Bohunice – Karviná B 0:2 (kon.) | Zlín B – Rosice 1:0 (kon.) | Uh. Brod – Třinec 3:3 (kon.)
Znojmo – Frýdlant n/O 3:0 (kon.)
konec
FC Zlín B
1:0 (0:0)
FC Slovan Rosice
Sobota 01.06.2024, 10:30 • Stadion Letná, Zlín • 3. Moravskoslezská fotbalová liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Mladíci ze zlínské rezervy porazili v utkání 30. kola Moravskoslezské fotbalové ligy nejtěsnějším rozdílem 1:0 Rosice. Souboj dvou tabulkových sousedů rozhodla jediná branka ze 63. minuty. Po centru z levé strany překonal Jágrika nadvakrát Šimon Polášek. Pro Slovan je porážka krutá, po většinu zápasu měl více ze hry. (12:23:00)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po žlutém faulu Petra Höniga adresovaly Rosice ještě jeden dlouhý nákop směrem dopředu. Míč skončil v zámezí, je zřejmě rozhodnuto. Bachůrek už s rozehrávkou spěchat nebude.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým FC Zlín B (Petr Hönig).
     
    90+2
    Rosice se neustále tlačí dopředu, už je to ale křeč. Většina balonů končí až u brankáře Štěpána Bachůrka.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Adam Slováček nastaví utkání o 4 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Zlín B:
    ze hřiště odchází Adam Číž, přichází Stanislav Petruta.
     
    89
    Abdulfatai Adeshina faulován na levém okraji hřiště. Matěj Novotný adresoval na zadní tyč přetažený centr. Toho se zmocnil prvně jmenovaný, jeho rána byla sražena do zámezí.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 165 diváků.
     
    87
    Hosté se po autovém vhazování poblíž levého rohového praporku dostali do zajímavé šance. Závar ve vápně po několika blocích definitivně ukončil Štěpán Bachůrek, jenž se u své pravé tyčky vrhnul po balonu.
     
    85
    Střídající Abdulfatai Adeshina se na útočné polovině provinil v krátkém sledu už druhým faulem.
     
    84
    Střídání v týmu FC Zlín B:
    ze hřiště odchází Radek Ovesný, přichází Filip Hellebrand.
     
    81
    Další standardka. Tentokrát zkusil Marek Švach přímou střelu k levé tyči. Bylo to z velké dálky, Adam Jágrik vyrazil na rohový kop.
     
    80
    Standardka pro Zlín. Marek Švach centroval před malé vápno. Balon doplachtil přímo do rukavic brankáře Adama Jágrika.
     
    79
    Střídající Vojtěch Haminger zkusil štěstí ranou ze střední vzdálenosti. Štěpán Bachůrek ji rukama nadvakrát zkrotil.
     
    78
    Střídání v týmu FC Zlín B:
    ze hřiště odchází Dalyn Červinka, přichází Libor Bobčík.
     
    76
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Jiří Koláčný, přichází Charles Stanley Chukwudi.
     
    76
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází David Mazuch, přichází Abdulfatai Adeshina.
     
    75
    Do konce střetnutí schází závěrečná čtvrthodina plus nějaké to nastavení. Aktuálně je hra dost neurovnaná. Oba celky si vyměňují balon jako pověstný horký brambor.
     
    72
    Hosté se provinili před zlínskou šestnáctkou ofenzivním faulem, a musí se tak stáhnout zpátky na vlastní polovinu.
     
    71
    Chvíli se nehrálo. Týmy dostaly prostor se občerstvit. Rosice během pauzy provedly hned trojnásobné střídání. Uvidíme, kterak čerstvé síly zamíchají děním na hřišti.
     
    70
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází David Trtek, přichází Jiří Oborný.
     
    70
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Erik Sedláček, přichází Vojtěch Haminger.
     
    70
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Tomáš Dobrovodský, přichází Filip Němeček.
     
    67
    Na levém okraji hřiště faulován Erik Sedláček. U balonu zůstanou Rosice, které jsou i po inkasované brance aktivnějším aktérem zápasu.
     
    65
    Rosice mohly bleskově odpovědět. Po centru od pravého rohového praporku se míč snažila za záda Štěpána Bachůrka procpat dvojice hráčů, domácí brankář ale v souboji na zemi odolal! Nakonec byl pískán útočný faul na jeho osobu.
    63. Šimon POLÁŠEK - 1:0
     
    63
    Zlín B právě vstřelil branku!
    Ševci jdou zničehonic do vedení! Rychlá akce po levé straně vyústila v nadýchaný centr před malé vápno. ŠIMON POLÁŠEK nejprve hlavičkoval do Adama Jágrika, z dorážky už ale hostujícího brankáře překonal.
     
    61
    Naplnila se hodina utkání. Stále platí bezgólové skóre. Aktuálně se toho na hrací ploše příliš neděje.
     
    57
    Žlutá karta pro tým FC Zlín B (Matěj Slouk).
     
    55
    Marek Švach teď vyřešil rychlou akci tři na tři asi nejhůře, jak mohl. Na pravou stranu mu nabíhal úplně volný spoluhráč, prvně jmenovaný se ale rozhodl pro střelu ze střední vzdálenosti. A byla dost nepřesná, Adam Jágrik ani nemusel zasahovat. Tohle se rozhodně dalo vyřešit mnohem lépe!
     
    54
    Solidní závěr před brankou Zlína. Patrik Goj střílel z hranice šestnáctky z otočky jen do bloku. Rosice znovu převzaly taktovku.
     
    51
    Roh z levé strany rovněž pro Slovan. A byla z toho velká šance! Jiří Koláčný centroval na zadní tyč a Pavel Novák mířil bez přípravy ze vzduchu těsně vedle pravé tyčky!
     
    49
    Ševci vytěžili ze standardní situace roh z levé strany hřiště. Centr na přední tyč byl obranou Rosic odvrácen.
     
    48
    V úvodu druhého poločasu hraje s balonem více Zlín. Zdlouhavá kombinace přinesla domácím alespoň standardku, a to po faulu na Šimona Poláška.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zlín B:
    ze hřiště odchází Radim Hamalčík, přichází Petr Hönig.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:30.
     
    Hlavní arbitr Adam Slováček nenastavoval ani vteřinu. Oba týmy tak míří do kabin za bezbrankového skóre. Více ze hry měly Rosice, Bachůrek musel několikrát zasahovat, většinou šlo ale o zakončení do středu branky. Jeho protějšek Jágrik tolik práce neměl, vyrážet musel jen střelu Číže.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Nadějná akce Zlína. Bohužel pro domácí si Marek Švach nezvládl zpracovat v běhu přihrávku z pravé strany, a o balon tak přišel.
     
    42
    Na útočné polovině byl faulován Patrik Goj, jenž se stěží zvedá zpět na nohy. Standardka pro Rosice. Na přímé ohrožení branky to není.
     
    41
    Do konce úvodního poločasu schází posledních pět minut řádné hrací doby. Na první branku stále čekáme. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo ještě před pauzou změnit.
     
    38
    Patrik Goj se na středu hřiště zbavil zasekávačkou protihráče a vystřelil z nějakých třiadvaceti metrů. Štěpán Bachůrek měl dobrý výhled a neměl problém lapit balon do rukavic.
     
    36
    Zlínští zadáci jsou pod neustálým tlakem hostujícího napadání. Poslední minuty zápasu patří jednoznačně Rosicím.
     
    35
    Tomáš Dobrovodský si na pravé straně narazil balon s Davidem Mazuchem a odcentroval do šestnáctky. Ani jeho pas nikoho ze spoluhráčů nenašel a byl odvrácen.
     
    33
    Standardka pro Rosice, nebezpečná nebyla. Jiří Koláčný centroval do chumlu ve vápně. Ševci se znovu rychle osvobodili.
     
    31
    Na centr z levé strany si někde na penaltě nabíhal Tomáš Dobrovodský. Domácí bek ho do zakončení nepustil. Následně byl při snaze o založení protiútoku faulován Patrik Kulíšek.
     
    30
    Míč se v krátkém sledu dostal k oběma brankářům, ale bez jakéhokoliv náznaku nebezpečí. Obrany v těchto chvílích převyšují útoky.
     
    28
    Na okraji středového kruhu byl faulován Dalyn Červinka, jenž si chvíli poležel na zemi. Míč pro žlutomodré, rozehrávají z vlastní poloviny.
     
    25
    Zlín po něm přešel do rychlého protiútoku. Rychlost nabral na levé straně Adam Číž a tvrdou střelou k bližší tyči prověřil pozornost Adama Jágrika.
     
    24
    V krátkém sledu dva rohové kopy Rosic. Jelikož byl přetažený centr Koláčného prodloužen Zlínskými do zámezí, bude následovat třetí.
     
    23
    Štěpán Bachůrek opět v akci! Tygřím skokem vyrážel na roh nepříjemnou skákavou střelu, která byla v pokutovém území dost možná ještě lehce tečována.
     
    21
    David Mazuch adresoval centr na vzdálenější levou tyčku. Bohužel pro něj i jeho spoluhráče byl přetažený a skončil v zámezí.
     
    20
    Aktuálně sledujeme méně záživnou pasáž střetnutí. Oba týmy se snaží směrem dopředu něco vymyslet, leč k vidění je jen velké množství nepřesností.
     
    17
    Hosté drží balon poblíž půlící čáry. Zlín se snaží o napadání, což řeší Rosice zpětnými přihrávkami na svého brankáře Adama Jágrika.
     
    14
    Rosice zahrávaly druhý roh, znovu z pravé strany. Z centru Jiřího Koláčného vzešla vysoká hlavička, která doplachtila do rukavic pozorného Štěpána Bachůrka.
     
    13
    Štěpán Bachůrek si připisuje další úspěšný zákrok proti přízemní střele z hranice šestnáctky. Nutno podotknout, že mířila doprostřed branky.
     
    12
    Následnou standardku rozehrál centrem do šestnáctky Marek Švach. Také v tomto případě zasáhla pozorná obrana. Míč už je na půlce hřiště.
     
    11
    Po delší době ofenzivní aktivita Zlína. Dalyn Červinka podnikl individuální akci po levé straně. K centru do vápna se vinou faulu na svou osobu nedostal.
     
    9
    Tomáš Dobrovodský si z druhé vlny naběhl na nadýchaný centr z levé strany. Jeho oblouček hlavou padal k levé tyči. Štěpán Bachůrek pohotovým skokem vyrážel, a to i před dotírajícím protihráčem.
     
    8
    David Mazuch rozehrál autové vhazování, které se během asi tří vteřin proměnilo v další aut, tentokrát ve prospěch Zlína.
     
    6
    Rosice jsou v úvodu zápasu aktivnější. Po ztrátě míče na levém křídle se hosté snaží aktivně napadat domácí rozehrávku. Ševci s tím mají velké problémy.
     
    5
    Rosice vybojovaly na konci páté minuty rohový kop z pravé strany. Centr byl zlínskou obranou bez problémů odhlavičkován z vápna.
     
    3
    Domácí podnikli rychlou akci po levé straně. Ztroskotala na nepřesném centru do pokutového území.
     
    2
    Zlín nastoupil k utkání tabulkových sousedů na Letné v tradiční žluto-modré kombinaci dresů. Rosice hrají v černých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zlín B: Bachůrek – Jura, Ovesný, Červinka, Kulíšek (C), Číž, Hartman, Švach, Hamalčík, Polášek, Slouk
    Náhradníci: Slezák – Hönig, Bobčík, Hellebrand, Petruta
    Trenér: David Hubáček

    FC Slovan Rosice: Jágrik – Kulík, Novák, Buchta (C), Koláčný, Novotný, Dobrovodský, Mazuch, Sedláček, Goj, Trtek
    Náhradníci: Oborný Jan – Zezula, Němeček, Haminger, Chukwudi, Adeshina, Oborný Jiří
    Trenér: Petr Čuhel

    Rozhodčí: Slováček – Kostelník, Zapletal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Filip Lefenda

    Branky: 63. Polášek

    Karty:   57. Slouk (ZLB), 90+3. Hönig (ZLB)


    FC Zlín B: Bachůrek – Jura, Ovesný (84. Hellebrand), Červinka (78. Bobčík), Kulíšek (C), Číž (90. Petruta), Hartman, Švach, Hamalčík (46. Hönig), Polášek, Slouk
    Náhradníci: Slezák – Hönig, Bobčík, Hellebrand, Petruta

    Trenér: David Hubáček

    FC Slovan Rosice: Jágrik – Kulík, Novák, Buchta (C), Koláčný (76. Chukwudi), Novotný, Dobrovodský (70. Němeček), Mazuch (76. Adeshina), Sedláček (70. Haminger), Goj, Trtek (70. Oborný)
    Náhradníci: Oborný Jan – Zezula, Němeček, Haminger, Chukwudi, Adeshina, Oborný Jiří

    Trenér: Petr Čuhel

    Rozhodčí: Slováček – Kostelník, Zapletal

    Diváci: 165