Tisková konference LFA po Ligovém grémiu (kon.)
konec
Tisková konference LFA po Ligovém grémiu

Čtvrtek 04.04.2024, 13:30Tiskové konference
     
    14:03
    Tisková konference je u konce. (14:04:14)
     
    Dušan Svoboda: Ohledně nutnosti osvětlení pro druholigové kluby od příští sezony, o kterých také Ligové grémium dnes diskutovalo, vyplývá závěr, že kluby, které z různých důvodů nebudou tohle osvětlení mít, budou mít možnost ještě jednu sezonu hrát na hřišti bez umělého osvětlení. Nedojde ale v jejich případě k navýšení finančních prostředků, budou hrát za stejných finančních prostředků jako v letošní sezóně. A zároveň v průběhu dalšího sezóny budou buď muset začít pracovní práce na osvětlení, případně hrát na jiném stadionu, kde je vše technicky v pořádku.
     
    Daniel Hajný: Tendr na generální partnerství nejvyšší soutěže je ve stavu, že bylo vyhlášeno druhé kolo. Postoupili do něj tři nejlepší nabídky z kola prvního. Subjekty mají čas do příštího týdne prostor na potvrzení nabídky nebo její aktualizaci. Stále platí, že pokud největší nabídka bude ze sázkařského prostředí, společnost Fortuna má možnost nabídku dorovnat. Ne všechny společnosti ve druhém kole jsou ze sázkařského prostředí.
     
    Dušan Svoboda: Pokud mě Sparta vyšle, je možné, že i dále budu ve výkonném výboru.
     
    Dušan Svoboda: Ohledně svého dalšího pokračování v LFA či působení ve strukturách FAČR nemám žádnou představu. Na půdě LFA stále máme vytyčené nějaké cíle, budeme usilovat, aby se zvýšil počet volených zástupů za ligu ze dvou na tří.
     
    Dušan Svoboda: Kontrolní výbor má čtyřleté volební období.
     
    Dušan Svoboda: Výkonný ředitel bude zvolen Ligovým výborem. Dokud ho Ligový výbor neodvolá, bude tuhle agendu vykonávat dále.
     
    Následují dotazy novinářů.
     
    Řízení bude nově probíhat v modelu 4-1-1-1. V praxi byla posílená pozice výkonného ředitele a ruší se pozice předsedy a místopředsedy.

    Z praktického fungování LFA se toho moc nezmění, doposud měl pravomoc řízení soutěží Tomáš Bárta svěřené na základě pověření Ligového výboru. Teď nově to bude zakomponované přímo ve stanovách. Jedná se hlavně o formální změnu, z hlediska praktického pohledu v řízení soutěží nijak ke změnám nedochází. Je to ale důležité a jsem rád, že jsme se rychle a jednoduše shodli.
     
    Dušan Svoboda: Cílem dnešního grémia bylo odprezentovat a pokud možno schválit novelizaci stanov LFA. V průběhu jednání jsme samozřejmě řešili i další provozní agendu.
     
    Cílem dnešní tiskové konference je prezentace schválení změny Stanov Ligové asociace. Od nové sezony bude mít výkonný výbor nově 10 členů.
     
    13:41
    Tisková konference začíná.
     
    Účastníci tiskové konference pomalu přichází do sálu, brzy budeme moci začít.
     
    Tiskové konference se budou účastnit předseda LFA Dušan Svoboda, výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta a obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování tiskové konference po zasedání Ligového grémia LFA. Celá událost má naplánovaný začátek v 13:30, je ale možné, že začne o několik chvil později.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Pavel Kuba

    bahis siteleri