka.
     
    41:31
    Čermák se tlačil do zakončení od mantinelu, za Hodíka míček dostat nedokázal.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu ACEMA Sparta Praha:
    Matěj Pruner – 2 min., Bránění ve hře.
     
    41:44
    Pruner poslal za mantinel Voštu, Chodov si tak zahraje první početní výhodu zápasu.
     
    42:28
    Bauer dělovkou pouze do Beneše, ten vyhazuje až k Hodíkovi.
     
    42:50
    Chodov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku! JIŘÍ BAUER dostal nabito od Vávry a tvrdou dělovkou nedal brankáři hostí šanci! Asistence: Marek Vávra.
     
    43:53
    Komárek se chtěl natlačit do zakončení ze strany, Zouzal ale předvedl výborný návrat a domácího útočníka vytlačil.
     
    44:51
    První útočná formace Sparty uzamkla soupeře, rána Pražana ani Zouzala ale nedokázala překonat Hodíka.
     
    46:05
    Míček propadl před branku k Votavovi, který však trefil pouze do hrudi brankáře Beneše.
     
    47:34
    Chodov právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují vedení! Curney zaváhal v rozehrávce, což domácí potrestali. Komárek našel za obranou MARKA VÁVRU a ten se v souboji tváří v tvář brankáři hostí nemýlil! Asistence: Mikuláš Komárek.
     
    47:34
    Sparta si vyžádala oddechový čas.
     
    50:34
    Sporné situace na obou stranách, emoce se nám začínají navyšovat.
     
    52:23
    Hra se nám v posledních minutách trochu uklidnila, Chodovští v rozehrávce rozhodně nespěchají a Sparta bude muset naopak zvýšit svojí aktivitu, pokud chce se zápasem něco udělat.
     
    53:26
    Krbec se řítil do šance, hostující křídelník se natlačil do zakončení, ale na Hodíka zblízka nevyzrál.
     
    54:50
    Sparťané to zkoušejí v šesti!
     
    56:00
    Bauer to zkoušel přes celé hřiště do prázdné branky, svojí rychlost ale předvedl Zouzal, jenž na poslední chvíli zabránil tomuto nebezpečnému pokusu.
     
    56:57
    Klápa těsně před Benešem nechal vyniknout hostujícího brankáře!
     
    57:10
    Hosté dostali míček do sítě, branka ale neplatí. Čermák se ještě předtím provinil sekáním!
     
    57:42
    Hosté jsou na útočné polovině a tlačí, chodovská obrana je však zatím urputná a pevná.
     
    58:21
    V rychlém sledu pálil Zouzal a následně Krbec. Dva parádní bloky předvedli domácí obránci!
     
    58:37
    Vyloučení v týmu FAT PIPE Florbal Chodov:
    Mikuláš Komárek – 2 min., hra rukou.
     
    58:37
    Komárek zastavil střelu Zouzala rukou, Sparta si zahraje přesilovou hru.
     
    58:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté snižují! Po přihrávce Curneyho poslal míček s přehledem za Hodíka ROBERT KOŠIR! Asistence: Jiří Curney.
     
    58:55
    Chodov právě vstřelil branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Po neštastném odrazu se dostal k míčku MAREK VÁVRA a kompletuje tak hattrick! Bez asistence.
     
    59:10
    Dnešní utkání sleduje na Jižním Městě 242 diváků!
     
    59:33
    Sparta se nevzdává a zkouší to ještě v šesti.
     
    59:46
    Chodov právě vstřelil branku!
    Domácí ještě pojišťují své vítězství trefou do prázdné branky! Hodík našel MARKA VÁVRU, který ukazuje, že na startu play-off má skvělou střeleckou formu. Asistence: Karel Hodík.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi první duel čtvrtfinálové série mezi Chodovem a Spartou. První bod do série bere celek z Jižního Města, který se raduje po výhře 8:4. Po vyrovnaných dvou periodách dokázali Chodovští v prvních deseti minutách té třetí definitivně odskočit. Hlavním hrdinou se stal útočník Marek Vávra, který do sítě soupeře nasázel čtyři branky a započal tak vyřazovací boje ve velkém stylu. Série bude pokračovat opět zítra od 19 hodin na hřišti Chodova.

    Střely na branku: 29:23.
    Nejlepší hráči: Marek Vávra – Matěj Pruner
     
    FAT PIPE Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha 8:4
    Branky a nahrávky: 5. Ondrušek (Komárek), 19. Matoušek (Ondrušek), 20. Vávra (Sýkora), 30. Komárek (Ondrušek), 43. J. Bauer (Vávra), 48. Vávra (Komárek), 59. Vávra, 60. Vávra (Hodík) – 3. Curney (Krbec), 17. Peška (Juha), 34. Pruner (Ujhelyi), 59. Košir (Curney). Rozhodčí: Jiří Šedivý – Radek Štengl. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 242. Zásahy brankářů: 19:21. Po třetinách: 3:2, 1:1, 4:1.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosu napočtenou! (21:01:06)

    Adam Černý


    Hledáme zpravodaje pro tým ACEMA Sparta Praha. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 5. Ondrušek (Komárek), 19. Matoušek (Ondrušek), 20. Vávra (Sýkora), 30. Komárek (Ondrušek), 43. J. Bauer (Vávra), 48. Vávra (Komárek), 59. Vávra, 60. Vávra (Hodík) – 3. Curney (Krbec), 17. Peška (Juha), 34. Pruner (Ujhelyi), 59. Košir (Curney)


    Využití: 1:1. Zásahy brankářů: 19:21.
    FAT PIPE Florbal Chodov: Hodík (Dittrich) – Matoušek, Sýkora, J. Bauer, Horký, Slunečko, Tichý, M. Šmíd – Ondrušek (C), Komárek, Vávra, Vošta, V. Klápa, V. Petráň, Votava, Skřivánek, Kafka, Eremiáš, J. Dufek.
    Trenér: David Podhráský

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Hejna) – Pražan (C), Marvánek, Kareš, Pruner, J. Sedláček, Wertheim – Curney, Krbec, Košir, Zouzal, Mat. Čermák, Ujhelyi, Peška, Juha, Fišer, Kos, Šváb.
    Trenér: Marek Vojta

    Rozhodčí: Jiří Šedivý – Radek Štengl

    Diváci: 242
    Chodov 4 1 Sparta
    #1 Úterý 12.03.2024 • 19:00
    Chodov - Sparta 8:4
    #2 Středa 13.03.2024 • 19:00
    Chodov - Sparta 4:2
    #3 Sobota 16.03.2024 • 15:30
    Sparta - Chodov 6:9
    #4 Neděle 17.03.2024 • 18:00
    Sparta - Chodov 8:7 po s.n. (4:3)
    #5 Úterý 19.03.2024 • 19:00
    Chodov - Sparta 5:3
    bahis siteleri