Liberec – Mladá Boleslav 0:6 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:6 (0:0, 0:5, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 18.11.2010, 18:10Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný středeční podvečer ze severu Čech, v Tipsport areně dnes změří síly domácí Bílí Tygři Liberec a hostující celek BK Mladá Boleslav.
     
    Liberečtí jsou v dnešním utkání mírným favoritem, v tabulce jim patří čtvrtá příčka a před vlastním publikem se jim v poslední době daří. Středočechy trápila nízká produktiva, v minulém kole však devíti brankami potopili Karlovy Vary.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Hunkes, Výtisk, Moravec, Trončinský, Rýgl, Derner - Kudrna, Nedvěd, Dušek, Hořava, Vak, Podkonický, Víšek, Plodek, Klimenta, Ondřej, Bárta, Vantuch, Špaček.

    BK Mladá Boleslav: Valent (Schwarz) - Hay, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Duben, Macháček, Žabka, Čížek - Macho, Divíšek, Tvrdík, Pabiška, Vrbata, Bahenský, Boháč, Nouza, Hrdel, Handlovský, Loskot, Bahenský.

    Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bejček, Kalivoda.
     
    Týmy právě vstupují na ledovou plochu. Domácí v tradičních bílých dresech, jejich sok se oblékl do zelených úborů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:28
    Severočeši zahájili první útočnou akci, před branku se tlačil Daniel Špaček, avšak svoji střelu z levé strany namířil pouze do připraveného Valenta.
     
    1:33
    Na opačnou stranu hřiště měl namířeno Hrdel, ale ve spolupráci se spoluhráči domácího strážce svatyně příliš nezaměstnal. Puk následně vyskočil mimo mantinely.
     
    1:59
    Pincovu pozornost posléze prověřil Handlovský, liberecký muž s maskou odraží hřbetem své lapačky černou pryž do bezpečí.
     
    3:04
    Střelu domácího forvarda srazila mladoboleslavská obrana do ochranné sítě, vhazování před hostující klecí.
     
    3:10
    Bahenský jde pykat za hákování, Tygři hrají přesilovku.
     
    3:54
    Modrobílí se nemohou usadit v útočném pásmu, Hrdel vyhazuje kotouč do středního pásma oba týmy střídají.
     
    4:45
    Na modré čáře se dostal ke kotouči Dušek, jehož bombu se snažil těsně před hostujícím strážcem svatyně tečovat Kudrna, což se mu sice podařilo, jenže puk mířil nad břevno.
     
    5:12
    Antonín Dušek mohl poslat svůj celek do vedení, když se z ničeho nic ocitl uplně sám před Valentem. Mladoboleslavský gólman se ovšem ve svém teritoriu roztáhl a puk zastavil.
     
    5:58
    Liberečtí poté další vteřinky svírali svého soka před vlastním brankářem, do svinžného kontru ale následně uprchl Loskot s Gajovským. Druhý jmenovaný nakonec z levého kruhu trefil jen připraveného Pince, který přerušuje hru.
     
    6:42
    Bílí Tygři vybojovali kotouč po důrazném souboji za hostující brankou, střelecký pokus si vzápětí připsal Čakajík, Valent byl pozorný.
     
    8:24
    Tomáš Nouza nebezpečně operoval před libereckým obydlím, Pinc raději zalehl kotouč a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    9:05
    Hra je zatím poměrně vyrovnaná, útočné choutky nyní přepadly také hostující celek. Proti Handlovského střele musel Pinc vytasit další pohotový zákrok.
     
    10:38
    Kudrna zatáhl černou pryž před soupeřovo obydlí, tvrdý projektilem se poté prezentoval od modré čáry Nedvěd. Hostující zadáci dokázali jeho pokus zastavit.
     
    11:00
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu, vhazování u Valenta.
     
    11:13
    Puk letící z dálky nešťastně tečoval před vlastním gólmanem Marušák, ale Valent dokázal hbitě zasáhnout.
     
    12:09
    Kotouč znovu vyskočil mimo hrací plochu, následuje komerční přestávka.
     
    12:12
    Dušek se ihned po vhazování natlačil před brankáře, ten skákavý puk podržel ve své výstroji a hra je opět přerušena.
     
    12:51
    Tvrdík byl přitlačen k mantinelu ve středním pásmu, akce hostující družiny tak ke zdárnému konci nevedla. Tygři zahajují další útok od vlastní klece.
     
    13:14
    Dvě minuty dostává Macho, Liberečtí si zahrají v přesilovce.
     
    13:52
    Macháček odpaluje černou pryž přes všechny čáry a peláší střídat, domácím se opět nedaří usadit se na delší čas v útočné třetině.
     
    14:04
    Od modré čáry zkoušel štěstí Hunkes, brankář Valent jeho střelu dobře viděl a zastavil ji na hrudi.
     
    14:34
    Svůj celek tentokrát osvobozuje Hrdel. O chvilku později se však zajímavou střelou uvedl Podkonický, nemířil ale mezi tři tyče.
     
    15:46
    Liberci je pískán úmyslný ofsajd, po delší době se tak hráči obou celků přesunou před libereckého brankáře.
     
    16:52
    Z pravého kruhu nebezpečně pálil Špaček, Valent odraží jeho ránu mimo hřiště. Bílí Tygři jsou v těchto minutách aktivnějším celkem.
     
    17:02
    Tomáš Divíšek pyká za podražení - přesilová hra pro Severočechy.
     
    17:39
    Hokejisté z města automobilů znovu odpalují kotouč až k Pincovi, domácí si dnes své početní převahy za rámeček zřejmě nedají.
     
    18:45
    Až před malým okamžikem se modrobílí usadili u Valenta, kterého dvěma nebezpečnými pokusy prověřil Dušek. Mladoboleslavský brankář byl vždy připraven.
     
    19:19
    Hostující muž s maskou zastavuje také střelu Podkonického z místa před brankovištěm.
     
    19:54
    Poslední vteřinky prvního dějství se odehrávají u severočeské klece, Pinc ale příliš práce nemá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po dvaceti minutách září na světelné kostce dvě nuly. Liberečtí měli v prvním dějství více ze hry, avšak pozorného brankáře pokořit nedokázali.
     
    Střely na branku: Liberec - 14, Boleslav - 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Lehké Žabkovo nahození Pince neohrozilo, z lepší pozice vzápětí pálil Handlovský. Ovšem svoji střelu mezi tři tyče nenamířil.
     
    21:50
    Zdeněk Bahenský se protlačil mezi libereckými zadáky až před Pince, ten ale zůstal přikován na brankové čáře a černou pryž za svá záda nepustil.
     
    22:07
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Středočeši zahájili druhé dějství hodně aktivivně, za což jsou odměněni vedoucí brankou! Hosté uprchli do přečíslení, Hrdel posunul puk k volnému DANIELU BOHÁČOVI, jenž propálil Pince - 0:1. Asistence: Zbyněk Hrdel.
     
    23:32
    Obrovské štěstí měl nyní liberecký brankář, před kterým nebezpečně tečoval lehkou střelu Divíšek. Pinc vůbec nevěděl, kde má kotouč, ten se mu nakonec svezl po rameni a dopadl mimo brankoviště.
     
    23:53
    Rozhodčí ještě celou situaci konzultuje s kolegou u videa.
     
    23:53
    Sudí rozpažil, branky nebylo dosaženo! Vhazovat se bude před Pincem.
     
    24:15
    Vak uháněl se spoluhráči kupředu, hostující Bahenský zastavil útočnou akci domácího týmu jen za cenu faulu. Přesilovka pro Tygry.
     
    24:56
    Liberečtí rozjeli v útočné třetině svižný kolotoč přihrávek, který zakončoval ranou od modré Hunkes. Boleslavský brankář jeho střelu vyrazil na levou stranu, ani slabá Nedvědova dorážka ale do sítě nemířila.
     
    25:41
    Valent je dnes ve svém teritoriu pozorný, do sítě si nenašla cestu ani pumelice Trončinského z levého kruhu o chvilku později.
     
    26:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Hosté již kroužili na ledové ploše v plném počtu a hned vzápětí se také podruhé prosadili. ZDENĚK BAHENSKÝ obešel posledního libereckého zadáka a šťastnou střelou dostal puk za brankovou čáru. Kotouč se svezl po betonu domácího gólmana a se štěstím se došoural za brankářova záda. Asistence: Daniel Boháč - 0:2.
     
    26:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Necelých třicet vteřin uběhlo od druhého mladoboleslavského úspěchu a Pinc loví kotouč ze své sítě znovu. Pabiška zpoza branky nalezl před brankovištěm operující ZDEŇKA BAHENSKÉHO, jenž trefil brankářovu lapačku. Sudí však nakonec po konzultaci s videorozhodčím usoudil, že severočeský muž s maskou zastavil černou pryž až za brankovou čarou. Asistence: Lukáš Pabiška, David Vrbata - 0:3.
     
    27:51
    Hosté v těchto chvílích na ledové ploše dominují a zahrají si také v přesile, menším trest dostává Kudrna.
     
    29:13
    Hay neudržel útočné pásmo, Tygrům se posléze podařilo našetřit cenné vteřinky před klecí svého soupeře.
     
    29:51
    Marek Pinc schoval lehké nahození do lapačky, domácí hrají v plném počtu.
     
    30:19
    Nedvědův pokus z pravého kruhu lapí bezchybný Valent, vzápětí se na opačné straně hřiště prezentoval svižným pokusem Gajovský. Puk však pravou tyč minul.
     
    31:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Hokejisté z města automobilů potvzují svoji převahu v prostředním dějství již čtvrtým gólem. K odraženému kotouči se před brankovištěm dostal MICHAL TVRDÍK, pro kterého nebyl problém zavěsit. Asistence: Tomáš Divíšek - 0:4.
     
    31:51
    Liberec střídá brankáře, Pince nahrazuje mezi třemi tyčemi Tomáš Vošvrda.
     
    33:17
    V hostující svatyni zůstal ležet otřesený liberecký forvard, sudí přerušuje hru a povolání jsou místní kutilové, kteří musí znovu upevnit branku do své pozice.
     
    34:00
    Střelu Macha vyráží nepříliš jistým zákrokem Vošvrda, jenž ramenem odraží kotouč do výšin. Domácí se posléze provinili zakázaným uvolněním.
     
    35:05
    Za vysokou hůl odchází za katr Víšek, přesilovka pro hosty.
     
    35:19
    Žabka pálil tvrdě od modré čáry, ovšem mířil nad břevno. Černá pryž se posléze ztratila v klubku hráčů u mantinelu, sudí přerušuje hru.
     
    36:14
    Kudrna vyhazuje puk do bezpečí, Mladou Boleslav následně zastavuje také icing.
     
    37:05
    Za libereckou brankou důrazně bojoval o kotouč Žabka, kotouč nakonec doklouzal ke Klimentovi, jenž přesouvá hru do středního pásma. Domácí v plném počtu.
     
    38:24
    Gajovského pokus zastavuje pravý Vošvrdův beton, následně se Liberec provinil další icingem. Hra v těchto minutách ztratila tempo.
     
    38:47
    Parádní průnik Davida Vrbaty, jenž se prosmýkl kolem trojice libereckých zadáků. V pádu ovšem puk do potřebných míst zaslat nedokázal.
     
    39:09
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Tomáš Vošvrda nulu na svém kontě příliš dlouho neudržel a v poslední minutě druhé třetiny kapituluje. Hrdelovu skvělou přihrávku z pravé strany přetavil v pátou branku DANIEL BOHÁČ. Asistence: Zbyněk Hrdel, Tomáš Nouza - 5:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda patřila bezesporu hostujícím hokejistům, kteří pěti brankami potopili svého protivníka. Liberecká obrana se stala pro soupeře až příliš prostupnou, Boleslav i s trochou štěstí v koncovce prostřední dějství ovládla a je na nejlepší cestě za vítězstvím.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Závěrečná část začíná opatrně, oba týmy se zatím střídají v držení kotouče a vše podstatné se odehrává spíše ve středu hrací plochy.
     
    41:24
    Martin Čakajík obdržel menší trest za hákování, hosté hrají v přesile.
     
    41:40
    Na dnešní utkání si našlo cestu 4 129 diváků, tribuny však po domácím propadáku v prostřední třetině vcelku prořídly.
     
    43:15
    Klimenta napadá rozehrávku soupeře, Boleslav se nemůže usadit před Vošvrdou.
     
    43:25
    Bílí Tygři hrají v plném počtu, hosté si za dvě minuty početní výhody nevytvořili větší příležitost.
     
    44:34
    Trončinský vypálil z pravé strany od mantinelu, Valent uzavřel mezírku mezi svými betony včas. Boháč následně dostává dvě minuty za podražení.
     
    45:44
    Středočeši se dvakrát za sebou dokázali osvobodit, od modré poté zkoušel štěstí Výtisk. Brankářova lapačka byla připravena.
     
    46:37
    Kudrna se pokoušel tečovat nahození od spoluhráče těsně před Valentem, toho ale kotouč zasáhl do hrudi. Mladá Boleslav v pěti.
     
    48:02
    Domácí si zahrají další přesilovou hru, na trestné lavici již hačá Jindra.
     
    48:32
    Za mohutného potlesku mladoboleslavských příznivců vyhazuje puk přes celé hřiště obránce Lehikoinen.
     
    49:21
    Moravcova nepřesná střela k Valentovi nedoputovala, Boleslavští se vzápětí znovu osvobozují. Liberci dnes přesilovky nejdou.
     
    50:40
    Macho odpaluje puk na icing. Hosté již ve svých ofenzivních výpadech definitivně polevili. Útočí především domácí družina, jež se snaží alespoň zmírnit soupeřovu nadvládu.
     
    50:53
    Výtisk nahazoval kotouč od modré čáry a k dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Tomáš Vak, i nyní však Valent udržel čisté konto. Puk schoval ve výstroji.
     
    51:03
    Vak je posléze potrestán za hrubost - hostující přesilovka.
     
    51:31
    Při vlastním oslabení odpálil černou pryž přímo ze vzduchu Ondřej, letící puk zastavuje hbitě vytyčený beton mladoboleslavského gólmana.
     
    53:00
    Do útočného pásma se vřítil Dušek, jeho akci ovšem nikdo ze spoluhráčů nepodpořil. Tygři si tak větší šanci nevypracovali.
     
    54:55
    Podkonického dorážku zleva zastavuje boční konstrukce středočeské klece, Boleslav poté vyhazuje na icing.
     
    55:11
    Andrej Podkonický odjíždí na trestnou lavici, provinil se hákováním.
     
    55:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Tak to byla parádní individuální akce v podání DARRELLA HAYE! Hostující zadák získal puk u vlastní brány, elegantně prokličkoval celým hřištěm, rázem se dostal až před Vošvrdu, kterého pokořil dobře mířenou střelou k tyči. Hosté využívají přesilovku - 0:6. Bez asistence.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, o vítězi je definitivě rozhodnuto. Halou zní oslavné chorály hostujících fanoušků, liberečtí příznivci již opouští halu v hojném počtu.
     
    58:48
    Severočeši si ještě zahrají přesilovku, Marušák jde pykat za nedovolené bránění.
     
    59:14
    Útočnou akci domácího celku zastavuje ofsajd, vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    59:14
    Plodek dostává osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    59:57
    Tygři dohrávají zápas s pukem na holích.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem Liberce vyhlášen Špaček, z hostující týmu přichází přebrat stejné ocenění Boháč.
     
    Zápas končí jednoznačným vítězstvím hostujícího týmu. Liberec sice v první třetině svého soupeře přehrával, avšak branku vsítit nedokázal. Hosté od druhé části přebrali otěže zápasu a připisují si tři body. Z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek večera. (20:42:07)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 23. Boháč (Hrdel), 27. Bahenský (Boháč), 27. Bahenský (Pabiška, Vrbata), 32. Tvrdík (Divíšek), 40. Boháč (Hrdel, Nouza), 56. Hay


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (od 32.Vošvrda) - Čakajík, Hunkes, Výtisk, Moravec, Trončinský, Rýgl, Derner - Kudrna, Nedvěd, Dušek, Hořava, Vak, Podkonický, Víšek, Plodek, Klimenta, Ondřej, Bárta, Vantuch, Špaček.


    BK Mladá Boleslav: Valent (Schwarz) - Hay, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Duben, Macháček, Žabka, Čížek - Macho, Divíšek, Tvrdík, Pabiška, Vrbata, Bahenský, Boháč, Nouza, Hrdel, Handlovský, Loskot, Bahenský.


    Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bejček, Kalivoda.
    bahis siteleri