Velká Británie – Dánsko 3:4 (kon.) | Německo – Kazachstán 8:2 (kon.) | Česko – Rakousko cz 4:0 (kon.)
Polsko – USA 1:4 (kon.)
konec
Polsko
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
USA
Pátek 17.05.2024, 20:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:15 Cole CAUFIELD - 1:4
     
    49:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A zase je to o tři branky. Po vyhraném buly v útočném pásmu střílel Tkachuk, Murray jeho pokus pouze vyrazil před sebe a COLE CAUFIELD měl dost času i prostoru na úspěšnou dorážku – 1:4. Asistence: Brady Tkachuk, Shane Pinto.
    46:22 Grzegorz PASIUT - 1:3
     
    46:22
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu návrat Polska do zápasu. Po celkem snadném přechodu do útočného pásma převzal GRZEGORZ PASIUT puk od Wronky, sjel si ke kruhům a trefil se přesně k pravé Augustineho tyčce – 1:3. Asistence: Patryk Wronka, Marcin Kolusz.
    41:11 Cole CAUFIELD - 0:3
     
    41:11
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hned v úvodu třetí části je tu třetí gól Američanů. Murray zaváhal s rozehrávkou, přišel o puk a i když se ještě zvládl vrátit na brankoviště, tak už nestihl reagovat na Tkachukovu příhru na COLEA CAUFIELDA a ten zakončoval do prakticky prázdné branky – 0:3. Asistence: Brady Tkachuk.
    39:17 Brady TKACHUK - 0:2
     
    39:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Celá akce proběhla tak, že Pintovu střelu zvládl Murray vyrazit před sebe a nedovoleně atakovaný BRADY TKACHUK jej v pádu dorazil bruslí do sítě. Kopnutí v tom ovšem nebyo a gól byl definitivně uznán – 0:2! Asistence. Shane Pinto, Jake Sanderson.
    30:11 Michael KESSELRING - 0:1
     
    30:11
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Teď už to Američanům vyšlo a jdou do vedení! Dostali se do rychlého kontru, Tkachuk přečíslení vyřešil příhrou na MICHAELA KESSELRINGA a ten přesnou ranou do horní části branky otevřel skóre zápasu – 0:1. Asistence. Brady Tkachuk, Alex Vlasic.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 47. Pasiut (Wronka, Kolusz) – 31. Kesselring (Tkachuk, Vlasic), 40. Tkachuk (Pinto, Sanderson), 42. Caufield (Tkachuk), 50. Caufield (Tkachuk, Pinto)


    Polsko: Murray (Zabolotny) – Kolusz (A), Wanacki, Kruczek, Wajda, Dronia, Górny, Bryk, Kostek – Fraszko, Pasiut (A), Wronka – Michalski, Dziubiński (C), Urbanowicz – Kr. Maciaś, Paś, Zygmunt – Kreżolek, Walega, Lyszczarczyk.
    Trenér: Robert Kalaber

    USA: Augustine (Nedeljkovic) – Se. Jones (A), Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson, Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk (C) – Zegras, Hayes, Farabee – Brindley, Kunin, Eyssimont – Leonard.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Brander (FIN), Holm (SWE) – Durmis (SVK), Ondráček (CZE)

    Diváci: 8 935