Liberec – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 28.10.2010, 18:10Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.
     
    Krásné sváteční odpoledne z Liberce, kde se dnes odehraje souboj mezi domácími Bílými Tygry a hosty z Vítkovic. Ostravanům patří se třiceti body první příčka v extraligové tabulce, Liberečtí okupují pátou pozici.
     
    Vítkovice si v předchozím klání poradily na domácím ledě s Litvínovem, který udolaly 4:2. Severočeši přivítali před vlastním publikem Karlovy Vary, jimž podlehli po nájezdech.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Moravec, Hunkes, Trončinský, Holub, Výtisk, Rýgl - Podkonický, Nedvěd, Dušek, Kudrna, Vak, Hořava, Klimenta, Špaček, Víšek, Kica, Ondřej, Plodek, Bárta.

    HC Vítkovice Steel: Šindelář (Málek) - Trnka, Ovčačík, Rehák, Punčochář, Barinka, Voráček, Malík - Svačina, Burger, Huna, Ujčík, Tomas, Klimek, Vrána, Pohl, Sýkora, Káňa, Szturc, Húževka, Kucsera.

    Rozhodčí: Šindler, Hribik - Pešek, Jelínek.
     
    Hala se nám deset minut před začátkem duelu pomalu zaplňuje, v hledišti registrujeme také početnou skupinu hostujících příznivců.
     
    Oba týmy právě přijíždějí na ledovou plochu. Liberec v tradičních bílých dresech, jejich soupeř oblékl modré úbory.
     
    Vítkovickou svatyni bude hájit Filip Šindelář, na opačné straně hrací plochy přiklouzal mezi tři tyče Pinc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:10
    Domácí vyhráli úvodní vhazování v dnešním duelu a ihned se nastěhovali do útočné třetiny, Šindelář raději podržel kotouč ve výstroji.
     
    0:37
    Výtisk to zkoušel tvrdou od modré čáry, ovšem branku netrefil.
     
    1:21
    Poprvé se před liberecké obydlí nasunuli také vítkovičtí hokejisté, útočná formace v čele s Lukášem Klimkem se však do větší šance nedostala.
     
    2:34
    Bárta operoval před hostujícím brankovšitěm, kam vzápětí doskákal odražený kotouč. Domácí forvard jej z dobré pozice namířil jen těsně vedle.
     
    3:39
    Tygrům nevyšla rozehrávka - zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po Pincově pravici.
     
    3:44
    Ihned po buly zkušil štěstí svoji ranou od modré čáry Rehák, liberecký strážce svatyně si jeho střelu pohlídal.
     
    4:25
    Andrej Podkonický se nejrpve prosmýkl až před Šindeláře, avšak ideálně se mu zakončit nepodařilo. Posléze měl plné ruce práce Pinc, jenž před dotírajícím Burgrem raději přikryl kotouč.
     
    5:09
    Sražená střela Víška končí u hostujícího gólmana, ten přerušuje hru.
     
    5:54
    Hraje se zatím poměrně svižně, Ondřej se snažil tvrdě vypálit, jeho projektil se však zastavil v klubku těl před Šindelářem. Na opačnou stranu měl namířeno Tomas, ovšem puk pouze nahodil do útočné třetiny a spěchá střídat.
     
    6:37
    Ostravskému celku je pískán úmyslný ofsajd, následuje vhazování v útočném pásmu Tygrů.
     
    7:03
    Urostlý zadák Výtisk bojoval o kotouč ve středu hřiště, vzápětí je mu signalizována přihrávka rukou, hra je přerušena.
     
    7:56
    Malík se zmocnil černé pryže za vlastní brankou, prolétl podél mantinelu a nahrával na rozjeté spoluhráče, ty však rychlou přihrávku nezastihli - icing.
     
    8:11
    Z dálky vyslal tvrdou pumelici na severočeskou klec Húževka, Pinc si s jeho projektilem dokázal poradit.
     
    8:15
    Jan Káňa dostává menší trest za nedovolené bránění, Liberec si zahraje první přesilovku v dnešním zápase.
     
    8:57
    Slibná šance domácích úvodní brankou nekončí! Nedvěd vypálil z pravé strany, Šindelář jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde operoval volný Kudrna, skákající kotouč ovšem do brány nedokázal doklepnout.
     
    10:15
    Vítkovice hrají v plném počtu. Bílí Tygři sice byli po většinu své výhody nastěhování v útočném pásmu, avšak kromě jediné šance hostujícího brankáře neohrozili.
     
    11:11
    Viktor Ujčík hrací předmět do středního pásma neprotlačil, Liberec pokračoval v přihrávkovém kolotoči, který řeší hostující družstvo dalším icingem.
     
    11:51
    Ostravané předvedli svižnou útočnou akci, Pohl po přejetí modré čáry nalezl rozjetého Vránu, jenž z dobré pozice trefil pouze Pincovu hruď.
     
    12:21
    Podkonický o chvilku později prokličkoval mezi trojicí vítkovických zadáků, jeho finální zakončení ovšem úspěch neslavilo. Šindelář vytěsnil kotouč nad bránu.
     
    13:01
    Severočeši jsou zatím mírně aktivnější, Klimek ztratil kotouč u středového kruhu a po sérii přihrávek v útočné třetině nebezpečně dorážel Vak, pozorného brankáře však nepokořil.
     
    13:54
    Skrz přesilu protivníků se snažil prosekat Plodek, avšak nebyl úspěšný.
     
    14:34
    Burger na útočné modré málem prostrčil černou pryž na volného Svačinu, těsně předtím ovšem včas zasáhli domácí obránci.
     
    15:56
    Vak nyní sváděl úporný souboj s Punčochářem v rohu kluziště, druhý jmenovaný nakonec domácího forvarda postrčil k zemi. Vylučovat se ale nebude.
     
    16:47
    Na trestnou lavici naopak putuje Plodek, jenž se proti pravidlům provinil o chvilku později. Hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    17:31
    Víšek ve spolupráci s Klimentou ukázkově drželi kotouč v dostatečné vzdálenosti od své brány, kde našetřili cenné vteřinky.
     
    18:17
    Ovšem hned vzápětí se mohla hostující družina gólově prosadit! Trnkovu ránu nejprve Pinc zneškodnil, k odraženému kotouči se však dostal Burger, který z dobré pozice jen těsně minul.
     
    19:21
    Liberec právě vstřelil branku!

    Domácí již další vteřinky ve vlastním oslabení přečkali bez úhony a o chvilku později dokonce dokázali sami udeřit. Trončinský vypálil od modré čáry a směr jeho střely změnil těsně před Šindelářem JAROSLAV KUDRNA. Asistence: Marek Trončinský, Petr Nedvěd - 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině vedou domácí nad svým sokem o jednu branku, o kterou se v samém závěru postaral Jaroslav Kudrna. Hra má poměrně velké tempo, Tygři byli mírně aktivnější a jejich vedení se dá označit za zasloužené.
     
    Zásahy brankářů: Šindelář - 11, Pinc - 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Hokejisté s logem tygra na prsou se po vhazování nasunuli před branku svého soka, Burgerovi se nakonec podařilo dostat kotouč do středu hřiště.
     
    21:21
    Puk letící vysoko nad ledem stáhl pohodlně Šindelář do své lapačky, následuje vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    22:04
    Vítkovice právě vstřelily branku!

    Ostravané se prosazují ze své první šance v této třetině. Tomas získal černou pryž na levém kruhu, před brankovištěm viděl uplně volného VIKTORA UJČÍKA, pro něhož nebyl problém skórovat. Asistence: Roman Tomas, Juraj Sýkora - 1:1.
     
    23:16
    Hosté jsou při chuti, Huna před malým okamžikem prolétl do útočné třetiny jako střela a svoji následnou střelu namířil nad branku. Posléze pálil od modré čáry také Rehák, liberecký brankář byl připraven.
     
    23:58
    Další ofenzivní akci vítkovického celku brzdí ofsajd, buly ve středním pásmu.
     
    24:39
    Liberec právě vstřelil branku!

    Tygři ale dokázali na trefu svého protivníka rychle odpovědět a jdou znovu do vedení, po menších zmatcích u hostující klece získal puk TOMÁŠ KLIMENTA, elegantně prokličkoval až k Šindelářovi, jehož pokořil dobře mířenou ranou. Asistence: Jan Plodek, Jan Víšek. - 2:1.
     
    25:14
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeský celek přidává hned vzápětí branku třetí! Nedvěd prosvištěl do útočné třetiny a vypálil na bránu, jeho pokus byl sice zblokovaný, ovšem přijíždějící MAREK TRONČINSKÝ již svoji střelou uspěl. Asistence: Petr Nedvěd, Jaroslav Kudrna - 3:1.
     
    26:02
    Vítkovice hrály v šesti, což sudí nepřehlédl. Trest odpyká Roman Tomas, Liberec hraje přesilovku.
     
    26:54
    Tygři znovu nebezpečně dotírali před brankou svého soka! Hokejisté v modrých dresech se ale nakonec dokázali ze soupeřova sevření vymanit a střídají.
     
    28:10
    Hosté jsou v plném počtu, Tomas ihned po návratu z trestné lavici zaměstnal Pince, ten si mezírku mezi vlastním tělem a pravou tyčkou dokázal pohlídat.
     
    29:02
    Na opačnou stranu ovšem následně létl Klimenta, po jehož příhrávce se do brankoviště tlačil Víšek, puk ale trefit nedokázal.
     
    29:32
    Szturc byl sám před Pincem! V rozhodující chvíli byl však faulován a bude se vylučovat. Vítkovice mají výhodu.
     
    29:59
    Martin Čakajík dostává dvě minuty za sekání.
     
    30:34
    Ovčačík napřáhl na modré čáře, v bezprostřední blízkosti severočeské svatyně se snažil dorážet Pohl, avšak nemířil mezi tři tyče.
     
    30:58
    Hořava ujížděl v oslabení na Šindeláře, ten si s jeho střelou a následnou dorážkou dokázal poradit.
     
    31:34
    Brankáři na ledové ploše v těchto chvílích dominují, Pinc se před chvilkou stačil včas přemístit ke své levé tyčce a zastavit kotouč letící za brankovou čáru, který vyslal ze své hole Pohl.
     
    33:16
    Dušek zatáhl puk do útočné třetiny a snažil se vybídnout k zakončení přijíždějícího Nedvěda, za vlastního brankáře si však hrací předmět málem srazil obránce Rehák.
     
    33:50
    Šindelář si musel připsat další efektivní zákrok hned vzápětí, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    34:16
    Moravec svoji nepřesnou střelou rozezvučel pouze mantinel za vítkovickou brankou, nicméně Tygři zůstávají nastěhování před Šindelářem.
     
    34:59
    Liberecký pobyt v útočném pásmu zakončil střelou od modré čáry Jan Holub, hostující strážce svatyně ovšem pohodlně chytá.
     
    36:10
    Před hostující teritorium následně pronikl také Hunkes, ale čtvrtou branku nepřidal. Puk z jeho hole nemířil mezi tři tyče.
     
    36:58
    Vítkovice předvedly všem přítomným parádní hokejovou akci, na jejímž konci stál uplně volný Klimek. Z bezprostřední blízkosti ale do sítě puk nedostal.
     
    37:04
    Hosté si zahrají v početní převaze, menší trest dostává Podkonický.
     
    37:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!

    Hosté využívají přesilovou hru za čtyři vteřiny! Po vhazování vypálil Trnka od modré čáry a v mezikruží operující RUDOLF HUNA tečoval jeho střelu za Pince. Asistence: Pavel Trnka, Jiří Burger - 3:2.
     
    38:16
    Burger dostává dvě minuty, přesilovku si tak zahrají také Liberečtí.
     
    38:41
    Juraj Sýkora se dostal při vlastním oslabení ke střele, ale Pinc si s jeho nepříliš tvrdým pokusem dokázal poradit a rychle rozehrává.
     
    39:52
    Bílí Tygři rozestavěni v útočném pásmu, avšak zatím nedokázali svůj kolotoč přihrávek zakončit střelou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části hry viděli diváci hned čtyři branky. Vitkovicím se podařilo vyrovnat, pak ale Tygři během necelé minuty vsítili dvě branky, při početní převaze poté stáhl náskok libereckých hokejistů Huna. Jistě nás čeká zajímavá třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Liberec se nastěhoval před Šindeláře a pokračuje v početní převaze, Nedvěd zpoza branky hledal v mezikruží Hunkese, ten se k puku nedostal.
     
    40:19
    Liberec právě vstřelil branku!

    Ostravané sice již kroužili na ledové ploše v pěti mužích, avšak Tygři i přesto skórují. Hunkesovo nahození od modré čáry doklepl za Šindeláře volný JAROSLAV KUDRNA. Asistence: Jiří Hunkes, Petr Nedvěd - 4:2.
     
    41:51
    Jan Káňa mohl zmírnit liberecký vedení, když se odvážně procpal až před severočeskou brnku, ovšem Pinc dokázal jeho pokus nadvakrát zneškodnit.
     
    42:59
    Burger po Svačinově přihrávce zatáhl kotouč před soupeřovu bránu, odkud jej však hned vzápětí dokázali liberečtí zadáci odpálit do bezpečí.
     
    43:24
    Kudrna nejprve nebezpečně operoval před Šindelářem, který si s jeho střelou poradil. O chvilku později ujížděl do svižného kontru Pohl, jeho pohotovou střelu uschoval Pinc v lapačce a přerušuje hru.
     
    44:50
    Káňa neprotlačil černou pryž do útočné třetiny, bojuje se ve středním pásmu.
     
    44:59
    Zakázané uvolnění Vítkovic, následuje vhazování po levé ruce hostujícího strážce svatyně.
     
    45:25
    Podél mantinelu se snažil prohnat až před branku stráženou Pincem aktivní Sýkora, ale byl čistě zastaven protihráči. Po ofsajdu se vhazuje v neutrálním pásmu.
     
    46:17
    Po menším nedorozumění v zadních řadách Ostravanů si malém slibnou šanci vypracoval Jaroslav Kudrna, ovšem o černou pryž byl připraven.
     
    46:47
    Tomáš Vak vyhodil kotouč na vlastní střídačku a dostává menší trest za zdržování hry.
     
    47:17
    Vrána hledal od modré čáry před libereckým teritoriem operujícího Burgera, jemuž černá pryž přeskočila hůl. Pinc posléze po další střele přerušuje hru.
     
    47:33
    Domácí se osvobozují, Malík zahajuje další ofenzivní počínání svého družstva až z vlastní třetiny hřiště.
     
    48:23
    Ovčačíkova rána byla zblokovaná, takřka sám na vítkovickou branku poté uháněl Zdeněk Ondřej a byl faulován. Malík obdržel menší trest za hákování, počet hráčů na ledě se tak na malý okamžik vyrovná.
     
    49:04
    Vak je již na ledě, domácí hrají přesilovku. Z dálky si připsal tvrdý střelecký pokus Čakajík, brankář hostujícího celku jeho projektil vytěsnil.
     
    49:18
    Liberec právě vstřelil branku!

    Před hostující svatyní vzinkl posléze velký závar a zmatek, z klubka těl před Šindelářem nakonec černou pryž vydoloval TOMÁŠ VAK, jenž pohodlně zavěsil do horní poloviny branky. Asistence: Petr Nedvěd - 5:2.
     
    50:12
    Šestou branku měl na své holi Jan Plodek, který přebral puk na útočné modré a ujížděl sám na Šindeláře, vítkovický gólman byl však nyní pozorný.
     
    51:22
    Vítkovice v obraně chvílemi skutečně hoří! Kudrna se opět dostával do samostatného úniku, ale byl hákován Trnkou, ten obdržel menší trest a Tygři hrají přesilovku.
     
    51:47
    Po souboji u mantinelu pohotově vypálil Hunkes, hostující brankář si mezírku mezi svými betony pohlídal.
     
    52:21
    Barinka odpaluje kotouč přes celé kluziště, domácím se zatím hra v početní převaze příliš nedaří.
     
    53:22
    Ostravané v plném počtu, Pohl ihned mířil prověřit Pincovu pozornost. Severočeský brankář neměl s jeho pokusem problémy.
     
    54:09
    Klimenta nezastihl prudkou přihrávku od svého spoluhráče - zakázané uvolnění.
     
    53:32
    O kototouč se za vítkovickou klecí důrazně bil Víšek s Malíkem, sudí nakonec přerušuje hru. Vhazování před Šindelářem.
     
    55:07
    Bárta prosvištěl až před soupeřovu tvrz, jenže brankáře překonat nedokázal. Mířil pouze do Šindelářovy hrudi.
     
    55:41
    Hra se v těchto chvílích hodně kouskuje, před malým okamžikem foukl sudí do své píšťalky znovu, když zastavoval útočné tažení hokejistů v modrých dresech pro ofsajd.
     
    56:34
    Pinc raději přikryl kotouč po střele Kucsery, Výtisk zkoušel následně štěstí od modré. Šindelář si ale připsal úspěšný zákrok.
     
    57:18
    Prudký pas Húževka nezastihl - icing. Buly před Šindelářem.
     
    57:36
    Húževka dostává posléze dvě minuty za nedovolené bránění, Bílí Tygři tak mají výhodu jednoho muže v poli.
     
    58:21
    Prudký Duškův příklep z pravého kruhu odrážejí betony vítkovického brankáře, hosté se následně osvobozují.
     
    59:17
    Trončinský svoji pumelicí od modré čáry nešťastně zasáhl spoluhráče Výtiska, ten se za potlesku tribun statečně zvedá z ledu.
     
    59:21
    Severočeši si ještě zahrají v pěti proti třem, Malík vyhodil kotouč mimo hřiště a dostává dvě minuty.
     
    59:48
    Hosté ve čtyřech, Hořava se dostal ke střele z mezikruží. Gólman Šindelář vyráží jeho střelu mimo branku.
     
    59:57
    Diváci odpočítávají poslední vteřinky střetnutí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zásahy brankářů v zápase: Šindelář - 35, Pinc - 25.
     
    Nejlepším vítkovickým hráčem zvolen Huna, z domácích hráčů přebírá stejné ocenění Trončinský.
     
    Liberečtí vítězí v dnešním zápase o tři branky. Bílí Tygři měli po celý průběh dnešního klání více ze hry, v útoku byli nebezpečnější a produktivnější, nyní si tak mohou vychutnat zaslouženou děkovačku se svými fanoušky. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:39:17)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 20. Kudrna (Trončinský, Nedvěd), 25. Klimenta (Plodek, Víšek), 26. Trončinský (Nedvěd, Kudrna), 41. Kudrna (Hunkes, Nedvěd), 50. Vak (Nedvěd) - 23. Ujčík (Tomas, Sýkora), 38. Huna (Trnka, Burger)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Moravec, Hunkes, Trončinský, Holub, Výtisk, Rýgl - Podkonický, Nedvěd, Dušek, Kudrna, Vak, Hořava, Klimenta, Špaček, Víšek, Kica, Ondřej, Plodek, Bárta.


    HC Vítkovice Ridera: Šindelář (Málek) - Trnka, Ovčačík, Rehák, Punčochář, Barinka, Voráček, Malík - Svačina, Burger, Huna, Ujčík, Tomas, Klimek, Vrána, Pohl, Sýkora, Káňa, Szturc, Húževka, Kucsera.


    Rozhodčí: Šindler, Hribik - Pešek, Jelínek.

    Diváci: 5343
    bahis siteleri