USA – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Čína – Japonsko 3:2 (1:0 po s.n.) | Dánsko – Německo 1:5 (kon.)
konec
USA
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 04.04.2024, 01:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého hokeje! Tentokrát toho ženského. Dnes startuje Mistrovství světa v americké Utice. Program úvodního dne uzavře souboj domácího USA se Švýcarskem. Američanky jsou úřadujícími mistryněmi světa a do zápasu vstupují jako obrovské favoritky. Pro Švýcarky bude duel především velmi kvalitní přípravou na souboje s Finkami či Češkami a pak na play-off.
     
    Švýcarsko:
    Švýcarky se postupně vypracovaly do pozice širší světové špičky a na MS jsou stabilními účastnicemi elitní skupiny. Medailově jim to na MS cinklo pouze v roce 2012 a na Olympijských hrách pak v roce 2014 v Soči. V obou případech získaly bronz. Na posledních třech šampionátech obsadily shodně čtvrtou pozici. V posledních dvou případech je v soubojích o 3. místo přehrály české hokejistky. Pomyslné brambory získaly hráčky ze země helvetského kříže také na posledních OH v Pekingu.

    Posledními zápasy Švýcarek před MS byly únorové duely EHT v Liberci. Svěřenkyně kouče Colina Mullera tam podlehly 1:3 Finkám, zdolaly 4:3 Švédsko a podlehly 3:4 v prodloužení domácím Češkám.

    Kádr pro MS je velmi mladý. Věkový průměr týmu činí 21,7 let. Hlavně obrana by mohla postrádat zkušenost. Nejstarší obránkyni Stefanii Wetliové je 24 let. Největší hvězdy mají Švýcarky v útoku. Duo Lara StalderováAlina Müllerová patří k tomu nejlepšímu v rámci světového ženského hokeje. Müllerová letos nastupuje v nově vzniklé zámořské profesionální PWHL. Stalderová se po letech ve Švédsku vrátila domů. V dresu Zugu hrála paradoxně až druhou nejvyšší soutěž. Vedení klubu ale složilo skvělý tým s několika reprezentantkami, který si bez ztráty jediného bodu zajistil postup mezi elitu. Stalderová jednoznačně opanovala kanadské bodování s neskutečnou bilancí 129 bodů (63+66) v 17 zápasech. O branku by se mělo podělit osvědčené duo Andrea Brändliová, která chytá ve švédské lize, a Saskia Maurerová. Ta nasbírala zkušenosti v americké univerzitní NCAA a před letošní sezónou se vrátila do Švýcarska, kde nastupovala za SC Bern.
     
    USA:
    Američanky vládnou světovému ženskému hokeji společně s Kanadou. V Utice budou obhajovat zlaté medaile z loňského MS v Bramptonu, kde utnuly dvouletou nadvládu domácích Kanaďanek. USA má ve sbírce celkově deset zlatých medailí z MS a další dvě z OH. V tomto ohledu stále mírně zaostává za Kanadou (12 zlatých z MS, 5z OH).

    Kádr pro domácí šampionát tvoří mix hráček z profesionální PWHL a univerzitní NCAA. Nescházejí ani dlouholeté a v zámoří velmi populární hvězdy Hilary Knightová (pro ni to bude už 15. účast na MS) s Kendall Coyneovou Schofieldovou (11. účast). Pozici brankářské jedničky by měla zastat hrdinka loňského MS Aerin Frankelová, připravena bude také již osvědčená Nicole Hensleyová. V obraně pak nescházejí Megan Kellerová či Savanah Harmonová.

    V únoru celek USA sehrál trojici přípravných duelů proti Kanadě, které ale nevyšly podle představ Skončily totiž výsledky 2:4, 0:3 a 1:6. V přípravě před MS si pak svěřenkyně Johna Wroblewskiho zahráli proti Češkám. Zde splnily roli favoritek výhrou 6:1.
     
    Vzájemné zápasy vyhrávají pouze Američanky. Většinou navíc s nulou. Švýcarkám se povedlo skórovat pouze na loňském MS, duel však skončil jasně 1:9. Nejvyšší americká výhra se datuje k MS 2012, kde se zrodil výsledek 10:0.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Frankelová (Hensleyová) – Harmonová, Kellerová (A), Barnesová, Harveyová, Winnová, Guildayová, Dunneová – Knightová (C), Carpenterová (A), Coyne-Schofieldová – Murphyová, Heiseová, Bilkaová – Simmsová, Janeckeová, Curlová – Edwardsová, Panneková, Scamurraová – Edenová.
    Trenér: John Wroblevski

    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Hauserová, Büchiová, Wetliová, Rosselová – Enzlerová, Müllerová (A), Stalderová (C) – Zimmermannová, Leemannová, Ingoldová – Herzigová, Ryhnerová, Weyová – Schaeferová, Martiová, Quennecová (A).
    Trenér: Colin Müller

    Rozhodčí: Lieffersová (CAN), Martinová (CAN) – Saarimäkiová (FIN), Toddová (CAN).
     
    Aktérky zápasu už nastupují na ledovou plochu. Hlediště se na utkání domácích Američanek zaplnilo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Alex Carpenterová táhla podél pravého mantinelu první akci USA. Její přihrávku nezachytila na slotu Kendall Coyne-Schofieldová.
     
    00:58
    Nahození Caroliny Harveyové tečovala v předbrankovém prostoru Kendall Coyne-Schofieldová a Andrea Brändliová si připsala první ostrý zákrok.
     
    01:13
    Aerin Frankelová zachytila vyhozený puk a raději ho před dobruslující Sinjou Leemannovou přikryla.
     
    02:49
    Američanky mají tlak v útočném pásmu. Ten nyní přerušila Brändliová, která přikryla puk, který se k ní odrazil od mantinelu.
     
    03:30
    Coyne-Schofieldová nahrála před branku Hillary Knightové. Jedna z nejlepších hokejistek historie zakončovala bekhendem a Brändliová zasahuje lapačkou.
     
    03:56
    Nápor Američanek sílí! Z hranice brankoviště neskórovala Kelly Panneková. Puk zřejmě s přispěním Brändliové vyskočil vedle branky.
     
    05:12
    První šanci měly Švýcarky. Lara Stalderová se ocitla sama před Frankelovou. Pokusila se zasunout puk za čáru po forhendové kličce, ale Frankelová natlačila levou nohu až k tyčce!
     
    06:40
    Střely na branku – 5:1
     
    07:53
    Lara Stalderová najížděla sama na americkou branku. Kapitánka Švýcarska volila střelu, pro kterou si Aerin Frankelová sáhla lapačkou! Adirondack Bank Center aplauduje skvělému zákroku. Následuje reklamní přestávka.
     
    08:30
    Američanky jsou samozřejmě aktivnější. Švýcarka Lara Stalderová už však měla dvě velké příležitosti.
     
    09:10
    Na druhé straně se ocitla v dobré příležitosti Abbey Murphyová. Její bekhendové zakončení vyráží Brändliová.
     
    10:34
    Edenová si počkala na najíždějící Kendall Coyne-Schofieldovou. Její rána z první neprošla až na branku.
     
    10:57
    Možná zatím největší šance USA! Alex Carpenterová dostala puk na levý kruh k Rory Guildayové. Rozhozená Brändliová se musela přesouvat v pádu, ovšem zakončení americké obránkyně nějak dokázala odvrátit!
     
    Tak střelu Guildayové nakonec vytěsnila mimo branku Ivana Weyová, která do ní obětavě skočila. Brändliová ji v přerušené hře také přátelsky poplácala.
     
    11:04
    Haley Winnová srazila ve středním pásmu Laru Stalderovou a Švýcarky budou hrát přesilovku.
     
    12:05
    První polovina početní výhody Švýcarkám nic nepřinesla.
     
    12:35
    Hokejistkám Švýcarska byl odpískán ofsajd.
     
    12:49
    Američanky vyhazují.
     
    13:06
    S končícím se oslabení se natlačila do šance Jincy Dunneová. Ta šla do bekhendové kličky, kterou pokryla Brändliová!
     
    13:32
    Dvě minuty za podrážení pro Laru Stalderovou. Přesilovka také pro Američanky.
     
    13:49
    Harveyová vyhnala svou přihrávkou do středního pásma kolegyni z obrany Barnesovou.
     
    14:15
    Hilary Knightová pálila z mezikruží těsně vedle levé tyčky.
     
    14:31
    Brändliová si poradila s výjezdem Abbey Murphyové mezi kruhy.
     
    14:55
    Američanky v přesilovce utahují šrouby. Brändliová ale vše řeší a nyní přikryla kotouč po zakončení Hilary Knightové z předbrankového prostoru.
     
    15:22
    Haley Winnová vystřelila z vrcholu levého kruhu hned po buly. Puk letící na vzdálenější tyčku chytá do lapačky Brändliová. Švýcarská brankářka se už dobře rozchytala.
     
    15:33
    Švýcarky oslabení přestály a jsou kompletní.
     
    15:56
    Reklamní přestávka.
     
    Střely na branku – 12:2
     
    16:29
    Střela Kelly Pannekové skončila bezpečně ve výstroji Andrey Brändliové.
     
    16:50
    Ojedinělý protiútok Švýcarek. Na pravém křídle byla rozjetá Sinja Leemannová, která přestřelila.
     
    17:39
    Puk byl nyní zašlápnut u mantinelu mezi střídačkami. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    18:04
    Murphyová zavezla puk za branku a našla Taylor Heiseovou. Ta střílela vedle.
     
    18:36
    Dopředu vyrazila Alina Müllerová. Šikovná útočnice hrající PWHL za Boston však skončila na zemi.
     
    18:42
    Nicole Vallarioová vyzkoušela pozornost americké brankářky. Frankelová přerušila hru.
     
    19:01
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Andrea Brändliová si pravděpodobně vzala do branky magnet. Na jejím těle skončila i rána Tessy Janeckeové.
     
    19:44
    V závěru první části mohla otevřít skóre Hilary Knightová! Ta převzala puk od Coyne-Schofieldové a z levého kruhu pálila těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina souboje domácích Američanek se Švýcarskem gól nepřinesla. Úřadující šampiónky z USA byly podle očekávání výrazně aktivnější. Nutno ale říci, že v úvodu utkání měla dvě velké příležitosti švýcarská kapitánka Stalderová a domácí mohly děkovat brankářce Frankelové, že neinkasovaly. Pak už se dobývala především svatyně, kterou zatím výborně hájí Adrena Brändliová. Brankářka helvetského kříže pokryla všech 14 střel soupeřek.
     
    Střely na branku – 14:4
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:00.
     
    V aréně se během přestávky zhasnulo několik světel. Rozhodčí se ptala hráček, zda jsou ochotny pokračovat i za současného stavu a pak odjela řešit situaci k boxu časoměřičů. Pravděpodobně se bude chvíli čekat, než osvětlení naskočí v podobě, v jaké by mělo fungovat.
     
    Osvětlení se podařilo dát do stavu, aby bylo možné opět hrát. Jdeme na úvodní buly druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Puk byl zašluponut u zadního mantinelu za brankou Švýcarska. Vhazuje se po pravici Brändliové.
     
    20:28
    Carpenterová vyhrála buly pro Megan Kellerovou. Tu rychle dostoupila Stalderová, která puk srazila do ochranné sítě.
     
    21:10
    Abbey Murphyová to vzala na sebe. Byla však vytlačena do rohu.
     
    21:45
    Cayla Barnesová se snažila i fotbalově dostat puk do pozice, aby mohla ohrozit brankářku Švýcarska. To se ji ale nepodařilo.
     
    22:14
    Ivana Weyová vystřelila od modré čáry a donutila Frankelovou přerušit hru. Na střídačce dostává mladinká 18letá hokejistka pochvalu.
     
    23:38
    Američanky teď operují v útočném pásmu. Ve druhé třetině zatím netrefily branku.
     
    24:00
    Teď už ano. Střelu Hillary Knightové Brändliová vykopla levým betonem. Další střelecký pokus pak zachytila do výstroje.
     
    24:27
    Bilkaová posunula puk na Abbey Murphyovou. Ta se natlačila před Brändliovou a šla do bekhendové kličky. Brändliová však vysunula hokejku a vypíchla americké útočnici kotouč! Důležitý a chytrý zákrok švýcarské maskované ženy.
     
    25:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nakonec se ujala poměrně nenápadná střela HALEY WINNOVÉ! Americká obránkyně dostala přihrávku od Savannah Harmonové a vystřelila od modré čáry. Brändliová neměla ideální výhled a puk zapadl k levé tyčce z jejího pohledu. Asistence: Savannah Harmonová a Hayley Scamurraová.
    25:24 Haley WINNOVÁ - 1:0
     
    26:56
    Přihrávka od zadního mantinelu našla hokejku Lacey Edenové. Ta v tísni nezakončila přesně.
     
    27:06
    V podobné pozici se objevila v šanci Kelly Panneková. Ta si puk přehodila na bekhend, narazila však na rychlý pravý beton Brändliové!
     
    27:48
    Panneková nahrála mezi kruhy Taylor Heiseové. Její střelu vyráží Brändliová!
     
    28:06
    Nebezpečný brejk Švýcarek. Noemi Ryhnerová střílela dobře, ovšem také Frankelová byla pozorná.
     
    29:08
    Tessa Janeckeová vyzkoušela Brändliovou z levé strany. Ta puk vyrazila a spoluhráčky následně vyhodily na zakázané uvolnění.
     
    29:27
    Američanky se stále více dostávají do ideální provozní teploty a vypadá to, že Švýcarky to budou mít čím dál těžší. Drží je ale Andrea Brändliová.
     
    30:19
    Hayley Scamurraová střílela z levého kruhu, ale trefila jen protihráčku.
     
    30:27
    Následně si americké hráčky vytvořily závar u brankoviště. Brändliová znovu odolala. Následuje reklamní přestávka.
     
    30:33
    Hayley Scamurraová si vyjela s pukem na modrou čáru. Její střela neprošla na branku.
     
    31:02
    Z pravého kruhu střílela Taylor Heiseová. Našla jen vyrážečku Brändliové.
     
    31:23
    Janine Hauserová je vyloučena za hru tělem a Švýcarky se budou muset bránit v oslabení.
     
    32:20
    Obětavá hra Noemi Ryhnerové, která zablokovala střelu Taylor Heiseové a pak ještě o puk vleže udatně bojovala.
     
    32:56
    Heiseová si nyní vyměnila kotouč s Hannou Bilkaovou a z mezikruží minula branku.
     
    33:24
    Švýcarsko je kompletní.
     
    33:36
    Brändliová připisuje další skvělý zákrok! Tessa Janeckeová nalevo přebruslila bránící hráčku a křížem našla Kirsten Simmsovou. Švýcarská brankářka dráhu nahrávky stačila vybruslit a střela americké útočnice zamířila do její hrudi.
     
    34:09
    Zakázané uvolnění Švýcarska.

    Střely na branku – 28:7
     
    34:34
    Na modré si našla prostor ke střele Caroline Harveyová. Kotouč se však od jedné ze Švýcarek odrazil do ochranné sítě. Následuje reklamní přestávka.
     
    36:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky dávají druhý gól, který je už asi výrazně uklidní! Brändliová neudržela puk po střele Alex Carpenterové. Ten se dostal do brankoviště, kam ho sledovala důrazná KENDALL COYNE-SCHOFIELDOVÁ, která pak gumový předmět dotlačila za brankovou čáru – 2:0. Asistence: Alex Carpenterová a Hillary Knightová.
    36:00 Kendall COYNE-SCHOFIELDOVÁ - 2:0
     
    37:29
    Z osy hřiště vypálila Hayley Scamurraová. Brändliová máchla lapačkou dostatečně rychle.
     
    38:17
    Alina Martiová se prodrala dopředu kolem levého mantinelu. Dokonce i vyzkoušela pozornost nepříliš rozchytané Frankelové. Ta ale pozor dávala a schovala puk do lapačky.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Od modré čáry střílela Savannah Harmonová. Brändliová vyráží.
     
    39:33
    Američanky rychle přešly do útočného pásma. Na přihrávku z rohu si sjela Tessa Janeckeová, která z mezikruží neprostřelila Brändliovou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině pokračovala převaha Američanek, které už tentokrát dokázaly i skórovat. To konkrétně dvakrát a do kabin tak odcházejí s vedením 2:0. Kouzlo brankářky Brändliové drželo do 26. minuty, kdy ji skrytou střelou zaskočila Haley Winnová. O deset minut později pak jinak výborná gólmanka Švýcarska inkasovala ještě jednou. Střelu Carpenterové neudržela ve výstroji a důrazná Kendall Coyne-Schofieldová dotlačila puk za brankovou čáru.
     
    Střely na branku – 35:8 (14:4, 21:4)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Lara Stalderová se snažila individuálně dostat puk do útočného pásma, ale dobře ji stínovala Panneková. Poté bojovala za brankou Alina Müllerová, ani ta ale příležitost pro svůj tým nevytvořila.
     
    41:47
    Zakázané uvolnění Švýcarek.
     
    42:17
    Hannah Bilkaová posílala kotouč před branku, kde měla dvě spoluhráčky. Hrací předmět byl tečován mimo hájenství Andrey Brändliové.
     
    43:01
    Švýcarky nepustily před branku Kirsten Simmsovou. Volný kotouč přikryla Brändliová. Následně ještě obránkyně s helvetským křížem na dresech umravňovaly dotírající útočnice USA.
     
    43:36
    Kendall Coyne-Schofieldová se snažila nahrát před branku Tesse Janeckeové. Kotouč byl ale tečován obranou a skončil pod lapačkou Brändliové.
     
    44:20
    Puk vypadl na střídačku Švýcarska. Vhazuje se po levici Brändliové.
     
    44:58
    Laura Zimmermannová nabrala rychlost na levé straně a snažila se nacpat až před branku. Tam ji nepustila obránkyně a kotouč odlidila brankářka Frankelová. Švýcarská útočnice se pak ve velké rychlosti rozmázla o zadní mantinel. Naštěstí je ale zjevně v pořádku. Rychle se totiž sebrala a zapojila se zase do hry.
     
    46:04
    Abbey Murphyová se dopustila nedovoleného zásahu tělem a po reklamní přestávce tak Švýcarky budou mít možnost hrát přesilovku. Americká útočnice dohrála u mantinelu Stalderovou.
     
    46:26
    Sinja Leemannová pálila z jedničky vedle. Domácí následně vyhodily.
     
    46:57
    Kendall Coyne-Schofieldová vypíchla Švýcarkám puk a mezi dvěma hráčkami si to namířila na branku! Lara Standerová ji ještě stačila zakončení znepříjemnit a Brändliová si tak připsala úspěšný zákrok!
     
    47:37
    Američanky vyhazují.
     
    48:05
    Hvězdy a pruhy jsou v plném počtu. Švýcarkám nic nedovolily.
     
    48:32
    Přihrávka Murphyové byla tečována a puk opustil americké útočné pásmo.
     
    48:54
    Hannah Bilkaová to zkoušela ze slotu bekhendem z otočky. Brändliová obstála. Byl tam ale nedovolený zákrok Aliny Müllerové a tak se bude vylučovat. A to ještě po odpískání prošel krosček Laře Stalderové.
     
    48:54
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Alina Müllerová – 2 min., hákování.
     
    49:18
    Kotouč po přetlačované doskákal k brankářce Brändliové, která ho přikryla.
     
    49:34
    Rána Taylor Heiseové z mezikruží byla zablokována. Střelu Hannah Bilkaové z pravého kruhu vyrazila Brändliová.
     
    50:14
    Teď to tedy létá kolem švýcarské branky! Hannah Bilkaová minula z pravého kruhu poloodkrytou branku. Poté trefila Kirsten Simmsová z levé strany tyčku a nakonec vychytala Brändliová velkou šanci Tessy Janeckeové!
     
    50:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nakonec přeci jen využitá přesilovka! Do nahození Cayly Barnesové vložila hokejku HILARY KNIGHTOVÁ, která kotouč sklepla do protipohybu brankářky Brändliové. Ta už mávla lapačkou zbytečně – 3:0. Asistence: Cayla Barnesová a Caroline Harveyová.
    50:47 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:0
     
    51:40
    Savannah Harmonová z dobré pozice přestřelila. Američanky mají chuť a chtějí skóre ještě navýšit.
     
    52:12
    Nyní ale zakázané uvolnění USA.
     
    52:39
    Další icing Američanek.
     
    52:51
    Stalderová hledala před branku najíždějící Alinu Müllerovou, která nezpracovala.
     
    53:00
    Annic Büchiová vystřelila od modré čáry. Frankelová puk zachytává.
     
    Další gól Američanek je ještě podroben trenérský výzvě! Zřejmě se bude zkoumat, zda se nejednalo o ofsajd. Na ten to ale podle opakovaných závěrů nevypadá...
     
    53:13
    Pozor, tak gól neplatí! A ne kvůli ofsajdu, ale proto, že kotouč nepřešel brankovou čáru, což nebylo na první pohled vidět! Caroline Harveyová poslala do samostatného úniku Hillary Knightovou, která bekhendem elegantně zakončovala do levého horního rohu. Tak to na první pohled vypadalo. Kotouč ale trefil spojnici, odrazil se do druhé tyčky a na brankové čáře ho pak přikryla lapačkou Brändliová!
    53:13 Po nájezdu Knightové puk nakonec nepřešel brankovou čáru.
     
    54:41
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tenhle gól už platit bude! Podruhé v zápase se trefuje obránkyně HALEY WINNOVÁ. Při její střele byla Brändliová rozhozena kontaktem s vlastní obránkyní, kterou na ni šikovně natlačila Coyne-Schofieldová. Kotouč zapadl k levé tyčce, zatímco švýcarská brankářka padla na druhou stranu – 4:0. Asistence: Kendall Coyne-Schofieldová a Hilary Knightová.
    54:41 Haley WINNOVÁ - 4:0
     
    55:15
    Necelých pět minut před koncem tu máme reklamní přestávku.
     
    55:27
    Zakázané uvolnění Američanek.
     
    55:59
    Frankelová si sáhla na puk po nahození od červené čáry. Americká brankářka směřuje k čistému kontu.
     
    57:17
    Tessa Janeckeová se ocitla před brankou a udělala bekhendovou kličku. Brändliová se roztáhla a připsala si další velmi dobrý zákrok!
     
    58:31
    Další zákrok Brändliové. Z pravé strany pálila Alex Carpenterová.
     
    58:43
    Zakázané uvolnění Švýcarek. Už teď je jasné, že Andrea Brändliová bude mít vysokou úspěšnost, byť již čtyřikrát inkasovala.
     
    58:57
    A další výborné zákroky Brändliové! Před Bilkaovou byla chvilku i prázdná branka, ovšem Američanka si moc dlouho rovnala kotouč. Brändliová ho nakonec nachází pod sebou.
     
    59:02
    Už běží poslední minuta utkání.
     
    59:44
    Haley Winnová útočila na hattrick! Její střelu ale zachytila Brändliová.
     
    59:58
    Ještě jeden zákrok švýcarské brankářky, která se rozhodla, že pátý gól dnes již nedostane.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyhlášeny jsou nejlepší hráčky obou týmů. Na straně Švýcarska se ceny dočkala brankářka Andrea Brändliová, což byla naprosto jasná volba! Potlesk fanoušků USA si vychutnává autorka dvou gólů Haley Winnová.
     
    Obhájkyně titulu z USA vstoupily do domácího šampionátu výhrou 4:0 nad Švýcarskem. Domácí hráčky měly jasnou převahu a gólů mohly nastřílet i více. Výborný výkon však po celý zápas předváděla švýcarská brankářka Andrea Brändliová, která sice čtyřikrát inkasovala, ale předvedla hned 51 úspěšných zákroků – a řadu z nich těžkých. Čisté konto držela do 26. minuty, kdy ji poprvé překonala Haley Winnová. Ještě ve druhé části se pak prosadila Kendall Coyne-Schofieldová. V 51. minutě pak využila přesilovku šikovnou tečí kapitánka Hilary Knightová a poslední slovo si vzala opět Haley Wineová.
     
    Střely na branku – 55:21 (14:4, 21:4, 20:3)
     
    Utkání navštívilo 3128 diváků. Já se s Vámi již loučím a přeji poklidný zbytek noci! (03:44:00)
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 26. Winnová (Harmonová, Scamurraová), 36. Coyne-Schofieldová (Carpenterová, Knightová), 51. Knightová (Barnesová, Harveyová), 55. Winnová (Coyne-Schofieldová, Knightová)


    USA: Frankelová (Hensleyová) – Harmonová, Kellerová (A), Barnesová, Harveyová, Winnová, Guildayová, Dunneová – Knightová (C), Carpenterová (A), Coyne-Schofieldová – Murphyová, Heiseová, Bilkaová – Simmsová, Janeckeová, Curlová – Edwardsová, Panneková, Scamurraová – Edenová.
    Trenér: John Wroblevski

    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Hauserová, Büchiová, Wetliová, Rosselová – Enzlerová, Müllerová (A), Stalderová (C) – Zimmermannová, Leemannová, Ingoldová – Herzigová, Ryhnerová, Weyová – Schaeferová, Martiová, Quennecová (A).
    Trenér: Colin Müller

    Rozhodčí: Lieffersová (CAN), Martinová (CAN) – Saarimäkiová (FIN), Toddová (CAN)

    Diváci: 3128
    bahis siteleri