Chomutov – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Znojmo – Hr. Králové 3:5 (kon.) | Jihlava – Beroun 4:0 (kon.)
Benátky n/J – Havlíčkův Brod 3:2 (po s.n.) | Ústí n/L – Tábor 3:1 (kon.) | Písek – Třebíč 0:1 (kon.)
Olomouc – Kadaň 4:3 (kon.) | Chrudim – Litoměřice 3:2 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
HC Tábor
Středa 15.09.2010, 18:001. liga (ČR)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Hořava, Gureň, Boháč, Holomek - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Šagát - Diviš, Hanzl, Rod - Kanko, Mikulík, Ludvík.

    Hockey Club Tábor: Čech – Kudrna, Petráček, Kanov, Havran, Černý, Zíb, Koktan – Nedorost, Šperger, Kocar –Vild, Kostourek, Štrba – Mrkvička, Padělek, Krätzer – Heřman, Červený, Ježek.

    Rozhodčí: .
     
    0:55
    Jako první ohrožoval branku Nedorost, akci nedotáhl. Pak ve středním pásmu přerušil nedovoleně akcoi hostů Šagát. První přesilovka.
     
    0:55
    Martin Šagát (UNL) - 2 min. hákování.
     
    3:00
    Další pád hostů po hokejce ústeckých hráčů zůstane nepotrestán. Jinak se Jihočeši během přesilové hry k vážnějšímu ohrožení branky nedostali.
     
    3:38
    Janků zprava hrnul puk do branky. Lepší zakončení mu znemožnil faulem Kanov. Dorážku Pazourek na brankovišti přes klubko těl neprocpal za čáru.
     
    3:18
    Jan Kanov (TAB) - 2 min. držení.
     
    4:40
    Po střele od hrazení dorážel bekhendem Šagát. Jen do brankáře. Pak pálil od modré Gureň. Ústečtí mohli dorážet. Zase jen do hrudi strážce jihočeské branky.
     
    5:57
    Po krásné kombinaci byl sám u branky Gureň, byl však příliš z úhlu a na přihrávku si nikdo nenajížděl. Při kličce do středu mu sklouzl puk z hole. Pak hosté vyhodili a jsou kompletní. Jenže po chvíli zase faulují.
     
    5:57
    Rudolf Červený (TAB) - 2 min. hákování.
     
    6:50
    Janků dostal mezi kruhy zpětný pas. Volil střelu. U tyčky však stál osamocený Alinč. Takto byl puk ztečován do hlediště.
     
    9:40
    Ústečtí i nadále hrají s pukem. Nyní se jim však nedaří přejít střední pásmo. Hosté vepředu zatím nebezpeční nejsou.
     
    10:21
    Lvi právě vstřelili branku!
    MAREK HOVORKA je prvním ústeckým střelcem nové sezony. První pokus slovenského forvarda ještě nebyl úspěšný. Z hranice brankoviště, kde byl zcela sám, se mezi tyče jeho bekhend nevešel. Reparát už ano. Tentokrát mu na stejné místo už na forhend naservíroval puk Rok Pajič. Hovorka zamířil nad padajícího Čecha. Asistence: Rok Pajič.
     
    12:00
    Několikrát byli domácí blízko dalšímu úspěchu. Zeman zprava pálil. Puk se odrážel před branku. Pak Mikulík a jeho kumpáni točili s pukem kolem brankoviště. Chybělo jen důraznější zakončení. Hosté se zuby nehty ubránili.
     
    18:55
    Mikulík objel branku a pokoušel se Čecha zaskočit bekhendovou střelou. Neuspěl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zatím jednoznačná partie na ústeckém ledě. Vládnou domácí. Hosté zahrozili v podstatě jen dvakrát. V úvodu vybojovali přesilovku a měli jeden povedený brejk, jinak jen díky Čechovi v brance a neschopnosti ústeckých střelců prohrávají jen o jednu branku. Druhá třetina začne ca. v 18.50
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:30
    Plno zmatků v rozehrávkách obou celků. Nakonec zakončovali nebezpečně hosté. Odražený puk vracel jeden z Jihočechů ostrou ranou na Orcta. Ten na poslední chvíli stačil reagovat.
     
    23:20
    Hanzlův útok se držel dlouho v útočném pásmu. Střelu však nevyslal. Pak dvěma výpady hrozil Luvík. Zleva branku minul. Zprava se pokusil na brankovišti o kličku a puk břinkunul o tyčku!
     
    24:05
    Znovu velký nápor Ústí. Na branovišti nebyli schopni domácí do puku udeřit razatněji. Při pokusu mezi kruhy byl poté mezi kruhy faulován Pazourek svým někdejším spoluhráčem Kudrnou.
     
    24:05
    Jan Kudrna (TAB) - 2 min, hákování.
     
    26:46
    Až v samotném konci přesilovky si domácí vytvořili zajímavou pozici. Příhru od zadního hrazení dostal Diviš. V dobré pozici branku netrefil. Do plných útočil Kanko a ujel hostující obraně po pravé straně. Po kličce mu překazil zakončení zase Kudrna faulem. Jinak domácí forvard mířil do prázdné branky,
     
    26:46
    Jan Kudrna (UNL) - 2 min. hákování.
     
    27:26
    Lvi právě vstřelili branku!
    Už podruhé se Ústečtí prosazují v početní výhodě a trestají tak záchranou brzdu Kudrny. Mikulíkovu střelu odraženou od zadního hrazení vrátil do odkryté branky ONDŘEJ HOLOMEK. Ze svého premiérového zásahu v A mužstvu má nefalšovanou radost. Asistence: Milan Mikulík, David Ludvík.
     
    30:00
    Hosté se trochu osmělili, strávili delší část na útočné polovině. Ježkova střela z kruhu byla sražena mimo.
     
    31:40
    Havran v obranném pásmu hrozivě chyboval a poslal puk na hokejku Mikulíka. Ten sám před Čechem ve stoprocentní šanci mířil střelou po ruce mimo branku.
     
    33:30
    Šagát si to od hrazení namířil před branku. Do kličky mu v poslední chvíli šáhl padající Čech. A festival zamřených ústeckcých šancí pokračoval. Velké měli Hovorka, který pálil z pravého kruhu, pak Hanzl, jemuž byla po kličce mimo brankáře zablokována hůl. V největší na brankovišti promáchl Diviš před prázdnou brankou pas od Roda.
     
    33:41
    Havran nejdřív vedl kontr hostů, který řešil Orct pádem po volném puku, pak hostující hráč fauloval a dal Ústí další šanci přesilovky.
     
    33:41
    Martin Havran (TAB) - 2 min. hákování
     
    35:48
    Jan Klobouček (UNL) - 2 min. držení.
     
    37:38
    Hosté měli náznak tlaku ve hře čtyři na čtyři. V přesilovce se už před Orcta prosadit nedokázali. Jenže Šagát poslal puk z obranné třetiny mimo hrací plochu. 8 vteřin budou mít možnost hosté dvojnásobné přesily.
     
    37:38
    Martin Šagát (UNL) - 2 min. zdržování.
     
    38:00
    A znovu pět na tři. Nyní 1:37!.
     
    38:00
    Marek Hovorka (UNL) - 2 min. faul kolenem.
     
    39:40
    Hosté kombinují na malém prostoru, přibližují se brance. Zatím jim nevyšli kombinace skruz brankoviště. Pak se snažili o střelu obránci. Činný byl především Zíb, který to zkoušel snad čtyřikrát a kvylita jeho pokusů rostla. Zvlášt ten poslední už z hrany kruhu vytěsnil Orct se štěstím. Hostům utíká puk do středního pásma a Šagát skáče na led.
     
    39:56
    Další pokus o střelu se hostům nevyvedl. Šagát puk srazil před sebe a uháněl do brejku. Zakončil střelou po ruce, jenže mimo. Zřejmě ho limitovala nastřelená noha.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhé části pokračoval stejný obraz hry jako v první dvacetiminutovce. Domácí útočí a pálí šance. Prosadili se jedinkrát, zase v přesilovce. Premiérový gól v soutěžním zápase A mužstva vstřelil bek Holomek. Hosté měli svoji šanci v dlouhé dvojnásobné přesilovce v samém závěru. Nevyužili ji, a tak do třetí části půjdou s dvoubrankovým mankem. Třetí část začne ca. v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:00
    Janků před brankou promáchl. Pak Pajič přečetl úmysl hostů a postupoval zleva na branku, ještě přihrával, ale na Hovorku byl puk příliš dlouhý. Orct se zahřál na druhé straně po avoizované střele Vilda. Jinak se pokračuje v nižším tempu než v první čtyřiceti minutách.
     
    42:59
    Aleš Ježek (TAB) - 2 min. hákování.
     
    45:00
    V přesilovce měli domácí jedinou vážnější situaci. Do střelecké pozice si vybruslil Mikulík. Jeho střelu Čech viděl a vyrazil mimo.
     
    47:00
    Přehršel nepřesných přihrávek a střetů hokejek nyní znamenal menší koncentraci těl před brankami. Ústečtí se již narozdíl od prvních dvou třetin tak dravě neženou do útoku a atraktivnost hry tím strádá.
     
    47:29
    Lvi právě vstřelili branku!
    Ústecké mládí má předchozí slova naprosto vyvrátilo. Diviš od hrazení posunul hru na Roda, který v dobré pozici nestřílel a u tyčky našel úplně volného ROBINA HANZLA, jemuž stačilo jen nastavit hůl. Pěkná akce. Asistence: Richard Diviš, Tomáš Rod.
     
    48:24
    Dominik Boháč (UNL) - 2 min.
     
    48:37
    Tábor právě vstřelil branku!
    Za 13 vteřin přesilovky hosté snižují. A dost kuriózním způsobem. Nepovedenou střelu Havrana vracel na branku RADIM HEŘMAN. Trefil Orcta, který se s pukem zakutálel za brankovou čáru. Asitence: Martin Havran, Milan Kostourek.
     
    49:15
    A Tábor možnost další přesilovky po nedisciplinovasti ústeckých hráčů.
     
    49:15
    Jan Klobouček (UNL) - 2 min. nedovolené bránění.
     
    50:10
    Havran ve velké šanci. Z levého kruhu pálil a Orct reflexivním zákokem rukou puk vyrazil nad sebe.
     
    51:20
    Zbytek oslabení už sehráli domácí koncentrovaně a Tábor do šance nepustili.
     
    53:02
    V útočném pásmu při napadání hosté faulují.
     
    53:02
    Zdeněk Šperger (TAB) - 2 min. hákování.
     
    55:15
    Ústí přesilovka moc nevyšla. Mikulík akci překombinoval a pak se domácí do pásma s pukem na holi nepodívali. Naopak, jen co naskočil Šperger, na led už pelášil v brejku společně s Kocarem. Ten mu adresoval na brankoviště pas, do nějž ale vložil hůl domácí brankář.
     
    56:05
    Hovorka bekhendem přistrčil na Pajiče, který jel sám na Čecha. Blafák do forhendu slovinskému štírku nevyšel, a tak se Ústí ještě musí strachovat o výsledek.
     
    57:00
    Další brejk domácích. Hanzl zleva se zkoušel natlačit do kličky. Puk ho neposlechl. Jeho spoluhráč byl pro přihrávku pokrytý.
     
    58:45
    Další dva výpady dua Hovorka - Pajič a zase chybělo jen lepší zakončení.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině si už Ústečtí vedení zkušeně hlídali a v poklidu dovedli utkání do vítězného konce. O nulu na kontě přišel brankář Orct kuriózním gólem.
    Marken.cz

    Karel Filas

    Branky a nahrávky: 11. Hovorka (Pajič), 28. Holomek (Mikulík, Ludvík), 48. Hanzl (Rod, Diviš) - 49. Heřman (Havran, Kostourek)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Hořava, Gureň, Boháč, Holomek - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Šagát - Diviš, Hanzl, Rod - Kanko, Mikulík, Ludvík.
    HC Tábor: Čech – Kudrna, Petráček, Kanov, Havran, Černý, Zíb, Koktan – Nedorost, Šperger, Kocar –Vild, Kostourek, Štrba – Mrkvička, Padělek, Krätzer – Heřman, Červený, Ježek.
    bahis siteleri