Hr. Králové – Motor ČB 5:4 (po pr.) | Havířov – Vítkovice 5:4 (kon.) | Vsetín – Zlín 4:2 (kon.)
Plzeň – Sparta 5:7 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 2:3 (po s.n.) | Liberec – Letňany 4:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:3 (po s.n.) | Ústí n/L – Slavia 2:3 (kon.)
po s.n.
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0 - 0:1.)
BK Mladá Boleslav
Úterý 28.09.2010, 18:30Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Fučík) - Pecen, Meloun, Šulák, Kulhánek, Pavlíček, Novotný, Kozlík, Wasserbauer "C", Jelínek, Kuchta, Chlubna, Turek, Račanský "A", Křesťan, Žemlička "A", Hynek, Němec, Špringl.

    BK Mladá Boleslav:
    Novák (Sejpal) - Kurka, Valentík, Zet, Bartoš, Sebrus, Protivný, Bičiště "C", Brandejský, Marek, Hloušek, Semirád, Šimek, Podsedníček, Teubner, Frolík "A", Chalupa "A".

    Rozhodčí:
    J. Kareš - S. Barvíř, P. Blümel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:42
    Kozlík dojel nahozený kotouč a z rohu boleslavského pásma ho nahrával Wasserbauerovi, jenž byl úplně volný, ovšem utekl mu kotouč z hole a ze slibné útočné akce nebylo nic.
     
    1:59
    Podsedníček si s pukem na holi nabruslil do útočného pásma a tísněn havlíčkobrodským obráncem dokázal z levého kruhu zakončit, gólman Dolejš byl u bližší tyčky včas a ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    2:59
    Kozlík číhal na útočné modré čáře za zády boleslavské obrany na dlouhou nahrávku z obranného pásma, jenže ta k němu nedoletěla a hrát mohou hosté.
     
    3:22
    Nahozený kotouč ze středního pásma raději schoval gólman Novák pod svou lapačkou, protože k němu rychle dojížděli brodští forvardi. Buly proběhne v obranném pásmu hostů.
     
    4:05
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Karel Šimek poslal před branku ideální nahrávku na hůl PATRIKA PODSEDNÍČKA, jenž nikým neatakovaný z bezprostřední blízkosti usměrnil kotouč za záda gólmana Dolejše! Asistence: Karel Šimek.
     
    4:48
    Kulhánek se protlačil ke kotouči na vrcholu pravého kruhu, odkud ho bez přípravy vystřeůlil směre na boleslavskou branku. Jeho projektil však postrádal patřičnou razanci a gólman Novák ho bez větších potíží nadvakrát zlikvidoval.
     
    5:20
    Kuchta pálil po vyhraném vhazování z dobré palebné pozice mezi kruhy, brankář Novák však vymrštil vzhůru svou lapačku, do níž letící puk ukryl a přerušil hru.
     
    6:30
    Rebelové se usadili v útočném pásmu a vyvinuli na Středočechy značný nátlak. Brankář Novák se má ve svém brankovišti co ohánět, protože na něj lítá jedna střela za druhou.
     
    7:37
    Do útočného pásma se na chvíli podívali také hosté z města automobilů, jenže jejich útok měl jepičí život, když se puku záhy zmocnili opět Rebelové.
     
    8:22
    Po dlouhém obléhání Novákovy svatyně si vybruslil zpoza branky do pravého kruhu útočník Kozlík a z ostrého úhlu zkoušel překvapit brankáře Nováka. Ten čekal u své tyčky na kotouč včas a bez problémů ho schoval do nastavené náruče.
     
    9:39
    Havlíčkobrodští stále tlačí svého soupeře na jeho polovině hřiště, důsledně napadají jeho rozehrávku a hosté z Mladé Boleslavi se zřídka dostávají do útočného pásma.
     
    10:58
    Teubner dojel nahozený kotouč v pravém kruhu a z mohutného nápřahu ho vyslal směrem k brankáři Dolejšovi, jenž zasahovat nemusel, protože střela rozechvěla jen boční síťku.
     
    11:09
    První vyloučeným hráčem se stává Kurka (MBL) a odnesl si dvě minuty za držení protihráče.
     
    11:40
    Rebelové prohráli vhazování a kotouč vyhodil do uctivé a bezpečné vzdálenosti od brankáře Nováka útočník Chalupa. Domácí musejí založit nový útok a hledat si cestu přes boleslavský obranný val do útočného pásma znovu.
     
    12:30
    Hostům se podařilo dostat aktivním napadáním svého soupeře pod tlak, brzy vybojovali puk a vyhodili ho až do brodského pásma.
     
    13:09
    Hosté jsou kompletní, ubránili se v oslabení bez úhony a nedalo jim to ani moc práce, protože Rebelové si kromě jedné větší skrumáže před brankářem Novákem nebezpečnou pozici pro zakončení nevytvořili.
     
    14:07
    Račanský s Wasserbauerem si hbitě narazili kotouč a druhý jmenovaný zakončoval z mezikruží, brankář Novák se roztáhl ve svém brankovišti a tvrdý projektil lapil do náruče.
     
    14:43
    Rozjetý Teubner si v útočném pásmu vyměnil kotouč s Protivným a ocitl se úplně sám před brankářem Dolejšem, ovšem puk mu utekl z hole. Záhy pálil z levého kruhu Frolík, jenže u bližší tyčky našel jen nachystanou Dolejšovu náruč.
     
    15:39
    Havlíčkův Brod se dostal pod chvilkový nátlak, který přerušil jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu po Dolejšově pravici.
     
    16:06
    Boleslavští útočníci nepříjemně doráželi na gólmana Dolejše, který zneškodnil střelu ze strany a snažili se dotlačit puk za brankovou čáru. Neúspěšně. Strážce brodské svatyně v této zkoušce obstál.
     
    16:58
    Podobná situace se nabídla i na opačné straně hřiště, tentokrát na dotírali havlíčkobrodsští forvardi na brankáře Nováka, ovšem ten stejně jako jeho protějšek Dolejš nekapituloval.
     
    17:40
    Valentík zkusil štěstí dalekonosou ranou až ze středního pásma, gólman DOlejš měl však nekrytý výhled a puk vyrazil vyrážečkou do bezpečí.
     
    18:05
    Na 2 minuty je vyloučen Bartoš (MBL) za podražení.
     
    18:47
    Domácí mladíci neudrželi postavení v přesilovkovém postavení, Mladá Boleslav se osvobodila rychlým vyhozením. Po návratu Rebelů do útočného pásma je vykázán Protivný (MBL) za hru vysokou holí.
     
    18:51
    Na lavici hanby je vykázán Frolík (MBL) za zdržování hry.
     
    19:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové si vytvořili obrovský tlak, sevřeli soupeře do pevného objetí v hloubi jeho obranného pásma a dočkali se zaslouženého vyrovnání. Kotouč putoval po ose David Kozlík - Václav Pecen - LUKÁŠ ŽEMLIČKA, posledně jmenovaný přiťuknutý puk bez přípravy a z velkého nápřahu poslal po ledě a našel mezeru mezi betony brankáře Nováka, jenž měl zakrytý výhled! Asistence: Václav Pecen, David Kozlík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní třetině jsme viděli dvě vstřelené branky. Do vedení se dostali Středočeši po trefě Patrika Podsedníčka, Rebelové vyrovnali v závěru zásluhou Lukáše Žemličky. Před druhou dvacetiminutovkou, jež začne přibližně v 19:15, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Po nahrávce Pecena z levého kruhu pálil z mezikruží bez přípravy Račanský, tvrdou ranou po ledě však jen vyprášil betony gólmana Nováka, který vyrazil kotouč nad svou branku.!
     
    20:51
    Hosté jsou v plném počtu, pokračuje se ve hře za normálního počtu hráčů 5 na 5:
     
    22:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Po výborném Dolejšovu zákroku, který zneškodnil individuální akci a následné zakončení zblízka útočníka Frolíka, založili Rebelové rychlý protiútok, na jehož konci stál zakončující kapitán JAN WASSERBAUER a zblízka propálil brankáře Nováka! Asistence: Václav Pecen, Miloslav Račanský.
     
    23:30
    Na trestnou lavici je vykázán Šulák (HBR) za sekání.
     
    23:55
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Po krásné kombinaci hostů je vyrovnáno. Radek Sebrus přihrál na hůl Jakuba Hlouška, jenž bez přípravy ještě prodloužil z levého kruhu na mezi kruhy číhajícího JAKUBA SEMIRÁDA, jehož dělovka z první zapadla do sítě mezi Dolejšovými betony! Asistence: Jakub Hloušek, Radek Sebrus.
     
    25:20
    Za podražení vyfasoval dvouminutový trest Pavlíček (HBR).
     
    25:50
    Gólman Dolejš má v posledních minutách plné ruce práce a teď v přesilové hře hostů to platí dvojnásobně. Likvidovat musel nebezpečné projektily především od modré čáry, o dva z nich se postaral Frolík, jenže na pozorného havlíčkobrodského muže s maskou si nepřišel.
     
    26:55
    Zetovu ránu od modré čáry gólman Dolejš ukryl ve své náruči, poté dvakrát od modré čáry zakončoval Chalupa, jenž nejdříve trefil jen před sebou padajícího protihráče a podruhé nastřelil Dolejšovu hruď.
     
    28:00
    Mladá Boleslav je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvouminutový trest odpyká Semirád (MBL).
     
    28:39
    Na modré čáře tvrdě zakončoval ve dvou případech obránce Kulhánek, brankář Novák však byl v obou případech připravený zasáhnout. Po odpískání udělil rozhodčí dvouminutový trest Račanskému (HBR), jenž se provinil hrou vysokou holí.
     
    29:23
    Kuchta hledal hezkou nahrávkou zpoza branky hůl Chlubny, jenž ovšem na puk nedosáhl. Vzápětí po rychlém brejku hostů ukryl odražený kotouč od zadního mantinelu pod lapačkou brankář Dolejš a přerušil hru.
     
    30:00
    Mladá Boleslav je kompletní a začíná její zkrácená přesilovka.
     
    30:39
    Také Rebelové jsou v plném počtu, pokračuje se s plným počtem hráčů na ledové ploše.
     
    31:34
    Hosté si neporozuměli při přechodu do útočné fáze a vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v boleslavském obranném pásmu.
     
    31:58
    Totožná situace se opakuje i na druhé straně.
     
    32:27
    Rebelům se nabídla spousta volného prostoru a mohli se dostat do velice nadějného přečíslení 2 na 1, jenže Jelínkovi utekl v rozhodujícím okamžiku kotouč ve středním pásmu. Alespoň tedy tvrdě vypálil od modré čáry a zapojil do akce Novákovy betony, od nichž se puk odrazil do rohu boleslavského pásma.
     
    33:50
    Brankář Novák se má ve svém brankovišti co ohánět, protože na něj domácí mladíci posílají vydatnou spršku střel snad ze všech možných střeleckých pozic. Z narůstajícího tlaku vytěžili přesilovku, na trestnou lavici usedl Serbus (MBL) za podražení.
     
    34:42
    Obrovská šance Rebelů zůstala nevyužita. První střelu k bližší tyčce gólman Novák vyrazil do prostoru před sebou, odkud následnou dorážku rovněž zlikvidoval svými betony. Středočeši založili rychlý protiútok, ze kterého dokonce vytěžili vstřelenou branku, ovšem tu i přes protesty boleslavských hráčů hlavní sudí neuznal.
     
    35:37
    Nepřesná nahrávka v útočném pásmu mohla mít pro Rebely fatální následky, protože do samostatného úmniku následně ujel Teubner, který rozkmital své rychlé nohy a zblízka na brankáře Dolejše, který ho vychytal betony, nevyzrál!
     
    36:16
    Hosté ustáli oslabení a ocitli se v plném počtu, při čemž hned zaměstnali gólmana Dolejše. Ten se musel rychle přesunoutr ke své pravé tyčce a zlikvidovat dorážky útočníků, kteří se důrazem prosadili přes brodskou obranu.
     
    38:09
    Rychlonohý útočník Kozlík se hbitými a elegantními kličkami dostával za záda boleslavských obránců na útočné modré čáře, celou akci domácích však zastavil hvizd hlavního sudího kvůli postavení mimo hru.
     
    39:00
    Kuchta našel chytrým pasem zpoza branky Špringlovu hůl, který bez přípravy a zblízka trefil razatní střelou jen Novákovy připravené betony!
     
    39:56
    Wasserbauer přesnou a šikovnou křížnou nahrávkou vybídl ke skórovaní Račanského, jenž mezi kruhy zachytil puk, velkým obloukem si sjel až před branku a zblízka nenašel skulinku mezi Novákovými betony!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž ve druhé dvacetiminutovce nám hokejisté obou táborů nabídli po jednom vstřeleném gólu. Rebely poslal do vedení skórující kapitán Jan Wasserbauer, Mladá Boleslav odpověděla brankou z hole Jakuba Semiráda. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně ve 20:04, platí v Kotlině stále vyrovnaný stav, tentokrát 2:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    K vidění je zatím celá řada nepřesností, která se projevují častými zakázanými uvolněními. Po jednom z nich se teď bude vhazovat v kruhu po Dolejšově levé ruce.
     
    41:46
    Křesťan si vybruslil s pukem na holi zpoza branky a nadvakrát z velkého úhlu zkoušel něúspěšně překonat gólmana Nováka. Pomoci se mu snažili i jeho spoluhráči a výsledkem byl pořádný závar, který však boleslavský strážce svatyně ustál.
     
    42:00
    Teubner měl k dispozici v levém kruhu dostatek času a prostoru k nebezpečnému zakončení, jeho tvrdou ránu z mohutného nápřahu brankář Dolejš ukryl ve své nastavené náruči.
     
    43:40
    Melounovo nahození od modré čáry schoval brankář Novák do lapačky a chtěl rychle rozehrát kotouč svým obráncům, jenže havlíčkobrodští útočníci byli blízko a neumožnili mu to.
     
    43:47
    Na trestnou lavici usedl Meloun (HBR), který se provinil hákováním.
     
    44:08
    Na modré čáře tvrdě střílel Chalupa, do jeho rány vložil hůl před ním stojící Wasserbauer a vytlačil ji do ochranné sítě.
     
    44:55
    Brankář Dolejš předvedl dobrý zákrok svým levým betonem proti nepříjemné střele Valentíka z vrcholu levého kruhu, na druhé straně se po bleskovém protiútoku ocitl v šanci Račanský, který byl evidentně hákován a nezakončil proto ideálně, píšťalka sudího však zůstala němá.
     
    47:03
    Hra je v těchto okamžicích značně neurovnaná, plná nepřesností, které se hráčům obou týmů lepí na hole a zabraňují vzniku nebezpečnější útočné akce, souvislejšího tlaku nebo zakončení.
     
    47:54
    Na lavici hanby musel zamířit Kulhánek (HBR), jenž zatáhl za záchranou brzdu proti ujíždějícímu Bičištěmu a odnesl si dvouminutový trest za hákování.
     
    48:55
    Hosté se pokoušeli dvakrát nebezpečně zakončit z dobrých střeleckých pozic, všechny pokusy však byli domácími zblokovány a po jednom z nich vyhodil kotouč do bezpečných míst boleslavského pásma útočník Chlubna.
     
    49:41
    Urputný souboj o kotouč v rohu brodského pásma ukončil až hvizd hlavního sudího do píšťalky, který přerušil tímto způsobem hru a vhodí kotouč do hry v Dolejšově blízkosti.
     
    50:21
    Útočník Kozlík si vybojoval puk v útočném pásmu, vyjel si z rohu pásma do lepší palebné pozice v pravém kruhu a tvrdou ranou prověřil Novákovy betony.
     
    50:32
    Na terstnou lavici je vykázán za podražení Brandejský (MBL).
     
    51:16
    Po Wasserbauerově nahrávce před branku zahodil obrovskou příležitost skórovat Chlubna, jenž z několika kroků zakončoval vysoko nad do ochranné sítě za boleslavskou bránou!
     
    52:00
    Pecenova razantní střela, jež byla zřejmě skrumáží hráčů mezi kruhy ještě trochu přizvednuta, proletěla těsně nad horní tyčkou Novákovy svatyně.
     
    52:29
    Zahanbit se nenechal ani Kulhánek, jenž od modré čáry rovněž vyslal nepříjemný projektil, postáral však patřičnou přesnost a skončil v rohu boleslavského pásma.
     
    52:50
    Wasserbauer si našel ideální místo pro střelu v pravém kruhu nedaleko Novákova brankoviště, ale prudkou ranou našel jen připravenou náruč strážce hostující brány.
     
    54:10
    Kurkův nahozený puk ukryl před dojíždějícími boleslavskými útočníky gólman Dolejš, který se vydal na dlouhý výlet ze svého brankoviště až do středu levého kruhu.
     
    55:22
    Středočeši si začínat vynucovat značnou územní převahu, usadili se v Dolejšově blízkosti a havlíčkobrodského gólmana neustále ostřelují ze všech možných koutů útočného pásma.
     
    56:28
    Po zpětné nahrávce zakončoval v protosru levého kruhu bez přípravy útočník Bičiště, jehož rána směřovala do vzdálenějšího horního rohu branky, ovšem gólman Dolejš předvedl skvělý reflex a vymrštěnou lapačkou mu zabránil v cestě do sítě za jeho zády!
     
    57:06
    Šulák nahodil kotouč do útočného pásma mezi kruhy, kam si zrovna sjížděl útočník Račanský, ovšem nezasáhl letící puk, který nakonec po ledě doletěl až do rohu pásma hostů.
     
    58:19
    Chlubna přiťukl kotouč zpoza branky na hůl Křesťana, který z bezprostřední blízkosti nezužitkoval ideální přihrávku a střelou bez přípravy nechal vyniknout dobře postaveného brankáře Nováka!
     
    59:15
    Wasserbauer se nerozpakoval a od modré čáry vyslal tvrdou ránu, jíž brankář Novák vytěsnil vyrážečkou pryč. Poté Rebelové pokračovali v tlaku a od Novákových betonů odražený kotouč zblízka nedorazil nadvakrát do sítě.
     
    59:51
    Po obrovském závaru před boleslavskou brankou se ocitl v dobré pozici mezi kruhy Špringl a tvrdou střelou doprostřed brány nechal vyniknout gólmana Nováka.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba tajenku o jménu vítěze nerozluštila, následuje pětiminutové prodloužení a případné samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:03
    Hosté mají k dispozici dvouminutovou přesilovou hru, protože je za katr poslán Kulhánek (HBR) za hákování.
     
    61:47
    Rebelové jsou pod enormním zámkem, vůbec se nedostávají ke kotouči a brankář Dolejš musí vzdorovat spoustě tvrdých ran ze všech možných pozic. Ta nejnebezpečnější přišla z hole Chalupy, když zazvonila na tyčku!
     
    63:10
    Rebelové zdrželi závěr oslabení především v soupeřovu pásmu a nechal odpočinout brankáře Dolejše, záhy naskočil vyloučený Kulhánek na led a sám zahrozil, když bleskově obkroužil bránu a zakončil k bližší tyčce, kde stál připravený gólman Novák.
     
    63:55
    Gólman Dolejš ukryl puk pod lapačkou, vhazovat se bude v jeho blízkosti, v kruhu po levé ruce.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nám vítěze nepřineslo, o slovo se přihlašují samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Kuchta (HBR) nedotáhl bekhendový blafák do úspěšného konce, gólman Novák zasáhl betony.
     
    Protivný (MBL) zavěsil puk pod horní tyčku!
     
    Kozlík (HBR) našel mezeru mezi Novákovými betony!
     
    Bičiště (MBL) neuspěl, Dolejš mu vypíchl kotouč.
     
    Šulák (HBR) zblízka přestřelil branku.
     
    Hloušek (MBL) ztroskotal na Dolejšových betonech.
     
    Protivný (MBL) si se svou střelou vylámal zuby na Dolejšově lapačce.
     
    Kozlík (HBR) jen zaduněl svou střelou o Novákovy betony, když mu předtím trochu utekl kotouč.
     
    Frolík (MBL) překonal gólmana Dolejše střelou nad beton!
     
    Kozlík (HBR) nevyzrál ani podruhé na gólmana Nováka, když trefil jeho beton.
     
    65:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Rozhodující nájezd vstřelil JAKUB FROLÍK! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Mladá Boleslav vítězí 3:2 po samostatných nájezdech, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:55:03)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 20. Žemlička (Pecen, Kozlík), 23. Wasserbauer (Pecen, Račanský) - 5. Podsedníček (Šimek), 24. Semirád (Hloušek, Sebrus), 65. Frolík


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    BK Mladá Boleslav:
    bahis siteleri