Hostivař – Karviná 4:5 (kon.) | Ústí n/L – Pardubice 1:4 (kon.) | Kert Park Praha – Letohrad 5:3 (kon.)
Kladno – Svítkov 4:5 (po pr.)
konec
Elba DDM Ústí nad Labem
1:4 (0:1, 0:1, 1:2) Stav série: 0:2
HBC Pardubice
Neděle 21.04.2024, 11:00 • Stadion mládeže Ústí nad Labem • CROSSDOCK Extraliga • Čtvrtfinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Ústí nad Labem postoupilo do play-off z druhého místa. Ve 22 zápasech nastřádalo 53 bodů, a na první Hostivař ztratilo jen čtyři body. V 22 duelech 17krát zvítězilo, jednu další výhru přidalo po základní hrací době, a čtyři duely nezvládlo. Celkové skóre týmu činilo 85 vstřelených ku 43 inkasovaným brankám. Ústí mělo nejlepší defenzívu celého týmu. Pardubice se umístily v tabulce sedmé. Vyhrály pouze devětkrát, dvě další výhry přidalo po základní hrací době. K tomu Pardubice přidaly jedenáct porážek a nastřádaly tak 31 bodů při skóre 60:81

    V play-off se týmy již jednou utkaly. Navzdory předpokladům vyhrál první zápas hostující celek z Pardubic, který se dostal do vedení 3:0 již v první třetině. Manko sice ústí dokázalo stáhnout, ale nakonec přece jen padlo, a to výsledkem 3:4 po samostatných nájezdech.
     
    Začátek utkání je zpožděn. O vývoji vás budeme informovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    05:00
    Ústí nad Labem je zatím střelecky mnohem aktivnější. Vypálilo už šestkrát, ale ani jedna z ran nepropadla za brankáře Foršta. Ten má tak na kontě šest zákroků.
     
    06:00
    Pardubice v poslední minutce na soupeře hodně zatlačily a připsaly si již taky několik střeleckých pokusů. Ani ony ale zatím nedokázaly Bandu překonat.
     
    06:36
    Pardubice právě vstřelily branku! Hosté přežili tlak Severočechů a sami se dostali do útoku, který zužitkovali hned třetí střelou. Prosadil se NICOLAS LANGR. Asistence: Jakub Mikula a Tomáš Zajíček.
     
    08:15
    Ústí stále víc a víc tlačí, což jde vidět na jednoznačné střelecké převaze 10:3. Zatím se mu ale nedaří využít své šance.
     
    10:15
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Petr Michajličenko – 2 min., vysoká hůl.
     
    10:45
    Pardubice hrají první přesilovku v zápase. Zatím ale nedokázaly za půl minuty početní výhody přidat ani jednu střelu na branku.
     
    11:11
    Vyloučení v týmu HBC Pardubice:
    Tomáš Zajíček – 2 min., vysoká hůl.
     
    12:15
    Domácí v plném počtu.
     
    13:11
    Hosté v plném počtu.
     
    13:22
    Buly před brankou Pardubic vyhrál soupeř, který hned prověřil Foršta další střelou, a to od modré čáry. Brankář Pardubic ale zůstal bezchybný.
     
    14:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    14:06
    David Nedoma se hnal do brejku, přesprintoval obranu na pravé straně, ale nahozený míček se mu před útočným pásmem zastavil o mantinel.
     
    14:50
    Poslední sekundy první třetiny se odehrály ve středním pásmu. Tam se týmy dostaly do tvrdých soubojů o míček. Několikrát si ho vyměnily, ale ani jeden z nich pak nedokázal přejít do útočné třetiny.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Elba v ní měla výrazně navrch, což prokázala taky jednoznačnou převahou v počtu střel. Těch vyprodukovala patnáct. Pardubice naopak pálily pouze šestkrát, ale narozdíl od soupeře dokázaly zásluhou trefy Nicolase Langra skórovat, a před další částí tak vedou 1:0.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    16:05
    Pardubice právě vstřelily branku! Hosté navyšují na 2:0! Hned po buly se dostal míček na modrou čáru na levé straně k ROMANU KREJČÍMU. Ten napřáhl, vypálil a z dálky propálil Bandu. Asistence: Jan Bílý.
    16:05 Roman KREJČÍ - 0:2
     
    19:06
    Domácí se snažili kombinovat kolem branky soupeře, nakonec se ale míčku vzdali.
     
    20:31
    Ústí se dokázalo zbavit tlaku soupeře pouze vyhozením míčku na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Bandou.
     
    20:31
    Ještě předtím si ale domácí trenér vyžádal oddechový čas.
     
    22:56
    Pardubice se nyní musely dvakrát uvolnit jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    23:30
    Jeden z hostů se snažil přesprintovat po levé straně u mantinelu soupeře, ten ale stihl kotouč uklidit dříve, než došlo k nějakému ohrožení.
     
    23:48
    Na druhé straně si Foršt musel skočit pro míček, který se po jeho zákroku odrazil do blízkosti soupeře. Nakonec ho ale pokryl a přerušil hru.
     
    24:16
    Pardubice uklidnily hru a chvíli pozdržely hru ve středním pásmu. Následně vmetly míč z dálky na soupeřovu branku. Banda tentokrát kotouč pokryl a také zastavil hru.
     
    24:23
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Jan Bečvář – 2 min., podražení.
     
    25:10
    Pardubice se dlouho nemohly dostat do pásma. Když se jim to konečně podařilo, vyhodila Elba míček znovu až za gólmana.
     
    25:53
    Hosté dlouho kombinovali po pásmu, i ve střední třetině, napříč, po ose i po mantinelu. Ale nevytěžili z toho ani jednu střelu.
     
    26:23
    Domácí v plném počtu.
     
    26:42
    Hosté obtočili branku a servírovali míček před ní, což ale nakonec neneslo žádný úspěch.
     
    27:09
    V rohu hřiště v obranném pásmu Elby vznikla skrumáž, ze které se dlouho nedařilo míček vydolovat. Nakonec ho vytěžilo Ústí a přeneslo hru na druhou stranu plochy.
     
    28:17
    Pardubice volily dlouhé vyhození, které neskončilo zakázaným uvolněním. Oba týmy prostřídaly a opět zápolí ve středu hřiště.
     
    28:49
    Pardubice se snažily protlačit do útočné třetiny, dlouho kombinovaly na modré, ale k brance se nakonec nedostaly.
     
    29:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:45
    Hosté chtěli rozehrát z vlastní obrany, dlouho ale nevěděli kudy kam, a tak míček drželi na své obranné třetině. Soupeř nenapadal a vyčkával už jen na konec druhé části.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina probíhala v trochu jiném tempu. Ústí totiž tentokrát vypálilo jen sedmkrát, zatímco Pardubice to stihly desetkrát. Navíc vytěžily druhou branku zápasu, a to už minutu a pět sekund po startu, když se prosadil Roman Krejčí. Hosté měli k dispozici ještě přesilovou hru, kterou ale neproměnili.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    34:04
    Tvrdý zákrok na jednoho z hostů u mantinelu nebyl podle sudího důvodem k trestu. Hraje se dále.
     
    34:19
    Po rozehrávce ve středovém kruhu se rychle do akce dostali domácí. David Nedoma vypálil ale pouze do betonu Foršta.
     
    35:12
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku! Elbě se nyní konečně podařilo proměnit svou první šanci. VOJTĚCH ČERVINKA dostal pas od pravého mantinelu u modré lajny. S kotoučem se otočil a pohotově ho z předbrankového prostoru vmetl za Foršta. Asistence: Radek Vyhlídal.
    35:12 Vojtěch ČERVINKA - 1:2
     
    35:47
    Obrovská šance Elby na srovnání! Akce dva na jednoho byla sehrána na Aleše Macka, který pálil příklepem z pravého kruhu, kde byl úplně sám. Trefil ale pouze přesunujícího se gólmana a neuspěl pak ani z dorážky.
     
    36:55
    Pardubice nyní zatlačily soupeře a dlouho kombinovaly kolem branky Elby. Jenže nedokázaly najít žádný prostor pro střelu.
     
    37:25
    Jeden z hostů to nyní zkusil sám. S míčkem si zpoza branky seběhl před ní, napřáhl a vypálil. Banda ale míček zkrotil na své hrudi a přerušil hru.
     
    37:26
    Pardubice právě vstřelily branku! Hosté jdou znovu do dvoubrankového vedení! Buly po brankářově levici vyhráli právě hosté, rychle míček sehráli na ROMANA KREJČÍHO, který od modré vmetl dělovku až do sítě soupeře. Asistence: Jan Bílý.
    37:26 Roman KREJČÍ - 1:3
     
    37:41
    Vyloučení v týmu HBC Pardubice:
    Matyáš Licek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    39:35
    Elba zkusila dva rychlé útoky, obě střely ale byly nakonec zablokovány soupeřem.
     
    39:41
    Hosté v plném počtu.
     
    40:26
    Pardubice dobře napadají rozehrávku soupeře. Ústí tak přišlo už nekolikrát o míček.
     
    40:54
    Hosté dokázali soupeře v útočném pásmu obrat o míček a rychle ho přenést do útočného pásma, kde se ale ke střele nedostaly.
     
    41:38
    Rychlá kombinace Elby na tři přihrávky po pravé straně skončila střelou z kruhu, který šla ale pouze na brankáře Foršta.
     
    42:02
    Pardubice se dokázaly uvolnit pouze zakázaně. Vhazovat se tak bude před gólmanem Forštem.
     
    42:02
    Hosté si vyžádali oddechový čas.
     
    42:38
    Nyní nastala před brankou Pardubic nepřehledná situace. Před Forštem byli totiž tři hráči Elby a Martin Stupka pálil z dálky. Míč ale nakonec do branky nezamířil.
     
    42:41
    U mantinelu došlo následně k hromadné bitce, kterou museli rychle řešit rozhodčí. Oba aktéři nyní leží na hřišti.
     
    42:41
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Lukáš Soukup – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HBC Pardubice:
    Václav Škoudolík – 2 min., hrubost.
     
    42:56
    Pardubice právě vstřelily branku! Hosté nyní už asi definitivně rozhodli o vítězství. Ústí to totiž zkoušelo v útočném pásmu s odkrytou brankou. Jenže Ondřej Poláček fatálně chyboval na modré a pustil do samostatného brejku FILIPA FÖRSTLA, který už pak unikl a zakončil do prázdné brány.
    42:56 Filip FÖRSTL - 1:4
     
    43:55
    Elba ještě věří v zázrak a znovu to zkouší s odkrytou brankou.
     
    44:13
    Ústí nyní opravdu hodně tlačí a dělá v útočném pásmu řádný závar. Viděli jsme i několik střel v rychlém sledu, ale ani jedna z nich nedokázala přejet brankovou čarou.
     
    44:38
    Pardubice několikrát vyhodily, ale ani jednou nedokázaly poslat míč do odkryté branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. V třetí třetině se schylovalo k dramatu. V čase 35:12 totiž snížil na 2:1 Vojtěch Červinka. Jenže k dramatu nakonec nedošlo, protože už dvě minuty a pár sekund později propálil střelou od modré čáry vše co mu stálo v cestě Roman Krejčí. A po fatální chybě Ústí při hře v šesti bez brankáře rozhodl ránou do prázdné branky Filip Förstl. Pardubice tak po včerejší výhře 4:3 po nájezdech vyhrály i dnes, a to 4:1 už v základní hrací době. (12:55:06)

    Jiří Polášek


    Hledáme zpravodaje pro tým Elba DDM Ústí nad Labem. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 36. Červinka (Vyhlídal) – 7. Langr (Mikula, Zajíček), 17. Krejčí (Bílý), 38. Krejčí (Bílý), 43. Förstl


    Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (Koudelka) – Bečvář, Grus, Haas, Michajličenko, Poláček, Popluhar, Sedláček (A), Vyhlídal – Čermák, Červinka (A), Costa, Kapusta, Krajíček, Macek, Nedoma, Škurla, Soukup, Stupka (C), Tomáš, Zicho
    Trenér: Jaroslav Pavlík

    HBC Pardubice: Foršt (Třináctý) – Geisler, Krejčí, Šimke, Školoudík (A), Strouhal, Zajíček – Bílý, Česák, Förstl, Janeček, Kamaryt, Langr (C), Licek (A), Malý, Mikula, Moravec
    Trenér: Jiří Mašík

    Rozhodčí: Michal Záhora – Martin Kettner

    Diváci: 213
    Ústí n/L 0 3 Pardubice
    #1 Sobota 20.04.2024 • 14:00
    Ústí n/L - Pardubice 3:4 po s.s. (1:3)
    #2 Neděle 21.04.2024 • 11:00
    Ústí n/L - Pardubice 1:4
    #3 Sobota 27.04.2024 • 16:00
    Pardubice - Ústí n/L 3:2
    bahis siteleri