Slovensko – Ukrajina 1:2 (kon.) | Polsko – Rakousko 1:3 (kon.) | Nizozemsko – Francie 0:0 (kon.)
konec
Polsko
1:3 (1:1)
Rakousko
Pátek 21.06.2024, 18:00 • Olympijský stadion, Berlín • Mistrovství Evropy • Skupina D
Předzápasové kurzy
    78. Marko ARNAUTOVIĆ - 1:3
     
    78
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil MARKO ARNAUTOVIĆ, který skóroval do protipohybu polského brankáře a trefuje tak odkrytou bránu – 1:3.
    67. Christoph BAUMGARTNER - 1:2
     
    67
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    A je z toho druhý gól Rakušanů, kteří si berou ztracené vedení zase zpátky. Prass táhl akci po levé straně, poté nacentroval míč na hranici vápna, kde ho poté parádní střelou mezi nohama Jakuba Modera umístil do brány CHRISTOPH BAUMGARTNER – 1:2. Asistence: Alexander Prass.
    30. Krzysztof PIĄTEK - 1:1
     
    30
    Polsko právě vstřelilo branku!
    A nakonec je po třiceti minutách vyrovnáno. Odražený míč po první střele Polska srazil obránce Rakouska, jenže balon si našel ve vápně KRZYSZTOF PIĄTEK a technickou střelou ho pak
    poslal k bližší tyči – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku.
    9. Gernot TRAUNER - 0:1
     
    9
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Aktivita Rakušanů je zúročena v deváté minutě zápasu. Z levé strany poslal Phillipp Mwene nadýchaný centr do pokutového území, kde si hlavou naskočil GERNOT TRAUNER a přeloboval brankáře Wojciecha Szczęsnyho – 0:1 . Asistence: Phillipp Mwene.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 30. Piątek – 9. Trauner (Mwene), 67. Baumgartner (Prass), 78. Arnautović (pen.)

    Karty:   53. Slisz (POL), 62. Moder (POL), 64. Lewandowski (POL), 78. Szczęsny (POL) – 56. Wimmer (AUT), 70. Arnautović (AUT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:12.
    Polsko: Szczęsny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Piotrowski (46. Moder), Slisz (76. Grosicki), Zalewski, Buksa (60. Lewandowski) – Zieliński (C) (87. Urbański), Piątek (60. Świderski).
    Náhradníci: Skorupski, Bułka – Salamon, Walukiewicz, Romanczuk, Puchacz, D. Szymański, Bereszyński, S. Szymański, Skóraś.

    Trenér: Michał Probierz

    Rakousko: Pentz – Posch, Trauner (59. Danso), Lienhart, Mwene (63. Prass) – Seiwald, Grillitsch (46. Wimmer) – Laimer, Baumgartner (81. Schmid), Sabitzer – Arnautović (C) (81. Gregoritsch).
    Náhradníci: Lindner, Hedl – Wöber, Querfeld, Kainz, Daniliuc, Seidl, Weimann, Entrup, Grüll.

    Trenér: Ralf Rangnick

    Rozhodčí: Meler (TUR) – Eyisoy (TUR), Ersoy (TUR)