Třinec – Kometa Brno 6:2 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 3:6 (kon.) | Vsetín – Jihlava 7:0 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 3:8 (kon.) | Sparta – Slavia 3:2 (po s.n.) | Liberec – Písek 6:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:2 (3:0, 1:2, 2:0)
IHC Králové Písek
Sobota 25.09.2010, 18:30Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Liberečtí přidali ve třetí části další dvě branky a doklouzali se pro vcelku pohodlně vítězství. Děkuji za pozornost. (20:27:54)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    V samém závěru celého střetnutí se propracoval k tvrdé střele Jirků, severočeský brankář však kotouč vyslaný z jeho hole pohodlně utlumil na hrudi.
     
    58:35
    Adam Dlouhý dostává posléze menší trest za sekání.
     
    58:18
    Psota ve středním pásmu poslal přesnou přihrávku rozjetému Dlouhému, ten svým pokusem rozezvučel pouze mantinel za píseckou klecí.
     
    56:54
    David Bernard nyní pobavil všechny přítomné svoji kličkovanou, když se elegantně zbavil hned několika soupeřů v modrobílých dresech, avšak finální střela mu nesedla.
     
    55:00
    Zakázané uvolnění Písku, po vhazování před Havelkou vystřelil nebezpečně. Plutnar, hostující strážce svatyně dokázal včas uzavřít mezírku mezi svými betony.
     
    52:58
    Liberec právě vstřelil branku!

    Modrobílí udeřili při vlastním oslabení, do samostatného úniku se dostal ADAM DLOUHÝ a svůj nájezd dokázal s přehledem proměnit. - 6:2. Bez asistence.
     
    52:25
    Hostující nápor vygradoval ve vyloučení libereckého hokejisty, menší trest dostává Jandejsek.
     
    51:31
    Písek nyní roztáčí před Sobotkou velký kolotoč. V dobré pozici se ocitl Krcho, ale jeho pokus dokázala domácí obrana na poslední chvíli zblokovat, následně se svižně obtočil kolem severočeské svatyně Vlček, domácí gólman se stihl rychle přemístit.
     
    50:04
    Hostující mladíci mají nyní puk častěji na svých hokejkách, avšak nedaří se jim pokořit pozorně bránícího soupeře. Tygři si svůj vysoký náskok pohodlně hlídají.
     
    49:15
    Reiniš se opřel do kotouče z levého kruhu a jen těsně minul levou tyč severočeské svatyně, posléze vypálil také Šmejkal. Sobotka úspěšně zasáhl.
     
    47:55
    Další icing Liberce, vhazuje se před Sobotkou.
     
    47:16
    Liberecký muž s maskou si o chvilku později připisuje další úspěšný zákrok, tentokrát pohodlně lapil nahození Bernarda od modré čáry.
     
    46:45
    Větší šanci si ovšem hned vzápětí vypracoval Záhora, který si počkal na odražený kotouč před brankovištěm. Sobotka ale mezírku u své tyčky dokázal utěsnit.
     
    46:01
    Vlček hýřil aktivitou před severočeskou brankou, Bílí Tygři následně raději odpálili černou pryž přes všechny čáry - zakázané uvolnění.
     
    44:54
    Bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách, hned vzápětí jde odpykat svůj prohřešek také hostující Ciboch - hákování.
     
    44:51
    Za faul loktem dostává dvě minuty domácí Beránek.
     
    44:04
    Bernard se prohnal podél levého mantinelu a svižnou střelou se snažil překvapit Sobotku, ten byl však připraven a černou pryž uschoval v lapačce.
     
    41:43
    Liberec právě vstřelil branku!

    Tygři využívají přesilovou hru, Plutnar se zmocnil puku na modré čáře, vystřelil na branku a směr jeho střely změnil těsně před Havelkou dobře postavený JOSEF MIKYSKA. - 5:2. Asistence: Michal Plutnar.
     
    40:31
    Domácí pokračují v početní převaze, Urban sice zatáhl kotouč do pásma, avšak vzápětí jej písečtí zadáci dokázali odpálit daleko od vlastní brány.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi čtyřicet minut zajímavého boje. Liberec ve druhé části mírně zvolnil, což hosté dokázali potrestat dvěmi vstřelenými brankami. V samém závěru se však prosadili také domácí, kteří tak před závěrečnou periodou vedou 4:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Turek dostává dvě minuty za zdržování hry, Tygři dohrají minimálně zbytek druhé třetiny v přesile.
     
    39:29
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočečtí mladící ovšem dokázali skórovat hned vzápětí. Mikyska vybojoval puk v rohu hřiště, poslal jej před brankoviště, odkud přesně vypálil ADAM DLOUHÝ - 4:2. Asistence: Josef Mikyska.
     
    39:04
    Domácí fanoušci se chytají za hlavu, Tygři totiž zahodili obrovskou příležitost. Klíma stál s pukem uplně sám v mezikruží, počkal si na příjíždějícího Beníška, jenž však svému spoluhráči hrací předmět znovu vrátil. Havelka ale skvěle zasáhl.
     
    38:30
    Písek právě vstřelil branku!

    Hosté však vzápětí útočné pásmo znovu získali a radují se z branky! Odražený kotouč získal na levém kruhu volný DAVID BERNARD, který tvrdou ranou propálil Sobotku. Puk se ještě otřel o břevno a zaplul do sítě. - 3:2. Bez asistence.
     
    38:31
    Jirků nahazoval puk na libereckou branku, kotouč se ale zastavil v klubku těl před Sobotkou. Tygři posléze vyhazují.
     
    37:28
    Klíma dostává dvě minuty za vysokou hůl, Písek hraje přesilovku.
     
    36:28
    Liberec se nasunul před soupeřovu svatyni, ale po sérii nepříliš přesných přihrávek se dokázali hosté osvobodit. Vyváží kotouč do středního pásma a peláší střídat.
     
    35:00
    Josef Krcho nyní ujížděl uplně sám na Sobotku, ten si proti hostujícímu útočníkovi hodně vyjel a snažil se jej zastavit. Krcho ale udělal rychlou kličku, zbavil se ležícího brankáře a smála se na něj prázdná svatyně, písecký forvard však trestuhodně trefil pouze tyč.
     
    34:08
    Další přerušení hry, tentokrát Písek špatně rozehrál a sudí signalizuje icing. Vhazuje se po levé straně Havelky.
     
    32:57
    Bernard znovu prověřil Sobotku, který má v posledních minutách plné ruce práce. Hra se však také hodně kouskuje, tempo mírně opadlo.
     
    32:09
    Velké problémy domácí obraně zatím dělá čiperný Filip Vlček, jenž se nyní znovu vrhl do souboje proti třem protivníkům, v tísni dokázal také zakončit, jenže Sobotka.
     
    31:07
    Bílí Tygři málem udeřili při vlastním oslabení, Urban si najížděl na přesný pas do mezikruží, kotouč letící těsně nad ledem ovšem nedokázal sklepnout do branky.
     
    30:10
    Mikyska dostává menší trest za vysokou hůl, Písečtí hrají v přesile.
     
    29:34
    Písek přidává na obrátkách, po pravé straně nyní prokličkoval Reiniš, v zakončení ale selhal. Trefil pouze vyrážečku dobře postaveného Sobotky.
     
    28:21
    A hokejisté v žlutomodrých úborech si také vypracovali slibnou příležitost, ránu Vlčka vytěsnil Sobotka pouze před sebe, kde se snažili dorážet další útočníci z hostujícího celku, ani jeden z nich však nezacílil přesně.
     
    27:41
    Psota následně rychlými kličkami obelstil hned několik protihráčů a přihrávkou před brankovšitě hledal volného Mikysku, k němu si ale černá pryž cestu nenašla. Písek poté raději vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    26:56
    Od modré čáry nahazoval kotouč na píseckou svatyni Najman, jeho slabý pokus však nikdo ze spoluhráčů nedokázal tečovat, a tak jej Havelka pohodlně lapil.
     
    25:57
    Tygři ovšem mohli hned vzápětí znovu odskočit na tříbrankový rozdíl! Adam Dlouhý se dostal do samostaného úniku, avšak gólmana překonat nedokázal.
     
    25:08
    Písek právě vstřelil branku!

    Liberečtí trestuhodně zachybovali při vlastní rozehrávce, což hosté dokázali potrestat. Nepřesnou přihrávku před Sobotkou zachytil Paukner, který vybídl k zakončení volného KEVINA REINIŠE - 3:1. Asistence: Jan Paukner.
     
    24:24
    V rohu hříště sváděl dlouhý souboj s protihráči Langhammer, nakonec se průbojný hokejista propracoval také ke střeleckému pokusu, který ale dokázal zastavit brankář Havelka.
     
    23:14
    Krcho se pokoušel individuálně prosadit po pravé straně hřiště, neprošel ale přes přesilu protihráčů. Následně vypálil nebezpečně na opačné straně kluziště Beníšek.
     
    22:41
    Další ofenzivní průnik hostující družiny brzdí ofsajd, vhazování ve středním pásmu.
     
    21:29
    Hosté měli velkou příležitost ke vstřelení kontaktní branky! Vlček operoval v mezikruží, kam vzápětí doklouzal odražený kotouč, písecký forvard ale svoji střelou trefil jen brankářův beton.
     
    20:32
    Knap prolétl po levé straně a snažil se s kotoučem na holi najet až před Havelku, ale byl včas zastaven píseckou obranou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V hostujícím celku došlo ke střídání brankářů, mezi tři tyče přiklouzal Havelka.
     
    Domácí vedou po dvaceti minutách nad Pískem 3:0. Liberečtí jsou zatím v útoku poměrně aktivní a nemají problém pokořit nepříliš důrazně bránícího soka. Hosté však měli také několik možností ke vstřelení branky, vše ale pokryl brankář Sobotka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:44
    Liberec právě vstřelil branku!

    Tygři se ale vzápětí prosazují potřetí. Mikyska nejprve vypálil z úhlu na brankáře, jenže ten jeho pokus dokázal odrazit. Následně se puku ujal Dlouhý, který vybídl JOSEFA MIKYSKU k opakovanému pokusu. Nyní se již liberecký forvard nemýlil - 2:0. Asistence: Adam Dlouhý.
     
    17:46
    Severočeši jsou při chuti, hosté mají s aktivitou některých hráčů zatím velké problémy. Mikyska s Dlouhým nyní nebezpečně dotírali před obranou svého soka, tentokrát ovšem bez většího ohrožení Havelce.
     
    16:10
    Liberec právě vstřelil branku!

    Nejprve se zmocnil puku Urban a snažil se zakončit individuálně, Havelec byl připraven. Vzápětí se však hracího předmětu zmocnil Knap, jenž nalezl dokonalou přihrávkou na hranici brankoviště volného JANA KOUBU, pro něhož nebyl problém skórovat - 2:0. Asistence: David Knap, Michal Plutnar.
     
    15:47
    Písečtí jsou sice v této fázi zápasu častěji u kotouče, avšak nedaří se jim na delší dobu usadit v útočné třetině. Liberec zatím pečlivě brání.
     
    14:19
    Na druhé straně hrací plochy však zahrozil opět aktivní Vlček, Sobotka si jeho pokus znovu dokázal pohlídat a raději přerušuje hru.
     
    13:45
    Tygři už delší dobu ostřelují soupeřovu svatyni, Havelec musel vytasit další pohotový zákrok proti zakončení Špakova z levého kruhu.
     
    12:53
    Psota se za brankou elegantně zbavil snad dvou protivníků a poslal kotouč před brankoviště, kde číhal volný Dlouhý. Ten bez rozmyslu napálil kotouč na bránu, Havelec ale hbitě máchl lapačkou, do které černou pryž uschoval.
     
    12:02
    Domácí hrají v plném počtu a hned mohli svému soupeři o další krůček odskočit. Puk se kutálel skrz brankoviště, dobře postavený Plutnar se jej snažil dostat do sítě, ovšem byl včas zastaven píseckými zadáky.
     
    11:10
    Hokejisté v modrožlutých dresech hrají přesilovku, která se jim ovšem zatím příliš nedaří. Tygři již dvakrát vyhodili kotouč přes celé kluziště a odchází střídat.
     
    9:31
    Počet sil na ledě se vyrovná, menší trest dostává Jandejsek.
     
    9:25
    Obrovská šance hostujícího celku, Písečtí utekli v oslabení do přečíslení dva na jednoho, puk se dostal na hůl volného Vlčka, jenž měl dostatek času na to, aby pokořil Sobotku. Ten ale jeho rychlý blafák vystihl.
     
    8:27
    Domácí vyhráli vhazování v útočné třetině a po sérii svižných přihrávek zkoušel štěstí ranou od modré čáry Jandejsek, ale branku minul.
     
    8:06
    Záhora hačá na trestné lavici, Tygři hrají přesilovku.
     
    6:49
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeši ale vzápětí předvedli svižnou útočnou akci a dostávají se do vedení. Jandejsek nalezl na modré čáře volného MATĚJE PSOTU, který nic nevymýšlel a z vrcholu kruhu propálil brankáře - 1:0. Asistence: Adam Jandejsek.
     
    6:24
    Písek je zatím v útoku poměrně nebezpečný, na odražený kotouč si nyní najel Krcho a tvrdou ranou jej poslal jen těsně nad břevno. Sobotka se za jeho projektilem pouze ohlédl.
     
    5:42
    Ke střele se následně propracoval také domácí forvard Mikyska, od modré čáry ale nezacílil mezi tři tyče. Vzápětí se domácí provinili ofsajdem, bude se vhazovat ve středu hřiště.
     
    5:15
    Martin Záhora se chopil černé pryže v útočném pásm a dostal až těsně před Sobotku, domácího gólmana však trefil pouze do hrudi.
     
    4:27
    Hra je zatím plná nepřesností, ani jeden z celků neudrží kotouč na svých holích delší dobu.
     
    3:46
    Vzápětí se pokoušel nacpat před Sobotku rychlý Ciboch, liberecký brankář byl ovšem připraven.
     
    2:21
    Tygři zatlačili svého soka před vlastním brankářem, Klíma chytře obelstil písecké zadáky a vypálil na Havelce, ten se štěstím vyrazil. Následně se pokoušel prosadit střelou od modré čáry Najman, jenže bránu minul.
     
    1:32
    Poprvé se před soupeřovo obydlí podívala také domácí družina, Špakov čekal na kotouč v mezikruží, přihrávka ale byla včas zblokovaná.
     
    0:43
    Reiniš se dostal do útočného pásma a snažil se z pravého kruhu najít svižnou přihrávkou lépe postavené spoluhráče před brankovištěm, to se mu však nepodařilo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy jsou nastoupeny na hrací ploše, domácí v bílém, jejich soupeř se oblékl do žlutomodrých dresů.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Skřebský) - Mrázek, Jandejsek, Bednárik, Najman, Beránek, Plutnar, Pálek, Klíma, Beníšek, Knap, Mikyska, Dlouhý, Psota, Špakov, Kouba, Langhammer, Žďárský, Urban, Procházka.

    IHC KOMTERM Písek: Havelec (Havelka) - Jirků, Lejsek, Turek, Švanda, Janásek, Bernard, Vlček, Paukner J., Krcho, Záhora, Ciboch, Vlk, Paukner F., Vejda, Fleg, Šmejkal, Reiniš.

    Rozhodčí: .
     
    Hezký večer z města pod Ještědem, kde se zhruba za dvacet minut odehraje další utkání z extraligy starších dorostenců. Domácí Bílí Tygři Liberec změří síly s Pískem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 7. Psota (Jandejsek), 17. Kouba (Knap, Plutnar), 19. Mikyska (Dlouhý), 40. Dlouhý (Mikyska), 42. Mikyska (Plutnar), 53. Dlouhý - 26. Reiniš (Paukner), 39. Bernard


    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Skřebský) - Mrázek, Jandejsek, Bednárik, Najman, Beránek, Plutnar, Pálek, Klíma, Beníšek, Knap, Mikyska, Dlouhý, Psota, Špakov, Kouba, Langhammer, Žďárský, Urban, Procházka.


    IHC Králové Písek: Havelec (Havelka) - Jirků, Lejsek, Turek, Švanda, Janásek, Bernard, Vlček, Paukner J., Krcho, Záhora, Ciboch, Vlk, Paukner F., Vejda, Fleg, Šmejkal, Reiniš.
    bahis siteleri