Japonsko – Dánsko 3:0 (kon.)
konec
Japonsko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Dánsko
Středa 10.04.2024, 01:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky hokeje a to zejména v podání žen! Skupinovou část světového šampionátu v Utice uzavře utkání Japonek s Dánskem. A půjde zde opravdu o hodně. Jedná se totiž o přímý souboj o záchranu, kterou si zajistí jen vítězky duelu.
     
    Dánsko:
    Hokejistky Dánska se po roce vrátily do elitní skupiny, kterou však mohou zase rychle opustit. Po porážkách 1:3 se Švédkami a 1:5 s Němkami vykřesaly naději na záchranu výhrou 2:1 po nájezdech nad Čínou. Tu si zajistí jakýmkoliv vítězstvím nad Japonkami.

    Velkou dánskou oporou je brankářka Emma-Sofie Nordströmová, která má na turnaji velmi dobrou úspěšnost 92,5 % a Číňankám chytila také všechny čtyři nájezdy. V ofenzivě tým spoléhá na kapitánku Nicolinu Jensenovou, která byla u všech tří dánských tref na turnaji (2+1). Za zmínku stojí také teprve 15letá útočnice Olivia Ranumová, která dokonce naskakuje v elitní formaci a už si připsala i asistenci.
     
    Japonsko:
    Japonkám velmi vážně hrozí to, že opustí elitní skupinu, v níž se nacházejí nepřetržitě od roku 2019. Situaci si velmi zkomplikovaly hned na úvod šampionátu nečekanou porážkou 2:3 po nájezdech od Číny, byť byly v zápase aktivnějším týmem. Poté navíc přišly prohry 1:4 s Němkami a 2:6 se Švédskem. Proti Dánsku tak musejí hrát svěřenkyně kouče Judžiho Iizuky na vítězství.

    Mezi tyčemi se na turnaji prostřídaly Miju Masuharaová, která odchytala duel s Čínou, a další dva zápasy pak absolvovala Riko Kawagučiová. Nejproduktivnější hráčkou je se čtyřmi body (2+2) Akane Šigaová, která je jedinou hráčkou z kádru, jenž nastupuje v zámořské profesionální PWHL, kde obléká dres Ottawy.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Kawagučiová (Masuharaová) – Satoová, Hitosatová (A), Ao. Šigaová, Koikeová (C), Hosojamadaová (A), Š. Jamašitaová, Sekiová, Šinodaová – Ukitaová, Itoová, Tokoová – Ak. Šigaová, Takaová, Kojamaová – Wadžimaová, Norová, Miuraová – H. Jamašitaová, Enomotoová, Nagaokaová.
    Trenér: Judži Iizuka

    Dánsko: Nordströmová (Bjergstadová) – Rasmussenová, Asperupová (A), Andersenová, Melbergová, Refsgaardová, Skottová, Söndergaardová – Friis-Hansenová, Jensenová (C), Ranumová – Kielstrupová, Gludová, Fossová – Skriverová, Petersová, Oksbjergová – Russellová, Knudsenová, Sorensenová (A) – Stauningová.
    Trenér: Björn Edlund

    Rozhodčí: Hillerová (USA), Anselmová – Ernstová (GER), Saarimäkiová (FIN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Začal zápas, který je pro oba týmy soubojem o všechno, tedy o záchranu.
     
    00:25
    Na pravém křídle vyrazila dopředu obránkyně Josephine Asperupová, která svou střelou donutila k prvnímu zákroku Riko Kawagučiovou.
     
    00:57
    Také Japonky vyprodukovaly první střelu na branku, kterou odrazila Emma-Sofie Nordströmová.
     
    01:53
    Od modré čáry střílela Šiori Jamašitaová. Kotouč byl sražen vedle branky.
     
    03:13
    Japonky jsou více na puku. Haruka Tokoová rozjela nalevo Ruj Ukitaovou, jejíž střela se ale nevešla mezi tyče.
     
    03:48
    Nyní zakázané uvolnění Japonek.
     
    04:30
    Josephine Asperupová si počínala neopatrně v souboji s Akane Šigaovou, kterou v rohu podrazila a Japonky tak budou hrát první přesilovku.
     
    04:47
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonky svou početní výhodu rychle využily! Bekhendový pokus Haruky Tokoové z pravé strany vyrazila Nordströmová vyrážečkou do slotu, odkud přišla dorážka REMI KOJAMAOVÉ a kotouč propadl někde pod pravým betonem dánské brankářky až za čáru. Asistence: Haruka Tokoová a Ajaka Hitosatová.
    04:47 Remi KOJAMAOVÁ - 1:0
     
    07:04
    Dobrá šance Dánek! Brankářka Kawagučiová nejprve vyrazila první střelu Julie Oksbjergové na pravý kruh, odkud přišla dorážka Sofie Skriverové. Pro tu si však japonská žena v masce sáhla lapačkou!
     
    08:40
    Japonky nyní kontrolují puk v útočném pásmu, ale zatím bez nějakého zakončení.
     
    09:27
    Jumeka Wadžimaová dostala přihrávku na levý kruh, kde měla napřaženo. Střela ji však nesedla dobře.
     
    10:02
    Dánská obránkyně Amalie Andersenová dostává dvě minuty za krosček. Po reklamní pauze uvidíme druhou přesilovku Japonek, které tu první zužitkovaly.
     
    10:26
    Ukitaová nahrála na pravý kruh Ajace Hitosatové, která střílela do betonů klekající Nordströmové.
     
    11:10
    Aoj Šigaová dostala puk od své sestry Akane a střílela z levé strany. Její pokus zablokovala nohama Melbergová.
     
    11:49
    Dánky se osvobozují.
     
    12:03
    Tohle oslabení dánské hráčky přežily a jsou kompletní.
     
    12:10
    Právě Amalie Andersenová, která naskočila z trestné lavice, si najížděla za obranu, ale nedostala přesnou přihrávku. Je z toho zakázané uvolnění.
     
    12:24
    Nahození Aoj Šigaové od modré čáry vyrazila do rohu brankářka Nordströmová.
     
    13:07
    Japonky jsou určitě aktivnější. Haruka Tokoová hledala od zadního mantinelu Makoto Itoovou, která zakončovala bekhendem a Nordströmová vyrážela hokejkou.
     
    14:09
    Pro kotouč se vrátila až do obranného pásma Olivia Ranumová. Ta pak nahrála doprava Nicoline Jensenové, ovšem kapitánka týmu pak jen nahodila za branku Japonska.
     
    15:20
    Japonky se zase usazují v útočném pásmu a snaží se soupeřky přehrát pohybem.
     
    15:46
    Haruka Tokoová zamířila za branku a pak hledala od zadního mantinelu Ruj Ukitaovou. Její střela z levého kruhu byla sražena do ochranné sítě. Následuje reklamní pauza.
     
    Střely na branku – 8:3
     
    16:33
    Nicoline Jensenová našla obránkyni Silju Rasmussenovou. Ta střílela z vrcholu pravého kruhu a puk zřejmě ještě pravým betonem tečovala vedle branky Kawagučiová.
     
    17:23
    Dánky teď přidaly! Silke Gludová převzala puk od Mille Sorensenové a z vrcholu pravého kruhu orazítkovala bližší tyčku!
     
    18:20
    Ruj Ukitaová sprintovala na levém křídle za kotoučem a vypadalo to, že rukou chytila bránící Asperupovou a mrskla s ní o led. Rozhodčí, která se nacházela tak dva metry od tohoto souboje, ale nevylučuje.
     
    19:01
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:53
    Japonky mají puk ve své obranné třetině a už si to do přestávky pohlídají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Duel o záchranu mají lépe rozehraný Japonky, které vedou po první třetině 1:0 přesilovkovou trefou Remi Kojamaové z 5. minuty. Asiatky byly celkově aktivnější, na střely soupeřky poměrně jasně předčily. Přesto Dánky nakonec nebyly daleko od vyrovnání, když Gludová orazítkovala tyčku.
     
    Střely na branku – 9:3
     
    Další třetina začne přibližně v 1:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Dánky začaly druhou třetinu v útočném pásmu, ale nyní přišly velké šance na druhé straně! Nejprve neprocpala nadvakrát puk přes beton Nordströmové Suzuka Takaová. O chvíli později se dánská brankářka dokázala přesunout a natáhnout proti ráně Haruky Tokoové, která z pravého kruhu mířila do odkryté části její klece!
     
    22:35
    Teď se zase snaží Dánky, ale chybí tomu střelba.
     
    23:16
    Haruka Tokoová vyrazila dopředu na pravém křídle. Při bruslařském manévru a kontaktu s obránkyní upadla, ale na vyloučení to nebylo.
     
    23:35
    Střelu z ostrého úhlu si pohlídala Nordströmová, která v úvodu této třetiny udržela svůj tým na jednogólové ztrátě.
     
    24:08
    Na pravé straně byla rozjetá Suzuka Takaová. Její střela byla nepřesná.
     
    24:41
    Od modré čáry pálila Kanami Sekiová. Její projektil na branku neprošel.
     
    25:38
    Japonky přečíslily soupeřky. Bylo to 3 na 2. Haruka Tokoová to vyřešila přihrávkou na osu pro Kohane Satoovou, která švihem minula branku!
     
    26:29
    Dánky v postavení mimo hru. Následuje reklamní přestávka.
     
    27:29
    Frederikke Fossová dobruslila v rohu kotouč, ale Japonky se mezitím stačily vrátit. Pak moc nescházelo a Suzuka Takaová by se dostala do samostatného úniku. Poslední dánská hráčka však stačila zasáhnout.
     
    28:50
    Velká příležitost Japonska! Po zakončení ze slotu dokázala zasáhnout levým betonem Nordströmová. Mej Miuraová pak při pokusu o dorážku netrefila skákající puk.
     
    29:36
    Japonsko je určitě lepší, potřebovalo by ale navýšit skóre. Takto Dánky stále drží šanci a stačí třeba jeden odraz, aby srovnaly.
     
    30:17
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Jako by mě Japonky slyšely! Skvěle to udělala jejich nejproduktivnější hráčka Akane Šigaová. Ta si vzala puk na levém křídle a v útočném pásmu se s ním uvolnila na osu kluziště. Nordströmovou si trochu povytáhla z branky a poté oslovila SUZUKU TAKAOVOU, která kotouč usměrnila do odkryté klece – 2:0. Asistence: Akane Šigaová.
    30:17 Suzuka TAKAOVÁ - 2:0
     
    31:43
    Dánky rázem nemají na co čekat a budou muset začít riskovat. V základní hrací době potřebují alespoň vyrovnat.
     
    32:17
    K tvrdé střele z jedničky napřáhla Remi Kojamaová. Nordströmová si sáhla pro puk lapačkou a přerušila hru. Reklamní přestávka.
     
    32:33
    Ajaka Hitosatová nahodila od modré čáry puk do ohně. Mezi kruhy se ho snažila z otočky poslat na branku Ruj Ukitaová, ale neudělala to přesně.
     
    33:10
    Haruka Tokoová se dostala do zakončení z pravé strany. Střelu na bližší tyčku si pohlídala Nordströmová, která zasáhla lapačkou.
     
    33:49
    Střely na branku – 18:5
     
    34:16
    Japonky se teď nepřesností vyhnaly z útočného pásma. Puk ale mají a mohou tak nadále kontrolovat hru.
     
    35:10
    Haruka Tokoová táhla japonské přečíslení 2 na 1. Před branku ji najížděla Ruj Ukitaová, ovšem situaci dobře vyklekla bránící hráčka. Přihrávku zpoza dánské klece pak srazila hokejkou brankářka Nordströmová.
     
    35:31
    Další snahu Japonek ukončila zákrokem Emma-Sofie Nordströmová. Ta chytá tradičně dobře, ale potřebovala by větší pomoc spoluhráček. Především dánská ofenziva v podstatě neexistuje.
     
    36:22
    Aktivní Haruka Tokoová posílala puk před branku. Tam ale Makoto Itoová padala a kotouč se od její nohy odrazil k Nordströmové, která ho přikryla.
     
    36:50
    Nordströmová tentokrát neutralizovala puk po střele od modré čáry.
     
    37:30
    Japonky se dobře pohybují, rychle přistupují k dánským hráčkám a ty se pak nedokáží dostat k žádné kloudné kombinaci.
     
    38:00
    Haruka Tokoová nahrála do slotu Ruj Ukitaové. Nordströmová se proti ní rychle přemístila a puk končí na jejím břiše!
     
    38:38
    Po delší době dánská střela. Nicoline Jensenová dobruslila puk v rohu a pak ho vytáhla na Amalii Andersenovou. Její pokus ale nebyl příliš razantní a Kawagučiová si připsala rutinní zákrok.
     
    39:11
    Nahození Kanami Sekiové končí v lapačce Nordströmové, která na puk dobře viděla.
     
    39:22
    Zakázané uvolnění dánských hokejistek.
     
    39:37
    Skottová ztratila puk u své branky a z toho mohla těžit Ruj Ukitaová. Ta nejprve z úhlu trefila boční oblouk a na druhý pokus nenašla prostor mezi tyčemi.
     
    40:00
    Dánky se v úplném závěru třetiny natlačily do brankoviště soupeřek! Julie Oksbjergová dělala, co mohla, ale kotouč přes roztaženou Kawagučiovou za čáru neprotlačila!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině opět skórovaly pouze Japonky, které vedou 2:0 a jsou zase blíže k záchraně. Navíc to vypadá, že Dánky nemají své soupeřky čím překvapit a jejich ofenziva je zatím téměř nulová. O aktuální skóre se postarala v polovině duelu Suzuka Takaová, která zužitkovala povedenou akci a přihrávku Akane Šigaové.
     
    Střely na branku – 22:7 (9:3, 13:4)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Aoj Šigaová nepospíchá s rozehrávkou za brankou. Silke Gludová ji zatím sleduje.
     
    40:59
    Japonky pak rozehrály akci, která vedla k zajímavému závaru před dánskou brankou. Nordströmová zasahovala ve spolupráci s Andersenovou.
     
    41:19
    Remi Kojamaová číhala na přihrávku Šigaové na útočné modré. Neměla ale rychlost na to, aby ujela. Puk si tak stáhla kolem obránkyně a zkusila to z větší vzdálenosti. Mířila vedle.
     
    42:38
    Dánky by potřebovaly klidně náhodný gól, který by je i hlavami vrátil do zápasu. Směrem dopředu jim to prostě nejde. Navíc není moc vidět ani kapitánka Nicoline Jensenová, která má podíl na všech trefách svého týmu na turnaji.
     
    43:58
    Aktivitu jevila třetí dánská formace. Hráčky ale honily puk po mantinelu a teď už se Japonky vymanily.
     
    44:50
    Japonky teď zase drží puk a kontrolují dvougólový náskok.
     
    45:31
    Nicoline Jensenová vyvážela puk z vlastního obranného pásma. Otravovala ji ale Haruka Tokoová a dánská kapitánka tak nakonec ze střední třetiny jen nahodila kotouč za branku.
     
    46:17
    Od modré čáry to zkoušela Aoj Šigaová. Ta minula branku Dánska.
     
    46:31
    Zakázané uvolnění Japonek.
     
    46:53
    Za dánské obránkyně se dostala Ruj Ukitaová. Bekhendovou koncovku vyrazila pravým betonem Nordströmová!
     
    47:42
    Další chyba Dánek! Akane Šigaová najížděla proti Nordströmové a neproměnila i proto, že byla podražena! Bude se vylučovat, Japonky však ještě mají výhodu.
     
    48:01
    Vyloučení v týmu Dánsko:
    Amanda Refsgaardová – 2 min., podrážení.

    Přesilová hra Japonska začne po reklamní přestávce.
     
    48:30
    Dánkám se podařilo vyhodit.
     
    48:48
    Asperupová opět posílá kotouč do bezpečí z dánského pohledu.
     
    49:18
    Akane Šigaová poslala puk na modrou, kde měla napřažena její sestra Aoj. Ta trefila jen Marii Petersovou, která to teď na střídačce těžce vydýchává.
     
    50:02
    Dánky jsou kompletní. Na to, aby s utkáním něco udělaly, už mají jen deset minut.
     
    50:44
    Amalie Andersenová střílela od modré čáry. Trefila však jen Akane Šigaovou.
     
    51:11
    Ofsajd Japonek. Dánky ve třetí třetině ještě netrefily prostor mezi tyčemi, což vypovídá o „kvalitě“ jejich ofenzivy. Reklamní přestávka.
     
    52:03
    Ruj Ukitaová zachytila dánskou rozehrávku na modré čáře. Po jejím nahození dorážela Haruka Tokoová a Dánky zachránila nejprve pravá tyčka a pak Emma-Sofie Nordströmová na brankové čáře!
     
    53:10
    Japonky si při dánském útočném výpadu pohlídaly předbrankový prostor. Frida Kielstrupová se tam nedostala ke kotouči.
     
    54:00
    Zakázané uvolnění Dánska. Šest minut do konce utkání to stále více vypadá na dánský sestup a japonskou záchranu mezi elitou.
     
    55:11
    Neprosadila se ani Nicoline Jensenová. Ta se dostala s pukem až na osu, ale její střelu zablokovala obránkyně.
     
    55:24
    Suzuka Takaová donutila Nordströmovou přerušit hru. Po zákroku dánské brankářky je tu poslední reklamní pauza.
     
    55:50
    Nordströmová zamířila na střídačku a D8nky to zkoušejí v šesti! Jdou tedy do absolutního rizika.
     
    56:22
    Ajaka Hitosatová vyvezla puk do středního pásma a pak netrefila prázdnou branku.
     
    56:37
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je tu japonská pojistka! RUJ UKITAOVÁ se dostala k puku zhruba na půlce. Dojela s ním na útočnou modrou a kolem obránkyně Andersenové poslala hrací předmět do opuštěné klece soupeřek. Bez asistence.
    56:37 Ruj UKITAOVÁ - 3:0
     
    57:35
    Dánská brankářka opět míří na střídačku. Dánky už nemají co ztratit.
     
    57:46
    Makoto Itoová míjí prázdnou branku!
     
    58:08
    Dánský trenér Björn Enlund si vyžádal oddechový čas.
     
    58:39
    Puk na modré přeskočil hůl Nicoline Jensenové. Dánská kapitánka to doprovodila naštvaným gestem.
     
    59:01
    Začíná poslední minuta tohoto utkání. Dánky stále s prázdnou brankou.
     
    59:37
    Japonské hráčky zablokovaly střelu Josephiny Asperupové od modré čáry. Pak vyhodily na icing.
     
    59:49
    Ještě závar před brankou Japonska, ale Kawagučiová si nenechala vzít čisté konto.
     
    59:59
    A gól už nedá ani Nicoline Jensenová, která střílela z jedničky tvrdě, ale také vedle branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyhlášeny byly nejprve nejlepší hráčky obou týmů v tomto zápase. Za Dánsko si přijíždí pro cenu obránkyně Silja Rasmussenová. Na japonské straně je oceněna Haruka Tokoová (0+1).
     
    Jelikož Dánky na turnaji končí, dostaly ocenění také tři nejlepší hráčky týmu na na celém šampionátu. Jsou jimi brankářka Emma-Sofie Nordströmová a útočnice Silke Gludová s kapitánkou Nicoline Jensenovou.
     
    Střely na branku – 31:8 (9:3, 13:4, 9:1)
     
    Japonky tedy poráží Dánky 3:0, zajistily si záchranu a také postup do čtvrtfinále, v němž se jako třetí tým skupiny B utkají s vítězkami áčka z USA. Dánské hokejistky se naopak po roce vracejí do Divize I.A.

    Japonky si to dnes bez větších potíží pohlídaly. Dánky postrádaly kvalitu v ofenzivě, o čemž svědčí i to, že ve třetí třetině, kdy měly dohánět manko, vyprodukovaly jedinou střelu na branku. A to ještě až v úplném závěru. Asiatky si góly rozdělily rovnoměrně do každé třetiny. V 5. minutě využila přesilovku Remi Kojamaová a v polovině duelu zvýšila na 2:0 Suzuka Takaová. V čase 56:37 pak při dánské hře bez brankářky pečetila skóre Ruj Ukitaová. (03:27:04)
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Kojamaová (Tokoová, Hitosatová), 31. Takaová (Ak. Šigaová), 57. Ukitaová


    Japonsko: Kawagučiová (Masuharaová) – Satoová, Hitosatová (A), Ao. Šigaová, Koikeová (C), Hosojamadaová (A), Š. Jamašitaová, Sekiová, Šinodaová – Ukitaová, Itoová, Tokoová – Ak. Šigaová, Takaová, Kojamaová – Wadžimaová, Norová, Miuraová – H. Jamašitaová, Enomotoová, Nagaokaová.
    Trenér: Judži Iizuka

    Dánsko: Nordströmová (Bjergstadová) – Rasmussenová, Asperupová (A), Andersenová, Melbergová, Refsgaardová, Skottová, Söndergaardová – Friis-Hansenová, Jensenová (C), Ranumová – Kielstrupová, Gludová, Fossová – Skriverová, Petersová, Oksbjergová – Russellová, Knudsenová, Sorensenová (A) – Stauningová.
    Trenér: Björn Edlund

    Rozhodčí: Hillerová (USA), Anselmová – Ernstová (GER), Saarimäkiová (FIN)
    bahis siteleri