Salernitana – Hellas 1:2 (kon.) | Bologna – Juventus 3:3 (kon.)
konec
US Salernitana 1919
1:2 (0:2)
Hellas Verona
Pondělí 20.05.2024, 18:30 • Stadio Arechi, Salerno • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:19. (20:57:22)
     
    Hellas Verona se v předposledním kole definitivně zachránil v Serii A. Na půdě poslední Salernitany potvrdil roli favorita a slavil tříbodový zisk po vítězství 2:1.

    Oba góly padly v průběhu prvního poločasu. Skóre střetnutí otevřel ve 22. minutě slovenský reprezentant Tomáš Suslov, v nastaveném čase potom navýšil na rozdíl dvou branek Michael Folorunsho. Ve druhé půli hosté dlouho kontrolovali dvougólový náskok, nicméně poslední celek tabulky přesto závěr zdramatizoval, když v poslední minutě základní hrací doby snížil úspěšnou dorážkou Giulio Maggiore, srovnat ale už Salernitana nestihla.

    Svěřenci trenéra Baroniho si výhrou polepšili na třináctou příčku a osmnáctému Empoli se vzdálili na nedostižitelné čtyři body. Salernitana zůstává beznadějně poslední a v závěrečném kole bude usilovat alespoň o dílčí úspěch v podobě prvního jarního vítězství.
     
    Velká radost na střídačce Hellasu Verona! Ozval se závěrečný hvizd, který definitivně stvrdil setrvání tohoto celku v nejvyšší italské soutěži.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zkušený středopolař Toma Bašić příliš dlouho váhal na míči, čehož využil slovenský reprezentant Ondrej Duda a okamžitě odkopával na útočnou polovinu.
     
    90+3
    Snahy domácího celku však pokračují. Emanuel Vignato si věřil jeden na jednoho, úspěšnější však byl Giangiacomo Magnani.
     
    90+2
    Hellas pochopitelně ještě více zatáhnul hru. Není se čemu divit, protože nutně potřebuje tři body, aby se definitivně zachránil.
     
    90+1
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Ruben Vinagre.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Salernitana právě vstřelila branku!
    Ještě to bude drama! Po rohovém kopu se k zakončení dostal Pierozzi, jehož rána ještě skončila na tyči, ovšem na správném místě potom stál GIULIO MAGGIORE, ten ukázal dobré reflexy a dorážel do odkryté části brány.
     
    88
    Salernitana chce fanouškům udělat alespoň dílčí úspěch z gólu. Loum Tchaouna však sám proti třem konkurentům neuspěl.
     
    87
    Toma Bašić poslal dlouhý, ale pomalý balón k pravé lajně. Paweł Dawidowicz se stihl stáhnout k Gerardu Fuscovi a sklepával hlavou pro Karola Świderského.
     
    86
    Konstantinos Manolas moc dobře věděl, že na něj začíná dotírat Tijani Noslin, naslepo odkopával na jistotu do autu.
     
    85
    O malou domů si křikl Vincenzo Fiorillo a dostal ji, po kvalitním zpracování přenesl míč po zemi doprava na Maggioreho.
     
    84
    Giangiacomo Magnani podpořil ofenzivní složku týmu a zprava vyslal do vápna střílený centr, za nímž se Ondrej Duda natahoval bez úspěchu.
     
    83
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Grigoris Kastanos, přichází Emanuel Vignato.
     
    82
    Gerardo Fusco si na pravém křídle udělal prostor k centru. Dobrého postavení využil Paweł Dawidowicz a ve výskoku poslal míč mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    81
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Tomáš Suslov, přichází Daniel Silva.
     
    81
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Michael Folorunsho, přichází Karol Świderski.
     
    80
    Dlouhý aut Loum Tchaouna šikovně prodlužoval do vápna, jenže do prostoru, kde neměl spoluhráče, načež odkopával Diego Coppola.
     
    79
    Už to vypadalo, že Tijani Noslin pronikne až do pokutového území, Niccolò Pierozzi nakonec špičkou kopačky posunul míč do zámezí.
     
    78
    Na druhý gól v utkání měl pomyšleno Michael Folorunsho, ale Vincenzo Fiorillo na míč dobře viděl a přízemní pokus vyrazil rukama.
     
    77
    Útočný faul udělal Niccolò Pierozzi, ve snaze o zakončení hlavou nedovoleným způsobem nakopl blízko hrudníku Coppolu.
     
    76
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Shon Weissman, přichází Gerardo Fusco.
     
    75
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Grigoris Kastanos, avšak nedostalo se mu podpory spoluhráčů a sám proti třem neměl šanci na úspěch.
     
    74
    Tomáš Suslov si vyměnil míč s krajanem Ondrejem Dudou, načež zkusil přenesení doleva na Darka Lazoviće, jehož Junior Sambia nenechal uprchnout.
     
    73
    Vzápětí vidíme dvě žluté karty. Suat Serdar nejprve sundal Louma Tchaounu, ten si nenechal nic líbit, okamžitě vstal a soupeře nekompromisně podrazil. Arbitr Di Bello vyřešil situaci zcela správně.
     
    72
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Federico Fazio, přichází Konstantinos Manolas.
     
    71
    Vysokou rychlost potvrdil Michael Folorunsho, na pár metrech se zbavil Bašiće, který soka na poslední chvíli stáhl za dres k zemi a odměnou mu byla žlutá karta.
     
    70
    Pod tlakem Giangiacomo Magnani volil nejjednodušší možné řešení, a sice malou domů, Lorenzo Montipò druhým dotekem posouval na Coppolu.
     
    69
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Suat Serdar. Až k praporku se neprodral, ve skluzu odjel s míčem do zámezí Niccolò Pierozzi.
     
    68
    Lorenzo Montipò poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu. Situaci kontroloval Junior Sambia a hlavou míč poslal na útočnou polovinu.
     
    67
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Juan Cabal, přichází Giangiacomo Magnani.
     
    66
    Z velké vzdálenosti vyslal štiplavý projektil Loum Tchaouna, míč letěl o velký kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    65
    Domácí v pokračujícím tlaku získali roh. Po centru ne úplně jistě hlavičkoval Paweł Dawidowicz, práci za spoluhráče dokonale dlouhým odkopem Michael Folorunsho.
     
    64
    Dobré krytí balónu ukázal Grigoris Kastanos, na malém prostoru zvládl i kličku k pravé lajně a Diego Coppola ve finále soka fauloval.
     
    63
    Poslední celek tabulky znovu zkouší kombinovat, ale nadále platí, že tato volba zatím kýžené ovoce nepřináší.
     
    62
    Dlouhé autové vhazování prodlužoval Juan Cabal naslepo za sebe, kde se pohyboval osamocený konkurent Toma Bašić.
     
    61
    Další útočnou akci soupeře bezpečně pokryl Diego Coppola, průnikovou nahrávku zastavil ve skluzu levou nohou.
     
    60
    Giulio Maggiore zkoušel oblouček za obranu, kam startoval Loum Tchaouna, tělem ho bezpečně ubránil Paweł Dawidowicz.
     
    59
    Domácí sice mají v posledních minutách míč více na kopačkách, leč není jim to nic platné, když si nedokáží vytvořit kvalitní příležitost.
     
    58
    Zkušený Ital Antonio Candreva zkontroloval situaci kolem sebe, načež si vybral Pawła Dawidowicze, dalekonosný projektil neměl šanci na úspěch.
     
    57
    Pokus o rychlý protiútok skončil neúspěchem. Tomáš Suslov se vydal za míčem příliš pozdě a ve hře už ho nestihl.
     
    56
    Tvrdší zákrok si neodpustil slovenský reprezentant Ondrej Duda a nemohl se divit, že si pěkně zblízka prohlédl kartónek žluté barvy.
     
    56
    Přenesení doprava mělo oči. Shon Weissman zvládl těžké zpracováním, o pár vteřin později mu stopku vystavil Darko Lazović.
     
    55
    Tijani Noslin postupoval jeden na jednoho. Neuspěl, očekávanou kličku z levého křídla doprostřed vypíchl Alessandro Zanoli.
     
    54
    Tijanimu Noslinovi dnes prostě není přáno! Obdržel perfektní centr zleva od Lazoviće, kvalitní hlavičku však Vincenzo Fiorillo, byť s problémy, pokryl.
     
    53
    Příliš dlouho držel míč u kopaček Darko Lazović, dezorientovaný se potom otočil čelem k vlastní bráně a pořádně jej překvapil Junior Sambia ten získal balón pro sebe.
     
    52
    Domácí celek se pokouší kombinovat na útočné polovině, ale presink soupeře jim dělá velké problémy, proto Alessandro Zanoli volil malou domů.
     
    51
    Po levé lajně nabral vysokou rychlost Toma Bašić, klíčovou kličku do středu hřiště ovšem zpacifikoval Diego Coppola.
     
    50
    Úspěšný blok o pár vteřin později i na opačné polovině hřiště, Federico Fazio levou nohou zneškodnil pokus Ondreje Dudy.
     
    49
    Zničehonic mohl na dostřel dostat Salernitanu Shon Weissman, tvrdá rána bez přípravy skončila na Cabalovi.
     
    48
    Velkou příležitostí pohrdl Tijani Noslin, který dostal perfektní přihrávku za obranu od Suslova, křižnou ránu nártem však poslal vedle pravé tyče.
     
    47
    Zatímco hostující kouč dle očekávání do základní jedenáctky nesáhl, tak domácí trenér udělal dvě změny, od nichž si slibuje oživení hry.
     
    46
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Lorenzo Pirola, přichází Antonio Candreva.
     
    46
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Lassana Coulibaly, přichází Giulio Maggiore.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:37.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Salernitanou a Hellasem Verona přinesl dvě branky, přičemž o obě se postaral hostující favorit. Skóre střetnutí otevřel slovenský reprezentant Tomáš Suslov, jenž nasměroval poskakující míč nechytatelně do pravého dolního rohu. Současnou podobu výsledku stanovil Michael Folorunsho, který v nastaveném čase využil Lazovićovu pobídku před prázdnou bránu.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Důležitý gól do šatny! Ofsajdová past poslednímu celku tabulky hrubě nevyšla, zapomněl se totiž Pierozzi a Noslin této skutečnosti využil k nahrávce na Lazoviće, ten ještě celou akci vyšperkoval nahrávkou pod sebe před prázdnou bránu MICHAELU FOLORUNSHOVI a něj již čekala snadná práce.
     
    45+2
    O navýšení náskoku usiloval Michael Folorunsho, který si na levé straně šestnáctky udělal prostor mezi dvěma, avšak potom vystřelil doprostřed brány, kde byly nohy Fiorilla.
     
    45+1
    Roh domácího celku nebezpečí nepřinesl, Juan Cabal nasměroval míč mimo dosah číhajícího Federica Fazia.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
     
    44
    Salernitana po zisku míče rozjela útok středem hřiště, Darko Lazović jej zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku.
     
    43
    Slibně se vyvíjející protiútok zazdil Juan Cabal, když ukvapenou střelou ze střední vzdálenosti výrazně minul bránu.
     
    42
    V krátkém časovém sledu rozehrával Darko Lazović další roh, lehce prodloužený centr odvracel Loum Tchaouna.
     
    41
    Od praporku letěl centr na přední tyč, kde se pohyboval Michael Folorunsho, nezvládl se však protlačit až ke střele.
     
    40
    Za obranu zabíhal Jackson Tchatchoua, ale nahrávka na jeho osobu nebyla povedená, vystihl ji skluzující Lorenzo Pirola.
     
    39
    Dlouhý odkop gólmana kontroloval Juan Cabal, zkontroloval rozestavení spoluhráčů a hlavou sklepl pro Coppolu.
     
    38
    Zápas se v první půli poměrně dost kouskuje. Tomáš Suslov si obhodil Fazia, potom však přetáhl centr na krajana Dudu.
     
    37
    Centrovaný balón kontroloval Darko Lazović, hrací předmět šikovně prodloužil za sebe a spoluhráč Suat Serdar navíc stihl míč ve hře.
     
    36
    Pod tlakem udělal Toma Bašić asi to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Nastřelil konkurenta a získal standardku v podobě rohového kopu.
     
    35
    Ukázkově zabral směrem dozadu Lassana Coulibaly. Nejenže obral Noslina, ale ještě zvládl rozehrát na Weissmana.
     
    33
    Osobního strážce se zbavil Juan Cabal, vzápětí centroval jenom do dobře postaveného obránce Niccola Pierozziho.
     
    32
    Ondrej Duda se rozběhl středem hřiště, ale daleko se slovenský reprezentant ve službách Hellasu nedostal, proti dvojici stoperů neměl šanci na úspěch.
     
    31
    Fotbalisté v bílých dresech kontrolují míč v blízkosti poloviny hřiště. Nevypadá to, že by dnes Salernitana snad mohla pomýšlet na první jarní vítězství.
     
    30
    Pro centr od pravé lajny si vyběhl Lorenzo Montipò a ve vzduchu nezaváhal, balón sebevědomě schoval do rukavic.
     
    29
    Tomáš Suslov si narazil s Michaelem Folorunshem, jeden na jednoho potom neuspěl proti Junioru Sambiovi.
     
    28
    Tijani Noslin se místo očekávaného centru pokusil zakroutit míč za brankáře, ale míči dal přílišnou výšku, ten doplachtil na horní síť.
     
    27
    Znovu v akci nebezpečný Michael Folorunsho, který plánoval prchnout po levé lajně, Toma Bašić jej zastavil jenom za cenu faulu.
     
    26
    Ostřejší zákrok si neodpustil Federico Fazio, jenž tvrdě naskočil do nic netušícího Michaela Folorunsha, arbitr Di Bello se spokojil s ústním varováním.
     
    25
    Vysoký centr poslal do pokutového území Darko Lazović, vyběhnuvší Vincenzo Fiorillo zdárně boxoval mimo velké vápno.
     
    24
    Hellas nenechává nic náhodě a pokračuje v útočení. O pozornost si řekl Jackson Tchatchoua, toho Junior Sambia zastavil pouze za cenu faulu.
     
    22
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    O záchranu bojující Verona se dostává do zaslouženého vedení! Poskakující míč kousek za šestnáctkou očima kontroloval TOMÁŠ SUSLOV, aby do něj v pravou chvíli kopl a povedenou střelu nasměroval do pravého dolního rohu, kam se Fiorillo natahoval marně.
     
    21
    Oblouček za obranu obdržel Tijani Noslin, nicméně nedokázal se kvalitně srovnat a střela levačkou Fiorilla neohrozila.
     
    20
    Individuálně si věřil Grigoris Kastanos, leč příliš daleko se nedostal, stopku mu vystavil ukázkovým obranným zákrokem Jackson Tchatchoua.
     
    19
    Přestože měl Darko Lazović dostatek prostoru, tak mu centr do vápna vůbec nevyšel, vyběhl si pro něj pohotový Vincenzo Fiorillo.
     
    18
    Spoluhráči nechali na holičkách Federica Fazia, který si ovšem výborně pokryl míč tělem a nechal se zfaulovat Dudou.
     
    17
    Přetažený centr zprava si našel Michael Folorunsho, ve snaze o sklepnutí pod sebe trefil dobře postaveného Dawidowicze.
     
    16
    Tlak mužstva z Verony pokračuje. Na malém prostoru hledal palebnou pozici Suat Serdar, ztratil ale kontrolu nad míčem.
     
    15
    Volný přímý kop kopal Tomáš Suslov a slovenský reprezentant míč zajímavě kroutil přes zeď na bližší tyč. Vincenzo Fiorillo reagoval perfektně a rukama zaznamenal úspěšný zákrok.
     
    14
    První žlutou kartu zápasu obdržel Junior Sambia, který špatně odhadl odskok míče a místo něj nataženou nohou bolestivě trefil sprintujícího Suslova.
     
    13
    Zkušený argentinský stoper Federico Fazio měl velké problémy s dotírajícím Suslovem, ve finále zvládl těžký odkop zády k bráně soupeře.
     
    12
    Tradiční exekutor Darko Lazović vyslal do pokutového území hodně nepovedený centr, žádný ze spoluhráčů neměl šanci na míč dosáhnout.
     
    11
    Michael Folorunsho o sobě dává vědět od úvodních minut. Nyní sice pod tlakem nepřesně nahrával, ovšem bylo to s faulem vracejícího se Bašiće.
     
    10
    Poslední celek tabulky se snaží kombinovat, ale moc se mu to nedaří, zatím si hráči vyměňují míč jen kolem poloviny hřiště.
     
    9
    Útočný faul vyprodukoval Shon Weissman, jemuž nevyšlo zpracování, načež bolestivě dohrál na kotníky Cabala.
     
    8
    Domácí brankář Vincenzo Fiorillo si ještě vyžádal ošetření přímo na hrací ploše, naštěstí nic nenasvědčuje zranění vážnějšího rázu.
     
    7
    Hostující mužstvo pokračuje v útočení. Stříleným centrem zleva se prezentoval Tomáš Suslov, dobře zakročil gólman Vincenzo Fiorillo.
     
    6
    Na hranici velkého pokutového území si vytvářel prostor ke střele Suat Serdar, nakonec zasáhl clonícího Fazia.
     
    5
    Útočným faulem se prezentoval Michael Folorunsho, který dostal pod tlak Juniora Sambiu, ale potom mu stoupnul na nohu.
     
    4
    Je evidentní, že Hellas hraje o všechno, od úvodu šlape do plných. Zleva centroval Darko Lazović do prvního clonícího hráče.
     
    3
    Levou stranou nastartoval Michael Folorunsho, avšak zakončení v plné rychlosti mu vůbec nevyšlo, bránu výrazně minul.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních vínových dresech. Fotbalisté Hellasu Verona nastoupili do střetnutí v dresech bílé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    US Salernitana 1919: Fiorillo – Pierozzi, Fazio (C), Pirola – Sambia, Las. Coulibaly, Bašić, Zanoli – Tchaouna, Kastanos – Weissman.
    Náhradníci: Costil, Salvati – Candreva, Fusco, Łęgowski, Maggiore, Manolas, Pasalidis, Pellegrino, Șfaiț, E. Vignato.
    Trenér: Stefano Colantuono

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Coppola, Dawidowicz, Cabal – Duda, Serdar – Suslov, Folorunsho, Lazović (C) – Noslin.
    Náhradníci: M. Chiesa, Perilli – Belahyane, Bonazzoli, Centonze, Charlys, Corradi, Magnani, Mitrović, D. Silva, Świderski, Tavşan, Vinagre.
    Trenér: Marco Baroni

    Rozhodčí: Di Bello – Galetto, Scatragli.
     
    Hellas Verona

    Hellas Verona hraje o všechno a proti trápícímu se poslednímu týmu tabulky má velkou příležitost definitivně si zajistit záchranu, neboť z šestnácté příčky disponuje lepším skóre oproti Udinese a bod k dobru má na Empoli, nicméně oba tyto celky už mají zápas 37. kola za sebou. Baroniho družina po poslední čtyři utkání střídá výhru s prohrou, v doposud posledním střetnutí doma padla 1:2 s Turínem. Střelecké produktivitě týmu vévodí čtyřgóloví Tijjani Noslin a Michael Folorunsho.
     
    US Salernitana 1919

    Fotbalisté Salernitany se po třech sezonách rozloučí s nejvyšší italskou soutěží. Letošní ročník vůbec nevyšel, mužstvo se s šestnácti body krčí na chvostu tabulky s velkým odstupem třinácti bodů na předposlední Sassuolo. Svěřenci trenéra Colantuona v jarní fázi ještě nezvítězili, což se určitě budou chtít pokusit změnit, naposledy uhráli cennou remízu 1:1 na půdě Juventusu. Nejlepším střelcem týmu je Antonio Candreva se sedmi trefami.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní podvečer. Vítám vás při sledování 37. kola italské Serie A, u zápasu mezi Salernitanou a Hellasem Verona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Milan Huppert

    Branky: 90. Maggiore – 22. Suslov, 45+3. Folorunsho (Lazović)

    Karty:   14. Sambia (SAI), 71. Bašić (SAI), 73. Tchaouna (SAI) – 56. Duda (VRN), 73. Serdar (VRN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:19.
    US Salernitana 1919: Fiorillo – Pierozzi, Fazio (C) (72. Manolas), Pirola (46. Candreva) – Sambia, Las. Coulibaly (46. Maggiore), Bašić, Zanoli – Tchaouna, Kastanos (83. E. Vignato) – Weissman (76. Fusco).
    Náhradníci: Costil, Salvati – Łęgowski, Pasalidis, Pellegrino, Șfaiț, Boncori.

    Trenér: Stefano Colantuono

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Coppola, Dawidowicz, Cabal (67. Magnani) – Duda, Serdar – Suslov (81. D. Silva), Folorunsho (81. Świderski), Lazović (C) (90+1. Vinagre) – Noslin.
    Náhradníci: M. Chiesa, Perilli – Belahyane, Bonazzoli, Centonze, Charlys, Corradi, Mitrović, Tavşan, Ajayi.

    Trenér: Marco Baroni

    Rozhodčí: Di Bello – Galetto, Scatragli