Česko – Finsko cz 1:4 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 2:1 (kon.)
konec
Česko
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Finsko
Čtvrtek 02.05.2024, 18:00 • Winning Group Arena • České hokejové hry
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:38 Jere INNALA - 1:4
     
    59:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, hosté se ubránili velkému tlaku a zasazují definitivní úder gólem do prázdné brány. Ticháček se asi právem zlobí, že dostal hokejkou do obličeje, ale nepískalo se. Kotouč vybojoval JERE INNALA a poslal ho jednoduše do prázdné brány. Asistence: Ahti Oksanen, Oliver Kapanen.
     
    58:46
    Je to tak, Česko opět bez brankáře.
    56:51 Jáchym KONDELÍK - 1:3
     
    56:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se diváci dočkali gólu, risk při hře bez brankáře trenérům vyšel. Stránský vypálil do prostoru brankoviště, puk se po odrazu dostal na hůl JÁCHYMA KONDELÍKA, který už jen pohodlně zasadil touš do poloprázdné brány. Säteri se nestihl přesunout a snížení je na světě. Asistence: Matěj Stránský, David Špaček.
     
    56:37
    Trenéři to zkusí v závěru zápasu bez brankáře. Dostál zůstává na střídačce.
     
    56:37
    Dnešnímu utkání příhlíží 7312 diváků.
     
    50:52
    Krejčíkovo nahození propadlo až k Säteriho bráně, tam velmi srdnatě operoval Beránek, který chtěl poskakující kus černé gumy dopravit konečně do sítě. Ani tato šance není využítá.
     
    50:42
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jere Innala – 2 min., krosček.
     
    47:50
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Pekka Jormakka – 2 min., podrážení.
    47:33 Oliver KAPANEN - 0:3
     
    47:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už budou mít čeští hokejisté proklatě těžké, v jejich síti totiž končí další gól. Od modré napřáhl do skrumáže před bránou Kaski, k odraženému kotouči se dostal OLIVER KAPANEN a poslal ho přesně pod horní tyč. Asistence: Oliwer Kaski, Jesse Puljujärvi.
     
    47:27
    A tak po chybě české obrany mohl udeřit velmi aktivní Jere Innala, jehož střelu Dostál pokryl betonem.
    38:54 Arttu HYRY - 0:2
     
    38:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok v závěru druhé třetiny. Modrobílí zase z poměrně nenápadné akce udeřili. Puistola se natlačil před Dostála, který jeho náporu ještě dokázal odolat. Jenže ARTTU HYRY odněkud vyšťoural kotouč a pohotově ho uklidil pod ležícího domácího brankáře. Asistence: Patrik Puistola, Juuso Riikola.
     
    33:03
    Po pěkné souhře pro změnu mohl vyrovnat Radim Zohorna, kterému dával zadovku přesný pas Kondelík. Kotouč šel do betonů Säteriho a poté kousíček vedle.
    32:42 Kubalík otřel svou střelu o břevno
     
    32:42
    Tak to je velká škoda. Dominik Kubalík byl na svém klasickém místě ideálně zaparkovaný, napřáhl prudkou ránu a orazítkoval břevno finské branky.
     
    32:00
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Rasmus Rissanen – 2 min., krosček.
    29:01 Vili SAARIJÄRVI - 0:1
     
    29:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení, když využili svou přesilovku. VILI SAARIJÄRVI v prvním pokusu nechal Dostála ještě vyniknout výborným zákrokem, opětovný pokus ale končí gólem. Jeho prudká rána z pravého kruhu prosvištěla přesně do české šibenice – 0:1. Asistence: Patrik Puistola a Pekka Jormakka.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jan Rutta – 2 min., hrubost.
    24:19 Dva skvělé zákroky Dostála drží bezbrankové skóre
     
    24:19
    Tak to byla jasně největší šance Finska v tomto zápase. Innala našel mezi kruhy najetého Rasmuse Rissanena, který pálil do horních pater brány, ovšem Dostál skvělým zákrokem překazil radost hostujících hráčů. Posléze další super zákrok vytáhl po střele z otočky v podání Oksanena, pro kterého zdejší zimák také neznámým. S Hradcem tady odehrál zápasy proti místní Kometě.
     
    22:45
    Ondra na Michala, brácha na bráchu. Souhra Kovařčíků měla slušné parametry, Michal však zakončil jen do betonů Säteriho. První slušná šance Česka v této periodě.
     
    15:26
    Ihned po buly udělalo chybu také Finsko. Radim Zohorna nabral po levém křídle rychlost a ve dvojicí pelášil sám proti jednomu bekovi. Tím druhým českým útočníkem byl Ondřej Beránek, jenže střela mu nevyšla úplně ideálně a končí vedle Säteriho klece.
     
    10:00
    Velká šance znovu pro český tým. Jakub Flek nastartoval svá rychlá chodidla a po levém křídle ujížděl ve dvojici s Ondřejem Kovařčíkem. Někdejší hráč Třince se dostal sám před Säteriho bránu, ale střelou z první přestřeluje. Rána mu navíc vůbec nesedla.
     
    07:27
    Finsko ještě nevystřelilo na branku, teď ale málem udeřilo po krásné a rychlé kombinaci. Na jejím konci byl Jesse Puljujärvi, který sám před Dostálem jen o kousek minul jeho klec.
     
    05:04
    Obrovská šance a v ní Dominik Kubalík. Vyhlášený kanonýr se zjevil na pravém kruhu a tvrdou bombou trefil Säteriho, tomu ještě pomohl tečující obránce.
     
    04:43
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Pekka Jormakka – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 57. Kondelík (Stránský, D. Špaček) – 30. Saarijärvi (Puistola, Jormakka), 39. Hyry (Puistola, Riikola), 48. Kapanen (Kaski, Puljujärvi), 60. Innala (Oksanen, Kapanen)


    Česko: Dostál (Mrázek) – Kempný, Gudas (A), Mašín, Rutta, Krejčík, D. Špaček, Ticháček, Zábranský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Flek (A) – Zadina, Kodýtek, Stránský – Palát (C), Nosek, Kubalík – Zohorna, Kondelík, Beránek.
    Trenér: Radim Rulík

    Finsko: Säteri (Larmi) – Kaski, Rissanen, Saarijärvi, Riikola (A), Määttä (C), Matinmikko, Rindell, Je. Mattila – Puljujärvi, Kapanen, Innala – Jormakka, Ju. Mattila, Oksanen – Pakarinen, Björninen (A), Jääskä – Nurmi, Hyry, Luoto – Puistola.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Tscherrig (SUI) – Hynek (CZE), Schlegel (SUI)

    Diváci: 7312
    bahis siteleri