Spojené národy – Česko 1:7 (kon.) | Česko – USA 2:3 (0:2 po s.s.)
po s.s. (0:2)
Česko
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
USA
Pondělí 24.06.2024, 20:15 • Raiffeisen Arena, Raron • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
    Taylor STEADMANOVÁ - 2:3
     
    V samostatných stříleních zvítězil tým USA.
    O rozhodnutí a prémiový bod se postarala TAYLOR STEADMANOVÁ, která překonala Jiráčkovou svým blafákem. Američanky taky vyhrávají 3:2.
    44:51 Kristýna KALTOUNKOVÁ - 2:2
     
    44:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, Češkám se podařilo v úplném závěru srovnat v přesilovce krok. Míček na levou stranu dostala Herzigová a její ránu tečovala za záda Wolejkoové KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ a srovnala tak na 2:2! Asistence: Petra Herzigová, Lucie Kubínová.
    26:51 Kateřina ONDROVÁ - 1:2
     
    26:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu snížení. Češky se usadily v útoku, míček k modré čáře dostala KATEŘINA ONDROVÁ a její dalekonosný pokus skončil za zády překvapené Wolejkoové. K radosti všech hráček v bílém je to už jen 1:2. Asistence: Natálie Pangerlová, Martina Landová.
    19:04 Becky DOBSONOVÁ - 0:2
     
    19:04
    USA právě vstřelily branku!
    Nakonec se ale Američanky dokázaly prosadit a využívají svou druhou přesilovku. Po kombinaci zakončovala z levé strany BECKY DOBSONOVÁ a s trochou štěstí prostřelila vše, co ji stálo v cestě – 0:2. Asistence: Sarah Hughsonová, Alexandra Vakosová.
    02:38 Karen LEVINOVÁ - 0:1
     
    02:38
    USA právě vstřelily branku!
    Přesilovka je nakonec využitá, když po kombinaci přišel míček na levý kruh, odkud napřáhla KAREN LEVINOVÁ a prostřelila přemisťující se gólmanku – 0:1. Asistence: Alexandra Vakosová, Chelsea Monahanová.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 27. Ondrová (Pangerlová, Landová), 45. Kaltounková (Herzigová,, Kubínová) – 3. Levinová (Vakosová, Manahanová), 20. Dobsonová (Hughsonová, Vakosová), rozh. náj. Steadmanová

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Hughsonová (USA)
    0:0   Kubínová (CZE)
    2. série:
    0:1   Steadmanová (USA)
    0:1   Landová (CZE)
    3. série:
    0:2   Seitzová (USA)


    Česko: Jiráčková – Herzigová, Martinů, Kosinová, Ondrová, Kašparová, Kotyrová, Radová, Rejlová, Červíková – Kantorová, Patočková, Procházková, Škorpíková, Kubínová, Pangerlová, Manhartová, Kotlíková, Landová, Pavlačková, Ištoková, Kaltounková
    Trenér: Michal Broulík

    USA: Wolejkoová – Seitzová, Levinová, Hellingová, Orlandová, Biagettiová, Bilgerová, Kearnsová, Monahanová, Laveryová, Massarová – Evangelousová, Agostinelliová, Dobsonová, Vakosová, Hughsonová, C. Murphyová, Lindeyová, Fortierová, Kilroyová, K. Murphyová, Steadmanová, Martinezová.
    Trenér: Jennifer Wilsonová