K. Vary – Znojmo 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 7:6 (po pr.) | Liberec – Jihlava 4:2 (kon.)
Kladno – Olomouc 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Zlín 0:4 (kon.) | Sparta – Pardubice 5:3 (kon.)
Chomutov – Opava 4:1 (kon.) | Motor ČB – Havířov 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Pátek 24.09.2010, 15:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Je konec, Dukla i přes velké příležitosti ve třetím dějství nedokázala vyrovnat. Tygři se ze všech sil ubránili a následně vstřelili rozhodující branku. (17:11:23)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    V samém závěru duelu vlétl do rozhozené soupeřovy obrany Kouřil, ale samostatný únik nevyřešil zrovna nejlépe. Poslední vteřiny se dohrávají před brankářem hostí.
     
    58:31
    Bulíř se dostal do šance, ale Jíra byl pozorný. Hra se následně odehrává v jihlavském útočném pásmu. Hosté se snaží vstřelit kontaktní branku.
     
    57:51
    Filip Kasalý dostává dvě minuty + osobní desetiminutový trest za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    57:51
    Domácí si vyžádali oddechový čas.
     
    57:27
    Hrací předmět skončil v ochranné síti nad libereckou klecí, po vhazování vypálil nebezpečně Zadražil, ale bránu přestřelil.
     
    56:32
    Nadějná příležitost také na druhé straně, závěr zápasu je bohatý na pohledné hokejové momenty. Vysloužil vypálil z levého kruhu, Alexa jeho ránu sice zbrzdil, ovšem kotouč se následně došoural za jeho záda a trefil tyč.
     
    55:49
    Obrovská příležitost Filipa Jánošíka nekončí gólem. Liberecký hráč se ocitl uplně sám za jihlavskou obranou, před brankovištěm zamíchal kotoučem, avšak následně jej poslal pouze do připraveného Jíry.
     
    54:10
    Hlaveš napřáhl na modré čáře ke střele, kterou ovšem zblokoval Jonák a vzápětí dokázal také podél mantinelu poslat puk na opačnou stranu hřiště.
     
    53:14
    Hokejisté v červenožlutých úborech si zahrají přesilovku, menší trest dostává Kouřil.
     
    52:41
    Hosté i po odbdržené brance pokračují v útočné aktivitě, další střelu si připsal na své konto aktivní Kuřítko, na brankáře si ovšem nepřišel.
     
    51:14
    Liberec právě vstřelil branku!

    Oba celky již klouzaly na ledě v plném počtu, Bittner rozkmital své rychlé nohy ve středu hřiště a rázem se řítil sám na brankáře, v rozhodujícím okamžiku byl sice faulován, avšak v pádu ještě dokázal zakončit. Vyjetý Jíra jeho pokus vyrazil, ale na dorážku VÍTA JONÁKA byl krátký - 4:2. Asistence: Ladislav Bittner.
     
    49:51
    Liberečtí se dostali do nadějného přečíslení, které však Vít Jonák nevyřešil zrovna podle představ. Střela mu vůbec nesedla a Jíra byl bez práce.
     
    48:17
    Vylučuje se na obou stranách, za menší potyčku putuje za katr Kuřítko a Jánošík.
     
    47:57
    Hosté nyní rozpoutali v útočném pásmu hotové peklo! V obrovské šanci se ocitl Kuřítko, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal zacílit přesně.
     
    47:10
    Mohlo být vyrovnáno! Parádní střelu vyslal na Alexu volný Hlaveš, liberecký gólman hřbetem lapačky vytěsnil kotouč nad břevno. Pěkný hokejový moment.
     
    45:05
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlavští se dočkali snížení a zápas slibuje velké drama. Mikeš vypálil na brankáře, ten jeho pokus vyrazil pouze na hůl přijíždějícího MARTINA KUŘÍTKA, který poslal puk za brankovou čáru - 3:2. Asistence: Roman Mikeš, Anatolij Protasenja.
     
    44:31
    Dukla je v těchto minutách lepším celkem, svižnou ranou se prezentoval Kuřítko, jeho pokus minul levou tyč jen o malý kousek. Hosté zůstávají nastěhování před Alexou.
     
    43:54
    Z velkého úhlu zkoušel štěstí Prokš, domácí gólman si ovšem mezírku u své tyčky pohlídal a znovu raději přerušuje hru.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 12. Skalický (Jonák), 24. Skalický (Dám, Bulíř), 37. Jonák (Skalický, Bulíř), 52. Jonák (Bittner) - 28. Tobola (Brychta, Protasenja), 46. Kuřítko (Mikeš, Protasenja)


    Bílí Tygři Liberec: Alexa (Jelínek) - Šimek, Lacek, Dám, Říha, Kulda, Šefl, Karlík, Sobotka, Kraus, Jánošík, Kouřil, Bulíř, Kedršt, Skalický, Valášek, Mulač, Jonák, Bittner, Jirků, Maďar.

    HC Dukla Jihlava: Jíra (Rittich) - Zadražil, Brychta, Cirhan, Kret, Hlaveš, Mikeš, Prokš, Kolda, Kasalý, Dvořák, Tobola, Vysloužil, Pekárek, Randa, Protasenja, Martínek, Polcar, Kuřítko, Pometlo.
    bahis siteleri