Švédsko – USA 2:4 (kon.) | Kanada – Rusko 3:5 (kon.)
konec
Kanada
3:5 (2:0, 1:0, 0:5)
Rusko
Čtvrtek 06.01.2011, 01:30Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil poslední zápas mistrovství světa do 20 let a je čas, abychom se s vámi rozloučili. Buffalo uspořádalo hezké mistrovství. I když je Buffalo v USA, bylo to spíš kanadské mistrovství. Viděli jsme spoustu úchvatných zápasů, spoustu dramat do poslední minuty. Žel, čeští reprezentanti k té kvalitě příliš nepřispěli. Třeba to bude v příštím roce v kanadské provincii Alberta jinak. Češti reprezentanti budou hrát základní skupinu v Edmontonu spolu s Kanadou, Spojenými státy, Finy a Dány. Z Buffala se s vámi loučí trojice Tomáš Nejedlo, Lukáš Peroutka a David Schlegel. Děkujeme vám za pozornost a přejeme hezký zbytek noci. (04:23:55)
     
    All-Star-Team, jak ho vybrali akreditovaní novináři na turnaji, vypadá takto: Campbell (USA) - Ellis (Kanada), Orlov (Rusko) - Schenn, Johansen (oba Kanada), Kuzněcov (Rusko).
     
    Nejužitečnějším hráčem turnaje byl vyhlášen kanadský útočník Brayden Schenn. Nejlepším brankářem pak Američan Jack Campbell, obráncem Ryan Ellis z Kanady a útočníkem Brayden Schenn z Kanady.
     
    Člen vedení IIHF Frank Gonzalez ze Španělska právě prohlásil 35. mistrovství světa do 20 let za skončené. Zní ruská hymna.
     
    Byl to málokdy vídaný kolaps a mnozí ho trenéru Dave Cameronovi přejí, neboť na turnaji vystupoval neskutečně arogantně. Tento zápas se bezesporu zapíše do dějin hokeje. Ukázal, že v hokeji je všechno možné. Byl to jeden z největších obratů historie šampionátů do 20 let. Kanaďané na ledě nevěřícně stojí a koukají do prázdna, Rusové nadšeně poskakují a radují se s trofejí, kterou jim předal šéf IIHF René Fasel.
     
    Kanada byla dvě třetiny jasně lepší. Rusy přehrávala, nedovolila jim prakticky nic. Kvalita byla jasně na straně Javorových listů. Pak však Rusko na začátku třetí třetiny během 13 vteřin dvakrát skórovalo a Kanada se složilo. Když pak ve 48. minutě Tarasenko vyrovnal, odvažuji se tvrdit, že začala Kanada hrát hůř než Norsko. Předváděla naprosto bázlivý hokej bez nápadu a jako by se čekalo na další zářez od Rusů. Ten přišel a když pak Dvurečenskij dal mezi Visentinovy nohy pátý gól, Kanaďanům se draly do očí slzy a s hokejem byl konec. Mnoho nechybělo a třetí třetina skončila dokonce 0:6... Rusové dokázali otočit všechny tři zápasy ve vyřazovací části. S Finy prohrávali několik minut před koncem ještě o dva góly. Proti Švédsku Rusko vyrovnalo půl minuty před koncem a proti Kanadě předvedli obrat jako z říše snů.
     
    Nejlepším hráčem Kanady byl vyhlášen Cody Eakin, nejlepším hráčem Ruska byl vyhlášen gólman Igor Bobkov, který nastoupil do ruské branky ve 27. minutě za téměř beznadějného stavu 0:3. Nejlepšími hráči na turnaji v týmu Kanady byli vyhlášeni Jared Cowen, Ryan Ellis a Brayden Schenn. Nejlepšími hráči Ruska pak byli vybráni Dmitrij Šikin, Vladimír Tarasenko a Jevgenij Kuzněcov.
     
    Na ledě probíhá obrovská extáze Ruska, naopak zklamaní Kanaďané klečí kolem své střídačky. Tribuny HSBC Areny se vyprazdňují, na programu je ale ještě závěrečný ceremoniál.
     
    Naprosto neuvěřitelný kolaps prožila ve třetí třetině kanadská juniorská reprezentace! Výsledek 0:5 v poslední části mluví za vše, Rusko vstoupilo do třetiny jako uragán, obrátilo vývoj utkání o 180 stupňů a dokázalo získat titul.
     
    Rusko je juniorským mistrem světa pro rok 2011!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Závar v brankovišti končí v rohu pásma a sražený kotouč míří do středního pásma.
     
    59:16
    Kanada hraje bez brankáře v šesti!
     
    59:07
    Cowen od modré pálí mimo branku.
     
    58:44
    Oddechový čas pro Rusko.
     
    58:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruští novináři na tribuně prožívají extázi, naopak východy HSBC Areny nedokázají pobírat davy kanadských fanoušků valících se ven. Platonický kanadský nápor končí kolmá přihrávka, únik NIKITY DVUREČENSKÉHO a jeho precizní bekhendový blafák mezi nohy brankáře.
     
    58:12
    Sobčenko v rohu vybojoval kotouč a posílá jej alespoň do středního pásma.
     
    57:54
    Pokus o kanadský nápor končí přihrávka rukou. Vhazování ve středním pásmu.
     
    57:28
    Kalinin s Kuzněcovem ujížděli ve dvou na jednoho, nedokázali si ale přesně přihrát.
    Marken.cz

    David Schlegel

    Tomáš Nejedlo

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 5. Ellis (Schenn, de Haan), 20. Ashton (LeBlanc), 27. Schenn (Foligno) - 43. Panarin (Golubjov, Berezin), 43. Kicyn (Kuzněcov, Kalinin), 48. Tarasenko (Kuzněcov), 56. Panarin (Tarasenko, Golubjov), 59. Dvurečenskij


    Kanada: Visentin (Roy) - Cowen, Barrie, Olsen, Ellis, Despres, Gudbranson, de Haan - Schenn, Hamilton, Eakin - Cizikas, LeBlanc, Ashton - Kassian, Foligno, Johansen - Couturier, Howden, Connolly. Trenér: Cameron.
    Rusko: Šikin (27. Bobkov) - Orlov, Uryčev, Pivcakin, Berďjukov, Berezin, Sergejev, Zajcev, Ignatovič - Vulujskij, Taresenko, Sobčenko - Kicyn, Kalinin, Kuzněcov - Burdasov, Voronin, Dvurečenskij - Bočarov, Panarin, Golubjov. Trenér: Bragin.

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Kaval - Morrison (oba USA), Winnekens (GER).
    bahis siteleri