IHC Přerov – Devils Zlín 4:9 (kon.) | Brno – HC Boskovice 11:1 (kon.) | ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 8:6 (kon.)
IHC Přerov – Kanci Uh. Brod 6:5 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Černošice 12:5 (kon.) | IHC Prague Rats – Roller Storm 3:6 (kon.)
konec
IHC Night Birds Přerov
6:5 (2:2, 4:3)
IHC KANCI Uherský Brod
Sobota 08.06.2024, 13:00 • ZS Přerov • STILMAT extraliga inline hokeje
Partner:
     
    Z utkání mezi Přerovem a Uherským Brodem se ve druhém poločase stalo drama. Domácí Night Birds rychle odskočili do vedení zásluhou gólu Tomáše Andrýska. Jenže pak vyrovnal kapitán Kanců Milan Šiller a dvakrát se prosadil Daniel Gazda a s Přerovany to vypadlo bledě. Naději pro ně čtyři a půl minuty před koncem vykřesal Radim Hradil a vzápětí se podařilo vyrovnat Mikuláši Zbořilovi. "Sovičky" nicméně potřebovaly vyhrát, aby se v tabulce vrátily na druhé místo a ve čtvrtfinále play-off měly výhodu domácího prostředí. Proto v závěru odvolaly brankáře a Tomáš Hanák jim druhým gólem v duelu vystřelil klíčové tři body. Díky nim Night Birds v tabulce předskočili Zlín a ve čtvrtfinále vyzvou Devils na svém stadionu. Uherský Brod se jako čtvrtý tým tabulky představí na hřišti lídra skupiny Východ Brna. (14:07:25)
     
    Konec zápasu.
     
    39:35
    Nyní riskuje bez brankáře pro změnu Uherský Brod. Za Antonína Nowaka naskakuje na hrací plochu hráč do pole.
     
    38:45
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Přerov při risku bez brankáře uspěl, minutu a 15 sekund před koncem otáčí skóre a vede. Karel Plášek oslovil na pravé straně útočné poloviny TOMÁŠE HANÁKA, který vystřelil přesně do levého dolního rohu branky Kanců, mimo dosah betonu Antonína Nowaka. Hanák se prosazuje podruhé v zápase, tohle je pro Night Birds hodně důležitý gól. Asistence: Karel Plášek.
     
    38:19
    Karel Plášek se propracoval k zakončení lehce z pravé strany, bekhendem ale poslal kotouč nad hostující branku.
     
    37:52
    Přerov to zkouší bez brankáře, Robin Šejba zamířil na střídačku.
     
    37:00
    Radim Hradil mohl dokonat přerovský obrat, nedokázal však zakončit do místa nad pravým betonem Antonína Nowaka.
     
    35:38
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Během osmi sekund je vyrovnáno. Tentokrát si Radim Hradil a MIKULÁŠ ZBOŘIL role prohodili a přerovský kapitán zavěsil do pravého horního rohu Nowakovy branky. Asistence: Radim Hradil.
     
    35:30
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Přerovu obléhání brodské branky čtyři a půl minuty před koncem vyšlo. Mikuláš Zbořil nahrál k levé tyči RADIMU HRADILOVI, jenž dostal puk přes klečícího Nowaka do sítě. Asistence: Mikuláš Zbořil.
     
    35:10
    Obrana Uherského Brodu ustoupila blíže k brance a Mikuláš Zbořil mohl střílet švihem z pravého kruhu. Našel však pouze připraveného Antonína Nowaka, který zaklekl u pravé tyče.
     
    34:47
    Oddechový čas pro tým IHC Night Birds Přerov.
     
    34:47
    Tomáš Hanák se z levé strany protáhl před bránu, zakončení bekhendem mezi betony mu ale nevyšlo. Antonín Nowak kotouč do branky nepropustil a dál drží dvoubrankový náskok Uherského Brodu.
     
    34:23
    Jiří Karafiát měl dost místa na střelu a nerozpakoval se ji vyslat. Robin Šejba jeho příklep vyrážečkou nasměroval před sebe.
     
    33:17
    Jeden z bránících hráčů Kanců teď "namazal" do stoprocentní šance Danielu Indrákovi. Útočník Přerova jel sám na Antonína Nowaka, prudkou střelu však poslal pouze vedle levé tyče jeho brány.
     
    32:23
    Tomáš Andrýsek oslovil těsně nad kruhy Daniela Indráka, jehož pokus přizvedl do ochranné sítě bránící Jiří Suhrada.
     
    31:59
    O ostrou střelu se z pravé strany postaral přerovský kapitán Mikuláš Zbořil, Antonín Nowak zakročil lapačkou a přerušil hru.
     
    31:27
    Karel Plášek posílal před branku bekhendové nahození. To bylo evidentně míněné na teč, ta však ani od jednoho z Pláškových spoluhráčů nepřišla.
     
    29:56
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Daniel Indrák chyboval na vlastní obranné polovině a rezultuje z toho pátá trefa hostů. DANIEL GAZDA přidává druhou branku v tomto zápase, když po přihrávce Jiřího Suhrady zamířil nad rameno Robina Šejby. Asistence: Jiří Suhrada.
     
    29:05
    Po dlouhém pasu Milana Šillera střílel z levé strany bez přípravy Jiří Karafiát, Robin Šejba zřejmě koncem pravého betonu poslal puk vedle své branky.
     
    28:18
    Pokus Mikuláše Zbořila z osy hřiště byl o poznání přesnější i prudší. Antonín Nowak ho musel na své hrudi likvidovat nadvakrát.
     
    28:05
    Karel Plášek vyslal křížnou střelu z levé strany útočné poloviny, branku Kanců ale minul.
     
    27:10
    Radim Hradil mohl vyrovnat, když střílel z nadějné pozice u levé tyče hostující branky. Antonín Nowak se však prezentoval rychlým přesunem a parádním zákrokem lapačkou.
     
    26:48
    Uherský Brod je momentálně při chuti. O nebezpečnou střelu do horní části branky se z osy hřiště postaral Jiří Suhrada, Robin Šejba vyrážečkou vytáhl kotouč nad horní tyčku.
     
    26:08
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Otočka Kanců ve skóre je přece jen tady. Jiří Karafiát nabil na ránu bez přípravy DANIELU GAZDOVI, na jehož razantní zakončení Robin Šejba nestačil. Asistence: Jiří Karafiát a Dominik Luža.
     
    25:55
    Jiří Suhrada mohl nyní dokonat hostující obrat. Po nahrávce z pravé strany se ocitl sám před Robinem Šejbou, ten však roztáhnutý dokázal jeho bekhendový blafák zneškodnit.
     
    24:00
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Kanci nyní chvíli operovali na útočné polovině a je z toho jejich třetí vyrovnání v tomto zápase. Přesně čtyři minuty po začátku druhého dějství dokázal na Robina Šejbu vyzrát kapitán Uherského Brodu MILAN ŠILLER. Asistence: Jiří Karafiát.
     
    23:26
    Dvě slibné šance měl domácí Radim Hradil. Nejprve zleva projel před Antonína Nowaka, ale zblízka nedokázal forhendem zvednout kotouč nad jeho pravý beton. Zanedlouho zase pálil z levého křídla z první, nicméně Nowak se stačil včas přemístit a opět zasáhl.
     
    22:37
    Vlastimil Oharek na pravé straně útočné poloviny nahrál pod sebe na Daniela Gazdu, jehož přízemní střelu ke vzdálenější tyči vykopl Robin Šejba levým betonem před sebe.
     
    21:40
    Karel Plášek vymýšlel další nabídku pro spoluhráče, který by mohl střílet. Tentokrát ale kotouč zachytila obrana Uherského Brodu.
     
    20:26
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Přerov stejně jako na začátku první půle skóruje a jde do vedení. Po přihrávce Karla Pláška dokázal roztáhnutého Antonína Nowaka překonat TOMÁŠ ANDRÝSEK. Asistence: Karel Plášek.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Přerov měl v prvním poločase více ze hry, skóre jeho duelu s Uherským Brodem je nicméně po 20 minutách nerozhodné 2:2. Night Birds dvakrát vedli po gólech Tomáše Hanáka a Karla Pláška, za Kance ale dokázal vyrovnat nejprve Dominik Luža a poté Jiří Suhrada. Domácí se pak snažili znovu odskočit, Antonína Nowaka se jim však do přestávky už překonat nepodařilo.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:55
    Těsně před koncem prvního poločasu provětral hostující obranu Radim Hradil. Puk se pak na chvíli ocitl volný u levé tyče brodské branky, Tomáš Hanák ho nicméně poslal pouze do betonu Antonína Nowaka.
     
    19:01
    Běží poslední minuta prvního dějství.
     
    18:08
    Karel Plášek při přečíslení dvou na jednoho nabil Daniel Indrákovi, jenž se do kotouče opřel opravdu pořádně. Nebylo mu to ale nic platné, protože branku Kanců netrefil. Kotouč se pak od zadního mantinelu odrazil k Antonínu Nowakovi, který ho na chvíli přikryl vyrážečkou a poté rozehrál.
     
    16:28
    Matěj Pekař mířil mezi betony brankáře Kanců, Antonín Nowak dokázal své chrániče nohou sklapnout včas.
     
    16:13
    Daniel Indrák udělal na hranici pravého kruhu kličku do středu hřiště. Jeho následnou střelu stihli hostující bránící hráči tečovat do ochranné sítě.
     
    14:48
    Kapitán Night Birds Mikuláš Zbořil byl znovu blízko gólu. Jeho zakončení po nájezdu z levé strany šlo do tyče brodské branky! Od ní se kotouč odrazil zpátky do hřiště.
     
    14:08
    Na druhé straně projel mezi kruhy Mikuláš Zbořil a Antonín Nowak jeho pokus i s porcí štěstí vyrazil těsně vedle brány.
     
    13:25
    Karel Plášek to tentokrát zkoušel z levé strany do místa u zadní tyče branky Uherského Brodu. Špatně si však seřídil mířidla a trefil pouze zadní mantinel.
     
    12:42
    Ostrou střelu z pravého křídla vyslal Karel Plášek, klečící Antonín Nowak puk vytěsnil do opačného rohu hřiště.
     
    11:53
    Kapitán hostů Milan Šiller se probil ke střele z mezikruží, bránící hráči Přerova nicméně kotouč letící na Šejbu dokázali zablokovat.
     
    09:06
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Jenže Kanci rychle odpovídají. Daniel Gazda přihrál k levé tyči JIŘÍMU SUHRADOVI a lídr brodského bodování bez většího váhání nasměroval kotouč pod padajícímu Robinem Šejbou do brány. Asistence: Daniel Gazda a Jiří Karafiát.
     
    08:48
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Domácí celek se vrací do vedení. Sám na Antonína Nowaka jel KAREL PLÁŠEK, který vysekl perfektní kličku do forhendu a poté už posílal puk do odkryté brány. Bez asistence.
     
    08:25
    Vlastimil Oharek nabral pořádnou rychlost a dostal se ke střele z prostoru mezi kruhy. Pravý horní roh přerovské branky o kousek minul.
     
    05:50
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Kanci v podstatě z první vážnější šance vyrovnávají. Jiří Suhrada přihrál svému jmenovci Karafiátovi, jehož pokus z pravé strany ještě tečoval za záda klečícího Robina Šejby před brankou stojící DOMINIK LUŽA. Asistence: Jiří Karafiát a Jiří Suhrada.
     
    05:38
    Daniel Gazda předal puk doleva Jiřímu Suhradovi, jehož prudkou střelu Robin Šejba betony nasměroval před sebe.
     
    04:08
    Pokus Tomáše Hanáka vyrazil Antonín Nowak na zadní mantinel. Poté se ještě snažil zaskočit hostujícího brankáře ze záporného úhlu Radim Hradil, Nowak nicméně celou situaci zvládl na jedničku.
     
    03:26
    Radim Hradil se rozhodl zakončovat na vzdálenější tyč z levé strany. Antonín Nowak měl plno práce, aby kotouč za pomocí své vyrážečky zastavil.
     
    02:57
    Karel Plášek po trpělivé kombinaci domácích poslal kotouč mezi kruhy Mikuláši Zbořilovi, který těsně minul místo u pravé tyče Nowakovy branky.
     
    01:36
    Daniel Indrák dlouhou přihrávkou za obranu oslovil Matěje Pekaře, ten si však prudký kotouč nedokázal zpracovat.
     
    00:58
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Domácí rychle otevírají skóre zápasu. Radim Hradil od zadního mantinelu našel u pravé tyče operujícího TOMÁŠE HANÁKA, kterému už stačilo jen trefit prázdnou část branky Uherského Brodu. Asistence: Radim Hradil.
     
    00:22
    Radim Hradil si najel do blízkosti branky Kanců, z pravé strany ale přestřelil.
     
    00:01
    Úvodní buly vyznělo pro hosty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Přerov nastoupí v černočervených dresech, Uherský Brod ve žlutomodrých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Night Birds Přerov: Šejba – Svozil, Zbořil (C), Holík, T. Hanák – Hradil, Indrák (A), Andrýsek, Pekař, Plášek (A)
    Trenér: David Podepřel

    IHC KANCI Uherský Brod: Nowak – Suhrada, Rauš, Gazda (A), Oharek – Červenka, Šiller (C), Karafiát, Luža
    Trenér: Jan Heča

    Rozhodčí: Lerch, Obadal.
     
    Za Uherský Brod nastupuje druhý nejproduktivnější hráč skupiny Východ po pěti extraligových kolech. Obránce Jiří Suhrada naskočil zatím do všech sedmi zápasů, které Kanci odehráli, a blýskl se osmi brankami a jedenácti asistencemi. Stejně bodů jako on nasbírali před startem šestého kola také bek ve službách Mission Roller Brno Radek Kučeřík a útočník Přerova Jakub Navrátil (oba 7+12). Posledně jmenovaný na ně potřeboval pouze pět střetnutí.
     
    Přerov se stal prvním týmem v aktuálním ročníku, který Uherský Brod zvládl porazit. V sobotu 18. května ve třetím extraligovém kole na Kance vyzrál 6:4 a zastavil jejich vítěznou sérii čítající tři utkání. V dresu Night Birds řádil stejně jako v předchozím duelu proti Zlínu obránce David Svozil, jenž se do brodské branky trefil čtyřikrát. Domácím nepomohly ani dva góly zadáka Daniela Gazdy.
     
    Pro obě mužstva půjde o poslední zápas v základní části nejvyšší soutěže. Uherský Brod se v tabulce skupiny Východ nachází s osmi body na čtvrtém místě, které jako poslední zaručuje účast ve čtvrtfinále play-off. Kanci mají téměř vyrovnanou bilanci čtyř výher a tří porážek, zvítězit v základní hrací době nicméně ještě nedokázali. Třikrát uspěli v prodloužení a jednou v samostatných nájezdech.
     
    Pěkný den z Přerova, v rámci šestého kola STILMAT extraligy inline hokeje se zde utkají celky IHC Night Birds Přerov a IHC Kanci Uherský Brod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 1. T. Hanák (Hradil), 9. Plášek, 21. Andrýsek (Plášek), 36. Hradil (Zbořil), 36. Zbořil (Hradil), 39. T. Hanák (Plášek) – 6. Luža (Karafiát, Suhrada), 10. Suhrada (Gazda, Karafiát), 24. Šiller (Karafiát), 27. Gazda (Karafiát, Luža), 30. Gazda (Suhrada)


    IHC Night Birds Přerov: Šejba – Svozil, Zbořil (C), Holík, T. Hanák – Hradil, Indrák (A), Andrýsek, Pekař, Plášek (A)
    Trenér: David Podepřel

    IHC KANCI Uherský Brod: Nowak – Suhrada, Rauš, Gazda (A), Oharek – Červenka, Šiller (C), Karafiát, Luža
    Trenér: Jan Heča

    Rozhodčí: Lerch, Obadal

    Diváci: 88