Norsko – Finsko 1:4 (kon.) | USA – Slovensko 4:5 (po pr.) | Švýcarsko – Česko cz 2:1 (2:1 po s.n.)
Německo – Švédsko 1:6 (kon.)
po prodl.
USA
4:5 (0:2, 1:2, 3:0 - 0:1)
Slovensko
Pondělí 13.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:56 Miloš KELEMEN - 4:5
     
    63:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Slovenská trojice se vydala na zteč, u modré čáry nahodil Nemec a vrtící se puk před brankou jemně tečoval MILOŠ KELEMEN. Augustine na teč nezvládl zareagovat a puk skončil za jeho zády – 4:5! Asistence: Šimon Nemec, Martin Pospíšil.
    56:38 Luke HUGHES - 4:4
     
    56:38
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Máme srovnáno! Jako nůž máslem projel středem LUKE HUGHES, hráči Slovenska jej marně stíhali a nechali jej vystřelit přes hráče. Puk prolétl okolo Hlavajovy lapačky a je to 4:4! Asistence: Jake Sanderson.
    53:56 Brady TKACHUK - 3:4
     
    53:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    No a pozor, máme tu drama! Slovenská obrana nechala projet pravou stranou BRADYHO TKACHUKA, ten se natlačil přes Kocha před Hlavaje, zamíchal pukem a poslal jej mezi gólmanovy betony – 3:4! Asistence: Shane Pinto.
    44:32 Shane PINTO - 2:4
     
    44:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se vrací do zápasu. Po přechodu do útočného pásma našel od modré čáry Farabee najíždějícího SHANEA PINTA, ten se dokázal odpoutat od obránce a zblízka dostal puk za Hlavaje – 2:4. Asistence: Joel Farabee, Trevor Zegras.
    28:47 Patrik KOCH - 1:4
     
    28:47
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No, tohle už pro slovenský tým vypadá velice dobře. Ten se opětovné dostal do útočného pásma a tentokrát z pravého kruhu vystřelil PATRIK KOCH. Nebyla to úplně nejprudší rána, přesto prošla Nedejlkovicovi do sítě – 1:4. Asistence: Martin Pospíšil, Miloš Kelemen.
    27:03 Šimon NEMEC - 1:3
     
    27:03
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Už je to ale zase o dvě branky. Slovensko zůstalo v útočném pásmu, od modré ćáry pounul hru na levý kruh Fehérváry a jeho pobídku na prudkou ránu využil ŠIMON NEMEC a dělovka se zastavila až v Nedeljkovicově síti – 1:3. Asistence: Martin Fehérváry, Martin Pospíšil.
    24:48 Matthew BOLDY - 1:2
     
    24:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané pak přečkali ještě krátký závar před brankovištěm a sami se pustili do protiútoku. Hlavaj vyrazil střelu Lukea Hughese, jenže přesně na hůl MATTHEWA BOLDYHO. Na něj už zívala odkrytá branka, kterou neměl problém trefit – 1:2. Asistence: Luke Hughes, Johnny Gaudreau.
    11:26 Libor HUDÁČEK - 0:2
     
    11:26
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky! Američané propadli v útočném pásmu, bylo z toho přečíslení, který sice Tatar ještě neproměnil, když byl zablokován, nicméně dorážející LIBOR HUDÁČEK už ale puk za Nedeljkovicova záda dostal – 0:2. Asistence: Tomáš Tatar.
    03:17 Miloš KELEMEN - 0:1
     
    03:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je tu úvodní branka utkání! Po pravé straně pronikli okolo mantinelu, po ostrém Kudrnově zahranění přišla přihrávka před branku, kterou ještě lehce tečoval Sukeľ, na tu si najel absolutně nebráněný MILOŠ KELEMEN a bekhendem překonal Nedeljkovice – 0:1. Asistence: Matúš Sukeľ, Andrej Kudrna.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 25. Boldy (Hughes, Gaudreau), 45. Pinto (Farabee, Zegras), 54. Tkachuk (Pinto), 57. Hughes (Sanderson) – 4. Kelemen (Sukeľ, Kudrna), 12. Hudáček (Tatar), 28. Nemec (Fehérváry, Pospíšil), 29. P. Koch (Pospíšil, Kelemen), 64. Kelemen (Nemec, Pospíšil)


    USA: Nedeljkovic (29. Augustine) – Se. Jones, Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson (A), Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk (C) – Zegras, Smith, Farabee – Kunin, Hayes, Eyssimont – Leonard.
    Trenér: John Hynes

    Slovensko: Hlavaj (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, P. Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík (A), Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar (C) – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.
    Trenér: Craig Ramsay

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Pearce (CAN) – Špůr (CZE), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 9 109