Moldavsko – Ukrajina 0:4 (kon.) | Malta – Řecko 0:2 (kon.) | Bělorusko – Izrael 0:4 (kon.)
Portugalsko – Irsko 3:0 (kon.) | Sev. Irsko – Andorra 2:0 (kon.)
konec
Moldavsko
0:4 (0:2)
Ukrajina
Úterý 11.06.2024, 18:00 • Stadionul Zimbru, Kišiněv • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:01:07)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
     
    Ukrajina splnila roli favorita a po prohře v Polsku se v Kišiněvě naladila na evropský šampionát suverénním vítězstvím 4:0. Svěřenci trenéra Rebrova vykročili za dobrým výsledkem už ve druhé minutě gólem Jaremčuka. Poločasovou přestávku pak orámovali Cygankov s Dovbykem a v 55. minutě Raileana naposledy přelstil Sudakov. Moldavsko začalo zlobit až v koncovce zápasu, kdy Ukrajinci hodně polevili. V dobrém na tento duel nebude vzpomínat Vitalij Mykolenko. Obránce Evertonu byl zraněn skluzem Crăciuna a jeho start na mistrovství Evropy se zdá být ohrožen.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední slovo si prostřednictvím rohového kopu vzali Moldavané. Na základě Caimacovova centru Baboglo přehlavičkoval Zabarného, ale míč se mu mezi tyče vtěsnat nepovedlo.
     
    90+3
    Juchym Konoplja obdržel fantastický balón od Malinovského. Vpravo se nabízela přihrávka na Jarmolenka, ale obránce Šachtaru místo toho zachrtil a nepovedenou střelou rozvlnil vnější síť.
     
    90+3
    Bogaciuc roztáhl hru k levému kraji. Reabciuk svůj centr opět mírně přetáhl a Lunin situaci při jeho chytání tentokrát nepodcenil.
     
    90+2
    Domácí touží po čestném úspěchu. Po faulu Malinovského bleskově rozehráli, avšak Stînă ambiciózním pokusem trefil Zabarného.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90
    Caimacovův roh kopnutý k bližší tyčce se dvojici domácích fotbalistů nepodařilo přesměrovat mezi tři tyče Luninovy branky.
     
    89
    Andrij Lunin neodhadl trajektorii dalekonosného centru aktivního Reabciuka a za zadní tyčkou si odrazil míč na rohový kop.
     
    87
    Baboglo prohospodařil dobrou pozici na centr. Dovbyk neprodleně přepl do protiútoku, jenže ten vyřešil přihrávkou za paty dobíhajícího Jarmolenka.
     
    86
    Craciun přibrzdil hostující postup faulem na Sudakova a právě tento Ukrajinec zazdil následnou akci prudkým centrem na tribunu.
     
    85
    Domácí dobře presovali na křídle. Matvijenko při drzé otočce ztratil míč a trošičku zavařil Luninovi, na kterého to ze střední vzdálenosti zkoušel Caimacov.
     
    84
    Oleg Reabciuk našel síly k rychlému přechodu středu hřiště. Juchym Konoplja ho zezadu zatáhl za dres a taxativně vyfasoval žlutou kartu.
     
    83
    Malinovského laxní přihrávka z půlky zaváněla malérem. Moldavanům se míč do protiútoku ale neodrazil a teď už zase pečlivě brání.
     
    82
    Sudakov se ztěžka zvedá po faulu Bogaciuce. Mladý útočník Šachtaru je jediným ofenzivním hráčem, který je na hřišti od úplného začátku.
     
    80
    Reabciuk přepadl přes Konopljovu nohu a uzmul pro své barvy standardní situaci. Mudrac sklepával Caimacovův centr pod sebe, jenže Cleșcenco poslal střelu bez přípravy daleko nad bránu.
     
    78
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Mykola Šaparenko, přichází Ruslan Malinovskyj.
     
    78
    Střídání v týmu Moldavsko:
    ze hřiště odchází Vadim Rață, přichází Victor Bogaciuc.
    76. Postolachiho šanci chybělo lepší umístění
     
    76
    První pořádná možnost Moldavanů! Cleșcenco byl v protiútoku zahnán do nepalebné pozice. Míč se rozhodl vrátit na Postolachiho a ten po pěkné kličce Bražkovi otestoval Luninovu pozornost střelou doprostřed branky.
     
    75
    Sudakov nezužitkoval volný prostor kolem sebe k lukrativnímu centru. Protiakce domácích měla jepičí život, kousek za půlkou neudržel balon Cojocaru.
     
    74
    Dovbykův oblouček do vápna letěl před zdvojeného Zubkova, na jehož ochotný pád ze střetu s Cojocaruem sudí Chivulete nehodlal reagovat.
     
    73
    Andrij Jarmolenko nesportovně hodil míč k hlavě Reabcuka a poprvé v zápase přinutil rumunského rozhodčího vytáhnout žlutou kartu.
     
    72
    Jarmolenko parádně zalepil dlouhý pas do pravého křídla, jenže přes vystavěný dvojblok nedoručil centr před Raileana. Místo toho utržil nějakou ránu od Reabciuka.
     
    71
    Sudakov si nepřevzal hloubkovou přihrávku za obranu. V osudnou chvíli ho při zpracování vyrušila přítomnost Victora Mudrace.
     
    70
    Za rozhodnutého stavu a pod vlivem častých střídání hra trochu ztratila na atraktivitě. Moldavané jsou v těchto chvílích trochu častěji u míče.
     
    69
    Cleșcenco neutekl protihráčům ve středovém kruhu. Jeden z Ukrajinců mu na poslední vypíchl míč až k nohám Lunina.
     
    68
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Taras Stěpaněnko, přichází Volodymyr Bražko,
    ze hřiště odchází Viktor Cygankov, přichází Andrij Jarmolenko,
    ze hřiště odchází Mychajlo Mudryk, přichází Olexandr Zubkov.
     
    67
    Na tradiční tlačenice v předbrankové destinaci doplatil Illja Zabarnyj. V důsledku úderu od Babogla si chvíli poležel a sudí Chivulete znovu zastavil hru, když u lajny bojoval Reabciuk a Cygankov.
     
    66
    Caimacovem zahraný roh nenapáchal před Luninem žádné škody. Zinčenkovi se každopádně nevydařil odkop a standardní situace se bude opakovat.
     
    65
    Stěpaněnko se vedle středového kruhu až příliš opřel o Stînu. Domácí si pak šli pro další faul, ale Reabciukův pád u zadní čáry se obešel bez hvizdu.
     
    64
    Artur Crăciun si ublížil ve snaze oddělit od míče Šaparenka. Hlavní rozhodčí citlivě přerušuje hru.
     
    63
    Mychajlo Mudryk šel do sprintu a neobratně si předkopl míč za úroveň brankové čáry. Výsledkem je odkop od gólmana Dinama Bukurešť.
     
    62
    Držení míče: 34 % – 66 %.
     
    61
    Střídání v týmu Moldavsko:
    ze hřiště odchází Veaceslav Posmac, přichází Victor Mudrac.
     
    61
    Střídání v týmu Moldavsko:
    ze hřiště odchází Ion Nicolaescu, přichází Nicky Cleșcenco.
     
    60
    Reabciuk si na levém křídle vyhověl s Nicolaescem, ale finální přihrávku dal daleko za paty jediného nabíhajícího spoluhráče.
     
    59
    Sudakov se zjevil v kapse mezi domácí obranou a zálohou. Dlouho ho nikdo nedostoupil a nakonec se odvážil ke střele, kterou zasáhl Babogla.
     
    58
    Kišiněvský stadion větřil nějakou zajímavou momentku, jenže Victor Stînă kromě zdi výrazně překopl i branku Andrije Lunina.
     
    57
    Mihail Caimacov si na ose vtipně vynutil faul Šaparenka. Pro Moldavany se chystá zajímavá přímý kop.
    55. Georgij SUDAKOV - 0:4
     
    55
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Další parádní kombinace s gólovou tečkou! GEORGIJ SUDAKOV rozebral moldavskou obranu do posledního šroubku díky narážečce s Dovbykem. Pak už byl před Posmacem a pravačkou chladnokrevně vypálil na zadní tyč.
     
    53
    Nicolaescu byl hnán diváky dopředu, ale ve finále ztratil míč ještě ve středovém kruhu. Moldavané na svého soupeře vůbec nestačí.
     
    51
    Šaparenko hezky uvolnil Mudryka. Railean střelu z ostrého úhlu vyrazil a pak zlikvidoval i pohotovou dorážku, jejíž autorem byl Konoplja.
    49. Artěm DOVBYK - 0:3
     
    49
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Necelé čtyři minuty na hřišti potřeboval ARTĚM DOVBYK k dosažení gólu! Přihrávku Sudakova obdržel na hranici ofsajdu. V pravé části vápna přetlačil Posmaca a čistým průstřelem Raileana se podepsal pod gól na 3:0.
     
    49
    Juchym Konoplja se pozorně díval na pohyb Dovbyka, ale kolmice za obranu k útočníkovi Girony neprošla.
     
    48
    Moldavané aktivovali vysoký presink. Profit z něj byl nulový, poněvadž byl Posmacovi písknut nedovolený zákrok na Cygankova.
     
    47
    Taras Stěpaněnko odpadl ze vzdušného souboje s Postolachim. Svůj pád doprovodil výkřikem. ale hlavní arbitr Andrei Chivulete důvod k přerušení hry nespatřil.
     
    46
    Střídání v týmu Moldavsko:
    ze hřiště odchází Nichita Moțpan, přichází Victor Stînă,
    ze hřiště odchází Artur Ioniță, přichází Virgiliu Postolachi,
    ze hřiště odchází Vitalie Damașcan, přichází Mihail Caimacov.
     
    46
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Artěm Dovbyk.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Jednoznačný průběh prvního poločasu předznamenala už situace ze druhé minuty. Chybující Baboglo pustil k míči Jaremčuka a Ukrajina rychle vedla. Celou dobu se hrálo na branku Raileana a ten podruhé kapituloval ve 43. minutě, kdy byl krátký na zakončení Cygankova.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Moldavané dostatečně ucpali prostor ve vlastním pokutovém území. Jaremčukova přihrávka svůj cíl nenašla a Ukrajinci se museli vrátit na půlku.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    44
    Luninův nekvalitní odkop sebral Rață a neprodleně půjčil míč Nicolaescuovi, který s ním napálil jenom dobře postaveného Stěpaněnka.
    43. Viktor CYGANKOV - 0:2
     
    43
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Krásná kombinace hostujících fotbalistů končí druhým gólem v síti Doriana Raileana! VIKTOR CYGANKOV si po patičce Šaparenka narazil se Sudakovem a podél skluzujících protihráčů neomylně zakončil do pravého dolního rohu brány.
     
    42
    Lunin se u pravé tyčky rozhýbal kvůli Damașcanově nástřelu z levého okraje pokutového území. Později se ukázalo, že zasahovat ani nemusel, hráč švýcarského Lausanne si totiž nepohlídal ofsajd.
     
    41
    Laciná chyba v přípravné fázi Babogla mrzet nemusela. Hostující brejk ztroskotal na špatné souhře mezi Dovbykem a Cygankovem.
     
    39
    Díky nedovolenému zákroku na Reabciuka si moldavská obrana na chvilku odpočine. S důrazem to přehnal s dvojkou hrající Konoplja.
     
    38
    Šaparenko otevřel prostor na pravém křídle. Pak dostal přihrávku zpátky, ale v obležení modrých dresů si poskakující míč k palbě nepřichystal.
     
    36
    Ukrajina se v pochodovém tempu přesunula na levý kraj. Dovbyk vpadl do vápna narážečkou se Sudakovem. Jaremčuk pak u penalty posouval míč pod sebe a Šaparenko otestoval Railenovu pozornost neškodným pozdravem z dvaceti metrů.
     
    35
    Konoplja dal hloubkovou přihrávku na Jaremčuka. Tomu Posmac zablokoval střelu z dvaceti metrů a pak už byl máván ofsajd Cygankova.
     
    34
    Artur Ioniță se ve středovém kruhu rukou ohnal po Šaparenkovi. Rumunský rozhodčí Chivulete zatím nechává karty v kapsách.
     
    33
    Ukrajinský tlak se v těchto minutách trochu rozplynul. Přispěla k tomu i pokažená patička Mudryka, jenž má na kontě už několik podobných ztrát.
     
    31
    Držení míče: 33 % – 67 %.
     
    30
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Vitalij Mykolenko, přichází Olexandr Zinčenko.
     
    29
    Obránce Evertonu je znovu v nefotbalové pozici a tentokrát už bude muset vystřídat. Serhij Rebrov bude doufat, že Mykolenko stihne EURO.
     
    28
    Crăciunova chirurgicky přesná diagonála byla z jedničky sklepnuta k Damașcanovi, jenž vyvolal solidní zmatek u Lunina. Klid nastal až s odkopem Mykolenka, který si dost možná ještě zhoršil své zranění.
     
    27
    Mychajlo Mudryk zahrál roh navzdory oslabení velmi slušně, avšak Matvijenkova hlavička u bližší tyče letěla moc vysoko.
     
    26
    Vitalij Mykolenko se v důsledku předchozího souboje drží za pravý kotník. Před samotnou realizací rohového kopu dojde na jeho ošetření.
     
    25
    Mykolenko nestihl nacentrovat kvůli razantnímu skluzu Crăciuna. Resultuje z toho rohový kop.
     
    24
    Hosté zase praktikovali trpělivé obehrávání míče okolo pokutového území. Platilo to až do chvíle, kdy Rață zastavil Šaparenka.
     
    23
    Nicolaescu byl zahnán k praporku a legálním způsobem odzbrojen. Domácím přesto míč zůstane, Stěpaněnko se ve vlastním vápně rozhodl pro odkop do autu.
     
    22
    Jaremčukova přihrávka mířila do šestnáctky na Cygankova. Ten to ambiciózně zkoušel z jedničky, ale míč katapultoval několik metrů nad horní tyč moldavské brány.
     
    21
    Roh Cygankova Railean vyboxoval, kdežto Konopljův navazující centr přeletěl všechno živé v pokutovém území.
    20. Jaremčuk nezužitkoval rychlý protiútok
     
    20
    Reabciuk pozbyl míč, když si ho naváděl k pokutovému území. Ukrajinci vystartovali do rychlého protiútoku. Cygankov nahrával Jaremčukovi a jeho střela zprava nechala vyniknout Raileanův zákrok u bližší tyče.
     
    19
    Mudryk za sebou nechal Cojocarua. U zadní čáry chtěl to samé udělat s Crăciunem, jenže místo toho s míčem nešikovně odcestoval do zámezí.
     
    18
    Centr Vadima Rațy zastihl Ionițu v nepřipravené pozici na hlavičku. Od zkušeného útočníka šel míč mimo prostor Luninovy branky.
     
    17
    Cojocaru dostihl dlouhatánskou diagonálu na pravý kraj. Mykolenko jeho centr zablokoval a domácí reprezentace si k radosti fanoušků vyzkouší rohový kop.
     
    15
    Takřka nekonečná kombinace z nohy na nohu nevyústila v žádné ohrožení Raileana. Stěpaněnko z nějakých třiadvaceti metrů vysoko přestřelil.
     
    14
    Obléhání domácího vápna přerušilo drobné zranění Moțpana. Po obnovení hry Ukrajinci zacouvali až ke stoperům.
     
    13
    Malá domů od Matvijenka zapojila do zápasu i Andrije Lunina. Gólman Realu Madrid asi nebude mít náročnou šichtu. Po faulu na Mudryka se hra opět odvíjí na druhém konci hřiště.
     
    12
    Konoplja v souboji dvou dvojek neobešel Reabciuka. Domácí měli chuť na rychlý přechod, nicméně ještě na vlastní polovině se zasekli o Šaparenka.
     
    11
    Posmac je na nohou a s náplastí na bradě určitě bude schopen pokračovat. Ukrajinská přesilovka bude jen symbolická.
     
    10
    Velmi nepříjemné chvíle zažívá Veaceslav Posmac. Hráč tureckého Bolusporu si bradou naběhl do Cygankova a z tváře se mu okamžitě spustila krev.
     
    9
    Cojocaru nabral rychlost, ale trochu uspěchaná přihrávka do pokutového území na hrotového útočníka Nicolaescua neprošla.
     
    8
    Moțpan zatarasil dráhu Mykolenkova pasu do předbrankového prostoru a odrazil balon na premiérový rohový kop. Toho se ujal Mudryk, ale centrem na bližší tyč našel jen některého z Moldavanů.
     
    7
    Mudryk dostal míč do náběhu na levém křídle. Cojocaru ho nestíhal, nicméně na následnou přízemní přihrávku do vápna nikdo jiný ve žlutém nečekal.
     
    6
    Konoplja vytáhl míč na útočnou polovinu a dál ho distribuoval na osu, kde už si nedokázali dobře vyhovět Sudakov a Jaremčuk.
     
    4
    Na zajímavý souboj to vypadá minimálně v hledišti. Domácím fanouškům na slušně zaplněném stadionu v Kišiněvě zdatně konkuruje několik stovek ukrajinských příznivců.
    2. Roman JAREMČUK - 0:1
     
    2
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Už na konci druhé minuty tu máme první gól! Vladislav Baboglo špatně odhadl odraz balónu po hlavičce Matvijenka a pustil za sebe ROMANA JAREMČUKA, který levačkou nekompromisně narval míč do Raileanovy branky. To byla parádní rána z prvního doteku.
     
    2
    U prvního náznaku hostující šance byl Sudakov, nicméně ke spoluhráče kolmé přihrávce za obranu to měl o chlup blíže brankář Railean.
     
    1
    Zahajovací výkop obstarala Ukrajina, která nastupuje ve žlutých dresech. Moldavané jsou celí v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Moldavsko: Railean – Crăciun, Baboglo, Posmac – Cojocaru, Rață (C), Ioniță, Reabciuk – Moțpan, Nicolaescu, Damașcan.
    Náhradníci: Cebotari, Avram – Mandrîcenco, Marandici, Caimacov, Mudrac, Stînă, Postolachi, Cojocari, Bogaciuc, Plătică, Revenco, Cleșcenco, Plătică.
    Trenér: Serghei Cleşcenco

    Ukrajina: Lunin – Konoplja, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko – Cygankov, Šaparenko, Stěpanenko (C), Mudryk – Sudakov, Jaremčuk.
    Náhradníci: Buščan, Trubin – Svatok, Talověrov, Sydorčuk, Jarmolenko, Malinovskyj, Dovbyk, Zinčenko, Bražko, Zubkov, Bondar, Tymčyk, Vanat, Mychajličenko.
    Trenér: Serhij Rebrov

    Rozhodčí: Chivulete – Gheorghe, Neascu (ROU).
     
    Ukrajina zažila po neúspěšné baráži o postup na světový šampionát další nervy drásající kvalifikační cyklus. V boji o Euro jí těsně unikl přímý postup, když v tabulce skončila třetí jen kvůli horším vzájemným zápasům s Itálií. V dvoukolové baráži měli Ukrajinci dvakrát namále. Semifinálový duel s Bosnou otočili dvěma góly v 85. a 88. minutě a podobný scénář měl i rozhodující zápas s Islandem, jenž rovněž otáčeli ve druhém poločase. Před odjezdem na evropský šampionát si Ukrajina naplánovala hned tři přípravné zápasy. Zatímco z Německa odjížděla s bezgólovou remízou, tak zápas v Polsku skončil porážkou 1:3.
     
    Moldavsko udělalo za poslední dva roky velký pokrok. Když se zaměříme na jeho výsledky od března 2022, tak nalezneme pouze šest porážek z dvaadvaceti zápasů. V kvalifikaci na evropský šampionát Moldavané pořádně zamíchali kartami v „české“ skupině E a ze hry o postup je definitivně vyřadil až poslední hrací den, kdy prohráli rozhodující zápas v Olomouci. Od té doby Moldavsko sehrálo tři přípravné zápasy. Ze Severní Makedonie si odvezlo remízu a po hladké výhře 4:0 nad Kajmanskými Ostrovy uspělo i s Kyprem, který porazilo výsledkem 3:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 2. Jaremčuk, 43. Cygankov, 49. Dovbyk, 55. Sudakov

    Karty:   73. Jarmolenko (UKR), 84. Konoplja (UKR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
    Moldavsko: Railean – Crăciun, Baboglo, Posmac (61. Mudrac) – Cojocaru, Rață (C) (78. Bogaciuc), Ioniță (46. Postolachi), Reabciuk – Moțpan (46. Stînă), Nicolaescu (61. Cleșcenco), Damașcan (46. Caimacov).
    Náhradníci: Cebotari, Avram – Mandrîcenco, Marandici, Cojocari, Bogaciuc, Plătică, Revenco, Plătică.

    Trenér: Serghei Cleşcenco

    Ukrajina: Lunin – Konoplja, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko (30. Zinčenko) – Cygankov (68. Jarmolenko), Šaparenko (78. Malinovskyj), Stěpanenko (C) (68. Bražko), Mudryk (68. Zubkov) – Sudakov, Jaremčuk (46. Dovbyk).
    Náhradníci: Buščan, Trubin – Svatok, Talověrov, Sydorčuk, Bondar, Tymčyk, Vanat, Mychajličenko.

    Trenér: Serhij Rebrov

    Rozhodčí: Chivulete – Gheorghe, Neascu (ROU)