K. Vary – Znojmo 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 7:6 (po pr.) | Liberec – Jihlava 4:2 (kon.)
Kladno – Olomouc 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Zlín 0:4 (kon.) | Sparta – Pardubice 5:3 (kon.)
Chomutov – Opava 4:1 (kon.) | Motor ČB – Havířov 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Pátek 24.09.2010, 15:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Je konec, Dukla i přes velké příležitosti ve třetím dějství nedokázala vyrovnat. Tygři se ze všech sil ubránili a následně vstřelili rozhodující branku. (17:11:23)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    V samém závěru duelu vlétl do rozhozené soupeřovy obrany Kouřil, ale samostatný únik nevyřešil zrovna nejlépe. Poslední vteřiny se dohrávají před brankářem hostí.
     
    58:31
    Bulíř se dostal do šance, ale Jíra byl pozorný. Hra se následně odehrává v jihlavském útočném pásmu. Hosté se snaží vstřelit kontaktní branku.
     
    57:51
    Filip Kasalý dostává dvě minuty + osobní desetiminutový trest za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    57:51
    Domácí si vyžádali oddechový čas.
     
    57:27
    Hrací předmět skončil v ochranné síti nad libereckou klecí, po vhazování vypálil nebezpečně Zadražil, ale bránu přestřelil.
     
    56:32
    Nadějná příležitost také na druhé straně, závěr zápasu je bohatý na pohledné hokejové momenty. Vysloužil vypálil z levého kruhu, Alexa jeho ránu sice zbrzdil, ovšem kotouč se následně došoural za jeho záda a trefil tyč.
     
    55:49
    Obrovská příležitost Filipa Jánošíka nekončí gólem. Liberecký hráč se ocitl uplně sám za jihlavskou obranou, před brankovištěm zamíchal kotoučem, avšak následně jej poslal pouze do připraveného Jíry.
     
    54:10
    Hlaveš napřáhl na modré čáře ke střele, kterou ovšem zblokoval Jonák a vzápětí dokázal také podél mantinelu poslat puk na opačnou stranu hřiště.
     
    53:14
    Hokejisté v červenožlutých úborech si zahrají přesilovku, menší trest dostává Kouřil.
     
    52:41
    Hosté i po odbdržené brance pokračují v útočné aktivitě, další střelu si připsal na své konto aktivní Kuřítko, na brankáře si ovšem nepřišel.
     
    51:14
    Liberec právě vstřelil branku!

    Oba celky již klouzaly na ledě v plném počtu, Bittner rozkmital své rychlé nohy ve středu hřiště a rázem se řítil sám na brankáře, v rozhodujícím okamžiku byl sice faulován, avšak v pádu ještě dokázal zakončit. Vyjetý Jíra jeho pokus vyrazil, ale na dorážku VÍTA JONÁKA byl krátký - 4:2. Asistence: Ladislav Bittner.
     
    49:51
    Liberečtí se dostali do nadějného přečíslení, které však Vít Jonák nevyřešil zrovna podle představ. Střela mu vůbec nesedla a Jíra byl bez práce.
     
    48:17
    Vylučuje se na obou stranách, za menší potyčku putuje za katr Kuřítko a Jánošík.
     
    47:57
    Hosté nyní rozpoutali v útočném pásmu hotové peklo! V obrovské šanci se ocitl Kuřítko, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal zacílit přesně.
     
    47:10
    Mohlo být vyrovnáno! Parádní střelu vyslal na Alexu volný Hlaveš, liberecký gólman hřbetem lapačky vytěsnil kotouč nad břevno. Pěkný hokejový moment.
     
    45:05
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlavští se dočkali snížení a zápas slibuje velké drama. Mikeš vypálil na brankáře, ten jeho pokus vyrazil pouze na hůl přijíždějícího MARTINA KUŘÍTKA, který poslal puk za brankovou čáru - 3:2. Asistence: Roman Mikeš, Anatolij Protasenja.
     
    44:31
    Dukla je v těchto minutách lepším celkem, svižnou ranou se prezentoval Kuřítko, jeho pokus minul levou tyč jen o malý kousek. Hosté zůstávají nastěhování před Alexou.
     
    43:54
    Z velkého úhlu zkoušel štěstí Prokš, domácí gólman si ovšem mezírku u své tyčky pohlídal a znovu raději přerušuje hru.
     
    43:16
    Vysloužil nahazoval puk na domácího muže s maskou, ten před dotírajícími protihráči raději přikryl hrací předmět lapačkou, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    42:31
    První zákrok ve třetím dějství si připsal také Alexa, jenž odrážel nepříliš tvrdý pokus Kuřítka z levé strany.
     
    41:09
    Další slibná příležitost libereckých hokejistů, z levého kruhu se do černé pryže opřel Maďar, Jíra musel vytasit pohotový zákrok.
     
    40:31
    Bulíř vyslal dobře načasovanou přihrávkou do samostatného úniku Daniela Skalického, ovšem ten tváří v tvář Jírovi neuspěl. Kotouč mu v rozhodující chvílí utekl z hole.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Liberečtí vedou po dvou třetinách o dvě branky, Jihlava však dokázala náskok svých protivníků stáhnout a měla také slibné příležitosti k vyrovnání, Tygři však krušné chvilky před svým brankářem přečkali bez úhony a zásluhou Víta Jonáka dokonce znovu vsítili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Po vhazování se dostal ke svižnému střeleckému pokusu Skalický, branku ale minul.
     
    39:35
    V akci znovu čiperný Michal Bulíř, nyní motal jihlavským zadákům hlavy ve vlastní třetině, posléze obkroužil hostující klec a snažil se překvapit Jíru, ten byl připraven.
     
    38:35
    Na druhé straně ledové plochy pálil na Jíru znovu aktivní Bulíř, brankáře ovšem překonat nedokázal.
     
    37:41
    Marek Prokš se prosekal skrz liberecké hradby a snažil se zakončit z úhlu, Alexa byl však připraven. Nebezpečněji vypadala dorážka Kasalého hned vzápětí, avšak ani tentokrát hosté branky nedocílili.
     
    36:31
    Liberec právě vstřelil branku!

    Tygři následně odskakují svému sokovi již na dvoubrankový rozdíl. Skalický se zmocnil puku na modré čáře, nahodil jej na hostující branku a před brankovištěm dobře postavený VÍT JONÁK tečoval jeho střelu do sítě - 3:1. Asistence: Daniel Skalický, Michal Bulíř.
     
    35:09
    Dukla hraje v plném počtu, k dalšímu střeleckému pokusu se však protlačil Bittner, jihlavský brankář stál znovu na správném místě.
     
    33:57
    A další střelecký pokus Jířího Říhy, tentokrát musel Jíra vytasit hbitý rozklek, aby kotouč zastavil.
     
    33:17
    Puk po sérii svižných příhrávek doputoval na modrou čáru, kde napřáhl k mohutné pumelici Říha, ale jeho projektil mezi tři tyče nemířil.
     
    32:53
    Liberečtí si zahrají v přesile, menší trest dostává Pometlo.
     
    31:24
    Tygři utekli do nadějného přečíslení, Kedršt přihrával kotouč na uplně volného spoluhráče, ovšem ten z bezprostřední blízkosti trefil pouze Jíru.
     
    30:41
    Po delší době si připsal úspěšný zákrok také hostující brankář, když musel zastavit kotouč vyslaný z hole průbojného Bulíře.
     
    29:38
    Brychta neprošel přes dobře postaveného Mulače, Jihlavští ale posléze útočnou třetinu přeci jen získali a Protasenja si připsal další střelecký pokus, Alexa byl tentokrát připraven.
     
    28:57
    Hosté mají v této fázi zápasu více ze hry a usilují o vyrovnání, nyní sice vybojovali vhazování před libereckým brankářem, avšak domácí dokázali dostat kotouč do středního pásma.
     
    27:35
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlavští mladíci se ovšem gólového úspěchu dočkali o chvilku později, Brychta vybojoval kotouč pro volného PŘEMYSLA TOBOLU, jenž dobře mířeným pokusem propálil Alexu - 2:1. Asistence: Jakub Brychta, Anatolij Protasenja.
     
    26:34
    Velká šance Jihlavy kýženou brankou nekončí! Puk doklouzal zpoza domácí klece až před brankoviště, kde stál uplně osamocený Protasenja, ve vyložené příležitosti však trefil pouze beton přesouvajícího se brankáře.
     
    25:51
    Pekárek se zbavil několika protihráčů za libereckou brankou a snažil se hbitě zasunout puk za brankáře, to se mu ale nepodařilo. Vzápětí se Dukla provinila úmyslným ofsajdem.
     
    24:08
    Kuřítko se posléze až příliš důrazně tlačil před Alexu, rozhodčí signalizuje postavení útočícího hráče v brankovišti. Do útoku tak mají namířeno znovu modrobílí.
     
    23:36
    Liberec právě vstřelil branku!

    Bílí Tygři ale vzápětí vystartovali do protiútoku a radují se z druhé branky! Dám získal kotouč v rohu kluziště a snažil se překvapit Jíru střeleckým pokusem z těchto míst, puk se od betonů jihlavského brankáře odrazil do mezikruží, kam si najel volný DANIEL SKALICKÝ a neomylně zavěsil - 2:0. Asistence: Jan Dám, Michal Bulíř.
     
    22:33
    Liberec vyhodil kotouč přes celé kluziště, sudí signalizuje zákazané uvolnění. Bude se vhazovat u severočeského gólmana.
     
    21:18
    Před jihlavskou branku se vzápětí nasunuli také domácí hokejisté, ale kromě série přihrávek a nepřesné střely Šefla si větší šanci nevypracovali.
     
    20:29
    Dukla se nastěhovala před soupeřovo obydlí, Vysloužil zkoušel štěstí střelou z úhlu, ale Alexa byl připraven.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první dvacetiminutovce vedou domácí nejtěsnějším možným rozdílem, když jedinou branku zaznamenal v přesilové hře Daniel Skalický. Zápas však zatím velkých hokejových kvalit nedosahuje, převažují nepřenosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Michal Bulíř mohl v samém závěru první části přidat druhou branku, když k němu doklouzal kotouč na hranici brankoviště. Jíra ale dokázal proti jeho pokusu skvěle zasáhnout.
     
    19:01
    Skalický neprošel přes obranný val jihlavského celku, puk je ve středním pásmu, kde Tygři zakládají další ofenzivní akci.
     
    18:37
    Tygrům se nepovedla rozehrávka - zakázané uvolnění. Vhazuje se u libereckého brankáře.
     
    17:58
    Hlaveš odjíždí na trestnou lavici, provinil se podražením. Liberečtí hrají přesilovou hru.
     
    17:15
    Jonák nahodil kotouč ze středního pásma na Jíru, ten měl s lehkou střelou až příliš velké problémy. Nakonec se mu však podařilo neposedný puk schovat v lapačce.
     
    16:37
    Z rychlého kontru hledal Kedršt před brankou najíždějící spoluhráče, hrací předmět ale dokázala včas odpálit do bezpečí obrana hostujícího družstva.
     
    16:06
    Dukla táhne za vyrovnáním, Alexa se má nyní ve svém teritoriu co ohánět. Další zákrok si připsal po tvrdé střele Protasenji z pravé strany.
     
    15:10
    Brychta se snažil z úhlu dotlačit kotouč za Alexu, ten ovšem zůstal přikován na své brankové čáře a stále drží nulu na svém kontě.
     
    14:25
    Jihlava se vlastní nepřesností nedokáže usadit v útočném pásmu, Liberec se zatím vcelku pohodlně brání a již poněkolikáté vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    13:43
    Střelecký pokus Koldy sražen do ochranné sítě, bude se vhazovat po pravici libereckého muže s maskou.
     
    13:21
    Kraus sedí na trestné lavici, Dukla tak má možnost dorovnat náskok svého soka.
     
    13:00
    O další úspěšný střelecký pokus se snažil o chvilku později Maďar, soupeřovu svatyni ale přestřelil.
     
    11:54
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeši výhodu jednoho muže v poli využívají. Tygři se nahrnuli do pásma, kde rozjeli další kolotoč přihrávek. Jonák z modré čáry poslal puk na vrchol pravého kruhu, odkud napřáhl DANIEL SKALICKÝ. Jeho střela se štěstím propadla za záda Jíry. Asistence: Vít Jonák.
     
    10:56
    Kolda jde pykat za nedovolené bránění, tygří smečka bude hrát přesilovku.
     
    10:30
    Do větší příležitosti se hned vzápětí dral hostující Brychta, liberecký brankář dokázal zastavit kotouč ještě před brankovou čarou.
     
    9:42
    Až v samém závěru přesilové hry se ke střele od modré čáry dostal Randa, domácí zadáci však jeho pokus zblokovali do ochranné sítě nad brankou.
     
    9:21
    Tygři znovu posílají kotouč přes všechny čáry, Jihlava se zatím nedostala do útočného pásma.
     
    8:19
    Liberečtí se dvakrát za sebou v krátkém časovém sledu dokázali osvobodit, Jihlavě se zatím početní převaha příliš nedaří.
     
    7:43
    Za držení odchází na trestnou lavici Říha, Dukla si zahraje v přesile.
     
    7:15
    Na opačné straně hřiště se však málem dostal do samostatného úniku Protasenja, kotouč mu ale v rozhodující chvíli přeskočil hůl.
     
    6:30
    Domácí jsou aktivnějším celkem, Jíra si musel připsat další efektivní zákrok proti zakončení Kedršta.
     
    6:02
    Jirků nic nevymýšlel a prokličkoval až před Jíru, jeho střelu hostující gólman vyrazil, avšak k dorážce se hned vzápětí dostal Kraus. Brankář Jihlavy byl znovu připraven.
     
    5:19
    Dukla hraje v plném počtu, po ofsajdu Tygrů se vhazuje ve středním pásmu.
     
    4:32
    Říha vystřelil z dálky, jeho pumelici se snažil těsně před Jírou tečovat Kedršt, byl však tísněn protihráčem a puk do správných míst neusměrnil.
     
    3:41
    Domácí se dostali do pásma a kolotoč přihrávek zakončil střelou z kruhu Bulíř, jihlavský brankář svým betonem odrazil černou pryž do bezpečí.
     
    2:45
    Kolda dostává dvě minuty za vysokou hůl, Liberec hraje přesilovou hru.
     
    2:39
    Od modré čáry zkusil štěstí svižným nahozením Karlík, Jíra měl zakrytý výhled, ale kotouč dolétl zhruba metr vedle levé tyče.
     
    1:54
    Poprvé se před soupeřovu svatyni podívali také hostující hokejisté, Pometlo se prohnal podél mantinelu, avšak o kotouč vzápětí přišel.
     
    1:34
    Kulda ihned po buly vypálil na brankáře, jeho střela byla ovšem zblokovaná.
     
    0:58
    Hlaveš vyvezl kotouč do středního pásma, vzápětí se však Jihlavští znovu provinili zakázaným uvolněním. Bude se vhazovat po pravici Jíry.
     
    0:17
    Úvodní vhazování v dnešním zápase vyhráli severočeští mladící, Bulíř ve spolupráci se spoluhráči vybojoval útočnou třetinu, hosté se posléze vymanili jen za cenu icingu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše. Tygři v bílém, Dukla v červenožlutých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Alexa (Jelínek) - Šimek, Lacek, Dám, Říha, Kulda, Šefl, Karlík, Sobotka, Kraus, Jánošík, Kouřil, Bulíř, Kedršt, Skalický, Valášek, Mulač, Jonák, Bittner, Jirků, Maďar.

    HC Dukla Jihlava: Jíra (Rittich) - Zadražil, Brychta, Cirhan, Kret, Hlaveš, Mikeš, Prokš, Kolda, Kasalý, Dvořák, Tobola, Vysloužil, Pekárek, Randa, Protasenja, Martínek, Polcar, Kuřítko, Pometlo.

    Rozhodčí: .
     
    Hezké páteční odpoledne z Liberce, za malý okamžik zde vypukne další duel juniorské NOEN extraligy. Domácí Bílí Tygři změrí síly s Jihlavou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 12. Skalický (Jonák), 24. Skalický (Dám, Bulíř), 37. Jonák (Skalický, Bulíř), 52. Jonák (Bittner) - 28. Tobola (Brychta, Protasenja), 46. Kuřítko (Mikeš, Protasenja)


    Bílí Tygři Liberec: Alexa (Jelínek) - Šimek, Lacek, Dám, Říha, Kulda, Šefl, Karlík, Sobotka, Kraus, Jánošík, Kouřil, Bulíř, Kedršt, Skalický, Valášek, Mulač, Jonák, Bittner, Jirků, Maďar.

    HC Dukla Jihlava: Jíra (Rittich) - Zadražil, Brychta, Cirhan, Kret, Hlaveš, Mikeš, Prokš, Kolda, Kasalý, Dvořák, Tobola, Vysloužil, Pekárek, Randa, Protasenja, Martínek, Polcar, Kuřítko, Pometlo.
    bahis siteleri