Pohár Billie Jean Kingové (Krytý tvrdý povrch)
15:15 (Baráž, SVK - ARG 0:1)
0:2
5:7
5:7
Slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová pomohla Julie Rieraovej k prekvapivému víťazstvu aj veľkým počtom nevynútených chýb, napriek tomu určite treba vyzdvihnúť výkon argentínskej tenistky, ktorá zahrala aj množstvo vynikajúcich víťazných úderov a po celý zápas bola lepšou hráčkou. Rieraovú nevykoľajila ani strata vedenia 5:2 v prvom sete, keďže záver opäť zvládla lepšie a podobne ani to, že po prvýkrát nedopodávala zápas nič neznamenalo, keďže ihneď získala ďalší brejk a po druhýkrát už bola úspešná. Argentína tak po úvodnej dvojhre prekvapivo vedie 1:0 nad Slovenskom a slovenská dvojka Viktória Hrunčáková bude mať neľahkú úlohu v druhej dnešnej dvojhre proti Nadie Podoroskej, pretože potrebujeme získať vyrovnávajúci bod. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera!
16:16 (Sk. A, CZE - USA 0:1)
0:2
3:6
2:6
Český tým na probíhajícím BJK Cupu prohrál první dílčí utkání. Souboj se Spojenými státy zahájila Kateřina Siniaková (45.) porážkou 3:6, 2:6 s Danielle Collinsovou (55.), která byla lepší hráčkou od osmého gemu první sady. Sedmý gem, ve kterém Collinsová podávala, totiž mohl zcela změnit průběh střetnutí, jenže Siniaková nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů. Collinsová hned vzápětí v osmé hře prorazila své soupeřce podání, úvodní dějství dopodávala a ve druhém setu už drama nepřipustila. Siniakovou, která v utkání trefila 13 vítězných úderů a zaznamenala 25 nevynucených chyb, už k dalšímu brejkbolu nepustila a naopak brejky ve třetím a sedmém gemu rozhodla o svém vítězství.
18:02 (Sk. A, CZE - USA 1:1)
2:0
6:1
6:1
Druhé utkání skupinového utkání mezi Českem a Spojenými státy se stalo jednoznačnou kořistí Markéty Vondroušové (7.). Američanku Sofii Keninovou (33.) rozdrtila za hodinu a 12 minut po setech dvakrát 6:1 a o postupujícím týmu do semifinále rozhodne až závěrečná čtyřhra. Vondroušová měla utkání pod kontrolou v podstatě od prvního gemu zápasu. V prvním setu se Keninová prosadila jednou na returnu v šesté hře, ve druhém setu pak udržela americká hráčka poprvé a naposledy své podání rovněž v šesté hře. Vondroušová si k vítězství pomohla 16 vítěznými údery a zaznamenala jen 14 nevynucených chyb. Výkon Keninové naopak doslova srazilo ke dnu 34 nevynucených chyb, s čímž nemohla pomýšlet na úspěch.
18:04 (Baráž, SVK - ARG 1:1)
2:1
3:6
6:3
6:3
Viktória Hrunčáková prehrala prvý set, aj keď vstúpila do zápasu brejkom, tak následne sa na kurte trápila až do začiatku druhého setu, v ktorom to s ňou vyzeralo veľmi biedne po tom, čo na jeho úvod stratila hru na podaní čistou hrou. Následne však predviedla nečakaný skvelý obrat, keď získala štyri hry za sebou a doviedla druhý set už do víťazného konca. V treťom sete Hrunčáková najprv prežila za stavu 2:3 dva brejkbaly na podaní, následne však získala brejk čistou hrou a podaril sa jej zápas zakončiť ziskom štyroch hier za sebou. Hrunčáková tak po úžasnom obrate vybojovala mimoriadne cenný vyrovnávajúci bod a súboj medzi Slovenskom a Argentínou je po dvoch piatkových dvojhrách vyrovnaný 1:1. Všetko je tak pred sobotou otvorené a určite nás zajtra čakajú najmenej dva dramatické zápasy, pričom stále je možné, že sa o víťazovi rozhodne až v záverečnej štvorhre. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám ešte príjemný zvyšok piatkového večera!
2:0
6:3
7:5
Český BJKC tým si v pátek zajistil postup do semifinále Billie Jean King Cupu! V souboji se Spojenými státy dokázaly české tenistky zvítězit 2:1 na zápasy, když o své výhře rozhodly v závěrečném deblu. Postupový bod zajistila sehraná dvojice Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které porazily Danielle Collinsovou a Taylor Townsendovou 6:3, 7:5!

Páteční skupinové utkání mezi Českem a Spojenými státy nabídlo dramatickou podívanou. Po singlech bylo skóre střetnutí vyrovnané 1:1, když na porážku Kateřiny Siniakové s Danielle Collinsovou reagovala Markéta Vondroušová drtivým vítězstvím nad Sofií Keninovou. Rozhodnout tak musela čtyřhra, která lépe vyšla české dvojici Krejčíkové se Siniakovou.

Klíčový postupový bod Češky vybojovaly za hodinu a 26 minut boje i zásluhou 30 vítězných úderů, čímž Američanky Collinsovou a Townsendovou zcela zastínily. Americké duo totiž trefilo v utkání jen 12 vítězných míčů.

První set měl český pár plně pod kontrolou. Brejky v prvním a sedmém gemu si vypracovaly Krejčíková se Siniakovou jasné vedení a mrzet je nemusela ani ztráta podání v osmé hře. Hned v dalším gemu totiž znovu uspěly na returnu a získaly úvodní dějství na svou stranu.

Druhý set nabídl o poznání větší drama. V prvních čtyřech gemech si všechny hráčky prohrály podání a Američanky pak v sedmé hře uskočily do vedení 4:3. Češky však okamžitým rebrejkem opět srovnaly a koncovka už patřila jim. Ve dvanáctém gemu se povedlo Krejčíkové se Siniakovou prorazit podání Townsendové a rozhodnout o tom, že si český tým zahraje v sobotu s Kanadou o postup do finále.
bahis siteleri