Spišská N. Ves – Košice 4:3 (po pr.)
po prodl.
HK Spišská Nová Ves
4:3 (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 3:2
HC Košice
sk Pátek 12.04.2024, 18:30 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Tipsport Liga (SR) play-off • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 5. kola semifinále play-off Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Košicami.

    HK Spišská Nová Ves


    Spišská bola na koni po prvých domácich dueloch, ale už to neplatí. Minuloročný víťaz bronzovej medaily doplatil v Košiciach na disciplínu. Padol po prehrách 2:6 a 2:4. Piatkový večer môže byť výnimočný pre Spišiakov, ktorí majú obrovskú šancu vybojovať postupový mečbal v spoločnosti vypredanej arény.

    HC Košice

    Obhajca titulu to v Steel Aréne nezabalil. Práve naopak. Zobudil sa, zabral a vrátil do atraktívneho boja o finálovú účasť. Doteraz bol najčastejší menovateľ košických výhier fínsky útočník Joona Jääskeläinen. Teraz sa však zvýraznil skúsený slovenský hráč Marek Slovák, ktorý vybavil Rysy v treťom dueli hetrikom v presilovke. Košice sú zaslúžene späť.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Björkung, Ališauskas, Žiak, Valach – Archambault, Nellis, Burgess – Majdan, Kerbashian, Bakoš – T. Danielčák, Bortňák, Rapáč – Džugan, Myklucha, Vandas.

    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Deyl, Lalonde, Šedivý, Ferenc, J. Hudec – Fejes, Berger, M. Chovan – T. Mikúš, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Slovák, Bartánus – Šimun, Havrila, Jokeľ.

    Tréner: Dan Ceman.

    Rozhodca: J. Konc ml., Štefik – Šoltés, Kacej.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:57
    Juraj Majdan veľmi kvalitnú prihrávku do jazdy, ktorá však bola zároveň prudká a náročná na spracovanie i následné ohrozenie Janusa.
     
    01:44
    Košičania sa v obrane príliš nedohodli a naskytol sa priestor pre Bortňáka. Hráč štvrtého domáceho útoku vystrelil z medzikružia, no bez gólovej odmeny.
     
    02:22
    Diváci vyzývali k streľbe Ališauskasa, no ten vedel, že nie je v najlepšom postavení. Nasledovala nahrávka Merežkovi, ale ukrajinský reprezentant minul zápästím pravú tyčku.
     
    03:12
    Do dravého prieniku s priamym ohrozením bránky prenikol obranca Björkung. Janus schoval puk v lapačke a hostia ho nepustili k nemu.
     
    04:01
    Bakoš dokázal nájsť Merežka! Jeho druhý strelecký pokus v prvej tretine zlikvidoval Jaroslav Janus!
     
    04:59
    Mykluchova práca mohla mať nejaký zmysel, keby spoza bránky zvládol prihrať pripravenému Ališauskasovi na modrú čiaru. Takto Spišská musí šprintovať dozadu po puk.
     
    05:41
    Róbert Džugan v sprievode jedného z košických obrancov našiel sekundičku na to, aby ohrozil súperovho brankára. Zakončenie sa odrazilo od Janusovej lapačky.
     
    Reklamná prestávka.
     
    06:45
    Košice až teraz mali na hokejke väčšiu príležitosť. Alex Breton po jednej z presných prihrávok netrafil na bližšiu žŕdku.
     
    06:55
    Olivier Archambault v nájazde! Jaroslava Janusa rozhýbal, ale nedokázal po prekonať zakončením medzi betóny! Parádny moment!
     
    07:42
    Košice dali gól! OLIVER JOKEĽ sa drzo natlačil pred Melicherčíka a viacnásobným dorážaním uspel. Obhajca titulu ide do vedenia 1:0 vo veľmi dôležitom semifinálovom vystúpení. Bez asistencie.
     
    09:04
    Merežko to urobil výborne, pretože stihol ešte vľavo uvoľniť Romaňáka. Jeho strela obtrela bočnú sieť a zopár ľudí už podskočilo, keďže si myslelo, že je vyrovnané.
     
    10:02
    Ališauskas naletel na klepanie hokejkou o ľad Ferencovi. Dostal puk, posunul ho na Jääskeläinena, ktorý zasiahol nohu Björkunga.
     
    10:17
    Havrila sa zmocnil puku v rohu klziska. Vedel si vypracovať streleckú príležitosť, na ktorú reagoval Melicherčík, a taktiež zvládol pokryť koncovku Šimuna.
     
    Reklamná prestávka.
     
    11:26
    Archambault chcel naslepo nájsť v tesnej blízkosti súperovej bránky Burgessa. Zámorská spolupráca nevznikla, keďže za hostí si svoje povinnosti splnil Olsson.
     
    11:52
    Kerbashian sa snažil profitovať zo slabšieho zorientovania Lalondeho, ale napokon sa tešil košický obranca.
     
    12:24
    Delovka Merežka sa odrazila od kolien brániaceho košického hokejistu. Puk prešiel na Romaňákovu čepeľ, ale razantná strela si nenašla cestu za Janusov chrbát.
     
    12:59
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Jokeľ – 2 min., hrubosť.
     
    14:32
    Jaroslav Janus vytiahol geniálny zákrok na Nellisa! Domáci útočník sa nepresadil, keď svoj pokus smeroval ponad ležiaceho gólmana majstra! Bravúrne!
     
    14:59
    Košice hrajú s piatimi hráčmi.
     
    15:13
    Vandas zazrel za sebou Björkunga, preto mu venoval bekhendovú prihrávku. Švédsky hokejista z toho dokázal vyťažiť nezmyselné zakončenie po ľade do nôh Kerbashiana.
     
    16:18
    Vedenie na 2:0 chcel zvýšiť skúsený útočník Tomáš Mikúš. Pokus vysielal v páde, ale mal dobrú razanciu. Melicherčík to upratal betónom.
     
    17:08
    Košice dali gól! SHAWN LALONDE vedel, čo treba urobiť s pukom. Vyšla mu tvrdá strela príklepom, po ktorej sa rozvlnila sieť bránky Spišiakov. Asistencie: Joona Jääskeläinen a Michal Chovan.
     
    18:03
    Majdan ako posledný dopĺňal vlastný útok. Kerbashian mu však posielal okatú prihrávku. Košičania jedným dobrým vysunutím hokejky odstrihli domácich.
     
    Reklamná prestávka.
     
    18:51
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Džugan – 2 min., faul kolenom.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úradujúci majster z Košíc si ide po mečbal. Po prvej časti hry je spokojný s vypracovaným náskokom. Hostí výrazne podržal aj brankár Jaroslav Janus.
     
    Druhá tretina sa začne o 19:26.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:51
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    21:04
    Džugan naskočil ako víchor z trestnej lavice. Po pár sekundách pobytu na ľade si vybojoval šancu, ale cez Deyla zľava mieril vysoko.
     
    22:02
    Archambault sa krásne pohral so Šedivým, ktorého nechal za sebou. Košického obrancu ale dokázal zastúpiť za bránkou Ferenc.
     
    23:19
    Bakoš bol skrytý za Havrilom. Mladý košický hokejista zastavil hokejkou prichádzajúcu prihrávku Merežka. Hostia štartujú k Melicherčíkovi.
     
    24:05
    Vandas s problémami dostal na Mykluchovu hokejku nahrávku. Jeho slabšie zakončenie stihol zneškodniť nohami Janus a dorážka Burgessa nič neznamenala.
     
    24:55
    Ofenzívu Spišskej prišiel podporiť Danielčák. Od modrej čiary nahadzoval na bránku. Janus hneď schoval puk v lapačke.
     
    25:12
    Košická bránka bola chvíľu pootvorená! Skupinka hráčov dobýjala bránkovisko šampióna! Rapáč nakoniec neprestrčil puk do siete!
     
    Reklamná prestávka.
     
    27:40
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Fejes – 2 min., napadnutie.
     
    28:13
    Usadiť sa v pásme. To je momentálny problém Spišiakov, ktorí hrajú v početnej výhode o jedného muža.
     
    28:34
    Spišská Nová Ves dala gól! Prechádzajúca veta už neplatí. Majdan bol hlavný vodca Rysov do tretiny. Z medzikružia vystrelil kapitán BRANISLAV RAPÁČ a domáca aréna prvýkrát na nohách. Znížené 1:2. Asistencie: Branislav Rapáč a Igor Merežko.
     
    28:55
    Lišiacky zakončil Eduard Šimun. Na sebe mal brániaceho protihráča, ale šikovne si pripravil bekhendový pokus. Priamo do hrude Marcela Melicherčíka.
     
    30:12
    Krátky nájazd v podaní Huntera Fejesa skončil víťazstvom hráčov v modrých dresoch. Brankár Melicherčík zatvoril betóny.
     
    31:01
    Košické vedenie neprikrášlil v tejto chvíli ani Jääskeläinen! Získal sľubné postavenie, ale domáca obrana nepodľahla!
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:42
    Nepríjemná situácia pre Šimuna! Stratil rovnováhu a vrazil do domácej bránky! Našťastie sa dokázal postaviť na nohy!
     
    32:42
    Melicherčíkova brána je momentálne opravovaná! Treba zaplátať dieru v spodnej časti! Čoskoro to bude vyriešené!
     
    33:18
    Valach sa nepochopil s Archambaultom, ale Rapáč pribehol k zadnému mantinelu, kde mu vypomáhal aj Nellis. Jakub Ferenc mal plné ruky práce, ale hostia mu musia ďakovať za túto dobrú robotu.
     
    34:27
    Jasné prebudenie v play-off potrebuje útočník Martin Bakoš. Pripísal si celkom dobrú strelu, ale Janus hlási pohodu, preto sa jej zmocnil bez problémov.
     
    Reklamná prestávka.
     
    35:14
    Myklucha urobil len to, čo mohol. Nemal šancu na pripájanie Majdana, pretože ľavá strana útočnej tretiny bola obsadená Košičanmi. Skúsil teda zakončenie. Janus nekapituloval.
     
    37:48
    Rýchla hra s častejším pobytom Spišskej v pásme. Chce to len väčšiu presnosť v prihrávkach, a taktiež kvalitné strely.
     
    37:56
    Majdan išiel do súboja s Ferencom! Ten mal jasnú výškovú i váhovú prevahu! Domáceho hráča zneškodnil, ale pôjde za to pykať! Záver prostrednej tretiny môže byť pre Spišskú priaznivý!
     
    37:56
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Ferenc – 2 min., hrubosť.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:56
    Košice hrajú s piatimi hráčmi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Spišská žije. Do hry ju vrátil kapitán Branislav Rapáč. Domáci ešte koncom druhej tretiny nezúročili presilovku pri vylúčení Jakuba Ferenca. Zápas má však kvalitu a tešíme sa na možno záverečnú tretinu.
     
    Tretia tretina sa začne o 20:19.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:48
    Romaňák najprv pristavil puk Pollockovi, ktorý cez neho prešiel, ale domáci hráč ho stihol zastaviť pred zakončením na svätyňu.
     
    40:55
    Košice dali gól! Pollock nemusí byť vôbec smutný, že netrestal zaváhanie Romaňáka. Tretí gól vsietil Fín JOONA JÄÄSKELÄINEN a Košice tak odskakujú na dvojgólový rozdiel. Bez asistencie.
     
    41:28
    Spišiaci musia všetko staviť na útočnú kartu. Okrem toho potrebujú čo najskôr stiahnuť z manka o dva góly. Björkungovo zakončenie to ale ešte nezmenilo. Trafil vedľa.
     
    42:19
    Archambault buchol o ľad hokejkou, čím dával signál, že chce puk. Ten nakoniec prepustil na Merežka. Fenomenálny obranca našej ligy si ešte vylepšil pozíciu, ale nemieril presne.
     
    44:01
    Janus nechal pravý betón pri tyčke. Urobil dobre. Tam smerovala slabšia koncovka Kerbashiana.
     
    44:46
    Nastrelenie Košíc na zadný mantinel. Nevydarený pokus o hybridné zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie po pravej ruke Jaroslava Janusa.
     
    45:37
    Breton mal šancu. Držal sa na nohách a čakal na vhodnú príležitosť vystreliť. Melicherčík nezasahoval. Puk mieril mimo bránky.
     
    46:10
    Martin Bakoš vošiel do pásma osamotený, ale ukázal šikovnosť. Súperil so všetkými oceliarmi. Björkung vypálil z modrej čiary, Janus s úspešným zákrokom a do Majdana sotil Marek Slovák. Prerušená hra.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:59
    Spišská Nová Ves dala gól! MARTIN BAKOŠ sa dočkal! Jedinou možnosťou bolo len poriadne vystreliť. Bol mierne z uhla, ale zakončenie sa ujalo na pravý horný roh. Skvelé piate semifinále sa opäť dramatizuje. Asistencie: Kale Kerbashian a Victor Björkung.
     
    47:38
    Spiš Aréna sa zomkla. Fanúšikovia zborovo kričia "ešte jeden".
     
    48:21
    Olsson tvrdo atakoval Rapáča za vlastnou bránou, kde aj nakoniec odstrčil kapitána Spišiakov. Vylučovať sa nebude.
     
    49:01
    Spišská chytila druhý dych, ktorý prišiel po znížení na súčasných 2:3. Košice sú však stále vo výhode, ale gólový rozdiel je skutočne len minimálny.
     
    49:49
    Bretonovi zďaleka nie sú cudzie ofenzívne výpady. Z jedného takého krásne skóroval do siete Slovana a získal za to kryštálový puk. Niečo podobné bolo v jeho silách i teraz, ale bez koncovky.
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:18
    Žiak nebol v najhoršej pozícii. Strela mohla prísť okamžite po buly, ale rozhodol sa na druhýkrát. Janus na istotu s lapačkou.
     
    51:32
    Pokusom zápästím zo strednej vzdialenosti vyskúšal Jakub Ferenc koncentráciu Melicherčíka. Domáci brankár svojich nesklamal.
     
    51:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Fejes – 2 min., sekanie.
     
    53:09
    Spišská Nová Ves dala gól! KALE KERBASHIAN vrátil Spišskú naspäť. Krásne prešiel pred bránku a Janusovi poslal hore nekompromisný bekhendový blafák. Asistencie: Juraj Majdan a Victor Björkung.
     
    54:36
    Spišiaci boli krôčik od vedenia 4:3! Mohlo sa to opäť týkať Kerbashiana! Tesne minul košickú bránku z ľavej strany!
     
    56:07
    Strelecký pokus švihom si pripísal Jääskeläinen. Pre Melicherčíka to však bola lahôdka a ľahká práca lapačkou.
     
    Reklamná prestávka.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:26
    Kerbashian spravil hlúposť. Poslal puk z vlastného pásma cez všetky čiary. Hosťom tak ponúka šancu na rozhodnutie. Buly po pravici Marcela Melicherčíka.
     
    59:43
    V priebehu pár sekúnd je tu tretie zakázané uvoľnenie domáceho klubu. Veľmi nešťastné riešenia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Hráči Spišskej ukázali srdce v poslednej tretine, strelili dva góly a vynútili si predĺženie. Úspešní boli Martin Bakoš a Kale Kerbashian. Nadstavený čas bude poriadne napínavý a možno aj dlhý. Od 4. zápasu série sa hrá totiž donekonečna, kým nepadne gól. Kto vyhrá, získa postupový mečbal.
     
    Predĺženie sa začne o 21:15.
     
    Dnešný zápas sleduje 4155 divákov.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:59
    Majdan si pripísal prvú výraznejšiu strelu v nadstavenom čase. Janus vyrazil ľavým betónom, Bakoš bol viac v úzadí a nedostal sa k dorážaniu.
     
    61:48
    Kerbashian sa snažil mať prehľad o všetkých spoluhráčoch na ľadovej ploche v útočnom pásme. Vybral si v uhle stojaceho Vandasa, ktorému sa nepodarilo úspešne podstreliť brankára Košíc.
     
    62:39
    Hostia vyhodili puk na zakázané uvoľnenie. Spišská v tejto chvíli posiela zabojovať o víťazstvo Nellisovu formáciu, ktorý má na krídlach Archambaulta s Džuganom.
     
    64:05
    Na ľad spadla Melicherčíkova fľaša z vrchu jeho bránky, keď sa za ňou srdnato bojovalo. V hre sa pokračuje.
     
    64:36
    Výborný príklep domáceho Ališauskasa. Zrejme mal v úmysle hľadať hokejku Vandasa, ktorý postával pred košickým bránkoviskom.
     
    65:51
    Archambault adresoval vzdušnú prihrávku Bakošovi, pre ktorého to však bolo veľmi náročné na zachytenie.
     
    66:19
    Janus sa vyznamenal, pretože dokázal skrotiť dosť nepríjemné zakončenie Juraja Majdana. Lapačku použil v správnom čase.
     
    66:57
    Hunter Fejes smeroval do nájazdu! Igor Merežko ho ale dostihol a krásne mu vypichol puk do rohu plochy!
     
    67:39
    Ani jeden tím vôbec nešetrí sily. Hrá sa naplno. Publikum sa zabáva. Piate semifinále na Spiši je naozaj dramatické, ale aj svižné.
     
    68:20
    Chovan získal kvalitnú prihrávku Lalondeho, ale prechod hostí do útočnej tretiny nebol v poriadku. Na vine bol rýchlejší Fejes.
     
    69:47
    Spišská zaostáva v týchto chvíľach. Nechala sa zatvoriť na svojej polovici. Košice to hrali ako pri presilovke a bol tam aj jeden pokus od Mikúša, ktorý však nenarobil veľké vrásky Melicherčíkovi.
     
    70:20
    Joona Jääskeläinen podporil kolegov z útoku z druhej vlny! Ale tento zápas nerozhodol slušnou strelou na bránku!
     
    73:10
    Pekná domáca pasáž v útočnej zóne. Archambault v nej dominoval, no podelil sa s Ališauskasom aj Merežkom, ktorý poslal finálnu ranu na bránku. Janus podržal oceliarov a vyslúžil si aplauz vlastného fanklubu.
     
    74:09
    Vážení športoví priatelia! Neuveriteľná situácia v Spišskej Novej Vsi! Domáci kotol vybuchol od radosti, hráči sa tešili, ale Košice si vyžiadali prezretie videa a uspeli!
     
    74:09
    Gól neuznali pre ofsajd!
     
    75:34
    Rozhodnutie mohlo prísť na košickej strane. Obranca Lalonde disponoval dobrou pozíciou, ale doplatil na nepresnosť.
     
    76:37
    Na dorážku Merežkovej strely reagoval Džugan aj Archambault, no vo vzduchu sa nepodarilo zasiahnuť puk.
     
    77:31
    Jaroslav Janus zasahoval. Majdan mu raz strčil hokejku do chráničov, na čo aktivoval Bretona, ktorý ho zrazil na ľadovú plochu. Takýchto situácií bude už iba pribúdať.
     
    77:51
    Merežko vypustil jednu zo svojich dobrých striel, ktorá natiahla a preverila Janusa, no neukončila tento zápas.
     
    79:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Fejes – 2 min., hákovanie.
     
    80:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    80:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Už sa mohlo ísť oslavovať či sprchovať, no pozorné oko košickej striedačky si zaslúži veľký obdiv. Máme za sebou 80 minút dramatického súboja a ktovie, koľko minút je ešte pred nami.
     
    Druhé predĺženie sa začne o 22:04.
     
    80:01
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    81:06
    Spišská Nová Ves dala gól! Teraz už nie sú pochyby o víťazovi. MARTIN BAKOŠ prekonal Jaroslava Janusa a získal pre Spišskú postupový mečbal. O jeho využitie sa posnažia Spišiaci v nedeľu v Košiciach. Asistencie: Juraj Majdan a Michael Vandas.
     
    Koniec zápasu.
     
    Toto bola reklama na hokej. Skôr to už pripomínalo finále, ako semifinále. Spišiaci neoficiálne vyhrali v 75. minúte, ale odhalený ofsajd vrátil aktérov naspäť zo šatní. Rysy predsa len uspeli. V 82. minúte udrel Martin Bakoš a oslavy zo zisku mečbalu sa mohli začať. Séria pokračuje v nedeľu v Košiciach. Ak Spišská zvíťazí, stane finalistom tejto sezóny. (08:22:46)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 29. Rapáč (Majdan, Merežko), 47. Bakoš (Kerbashian, Björkung), 54. Kerbashian (Majdan, Björkung), 82. Bakoš (Majdan, Vandas) – 8. Jokeľ, 18. Lalonde (Jääskeläinen, M. Chovan), 41. Jääskeläinen


    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Björkung, Ališauskas, Žiak, Valach – Archambault, Nellis, Burgess – Majdan, Kerbashian, Bakoš – T. Danielčák, Bortňák, Rapáč – Džugan, Myklucha, Vandas.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Deyl, Lalonde, Šedivý, Ferenc, J. Hudec – Fejes, Berger, M. Chovan – T. Mikúš, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Slovák, Bartánus – Šimun, Havrila, Jokeľ.
    Trenér: Dan Ceman.

    Rozhodčí: J. Konc ml., Štefik – Šoltés, Kacej.

    Diváci: 4155.
    Spišská N. Ves 4 3 Košice
    #1 Pátek 05.04.2024 • 18:00
    Spišská N. Ves - Košice 5:4 po prodl.
    #2 Sobota 06.04.2024 • 18:00
    Spišská N. Ves - Košice 4:0
    #3 Úterý 09.04.2024 • 18:30
    Košice - Spišská N. Ves 6:2
    #4 Středa 10.04.2024 • 18:00
    Košice - Spišská N. Ves 4:2
    #5 Pátek 12.04.2024 • 18:30
    Spišská N. Ves - Košice 4:3 po prodl.
    #6 Neděle 14.04.2024 • 18:00
    Košice - Spišská N. Ves 4:1
    #7 Úterý 16.04.2024 • 18:30
    Spišská N. Ves - Košice 2:1
    bahis siteleri