Leandro "Apollo" Silva - Amiran Gogoladze Víťaz: Gogoladze (kon.) | Miloš Petrášek - Kamil Wojciechowski Vítěz: M. Petrášek (kon.)
Mateusz Legierski - Akonne Wanliss Víťaz: Legierski (kon.) | Jaroslav Pokorný - Shem Rock Vítěz: S. Rock (kon.)
David Zawada - Marek Mazúch Vítěz. M. Mazúch (kon.) | David Kozma - Ion Surdu Vítěz: I. Surdu (kon.)
Karlos Vémola - Attila Végh Vítěz: K. Vémola (kon.)
konec
David Kozma - Ion Surdu

Vítěz: I. Surdu

Sobota 08.06.2024, 23:21 • Fortuna Arena, Praha • Oktagon MMA
     
    No... Tohle asi nikdo nečekal. Kozna do utkání vstoupil velice dobře, na zemi se mu povedlo soupeře držet, jenže ten se dokázal vymanit, dostal zápas zpět do postoje a tam Kozmu uspal jednou přesnou ranou. Ion Surdu tak vyhrál na KO a dostal se do finále welterové pyramidy o volný titul. V něm se utká s Amiranem Gogoladzem. (23:29:36)
     
    2:27
    Vítěz: Ion Surdu na KO
     
    2:27
    Ou, tohle nikdo nečekal, je tu konec! Surdu trefil z ústupu, Kozma si doslova naběhl na jeho ránu pravou a Růžového pantera doslova uspal. Rána na zemi už byla možná zbytečná, ale dala se v rámci boje pochopit.
     
    2:20
    Skvělý obranný kotoul od Surdua, jsme tak v opět v postoji.
     
    1:55
    Jsme u klece, Surdu je v předklonu, a stále se snaží setřepat Kozmu.
     
    1:30
    Surdu se snaží soupeře odhodit, nicméně tohle bude těžké.
     
    1:02
    Jsme na zemi, Surdu je na zádech, Kozma se snaží si najít pozici a kontrolovat situaci.
     
    0:25
    Úvod je opatrný, oba borci vyčkávají a snaží se držet střed klece.
     
    0:01
    Začalo první kolo.
     
    Pojďme na další zápas welterové pyramidy, která nakonec určí nového šampiona. V kleci je už Surdu a za chvíli jej bude za zvuků ikonické nástupovky následovat i David Kozma.
     
    Před co-main eventem probíhá založení Hall of Fame Oktagonu a do ní právě vstupují dvě jména československých bojových sportů – Ilja Škondrič a Petr „Khru“ Macháček. Oba přebírají překrásné a cenné prsteny.
     
    Celá akce OKTAGON 58 se odehraje ve Fortuna Areně v Praze a vy jste k jeho sledování všichni zváni.
     
    Náš program otevře zápas v domluvené váze do 88 kg, ve kterém se představí Miloš „Meloun“ Petrášek (bilance 12-7), který se do klece vrací po takřka dvouleté pauze. Naposledy se představil v říjnu 2022, kdy na body prohrál s německým Terminátorem Stephanem Pützem. Dnes mu bude soupeřem Polák Kamil „Gleba“ Wojciechowski (bilance 8-2). Ten měl až do května roku 2023 dokonalou bilanci, tehdy ale prohrál s Piotrem Kuberskim na KO a nevyšla mu ani premiéra v Oktagonu proti Micku Stantonovi, se kterým padl v dubnu na TKO.

    Hlavní kartu zahájí dlouho očekávaný a také odkládaný zápas mezi Jaroslavem „Jubox“ Pokorným (bilance 16-11), který je už skutečným veteránem MMA a v organizaci OKTAGON MMA už odbojoval pět zápasů s bilancí 2-3. Se Shem Rockem (bilance 9-1) má odstartovanou opravdu slušnou nenávist, která po jednom nezvládnutém staredownu a zraněním českého borce znamenala odklad tohoto duelu. Nyní už střetu nic nebrání a Angličan bude na zaplněném stadionu bojovat nejen s Pokorným, ale také s nepřátelským publikem.

    Do klece se ve střední váze postaví i David „Sagat“ Zawada (bilance 19-9). Ten dnes bude chtít navázat na poslední zápas, ve kterém ve své premiéře v organizaci porazil na heel hook Hojata Khajevanda a dal tak zapomenout na dvě předcházející porážky. Soupeřem mu bude Marek Mazúch (bilance 7-2). Ten momentálně jede na dvouzápasové sérii výher, kdy před limitem ukončil Giovanniho Melilla a poté i Jaimeho Cordera. Tohle slibuje slušnou štípanou a možný showstealer.

    Hlavní předzápas obstarají v rámci welterové váhy David „Růžový panter“ Kozma (bilance 32-13), který se do akce vrací po drtivé porážce od Bojana Veličkoviće v září loňského roku. Hlava si jistě odpočinula a David se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu a zkusit se zase probojovat do případného titulového mixu. Protivníkem mu bude Ion „Dracula“ Surdu (bilance 14-6). Ten sice do organizace vstoupil porážkou s Bojanem Veličkovićem, nicméně zanechal obrovský dojem, který navíc umocnil dvěma výhrami nad Máté Kertészem a Alexem Lohorém. Naposledy sice prohrál se Stefanem Paternem na armbar, stále je to ale velice nebezpečný soupeř.

    Hlavní zápas večera bude o pás v polotěžké váze, o který se utkají dvě legendy československého MMA, Karlos „Terminátor“ Vémola (bilance 36-8) a Attila „Pumukli“ Végh (bilance 33-9). Dnes to bude Odveta století zápasu, který se odehrál v listopadu 2019 a Attila v něm šokoval svého soupeře nekompromisním KO. Od té doby ale dráhy obou zápasníků nabraly odlišné cesty. Attila se vrhl do světa showbusinessu a od té doby nezápasil, zatímco Vémola neúnavně bojoval, získal pásy ve střední i polotěžké váze, nicméně také jasně prohrál s Patrikem Kinclem a naposledy schytal KO od Samuela Krištofiče. I tak to dnes bude obrovský zápas, ve kterém jde o hodně právě českému bojovníkovi...
     
    Dobrý večer u největší akce českého MMA. Společně se podíváme na event OKTAGON 58, který se odehraje v pražském Edenu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:30.

    Aleš Pur

    Jan Voborník