Olomouc – Písek 1:1 (kon.) | Jablonec – HFK Olomouc 5:0 (kon.) | Plzeň – Opava 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Sokolov 4:0 (po pen.) | Brno – Karviná 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Teplice 0:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
5:0 (3:0)
1. HFK Olomouc
Středa 10.11.2010, 16:30Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Jablonec v odvetném utkání smetl HFK Olomouc pěti brankami a v Ondrášovka Cupu postupuje do dalšího kola. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (18:18:44)
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Zápas se dohrává v poklidném tempu, o vítězi a postupujícím do další fáze poháru je rozhodnuto.
     
    87
    O chvilku později si však musel připsat ostrý zákrok domácí strážce svatyně, jehož prověřila střela Richtera. Špit dokázal celou situaci v pohodě vyřešit.
     
    85
    Z dálky zkoušel přesnost svých mířidel Jarolím, jeho pokus míjí levou tyč olomoucké brány zhruba o tři metry. Šrom byl bez práce.
     
    82
    Změna hráčů také v domácím kádru, místo Pavlíka vběhne do boje Uvíra.
     
    81
    Olomoučtí střídají, Onofreje nahradí Žondra.
     
    78
    Na zteč jablonecké branky se vzápětí dostal také Čtvrtníček, jeho střela nakonec končí vedle pravé tyče. Špit bude rozehrávat.
     
    77
    Z následného rohu domácí družstvo svého soka neohrozilo.
     
    76
    V akci znovu Tomáš Jablonský, který před malým okamžikem prosvištěl až do pokutového území. Jeho přihrávka na lépe postavené spoluhráče byla ale zblokovaná.
     
    74
    Petr Filipský je dalším potrestaným hráčem Olomouce.
     
    71
    Jablonský zakončil další ofenzivní výpad svého celku svižnou ranou z hranice šestnáctky, avšak kulatý nesmysl letěl nad hostující svatyni.
     
    68
    Domácí tým střídá, Pitáka nahradí Haurdič.
     
    67
    Žlutou kartu obdržel hostující Polák.
     
    67
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Fotbalisté Baumitu zasazují slábnoucímu sokovi pátý úder! Kovařík se prosmýkl do olomoucké šestnáctky, odcentroval do vápna, odkud za pomoci tyče dostal balón do sítě DAVID LAFATA - 5:0.
     
    65
    Dnešní utkání sleduje 1 685 diváků.
     
    64
    Jablonec právě vstřelil branku!
    JAN KOVAŘÍK zpracoval dalekonosný pas od svých spoluhráčů, obešel brankáře Šroma a pohodlně skóroval do prázdné brány - 4:0.
     
    61
    Richter se snažil přízemní střelou překvapit Špita, ale ten si jeho slabý pokus pohlídal a ihned rozehrává na své spoluhráče.
     
    60
    Míč plachtící od rohového praporku do hostujícího území neznamenal větší nebezpečí pro Šroma. Olomouc má balón ve své moci a zakládá útok.
     
    59
    Pekhart prováhal vhodný okamžik ke střele, vybojoval však alespoň rohový kop.
     
    57
    Balón se po svižné akci severočeských fotbalistů odrazil ke Kovaříkovi, jeho bombu Šrom vytěsnil před sebe, kde číhal volný Pekhart. Obranný val olomouckých zadáků ale propálit nedokázal.
     
    55
    Jablonec kombinuje s kulatým nesmyslem v okolí soupeřova území, hráči HFK zatím neúspěšně napadají.
     
    53
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře, agilní Kovařík vyslal jeden z dalších nebezpečných pasů do olomouckého teritoria. Hostující defenziva byla připravena.
     
    50
    Na opačné straně hřiště mohl další zásah přidat Lafata, jenž stál rovněž tváří v tvář brankáři. Svoji střelu ovšem nasměroval vedle brány.
     
    48
    Olomouc také měla hned v úvodu druhého dějství šanci na vstřelení branky! Z levé strany uháněl zcela sám na bránu Filipovský, jenže Špit dokázal zmenšit soupeři střelecký úhel a míč zneškodnit.
     
    46
    Obě družstva o poločase vystřídala. V domácích řadách nahradil Vošahlíka Jarolím, hostující kouč stáhl z trávníku Obala, jehož nahradí Kobylík a také Tögela, místo něj si zahraje Hořava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Polovina zápasu je za námi, domácí byli v úvodu jednoznačně aktivnějším celkem, postupem času sice jejich nasazení mírně opadlo, přesto však měli více ze hry. Olomouc zadní řady svého soka příliš nepotrápila, sama naopak třikrát inkasovala.
     
    První poločas skončil.
     
    43
    Baumit dohrává první půli s míčem na svých kopačkách, s výsledkem může být spokojený.
     
    41
    Jablonec právě vstřelil branku!

    TOMÁŠ PEKHART kompletuje těsně před koncem prvního poločasu hattrick! Domácí kanonýr získal míč na hranici velkého vápna, rychlou kličkou oklamal protivníka a poté neomylně zavěsil - 3:0.
     
    38
    Za ránou Loučky se brankář Šrom pouze ohlédl, balón totiž letěl mimo jeho bránu.
     
    36
    Rychlý úprch olomouckých fotbalistů zastavuje pozorná jablonecká defenziva, hraje se ve středu hřiště.
     
    33
    Jablonec mohl naopak přidat do sítě svého protivníka třetí dáreček! Lafatovu skvělou přihrávku mohl posunout do poloprázdné svatyně Vošahlík, ale svůj pokus namířil jen do hostujícího zadáka.
     
    32
    Severočeský celek nyní na své aktivní hře mírně polevil a do hry se dostávají také fotbalisté třetiligového družstva, před malým okamžikem vybojovali rohový kop, větší šanci ale nepřinesl.
     
    30
    Hostující Čtvrtníček si vykoledoval žluté napomenutí.
     
    29
    Olomouc však posléze vybojovali další standardku, domácí gólman tentokrát plachtící balón vyslaný z kopačky Dadáka pohodlně ukryl ve své náruči..
     
    27
    Fotbalisté HFK zahrávali přímý kop, ovšem Špit mohl zůstat klidný. Hosté svoje následné obléhání jablonecké brány nezakončili střeleckým pokusem.
     
    26
    Vošahlík se neprosmýkl skrz trojici protihráčů, Jablonec tak zahajuje další útočné počínání až od středového kruhu.
     
    23
    Domácí hráči neustále okupují svatyni hájenou Šromem, ten ale po jednom z dalších rohových kopů větší práci neměl. Olomoučtí obránci uklidili míč do bezpečí.
     
    22
    Ladislav Onofrej poslal k zemi protihráče a vidí první žlutou kartu v dnešním klání.
     
    20
    Baumit měl možnost dalšího rohového kopu, po nepřesném pasu však soupeř odvrací balón na polovinu hřiště.
     
    18
    Domácí by již za tohoto výsledku postupovali, přesto neustále atakují olomouckou tvrz. Hostující obrana rychlosti jabloneckých forvardů evidentně nestíhá.
     
    16
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Severočeský celek je za svoji aktivitu odměněn druhým úspěšným zásahem. Jablonský se dostal k odraženému míči po rohovém kopu a jeho centr úspěšně hlavou zasáhl TOMÁŠ PEKHART - 2:0.
     
    15
    Baumit svírá svého soupeře u vlastní brány, Šrom má plné ruce práce. Za pomoci svých obránců zatím veškeré střelecké pokusy tlumí.
     
    12
    Směr Kovaříkova pasu chytře tečoval Lafata před malým vápnem, avšak brankáře Šroma překonat nedokázal. Úvodní minuty nabízí hodně pohledných momentů.
     
    11
    Domácí vybojovali standardní situaci.
     
    10
    Před soupeřovo obydlí se poprvé nasunuli také fotbalisté HFK a rázem mohlo být vyrovnáno! Tvrdá rána Ondřeje Čtvrtníčka ovšm mezi tři tyče nemířila.
     
    8
    Centr z levé strany ukryl hostující brankář v náručí a bude vykopávat.
     
    7
    Severočeši pokračují ve své ofenzivní aktivitě, střelecký pokus si připsal znovu Pekhart, gólman Šrom však tentokrát kulatý nesmysl zastavuje.
     
    5
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Skvělý nástup Baumitu do zápasu, Jablonečtí potvrzují roli favorita a dostávají se do vedení. Kovaříkův pas do olomouckého vápna přesměroval hlavou do sítě TOMÁŠ PEKHART - 1:0.
     
    4
    K míčí se posléze dostal Kovařík, jenž se snažil rychtře přehodit brankáře Šroma, avšak balón zaplul za břevno. Hostující brankář rozehrává.
     
    2
    Domácí fotbalisté drží míč na svých kopačkách a kombinují v okolí středového kruhu, k vážnějšímu ohrožení soupeřovy svatyně se ovšem nedostali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Tribuny se pár minut před úvodním hvizdem pomalu zaplňují. Diváci mají na dnešní klání vstup zdarma, uvidíme tedy, kolik fanoušků si najde cestu na jablonecký stadion. V hledišti však zatím registrujeme hodně slabou návštěvu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baumit Jablonec: Špit - Zábojník, Jablonský, Pavlík, Huber, Piták, Loučka, Kovařík, Pekhart, Vošahlík, Lafata.

    1. HFK Olomouc: Šrom - Dadák, Kopecký, Kovář, Tögel, Onofrej, Filipský, Čtvrtníček, Polák, Obal, Richter.

    Rozhodčí: Franěk - Štěrba, Rban.
     
    Baumit v prvním klání padl na půdě svého třetiligového protivníka poměrem 4:2, dnes tedy bude před vlastním publikem bojovat o příznivý výsledek zajišťující postup do další fáze poháru. Olomoučtí ale přicestovali na sever Čech dobře naladěni a svoji kůži rozhodně nedarují lacino, těšme se tedy na zajímavé utkání!
     
    Příjemné středeční odpoledne, v Chance areně dnes budeme svědky odvetného zápasu Ondrášovka Cupu. Favorizovaný Jablonec změří síly s celkem HFK Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Lukáš Šonský


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 5. Pekhart, 16. Pekhart, 41. Pekhart, 64. Kovařík, 67. Lafata

    Karty:   22. Onofrej (HFK), 30. Čtvrtníček (HFK), 67. Polák (HFK), 74. Filipský (HFK)


    FK Jablonec: Špit - Zábojník, Jablonský, Pavlík (82.Uvíra), Huber, Piták (68.Haurdič), Loučka, Kovařík, Pekhart, Vošahlík (46.Jarolím), Lafata.

    1. HFK Olomouc: Šrom - Dadák, Kopecký, Kovář, Tögel (46.Hořava), Onofrej (81.Žondra), Filipský, Čtvrtníček, Polák, Obal (46.Kobylík), Richter.

    Rozhodčí: Franěk - Štěrba, Urban.
    bahis siteleri