Vítkovice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:1 (kon.)
Pardubice – Kladno 7:3 (kon.) | K. Vary – Zlín 2:3 (po s.n.) | Sparta – Liberec 3:2 (po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:2 (3:0, 0:1, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Středa 16.02.2011, 17:30Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Extraliga jde do finiše a i v českobudějovické Budvar Aréně dnes budeme svědky utkání, které je z hlediska umístění týmů velice zajímavé. Domácí Jihočeši bojují o místo v první šestce, zatímco Litvínov má za cíl udržet umístění do desátého místa a vyhnout se tak bojům play-out.


    HC MOUNTFIELD nemá v letošní sezóně na Benzinu ani trochu dobré vzpomínky, Litvínov je totiž jediný tým, se kterým Jihočeši nezískali ani jeden bod. Změní to svěřenci Františka Výborného na poslední pokus? Potvrdí Martin Volke v bráně hostů své skvělé statistiky (průměr branek 1,73, úspěšnost 94,91 %) ?

    Více informací o zajímavém střetnutí si můžete přečíst na www.hokejcb.cz.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Mountfield: Kovář (Hrubec) - Vykoukal, Vydarený, Ptáček, Kolarz, Novák, Kotaška, Šulc - Šimánek, Mikeska, Květoň, Gulaš, Kašpařík, Pletka, Kuchejda, Mertl, Pšurný R., Polodna, Langhammer, Ferebauer, Burián.

    HC BENZINA Litvínov: Volke (Brzobohatý) - Černošek, Martinka, Stříteský, Švarný, Kubát, Gula, Skuhrovec,Jareš - Trávníček, Vopat, Lukeš, Gerhát, Černý, Heinisch, Hübl, Jenáček, Kubinčák, Majdan, Bojer, Jánský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Barvíř, Dřínovský.
     
    Po reprezentační pauze, ve které se hokejový fanoušek mnoho radosti nedočkal, startuje Tipsport extraliga a v Českých Budějovicích to vypadá na celkem solidní diváckou návštěvu. Ještě před samotným startem zápasu dvě zajímavosti: HC MOUNTFIELD dnes nastoupí ve své třetí sadě dresů, kterou nasazuje teprve potřetí v sezóně - v modré barvě. A zajímavost číslo dvě - 16. února se Budějovice už doma jednou s Litvínovem utkaly. Bylo to v roce 1993 a výsledek? Budějovice - Litvínov 1:4.. Tak uvidíme, jak to dopadne dnes..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:29
    První akce zápasu a hned před Volkem hořelo! První lajna domácích se kombinačně zbavila soupeřů a Květoň střílel z výhodné pozice. Volke s vypětím sil odolal a Šimánek při dorážce promáchl.
     
    1:15
    Karel Kubát (LIT) je prvním vyloučeným zápasu. 2 min - podražení.
     
    1:38
    Šimánek opět na hraně brankoviště číhal na Mikeskovu střílenou příhru, Volke v pokleku znovu jistil situaci.
     
    2:53
    Majdan zblokoval střelu budějovického beka do ochranné sítě, Litvínov se zatím v oslbení brání bez větších problémů. 21 vteřin do konce trestu.
     
    3:05
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka HC MOUNTFIELD! René Vydarený vypustil z levého kruhu puk, Volke ho jen vyrazil před sebe a ROMAN PŠURNÝ zametal kotouč do odkryté brány. Pšurný dnes nastoupil do svého 200. zápasu v extralize a oslavil ho nejlepším možným způsobem. Asistence: René Vydarený, Jiří Vykoukal.
     
    4:58
    Litvínov zatím tápe a Vydarený mohl zvýšit, po přiťuknutí Gulaše musel Volke rychle k zemi. Na druhé straně Kovář nemusel zasahovat po pokusu Švarného.
     
    6:16
    Boj ve středním pásmu vítěze nenašel a tak obě mužstva střídají.
     
    6:28
    A přicházející lajny si moc nezahrály, jejich snahu přerušila reklamní pauza. Spokojenější mohou být domácí, Litvínov Kováře přímou střelou zatím neohrozil.
     
    7:15
    A nedočkal se ani po napřáhnutí Kubinčáka, dobře se totiž vrátil domácí centr Mikeska a puk skončil sice v síti za Kovářem, ale jen v té ochranné. Buly po golmanově levici.
     
    7:31
    Tak a už je po nule ve statistice střel u hostujícího týmu. Jakub Černý skrytou střelou vyzkoušel Kováře, ten puk podržel ve výstroji.
     
    8:33
    Na druhé straně v akci Volkeho lapačka, Ptáčkovo nahození pro ní nebyl žádný problém. Ptáček čeká na svůj stý gól v extralize, zatím jich má na kontě 99.
     
    8:41
    A po buly se ke střele propracoval Polodna, Volke chodí rychle k zemi, ale tentokrát ho domácí forvard nepotrestal a mířil do spodní části branky.
     
    10:00
    Deset minut pryč a když už jsem chtěl psát, že Kovář se v bráně ani nemohl zapotit, dostal se ke střele mezi kruhy Viktor Hübl. Mířil přesně, ale Kovář vytlačil puk jen lehce nad břevno!
     
    10:21
    A zachybovala i hostující obrana, Kašpařík měl před sebou odkrytou bránu, ale v rychlosti a z velkého úhlu trefil boční síť.
     
    11:01
    Vhazuje se po levé ruce Volkeho.
     
    11:20
    Hra se rozhýbala a tentokrát uvede rozhodčí puk do hry před Kovářem.
     
    11:51
    A opět pěkné akce v rychlém sledu, Jánský dlouho držel puk a když už se chytal zalícit, lehnul si do dráhy puku Vykoukal. Z protiútoku našel Mertl parádně Kuchejdu a ten z první poslal puk jen o pár centimetrů mimo.
     
    13:58
    Tempo opadlo a Litvínovští vymýšlí u své brány, co podniknou.
     
    14:20
    Jihočeši odrazili útok jen za pomoci zakázaného uvolnění.
     
    14:39
    Skuhrovec lehce zaváhal a puk tak musel před dojíždějícími útočníky soupeře ukrýt Volke.
     
    14:45
    Mountfield právě vstřelil branku!
    JIŘÍ FEREBAUER, který vypomáhá při zranění třech útočníků týmu Františka Výborného, se prosazuje poprvé v extralize! A tak upřímnou radost, jakou mladý útočník po vstřelení branky měl, jsem už dlouho neviděl. Branka připomínala trefu Pšurného, od modré střílel Kotaška, Volke kotouč vyrazil, Ferebauer ho zkrotil ve vzduchu a poslal ho do brány. Asistence: Ivo Kotaška, Stanislav Polodna.
     
    16:17
    Domácí při chuti, Pletka pálil po zadovce Kašpaříka jen do Volkeho! Kašpaříka ale fauloval Martin Jenáček, HC MOUNTFIELD si zahraje při početní výhodě.
     
    16:40
    Buly před litvínovským mužem v masce.
     
    17:03
    Milan Gulaš a jeho hrubice při rozehrávce poslala do úniku Michala Trávníčka! Ten se pokusil Kováře rozhýbat a mířil mezi betony, domácí brankář ale svůj tým podržel.
     
    17:58
    Kuchejda pálil z velkého úhlu a Volke si připsal povinný zákrok.
     
    18:18
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Jihočeský důraz na brankovišti dnes nese ovoce. Roman Pšurný střílel a TOMÁŠ MERTL pohotově doklepával puk do prázdné brány. Litvínov už to bude mít hodně těžké. Asistence: Roman Pšurný.
     
    19:37
    Litvínovskou bídu v první třetinu dokumentuje i příhoda Jiřího Guly. Tomu mířil puk přímo na hokejku, ale bek kotouč nezpracoval, nechal ho přeskočit přes hokejku a hostující bek musel faulovat Květoně, který se dral do útoku a měl by před sebou volnou cestu směr Volke.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 19:4.

    Vhazování: 12:13

    Vyloučení: 0:3
     
    Devatenáct střel na Volkeho, čtyři na Kováře - dosavadnímu výsledku se tedy není moc co divit. Jihočeši v posledním zápase první třetinu rozdílem tří branek prohráli, dnes byli o tři branky úspěšnější oni. Litvínov v sezóně nad HC MOUNTFIELD třikrát slavil vítězství za tři body, ale dnes už to bude mít hodně těžké, kouč Kýhos bude mít v kabině hodně práce a hlasivky asi dostanou pořádně zabrat. První branku v extralize vstřelil Jiří Ferebauer, Roman Pšurný se pak prosadil při svém 200. startu v extralize.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Květoň zachytil vyhození soupeře, ale střelou jen orazítkoval stehno Kubáta.
     
    21:26
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Lepší start do třetiny si litvínovští hokejisté mohli těžko představit. Snížili totiž při vlastním oslabení a slabou chvilku si vybral Jakub Kovář, kterého překvapil JAKUB ČERNÝ bekhendovou přízemní střelou z velkého úhlu. Bez asistence.
     
    22:24
    Vrátit tříbrankový náskok mohl budějovickým, dnes modrým barvám, Pavel Kašpařík, ale nedokázal zvednout puk mimo dosah Volkeho.
     
    23:06
    Buly před bránou Benziny.
     
    23:38
    Kovář si napravil reputaci a vykryl palbu Lukeše, k teči střely se o pár vteřin dostal Viktor Hübl a rozvlnil boční síť, to by se chytalo hodně těžce...
     
    24:44
    Jakub Černý má dnes patent na překvapivá zakončení, tentokrát střílel tahákem a Kovář si opět nebyl moc jistý, kde že kotouč skončil. Za jeho zády to ale naštěstí pro Budějovice nebylo.
     
    25:14
    Břevno zazvonilo po ráně Iva Kotašky. Toho si všiml Gulaš a vystřelený puk zvláštně zaplachtil, nejpíše se ještě otřel o hokejku Skuhrovce. Volke může s povděkem zaklepat na brankovou konstrukci.
     
    25:24
    Ne ledě zůstal ležet Milan Gulaš, který při souboji inkasoval ránu hokejkou do obličeje, ale druhý nejlepší střelec extraligy bude v pořádku.
     
    27:01
    Hostům se nepovedla rozehrávka a výsledkem je icing, následuje reklamní pauza.
     
    27:38
    Polodna odmítl zvýšení na 4:1, bez přípravy zamířil o vlásek, možná o dva, maximálně o tři vedle. Volke neměl šanci reagovat na rychlou akci domácích.
     
    27:41
    Jakub Langhammer (CEB) - 2 min - nafilmovaný pád. Jan Bojer (LIT) - 2 min - podražení.
     
    29:12
    Zmatek před budějovickou bránou Litvínov nepotrestal, na druhé straně Glaš mířil do odkryté brány po Volkeho rozehrávce, ale hostující brankář se stihl vrátit na své pracoviště, zachytit puk a vypustit ho ven do hry.
     
    29:41
    Hraje se pět na pět.
     
    31:05
    Po delší době se hrál úsek bez přerušení, ukončilo ho až vyhození přes všechny čáry, kterého se dopustil domácí celek.
     
    31:33
    Další vyloučení na obou stranách. Signalizováno bylo potrestání hostujícího Jakuba Černého, ale nakonec fauloval u domácí střídačky nešťastně i Tomáš Mertl. Zasloužená vyloučení a hraje se opět ve čtyřech.
     
    33:11
    Milan Gulaš v úniku nepropasíroval puk skrz betony Volkeho.
     
    33:31
    Mertl a Černý už se těšili na naskočení do hry, ale pobyt mezi trestoměřiči si prodlouží o trvání reklamní pauzy.
     
    33:33
    A hraje se v plném počtu.
     
    34:13
    Aktivnější jsou teď domácí, Mertl ani Novák ale na Volkeho nevyzráli.
     
    35:49
    Švarného palba prosvištěla kolem břevna.
     
    35:55
    No a moc nechybělo a Litvínov se dostal na dostřel. V tutové šanci se ocitl Peter Jánský, a možná přestřelil, možná puk vytlačil nad břevno Kovář, každopádně domácí fanoušci si hodně odfoukli.
     
    37:09
    Litvínovská aktivita se pozastavila a domácí mají puk na hokejce za Kovářem.
     
    38:10
    Trávníček je dnes na ledě hodně vidět, nyní se probil přes beky, ale jeho příhra adresáta nenašla.
     
    38:30
    Michael Kolarz (CEB) - 2 min - sekání. Při zakončení byl faulován Hübl.
     
    38:41
    Litvínov hraje svou první přesilovku v zápase.
     
    39:29
    Novák vyhodil puk z pásma.
     
    39:52
    Zakázané uvolnění Litvínova.....
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 33:12.

    Vhazování: 28:22

    Vyloučení: 3:5
     
    Litvínov se prosadil ve 22. minutě v oslabení, Jakub Černý se postaral o to, že do třetí třetiny jde jeho tým už jen s dvoubrankovou ztrátou. Na rozdíl od prvního dějství se Benzina dostávala do šancí o poznání častěji, na druhou stranu i domácí HC MOUNTFIELD měl mnoho příležitostí, jak své vedení navýšit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Litvínov stihl v přesilovce slušně přitopit před Kovářem, Černoškovu střelu tečoval Lukeš mimo.
     
    41:29
    Roman Vopat jel a jel a jel, až spadl, a vyloučen je Jan Novák za držení, i když se tomu domácí bek diví. 4/5
     
    41:51
    Šimánek ušetřil svému týmu pár vteřinek, když vybojoval svou střelou buly před Volkem.
     
    42:23
    Kolarz nabral puk na svůj bekhend a poslal ho do bezpečí.
     
    43:07
    Hostům se přesilovka nedaří, ale nyní následuje po Vopatově dorážce buly před domácí gólmanskou jedničkou.
     
    43:17
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Litvínov se v přesilovce prosazuje! Karel Kubát nahodil po vyhraném buly puk na Kováře, ten ho vyrazil do strany, FRANTIŠEK LUKEŠ si zabral kotouč do své moci a vrátil ho mezi betony brankáře do sítě. Asistence: Karel Kubát.
     
    43:29
    Jakub Černý (LIT) - 2 min - vyloučení.
     
    43:36
    Mountfield právě vstřelil branku!
    FRANTIŠEK PTÁČEK vsítil svůj 100. gól v extralize! Jihočeši odpověděli na branku hostů také přesilovkovým gólem, Ptáček dopravil puk do sítě po akci Gulaše. Asistence. Milan Gulaš.
     
    45:10
    Roman Vopat dělá obráncům protivníka velké problémy, Kovář zasahoval špičkou betonu.
     
    45:55
    Gulašovo střela byla zblokována Jarešem.
     
    46:31
    Jihočeši se probrali v nejvyšší čas a odrazili atak Litvínova za srovnáním. Nyní jsou opět aktivnější, Kašpařík se dostal k puku na mezikruží a napálil ho mezi tři tyče. Volke ale vyrazil proti letícímu puku lapačkou a udržel ho v ní. Buly po levici brankáře.
     
    47:43
    Volke si připsal do statistik další zákrok, tentokrát udělal čárku do jeho účtu zásahů Květoň.
     
    48:51
    5052 diváků sledovalo upísknutí rozhodčího, který vzal gól Václavu Pletkovi. Volke totiž kotouč zdaleka neměl pod kontrolou, ale dorážku domácího forvarda přesto přerušilo hvízdnutí.
     
    49:34
    Vhazuje se před brankou Litvínova, který je teď v herním útlumu...
     
    51:22
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Dlouho kroužili Českobudějovičtí v útočném pásmu, až jejich pobyt ukončil vstřelenou brankou VÁCLAV PLETKA. Ten si potáhl puk na bekhend a zavěsil ho pod břevno, Volke neměl nárok. Asistence: Michal Mikeska.
     
    51:44
    Jihočeši dál v náporu a vimperští trubači spustili Pátou. Litvínov se dostal na dostřel, ale vzápětí inkasoval a tento gól se ukázal jako klíčový pro osud utkání.
     
    53:24
    Poslední reklamní pauza zápasu, buly před Kovářem.
     
    53:36
    Hübl cpal puk do ohně před bránou a puk se odrazil od brusle Lukeše na bránu, Kovář zasáhl.
     
    54:57
    Závěrečná pětiminutovka zápasu před námi, Litvínov bojuje, hraje s pukem na hokejkách, ale na body už to dnes nebude...
     
    55:09
    Jihočeši si navíc zahrají dvě minuty při početní výhodě, Ondřej Martinka - 2 min - držení.
     
    55:37
    Kovář dlouhým rozehráním puku nikoho nenašel a je z toho icing.
     
    56:26
    Milan Gulaš versus Martin Volke 0:1 - rána útočníka skrz vyrážečku brankáře neprošla...
     
    56:47
    Skuhrovec dostal namazáno na mezikruží a hosté mohli dnes podruhé skórovat v oslabení, proti byl Kovář a jeho výborný zákrok.
     
    57:21
    Na druhé straně se nenechal zahanbit Volke a lapil prudkou střelu Květoně.
     
    58:00
    Závěrečné dvě minuty utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: František Ptáček (CEB) - Jakub Černý (LIT).
     
    Zajímavé střetnutí je u konce. Svůj stý gól v extralize v něm vsítil domácí kapitán František Ptáček, ve svém 200. zápase se prosadil Roman Pšurný a premiérovou trefu v nejvyšší soutěži zaznamenal Jiří Ferebauer. Litvínov zaspal v první třetině a náskok soupeře si stáhnul na rozdíl jediné branky, ale na body nakonec nedosáhl. Z Českých Budějovic je to pro dnešek vše, pěkný zbytek večera přeje Michal Špírek. (20:02:18)
    Marken.cz

    Michal Špírek

    Branky a nahrávky: 4. Pšurný R. (Vydarený, Vykoukal), 15. Ferebauer (Kotaška, Polodna), 19. Mertl (Pšurný R.), 44. Ptáček (Gulaš), 52. Pletka (Mikeska) - 22. Černý (Kubinčák), 44. Lukeš (Kubát)


    Banes Motor České Budějovice: Kovář (Hrubec) - Vykoukal, Vydarený, Ptáček, Kolarz, Novák, Kotaška, Šulc - Šimánek, Mikeska, Květoň, Gulaš, Kašpařík, Pletka, Kuchejda, Mertl, Pšurný R., Polodna, Langhammer, Ferebauer, Burián.
    HC VERVA Litvínov: Volke (Brzobohatý) - Černošek, Martinka, Stříteský, Švarný, Kubát, Gula, Skuhrovec,Jareš - Trávníček, Vopat, Lukeš, Gerhát, Černý, Heinisch, Hübl, Jenáček, Kubinčák, Majdan, Bojer, Jánský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Barvíř, Dřínovský

    Diváci: 5052
    bahis siteleri