Leandro "Apollo" Silva - Amiran Gogoladze Víťaz: Gogoladze (kon.) | Miloš Petrášek - Kamil Wojciechowski Vítěz: M. Petrášek (kon.)
Mateusz Legierski - Akonne Wanliss Víťaz: Legierski (kon.) | Jaroslav Pokorný - Shem Rock Vítěz: S. Rock (kon.)
David Zawada - Marek Mazúch Vítěz. M. Mazúch (kon.) | David Kozma - Ion Surdu Vítěz: I. Surdu (kon.)
Karlos Vémola - Attila Végh Vítěz: K. Vémola (kon.)
konec
Karlos Vémola - Attila Végh

Vítěz: K. Vémola

Sobota 08.06.2024, 23:50 • Fortuna Arena, Praha • Oktagon MMA
     
    To je z tohoto večera bojových sportů vše, já Vám přeji dobrou noc a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (00:09:31)
     
    Po zápasu Karlos sice sundal rukavice, nicméně uprostřed klece je nenechal. Jednu dal Novotnému, druhou dostane Attila Végh. Tohle je prostě otevřený konec, který možná někdy v budoucnu vyvrcholí třetím vzájemným zápasem.
     
    Tohle byl zápas v pekelném tempu, který došel jen do úvodu druhého kola. V něm si Vémola došel po strh, dominantní pozici na zemi a škrcení na arm triangle. Karlos Vémola je tak i nadále šampionem polotěžké váhy a s Attilou to tak mají 1:1!
     
    0:45
    Vítěz: Karlos Vémola na submisi
     
    0:45
    A je konec. Vémola nasadil na zemi škrcení, přehodil si nohy do pozice, kterou potřeboval a utáhl arm triangle!
     
    0:05
    Karlos šel hned hlavou dopředu, sice schytal dvě rány, ale povedlo se mu Attiu zvednout a hodit jej na zem.
     
    0:01
    Začátek druhého kola.
     
    5:00
    Konec prvního kola.
     
    5:00
    Tak tohle bylo šílené kolo, ve kterém oba borci museli spálit hodně dříví...
     
    4:25
    Krátký odpočinek před dalším náporem Vémoly. Ten si tohle kolo zcela určitě připíše.
     
    3:50
    Na chvíli jsme byli uprostřed klece, ale jen na pár okamžiků. Vémola se hned přesouvá do tlaku u pletiva.
     
    3:30
    Jsme u klece, Vémola dává krátké lokty. Végh se ale dobře brání.
     
    3:04
    Trocha uklidnění. Jsme u klece, Karlos se snaží vzít Attilovu nohu a přenést to na zem.
     
    2:50
    Žádná taktika, oba jdou dopředu.
     
    2:15
    Zápas je ve velkém tempu, oba borci jdou do toho naplno a je to teď neskutečná řežba.
     
    1:50
    \Jsme v postoji a Végh trefil nepříjemnou ránu. Karlos lehce zavrávoral.
     
    1:25
    Situace se nám ale na chvíli otočila a v horní pozici byl Végh.
     
    1:06
    A další strh na zem. Vémola je zatím v tlaku.
     
    0:50
    Attila se snaží vstát a zatím se mu to daří. Karlos jej ale zasypává údery.
     
    0:10
    To co se Karlosovi nepovedlo v prvním utkání, tak to doručil hned v úvodu toho druhého. Takedown.
     
    0:01
    Začalo první kolo.
     
    A teď už nastupuje šampion polotěžké váhy, Karlos Vémola. Nemůže chybět nástupovka z filmu Terminátor. Ta se ale záhy změnila na píseň Karla Gotta C'est La Vie.
     
    Attila nastupuje na stejnou nástupovku, jako tehdy v roce 2019 a i tentokrát je to v živém podání Rytmuse.
     
    Máme tu hlavní zápas večera o titul v polotěžké váze. Pás pro šampiona přináší do klece Lukáš Dostál a Michal Kempný, novopečení mistři světa v hokeji.
     
    Celá akce OKTAGON 58 se odehraje ve Fortuna Areně v Praze a vy jste k jeho sledování všichni zváni.
     
    Náš program otevře zápas v domluvené váze do 88 kg, ve kterém se představí Miloš „Meloun“ Petrášek (bilance 12-7), který se do klece vrací po takřka dvouleté pauze. Naposledy se představil v říjnu 2022, kdy na body prohrál s německým Terminátorem Stephanem Pützem. Dnes mu bude soupeřem Polák Kamil „Gleba“ Wojciechowski (bilance 8-2). Ten měl až do května roku 2023 dokonalou bilanci, tehdy ale prohrál s Piotrem Kuberskim na KO a nevyšla mu ani premiéra v Oktagonu proti Micku Stantonovi, se kterým padl v dubnu na TKO.

    Hlavní kartu zahájí dlouho očekávaný a také odkládaný zápas mezi Jaroslavem „Jubox“ Pokorným (bilance 16-11), který je už skutečným veteránem MMA a v organizaci OKTAGON MMA už odbojoval pět zápasů s bilancí 2-3. Se Shem Rockem (bilance 9-1) má odstartovanou opravdu slušnou nenávist, která po jednom nezvládnutém staredownu a zraněním českého borce znamenala odklad tohoto duelu. Nyní už střetu nic nebrání a Angličan bude na zaplněném stadionu bojovat nejen s Pokorným, ale také s nepřátelským publikem.

    Do klece se ve střední váze postaví i David „Sagat“ Zawada (bilance 19-9). Ten dnes bude chtít navázat na poslední zápas, ve kterém ve své premiéře v organizaci porazil na heel hook Hojata Khajevanda a dal tak zapomenout na dvě předcházející porážky. Soupeřem mu bude Marek Mazúch (bilance 7-2). Ten momentálně jede na dvouzápasové sérii výher, kdy před limitem ukončil Giovanniho Melilla a poté i Jaimeho Cordera. Tohle slibuje slušnou štípanou a možný showstealer.

    Hlavní předzápas obstarají v rámci welterové váhy David „Růžový panter“ Kozma (bilance 32-13), který se do akce vrací po drtivé porážce od Bojana Veličkoviće v září loňského roku. Hlava si jistě odpočinula a David se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu a zkusit se zase probojovat do případného titulového mixu. Protivníkem mu bude Ion „Dracula“ Surdu (bilance 14-6). Ten sice do organizace vstoupil porážkou s Bojanem Veličkovićem, nicméně zanechal obrovský dojem, který navíc umocnil dvěma výhrami nad Máté Kertészem a Alexem Lohorém. Naposledy sice prohrál se Stefanem Paternem na armbar, stále je to ale velice nebezpečný soupeř.

    Hlavní zápas večera bude o pás v polotěžké váze, o který se utkají dvě legendy československého MMA, Karlos „Terminátor“ Vémola (bilance 36-8) a Attila „Pumukli“ Végh (bilance 33-9). Dnes to bude Odveta století zápasu, který se odehrál v listopadu 2019 a Attila v něm šokoval svého soupeře nekompromisním KO. Od té doby ale dráhy obou zápasníků nabraly odlišné cesty. Attila se vrhl do světa showbusinessu a od té doby nezápasil, zatímco Vémola neúnavně bojoval, získal pásy ve střední i polotěžké váze, nicméně také jasně prohrál s Patrikem Kinclem a naposledy schytal KO od Samuela Krištofiče. I tak to dnes bude obrovský zápas, ve kterém jde o hodně právě českému bojovníkovi...
     
    Dobrý večer u největší akce českého MMA. Společně se podíváme na event OKTAGON 58, který se odehraje v pražském Edenu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 23:00.

    Aleš Pur

    Marc Goddard