Švédsko – Česko 3:7 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Švédsko
3:7 (2:2, 1:3, 0:2)
Česko
Sobota 25.05.2024, 14:20 • Praha • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Češi se při přechodu do útočného pásma dostali do ofsajdu, rozhodčí proto gól neuznávají. Lukáš Sedlák tak o svůj hattrick přišel.
     
    59:33
    Prohlíží se ještě záznam hry.
     
    59:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na led míří čepice českých příznivců, LUKÁŠ SEDLÁK završuje střelou do prázdné branky hattrick. Asistence: Ondřej Kaše a Radko Gudas.
     
    59:12
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Lucas Raymond – 2 min., nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu Česko:
    Dominik Kubalík – 2 min., nesportovní chování.
     
    57:21
    Lukáš Dostál se chtěl dostat taky na listinu střelců, zkusil vyhodit puk směrem na prázdnou švédskou bránu. Kotouč letěl přímo, ale zastihl ho jeden ze švédských beků.
     
    56:44
    Švédsko odvolává brankáře a hraje v šesti!
     
    55:53
    Další akce s českým kanonýrem! Červenka se Sedlákem ujeli ke švédskému brankářovi, puk si prohodili a Sedlák se snažil zakončit směrem k levé tyči. Tentokrát švédský strážce obstál a vytěsnil kotouč betonem.
    53:42 Lukáš SEDLÁK - 3:7
     
    53:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Déjà vu, nebo sedmý gól Čechů? Jako bychom se vrátili do historie, protože LUKÁŠ SEDLÁK opět ujel do samostatného úniku a vytáhl úplně stejný bekhendový blafák mezi nohy jako ve 46. minutě. Česko vede o čtyři góly a už je velmi blízko finále! Bez asistence.
     
    50:15
    Dnešní utkání sleduje 17 413 diváků.

    Divácký rekord návštěvnosti z roku 2015 je oficiálně překonán.
    45:40 Lukáš SEDLÁK - 3:6
     
    45:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krátce po konci oslabení zachytil Ondřej Kaše nahrávku Erikssona Eka a vyslal do brejku LUKÁŠE SEDLÁKA, který parádním bekhendovým blafákem našel mezeru mezi Erssonovými betony. Česko vede 6:3! Asistence: Ondřej Kaše.
     
    43:38
    Švédové si zahrají další přesilovou hru. Martin Nečas (CZE) přidržel Erika Karlssona a míří na dvě minuty za katr.
     
    38:37
    Češi musí znovu do čtyř, Jan Rutta (CZE) totiž v souboji o puk podrazil Adriana Kempeho.
    35:30 Joel Eriksson Ek - 3:5
     
    35:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko početní výhodu využívá a snižuje na rozdíl dvou branek. Lucas Raymond našel mezi kruhy nehlídaného JOELA ERIKSSONA EKA, který prudkým švihem překonává Lukáše Dostála. Asistence: Lucas Raymond a Rasmus Dahlin.
     
    34:54
    Po dlouhé době uvidíme přesilovku, kterou si zahrají Švédové. Za podražení Raymonda je vyloučen Libor Hájek (CZE).
    32:36 Velmi nebezpečná situace před brankou Česka
     
    32:36
    Našeho mužstva se teď drželo i štěstí! Po Lundeströmově průniku střílel z bezprostřední blízkosti do tyčky Fabian Zetterlund, odražený puk ještě marně dorážel příklepem Rasmus Dahlin.
     
    29:03
    Švédsko po pátém inkasovaném gólu střídá brankáře, místo Filipa Gustavssona se staví do brány Samuel Ersson.
    29:03 Dominik KUBALÍK - 2:5
     
    29:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ne, pětku ne, zní libeňskou halou, a přál by si to jistě i švédský brankář, kterého propálil ze smrtícího protiútoku po narážečce na jeden dotek s Kempným dělovkou z pravého křídla DOMINIK KUBALÍK. Asistence: Michal Kempný a Martin Nečas.
    26:21 Martin NEČAS - 2:4
     
    26:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle je zatím zápas MARTINA NEČASE! Český útočník po vyhraném buly Davida Kämpfa vystřelil nechytatelně k levé tyči švédské branky a ke dvěma asistencím přidává svůj první gól na šampionátu. Češi vedou 4:2. Asistence: Dominik Kubalík a David Kämpf.
    26:05 Ondřej KAŠE - 2:3
     
    26:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ani Švédové nejsou neomylní, předvedli v rohu obranného pásma podobnou chybu jako domácí před prvním gólem zápasu. Po Sedlákově přihrávce se neukvapil ONDŘEJ KAŠE, připravil si ideální palebnou pozici a švihem k tyči otáčí skóre. Asistence: Lukáš Sedlák.
     
    21:58
    Palát s Pastrňákem vyrazili v tandemu od vlastní modré čáry, přihrávku prvně jmenovaného vzduchem od levého mantinelu sklepával nejproduktivnější Čech v NHL k tyči, ovšem Gustavsson byl na místě a levým betonem tuto šanci vykopává.
    18:02 Kempe ostrou ranou trefil tyč!
     
    18:02
    Adrian Kempe vlétl po levém křídle do útočného pásma a trefuje tyč Dostálovy klece!
     
    16:33
    Po dalším zákroku Dostála se před ním strhla menší potyčka, za kterou míří na trestnou lavici Joel Eriksson Ek (SWE) a Jan Rutta (CZE), oba za hrubost. Pokračovat se bude v pěti na obou stranách.
    09:37 David KÄMPF - 2:2
     
    09:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi o necelou minutu a půl později znovu srovnávají! Poprvé na letošním mistrovství se trefuje DAVID KÄMPF, kterého před brankou výborně našel Nečas. Centr Toronta byl přesně mezi několika Švédy a střelou do protipohybu Gustavssona uklidil puk do brány. Asistence: Martin Nečas.
    08:08 Marcus PETTERSSON - 2:1
     
    08:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav vydržel přesně dvacet vteřin, Švédové si totiž bleskově berou vedení zpátky. Puk nahozený do útočného pásma dojel Adrian Kempe a posunul ho za sebe MARCUSI PETTERSSONOVI. Ten centroval před bránu na Marcuse Johanssona, kotouč se ale odrazil od levé brusle Jakuba Krejčíka do sítě. Asistence: Adrian Kempe a Joel Eriksson Ek.
    07:48 Dominik KUBALÍK - 1:1
     
    07:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nečasovu dělovku od modré čáry srážel švédský brankář před sebe nákrčníkem a DOMINIK KUBALÍK ho z brankoviště se štěstím rotujícím kotoučem přehodil. Asistence: Martin Nečas a Tomáš Kundrátek.
     
    06:13
    Dahlinovu střelu pod břevno neudržel Dostál ve své moci a musel rychle do rozkleku vyrážet Kempeho dorážku z bezprostřední blízkosti.
     
    05:18
    Vyloučení v týmu Česka:
    Radko Gudas – 2 min., podrážení.
    03:39 Marcus JOHANSSON - 1:0
     
    03:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    První švédský útok otevírá ve čtvrté minutě skóre semifinále! Pavel Zacha ztratil v levém rohu obranného pásma puk, ten si vzal MARCUS JOHANSSON a střelou na bližší tyč propálil Dostála. Bez asistence.
     
    00:04
    Vyloučení v týmu Švédska:
    Adrian Kempe – 2 min., podrážení.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Karel Jedlička

    Šimon Rogner

    Adéla Kvapilová

    Branky a nahrávky: 4. M. Johansson, 9. Pettersson (Kempe, Eriksson Ek), 36. Eriksson Ek (Raymond, Dahlin) – 8. Kubalík (Nečas, Kundrátek), 10. Kämpf (Nečas), 27. Kaše (Sedlák), 27. Nečas (Kubalík, Kämpf), 30. Kubalík (Kempný, Nečas), 46. Sedlák (Kaše), 54. Sedlák


    Švédsko: Gustavsson (30. Ersson) – Heed, Hedman, Karlsson (C), Pettersson, Dahlin, Brodin, Bengtsson – Kempe, Eriksson Ek, M. Johansson – Burakovsky, Holmberg, Raymond – Zetterlund, Lundeström, Olofsson – Frödén, L. Johansson, Grundström – Sörensen.
    Trenér: Sam Hallam

    Česko: Dostál (Mrázek) – Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, Špaček – Palát, Zacha, Pastrňák – Kubalík, Kämpf, Nečas – Červenka (C), Sedlák, Kaše – Beránek, Tomášek, Stránský – Voženílek.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Vikman (FIN) – K. Briganti, N. Briganti (oba USA)

    Diváci: 17413