Buffalo – Philadelphia 4:2 (kon.) | Carolina – Washington 4:2 (kon.) | Detroit – NY Rangers 3:4 (kon.)
Edmonton – Colorado 6:2 (kon.) | Anaheim – Seattle 1:3 (kon.) | Arizona – Vegas 7:4 (kon.)
Pittsburgh – Tampa 5:4 (kon.) | Boston – Florida 3:2 (po pr.) | Chicago – Dallas 3:2 (kon.)
Minnesota – Winnipeg 2:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Dallas Stars
Sobota 06.04.2024, 21:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:33
    Stars odvolali svého brankáře.
     
    57:28
    Colin Blackwell (CHI) dostává dvě minuty za hákování, ale dvě minuty za nafilmovaný pád obdržel Mason Marchment (DAL).
     
    56:10
    Stars navíc budou hrát přesilovou hru, protože na dvě minuty za podrážení je vyloučen Jason Dickinson (CHI).
    55:37 Jamie BENN - 3:2
     
    55:37
    5/5
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se přibližují na rozdíl jediné branky! Heiskanensi z modré čáry nabruslil až na hranici pravého kruhu, odkud bekhendem poslal puk směrem na domácí klec, kde se ho podařilo tečovat JAMIE BENNOVI a touš skončil přesně pod břevnem. Asistence: Miro Heiskanen, Chris Tanev.
    Heiskanen M., Tanev C., Benn J., Stankoven L., Johnston W.
    Tinordi J., Reichel L., Blackwell C., Kaiser W., Athanasiou A.
     
    48:54
    Střídačka Dallasu tedy dostává dvě minuty za zdržování hry. Trest odsedí Logan Stankoven (DAL).
     
    48:54
    Trenér Dallasu si však vyžádal coach challenge, kterou s velkou pravděpodobností riskuje dvouminutový trest za zdržování.
     
    48:54
    Bourque se po levé straně natlačil až do brány Chicaga, kde sice se mu nepodařilo dotlačit touš do brány, ale úspěšný byl následně s dorážkou Marchment. Nicméně rozhodčí ihned rozpažili.
     
    38:30
    Mrázek nyní doslova sebral druhou branku Hintzovi! Finský útočník se totiž dostal k dorážce, která už směřovala do prázdné klece, ale český brankář se dokázal rychle vrátit a puk vyrazil!
    35:37 Roope HINTZ - 3:1
     
    35:37
    5/5
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hostující hráči se konečně dočkávají své první branky v tomto utkání. Pavelski poslal přihrávku na levou stranu Heiskanenovi, který poté přihrál před bránu, kam si najel ROOPE HINTZ, jenž puk pouze přizvedl do horních pater domácí klece. Asistence: Miro Heiskanen, Joe Pavelski.
    Hintz R., Heiskanen M., Pavelski J., Lundkvist N., Robertson J.
    Anderson Joe., Foligno N., Megna J., Korchinski K., Johnson T.
     
    31:33
    Chicago jde na 55 vteřin do tří! Tinordi (CHI) v rohu kluziště poslal Marchmenta krosčekem do mantinelu a za svůj zákrok dostává dvě minuty.
     
    30:28
    Dallas bude hrát svou první přesilovou hru, protože na trestnou lavici míří Jaycob Megna (CHI), jenž si odsedí dvě minuty za podrážení.
    28:51 Seth JONES - 3:0
     
    28:51
    5/5
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks odskakují už na rozdíl tří branek! Domácí se dostali do rychlého protiútoku, kde Donato nahrál kotouč do levého kruhu SETHU JONESOVI, jehož střela zaletěla přesně do vzdálenější šibenice. Asistence. Ryan Donato, Mackenzie Entwistle.
    Jones S., Donato R., Entwistle M., Vlasic A., Slaggert L.
    Tanev C., Dellandrea T., Benn J., Steel S., Lindell E.
    25:53 Andreas ATHANASIOU - 2:0
     
    25:53
    5/5
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks rychle odskakují na rozdíl dvou branek! Reichel si najel mezi obránce Dallasu, kteří jej trochu dostali z rovnováhy, avšak domácí útočník i tak dokázal ještě přihrát před zcela prázdnou bránu ANDREASI ATHANASIOUOVI, jenž už neměl problém přidat druhou trefu Hawks. Asistence: Lukas Reichel, Wyatt Kaiser.
    Athanasiou A., Reichel L., Jones S., Donato R., Vlasic A.
    Heiskanen M., Stankoven L., Robertson J., Hintz R., Harley T.
    24:48 Connor BEDARD - 1:0
     
    24:48
    5/4
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks využívají přesilovou hru! CONNOR BEDARD z pravého kruhu velmi dobře viděl, jaký volný prostor má Wedgewood u své vzdálenější tyče, a tak tam i poslal svou svižnou střelu. Asistence: Philipp Kurashev, Nick Foligno.
    Bedard C., Jones S., Foligno N., Kurashev P., Johnson T.
    Dellandrea T., Faksa R., Suter R., Lindell E.
     
    23:42
    Matt Duchene (DAL) se stává prvním vyloučeným hráčem tohoto zápasu, když dostává dvě minuty za sekání. Bedard tento zákrok i trochu prodal svým zatřepáním rukou, aby si faulu hostujícího hráče rozhodčí všimli.
     
    23:13
    Pořádně horko však nyní bylo na druhé straně. Bedardovu střelu z levého kruhu totiž Wedgewood neudržel a k dorážce se následně dral Dickinson, ale Hintz a Tanev zde rychle dali své hole a zblokovali puk až do ochranné sítě.
     
    22:49
    Robertson od levého mantinelu poslal přihrávku do pravého kruhu Hintzovi, jehož následnou střelu si však Mrázek vychutnal svou lapačkou.
     
    16:47
    Stars šli do rychlého protiútoku, který však absolutně překombinovali, když nakonec byla Robertsonova přihrávka zblokována za bránu Hawks.
     
    15:10
    Harley na obranné modré ztratil kotouč a domácí díky tomu šli ve dvou na jednoho, kde celou situaci řešil Dickinson střelou, kterou však Wedgewood vyráží.
    12:47 Marchment svou střelu poslal do brankové konstrukce!
     
    12:47
    Hned po vhazování se Johnstonovi podařilo předložit kotouč před bránu Marchmentovi, jenž však pohotovou střelou trefuje tyč!
     
    07:20
    Máme za sebou první větší šanci utkání, když Robertson byl sám před Mrázkem, kterého však střelou mezi betony neprostřelil.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 25. Bedard (Kurashev, N. Foligno), 26. Athanasiou (Reichel, Kaiser), 29. S. Jones (Donato, Entwistle) – 36. Hintz (Heiskanen, Pavelski), 56. Benn (Heiskanen, C. Tanev)


    Chicago Blackhawks: Mrázek (Söderblom) – A. Vlasic, S. Jones, Korchinski, Megna, Tinordi, Kaiser – Bedard, Dickinson, Kurashev – N. Foligno, T. Johnson, Joe. Anderson – Reichel, Athanasiou, Blackwell – Slaggert, Entwistle, Donato.
    Trenér: Luke Richardson

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – Heiskanen, Harley, Lindell, C. Tanev, R. Suter, Lundkvist – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Marchment, W. Johnston, Duchene – Benn, Bourque, Stankoven – Faksa, Steel, Dellandrea.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Rank, McPhee – Deschamps, Brisebois

    Diváci: 19 294
    bahis siteleri