Liberec – Puskás Akadémia 1:1 (kon.) | Plzeň – Kodaň 3:3 (kon.) | Śląsk – Mladá Boleslav 1:1 (kon.)
Pardubice – Chrudim 0:0 (kon.) | L. Mikuláš – Prešov 1:1 (kon.) | FAC Vídeň – Líšeň 1:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
3:3 (2:1)
FC Kodaň
Pátek 12.07.2024, 16:00 • Kufstein Arena (AUT) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Branka hostů byla tím posledním, co se v dnešním utkání stalo. Je za námi mezistátní souboj, který se odehrál v rámci plzeňské přípravy v Rakousku. Mnoho brankových příležitostí k vidění nebylo a oba celky působily dojmem, že vědí o nové sezóně, která je za rohem a nechtěly tak riskovat možné zranění. Jisté je, že si utkání za rámeček nedají brankáři, kteří si dnes vybrali svou slabší chvilku, zejména Trott při gólu Panoše. Útočníci si přišli na své a proměnili prakticky každou příležitost. Všechny tyto faktory tedy vedly ke gólově bohaté remíze 3:3. Tímto se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne a příjemné zážitky z nové fotbalové sezóny, která již klepe na dveře. (17:58:56)
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90+1. Viktor CLAESSON - 3:3
     
    90+1
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Kodaň dostala poslední šanci vstřelit branku v podobě rohového kopu, který zahrával Sorensen. V pokutovém území se nejlépe zorientoval Claesson, který svou hlavou poslal míč k pravé tyči.
     
    89
    Všichni záložníci i obránci Kodaně si předávali míč, jakoby nikdo nechtěl odcentrovat. Po chvíli to na sebe vzal Hojer, ale nebyl tím pravým a od jeho kopaček se odlepil přetažený míč vedle branky.
     
    87
    Ricardinhův nápad na útok nebyl podpořen jeho spoluhráči a sám toho vymyslet více nedokázal.
     
    86
    Hojer předvedl jak má až neuvěřitelně rychlé nohy. Někteří hráči již vypouštěli situaci, protože míč letěl do zámezí, ale Hojer zabral a dokázal jej ještě vyškrábat z čáry dříve, než ji přešel.
     
    83
    Plzeň měla secvičenou standardní situaci, po které se dostal ke střele Jirka, jenže dánský celek jednal nejlépe jak mohl a jeden z bránicích hráčů si obětavě lehl do střely.
     
    82
    Po dlouhém nápadu si našel míč Claesson, ten si následně vůbec nerozuměl se svým spoluhráčem a nechal odjet míč za postranní čáru.
     
    78
    Střídání v týmu FC Kodaň:
    ze hřiště odchází Oskarsson, přichází Chiakha,
    ze hřiště odchází Garananga, přichází Olsson.
     
    78
    Kodani dochází čas, ale také nápady. Poslední minutu si jen nahrává brankář se svými parťáky v obraně a zdá se, jakoby byl dánský celek ten, který právě vede.
     
    75
    Kodaň se rozhodla pro troufalou rozehrávku na vlastní polovině a mohla být ráda, že ztratila míč až pár metrů od pokutového území a nedostala svého soupeře k příležitosti.
     
    73
    Claesson se elegantně proháčkoval obranou Plzně. Výhodnou pozici na zakončení neměl a tak hledal přihrávkou své spoluhráče. To nedovolil Sene, který odvrátil míč na rohový kop.
    69. Matěj VYDRA - 3:2
     
    69
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň se dostala do brejkové situace. Akci vedl Sojka, který svou přihrávkou, jenž měla ztíženou cestu přes obránce Kodaně, který se sklouzl, aby ji zastavil, prošla až na Matěje VYDRU a ten střelou kolem brankáře navrátil Plzni vedení.
    66. Orri OSKARSSON - 2:2
     
    66
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Na přízemní centr z pravé strany si nejlépe naběhl Oskarsson, který stál tak blízko brankové čáry, že stačilo trefit míč. Nebylo tedy pochyb o druhé brance tohoto hráče v dnešním utkání.
     
    63
    Nepříjemný pád pro Froholdta, který tratil stabilitu v prvním souboji se Slončíkem a v následném pádu jej ještě uzemnil Jirka a dánský záložník narazil obličejem o rakouský pažit.
     
    62
    Nákop plzeňského brankáře zachytil na polovině hřiště Diks.

    Adam Kročil

    Branky: 13. Panoš, 16. Kabongo, 69. Vydra – 4. Oskarsson, 66. Oskarsson, 90+1. Claesson

    Karty:   55. Kalvach (PLZ)


    FC Viktoria Plzeň: Jedlička (B) – Hranáč, Jemelka, Dweh – Cadu, Červ, Kalvach (C), Kopic – Vašulín, Panoš – Kabongo
    Náhradníci: Bello, Deml, Havel, Jirka, Míka, Mosquera, Ricardinho, Sène, Slončík, Sojka, Šulc, Tvrdoň (B), Vydra, Wiegele (B)

    Trenér: Miroslav Koubek

    FC Kodaň: Trott (B) – Huescas, Diks, Garananga – Meling, Goncalves, Mattsson, Falk (C) – Oskarsson, Larsson, Elyounoussi
    Náhradníci: Andrew, Bidstrup, Chiakha, Claesson, Froholdt, Hojer, Jelert, Jorgensen, Lerager, Olsson, Runarsson (B), Sorensen

    Trenér: Jacob Neestrup