Zvolen – Banská Bystrica 2:3 (po s.n.) | Trenčín – HC Slovan 6:3 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
6:3 (3:1, 3:1, 0:1)
HC Slovan Bratislava
sk Pondělí 07.03.2011, 18:00 • Zimný štadión Trenčín • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Zostavy sú k dispozícii tradične len v zápise podľa čísel, počkáme si teda na to, ako nastúpia hráči vo formáciách, pre začiatok si predstavme aspoň rozhodcovskú štvoricu. Ako hlavní budú stretnutie viesť páni Juraj Konc a Jozef Kubuš, na čiarach asistujú Tomáš Orolin a Rastislav Gajan.
     
    V bráne domácich podľa oficiálnej zostavy nastúpi Vladimír Kováč, na opačnej strane bude snahám korčuliarov brániť Branislav Konrád.
     
    Na ľad vykorčuľovali za hanlivého pokriku hosťujúci hráči, Uram sa hneď stihol zamotať do "stuhy víťazstva" a kým sa z tejto toaletnému papieru sa podobajúcej ozdoby snaží vymaniť, prichádzajú aj hráči v tmavočervených dresoch.
     
    Máme za sebou už aj rozťahanú hymnu Slovenskej republiky, ľad už je vyčistený od všetkých srandičiek, ktoré naň diváci pri úvode nahádzali, reflektory sa rozžali, stretnutie sa môže začať!
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:32
    Na úvod prišiel pozdraviť zadný mantinel za Kováčovou bránou Erik Bednár, už sa ale rozbiehal protiútok, Pardavý posielal medzi kruhy Kopeckému, ktorého bránil Nedorost, prihrávka zblokovaná do vzduchu letí do stredného pásma.
     
    1:16
    Cartelliho rozohrávku cez stredné pásmo zachytil Trefný a posiela na opačnú stranu.
     
    1:36
    Koložváry sa nedostal do pásma s pukom, po chvíli boja napriahol k strele Ďuriš, Konrád vyráža.
     
    2:02
    Slovan dal gól!
    Po závare pred domácim brankárom sa podarilo DÁVIDOVI BUCOVI prehodiť puk ponad Kováčov betón i vyrážačku. Asistencie: Dávid Skokan a Tomáš Bulík.
     
    2:17
    Rýchla strela z ľavej strany spoza kruhu, Kováč kryje chytá do náruče.
     
    2:32
    Hunovci ťukli do puku (rozoznať ich síce viem, ale tienil mi domáci hráč, takže neviem, ktorý to bol), aby ho vysunuli na modrú čiaru, Hájek však už ustupoval a tak ich zámer nepochopil, Dukla sa dostala von z obranného pásma.
     
    3:05
    Hruška si sťahovačkou spravil v strednom pásme hráča, v útočnom už ale neprešiel cez Jendeka, ktorý mu vypichol puk.
     
    3:30
    Pardavý stredom, Konrád strelu vyráža a puk sa dostáva do obranného pásma Dukly, kam poň ide Trefný.
     
    4:00
    Tvrdoň si nakorčuľoval z rohu na kruh a spoza Kapuša švihom poslal puk na bránu, Konrád mal pred sebou okrem kapitána ešte aj Bohunického, no puk vyrazil.
     
    4:03
    Hra odpískaná, pri mantineli ostal po ataku ležať Jakub Gašparovič, Tybor s Tvrdoňom mu pomáhajú vstať a odísť na striedačku.
     
    4:03
    Vylúčenie Slovan, Joe Rullier, dve plus desať minút za napadnutie zozadu.
     
    5:28
    Dukle sa zatiaľ nedarí usadiť sa v pásme. Teraz po odpískaní hry Bohunický vyrýva do Naurova, ktorý sa mu len smeje.
     
    5:35
    Hruškova strela od modrej čiary, Konrád sklepol betóny k sebe a udržal puk medzi nimi.
     
    5:43
    Trenčín dal gól!
    K štipľavej strele z pravého kruhu sa odhodlal Roman Tvrdoň, Konrád ešte stačil vyraziť, no na dorážku RADOSLAVA TYBORA z pravej strany za jeho chrbát už nárok nemal. Asistencia: Roman Tvrdoň.
     
    6:00
    Dukla sa vystavila ofsajdu, Dávid Skokan zo striedačky naznačuje, že by mal byť úmyselný, Mikula, ktorý vykorčuľovával do stredného pásma spoza brány však s pukom nehral.
     
    6:14
    Sekerášov "új_b" od modrej by som asi do prenosu písať nemala, nuž ale čo už, tak trošku bol. Konrád v pohode vyrazil a stredom sa puk dostal von z pásma.
     
    7:03
    Blatného nahodenie spoza brány smerom k tyčke sa odrazilo od Konráda, vzápätí ešte jedna snaha, puk skočil pred brankára, nedokázal po ňom skočiť a pritiahnuť si ho k sebe, Lipiansky sa puku zmocnil a odchádza s ním rýchlo preč.
     
    7:38
    Tvrdoňove sólo od bránkovej červenej po útočnú modrú, puk nahodil na zadný mantinel.
     
    8:00
    Cartelli v spolupráci s Lipianskym zbavili Tybora v dobrej pozícii puku tesne pred strelou, útočník len tak premáchol hokejkou.
     
    9:01
    Kováč vyrazil strelu do priestoru, nabehol tam Bulík a nastrelil späť na bránu, Kováč opäť vyráža, Bulík spadol do bránkoviska, ešte strela spoza kruhu, do ktorej sa hodil Mikula.
     
    9:53
    Hudáček len nahodil do pásma, za pukom korčuľuje Richard Huna, Bednár ale bude rýchlejší.
     
    10:13
    Róbert Huna sa nenechal obrať o puk Kopeckým a nepustil tak do šance Pardavého.
     
    10:23
    Trefného strela od modrej po vhadzovaní trafila len do Hudáčeka, Konrád čaká na puk márne.
     
    10:46
    Prihrávka na mierne vysunutého Tybora, ktorý sa však do pásma len viezol, nemal potrebnú rýchlosť, zablokovali ho dvaja hráči, no puk dokázal pretlačiť na Gašparoviča posúvajúceho sa do pásma po pravej strane, proti jeho strele Konrád vyštartoval betónom, puk len tesne tečoval, a ten skacká po bránkovisku.
     
    11:05
    Trenčín dal gól!
    ONDREJ MIKULA rýchlou a presnou strelou z ľavého kruhu prekonáva Konrádov postoj. Asistencie Branislav Jánoš a Oliver Ďuriš.
     
    11:34
    Konrád hlavičkou posiela puk po Koložváryho strele do ochrannej siete.
     
    11:46
    Cartelli blokuje Blatného, ktorého pokus Konrád kryje v betónoch.
     
    12:17
    Prihrávka na modrú v pásme skočila a Trefný ju nezachytil, čo okamžite využíva Dávid Skokan, prepletá nohami čo mu sily stačia a posúva sa po pravej strane k bráne, Trefný ho stále bráni, z druhej strany dokorčuľováva ešte pomôcť Blatný a bude sa vylučovať.
     
    12:20
    Vylúčenie Dukla, Zdeněk Blatný, dve minúty za držanie.
     
    12:48
    Jackman sa dostal k strele z pravého kruhu, Kováča prekonal, no puk sa vyrazil od tyčky.
     
    13:25
    Dukla sa oslobodila a odchádza striedať, mimo Mikulu, ktorý dokázal v útočnom pásme zhrabnúť puk, spoza kruhov ho napálil na bránu, no bolo to privysoko.
     
    13:57
    Slovan opäť začína až spoza vlastnej brány, Pardavý zozadu v snahe vypichnúť puk Kapušovi, ktorý sa potkol o jeho hokejku.
     
    14:33
    Tybor je pri chuti, krásna krížna prihrávka do voľného priestoru, Konrád si na puk nesiahol, pomohla mu ale konštrukcia brány.
     
    15:40
    Skokanovi sa v strednom pásme pošmyklo, na kolenách si puk spracoval a nahodil ho lobom do pásma, rukou ho k ľadu sklepol Sekeráš.
     
    16:33
    Slovan sa hodnú chvíľu držal v pásme na mantineli, nervy pracujú, máme tu prvú minihromadnú potýčku.
     
    16:33
    V každom hľadisku sa nájde idiot, či je to Trenčín, Bratislava alebo Lendak, a v slabej chvíli podobnej tejto sa rozhodne, že svoj protest proti aktuálnemu dianiu vyjadrí vyhodením najbližšieho nepotrebného predmetu na ľadovú plochu. Ľadári tak zbierajú mimo odpadkov napríklad aj zapaľovač.
     
    16:33
    Vylúčenie hromadné. Slovan: Libor Hudáček, Róbert Huna a Richard Jackman. Dukla: Erik Bednár, Ivan Koložváry a Alexander Naurov, všetci dve minúty za hrubosť.
     
    18:04
    Gašparovič s Tvrdoňom v akcii, prenechaný puk na kruhu a strela, ktorú Konrád vyráža.
     
    18:12
    Mikula v ťažšej pozícii, no predsa vystrelil bekhendom, Konrád bez problémov.
     
    18:28
    Trenčín dal gól!
    MILAN HRUŠKA poslúchol publikum na rozkaz "bi", Konrád puk nedokázal udržať medzi betónmi, ten sa dostal až do brány. Asistencie Branislav Jánoš a Ondrej Mikula.
     
    18:40
    Tybor v sľubnej šanci, z ľavej strany sa k strele proti pripravenému Konrádovi neodvážil, obtočil sa ale poza bránu a snáď chcel aj zasunúť, no nepodarilo sa, vyzeralo to skôr ako prihrávka pred bránu na strelu do odkrytého priestoru, na to tam ale chýbal spoluhráč.
     
    19:33
    Slovan v pásme, strela z ľavej strany, ktorú mám tienenú, takže netuším kto to bol, no aj tak bránu minul.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:58.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Dukla Trenčín: V. Kováč - Sekeráš, E. Bednár, Hruška, Trefný, Martin Chovan, Tomko, Jarábek - Pardavý st., Blatný, P. Kopecký st. - Tybor, Ja. Gašparovič, Tvrdoň - Mikula, O. Ďuriš, Jánoš - Naurov, Koložváry, Melichárek - M. Daňo.

    HC Slovan Bratislava: Konrád - Jackman, Hájek, Cartelli, Jendek, Rullier, L. Bohunický, Trška - M. Bakoš, Nedorost, Hujsa - Uram, Kapuš, Lipiansky - D. Skokan, Bulík, D. Buc - Ró. Huna, L. Hudáček, Ri. Huna - Preisinger.

    Rozhodca: J. Konc, Kubuš - T. Orolin, Gajan.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:33
    Bakošova strela spoza ľavého kruhu nepresná.
     
    21:30
    Tvrdoň pred Uramom poslal z rohu prihrávku na Gašparoviča, a čo sa dialo potom už netuším, lebo vo výhľade prekážali diváci vracajúci sa na svoje miesta (zrejme boli dlhé rady), no v hľadisku to zahučalo a bolo počuť odraz puku od mantinelu, zrejme teda tesná strela mimo.
     
    22:06
    Tomko po vhadzovaní v obrannom pásme napálil o mantinel, Mikula puk nezachytil, ten musí naháňať Ďuriš, ešte pred ním ale pri puku bude Skokan s Rullierom.
     
    22:44
    Jánoš sa dostal až na útočnú modrú, kde mu puk brániaci hráči vypichli.
     
    22:58
    Zakázané uvoľnenie Slovana, čiaroví rozhodcovia si kontrolujú hráčov.
     
    23:09
    Melichárek puk len prikopol do pásma, nahodená strela na bránu, Konrád natiahol ruky a vyrazil ju.
     
    23:30
    Sekeráš už nestihne puk mieriaci opäť na zakázané uvoľnenie.
     
    24:01
    Kopecký zo stredného pásma len priťukol rozohrávku, za pukom štartuje Pardavý, na zadnom mantineli sa pošmykol a spadol, vzápätí sa zamotal s Hájekom.
     
    24:13
    Vylúčenie Slovan, Róbert Huna, dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    24:34
    Tomko dostal prihrávku na modrú, na strelu si až zbytočne dlho počkal a napokon ju namieril do Kapuša, ktorý sa pred ním šteloval do vykrytia.
     
    25:06
    Tybor si nabiehal pred bránu, vrátil puk Gašparovičovi a spadol do bránkoviska, Gašparovič dozadu na Tomka, jeho strela ale končí v hráčoch pred bránou a hra bude vysunutá do stredného pásma pre postavenie, respektíve ležanie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    25:30
    Pardavý nahodil krížne do útoku, bolo to ale ešte spoza stredovej červenej a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    25:35
    Bulík po vhadzovaní vzal puk a nabil Cartellimu, Kováč zblokoval do vzduchu.
     
    26:18
    Hruška s hlavou zdvihnutou, takže niet šance na to, aby pred ním vyrástol nejaký nečakaný strom (ak by si niekto proti takej korbe vôbec trúfol), prekorčuľováva spoza vlastnej brány až na útočnú modrú, mierne sa puku prizrel tesne pred tým, ako ho poslal na Konráda.
     
    26:33
    Bednár po buly, Konrád musel vyťahovať hlavu aby videl spoza hráčov, no puk na jeho šťastie minul priestor brány.
     
    26:50
    Vylúčenie Slovan, Lukáš Bohunický, dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    27:31
    Prázdny priestor a zmäteného Konráda nevyužil Trefný, ktorý mal pred sebou len Skokana, no puk priďaleko na okamžitú paľbu.
     
    28:02
    Gašparovič to strieľal šikovne, snažil sa nájsť kúsok voľného priestoru pod Konrádovou lapačkou.
     
    28:28
    Celý štadión (mimo rohový sektor v belasých farbách) ženie svojich ku gólu.
     
    28:41
    Trenčín dal gól!
    A ten prichádza! Druhý gól v tomto stretnutí strieľa RADOSLAV TYBOR a vyháňa Konráda z brány. Asistencie: Milan Hruška a Roman Tvrdoň.
     
    28:41
    Do brány hostí nastúpil Pavol Rybár.
     
    30:00
    Trenčín dal gól!
    Aj Rybár už musí loviť puk spoza chrbta, Slovan si berie oddychový čas. Strelcom gólu ALEXANDER NAUROV. Asistencie si pripísali Tibor Melichárek a Ivan Koložváry.
     
    30:27
    Hruška zachytil puk pred Bakošom a posiela ho späť do obranného pásma hostí.
     
    31:02
    Uram nezachytil medzi kruhmi Lipianskeho prihrávku.
     
    32:24
    Bednár ustupuje pred Skokanom, ktorý sa neobťažoval vymyslieť niečo kreatívne, napálil to rovno do obrancu.
     
    32:54
    Róbert Huna si pekne počkal a v strednom pásme si obhodil Koložváryho. To ale bolo tak všetko, k čomu sa dostal, v obrannom pásme puk zachytený a poslaný späť.
     
    33:20
    Hudáček dvíha pohľad k streche štadióna, keď jeho strela zápästím minula bránku.
     
    34:07
    Tybor pri mantineli s pukom, v čudnom rozostavení tela neustál hit a po chvíli spadol, Kopecký ale udržal pásmo.
     
    34:55
    Diváci na spodnejších priečkach tribúny sa nadvihujú pri ďalšej zo šancí domácich, tuším to bol Tvrdoň, ťažko povedať, lebo akonáhle Trenčania ujde na akciu, vidím spoza hláv už len hornú žŕdku Rybárovej brány.
     
    35:56
    Bohunický cez Pardavého prikopol Bucovi, ktorý sa postupne prepracoval až do útočného pásma a poslal prízemnú strelu zboku na bránu.
     
    36:18
    Vzájomné vylúčenie. Slovan - Dávid Skokan, a Dukla - Erik Bednár, obaja dve minúty za hrubosť.
     
    36:47
    Hájek rázne od modrej, Kováč si puk vrazil do masky a potom po ňom capol lapačkou.
     
    37:33
    Bakoš nedokázal vybojovať puk na zadnom mantineli od Tomka, ten ho má definivítne v moci, spišský útočník v službách bratislavského Slovana odchádza striedať.
     
    38:28
    Slovan dal gól!
    Ján Lipiansky sa vozil s pukom v pásme, celkom ako na nedelňajšom rannom rozkorčuľovaní tímu, keď všetci makali v pásme, len on sa na opačnej strane donekonečna rozbiehal na bránu v snahe trafiť ju pukom. Tentokrát nevolil strelu, ale prihrávku na modrú čiaru, odkiaľ RICHARD JACKMAN parádne prestrelil Kováča. Asistencie: Ján Lipiansky a Richard Kapuš.
     
    39:35
    Trenčín dal gól!
    BRANISLAV JÁNOŠ vystrelil na bránu, Rybár v postoji, ktorý by si každý mladý brankár rád vystavil ako profilovku na facebooku, ak by puk do lapačky chytil. Rybár si však na puk nesiahol, a Dukla opäť vedie štvorgólovým rozdielom. Bez asistencie.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:49.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:03
    Dukla sa v tejto tretine zatiaľ k puku poriadne nedostala, no súpera nepúšťa do vyložených šancí, stačí vyčkávať.
     
    41:35
    Kováč upokojuje Tvrdoňa, že má čas, ten sa otáča a presnou prihrávkou nachádza v strednom pásme Mikulu, ten vzápätí absolútne nepresne prihráva na krídlo.
     
    42:09
    Buc zo stredného pásma nahodil na bránu, Kováč vyráža betónom.
     
    42:38
    Melichárek ťahá na bránu, napriahol až vtedy, keď strelu mohol zblokovať Jackman, čo obranca aj urobil.
     
    43:01
    Preisinger neudržal prudkú prihrávku od Róberta Hunu.
     
    43:31
    Gašparovič vyváža puk von z pásma, na hranici so stredným sa zrazil s Hudáčekom.
     
    44:05
    Pekne Bakoš švihom spoza Trefného, Kováč kryje.
     
    42:24
    Sľubne sa črtajúca akcia, keď Kapuš mohol páliť na odkrytý priestor po Lipianskeho prihrávke, no bol bránený a spadol.
     
    45:05
    Melichárek si nedokázal ideálne spracovať puk a Jendek ho potom k strele nepustil.
     
    45:39
    Hudáček došiel s pukom po ľavom krídle len do stredného pásma, kde ho zastavil Pardavý, k puku sa dostal Blatný a otočil smerom ku Rybárovej bráne, prihral do stredu Kopeckému, ktorému ale strela nesadla.
     
    46:17
    Pomsta hitu v podobe potýčky, bude sa vylučovať.
     
    46:17
    Vylúčenie Slovan, Lukáš Bohunický dve plus desať minút za napadnutie zozadu. Joe Rullier, dve minúty za hrubosť. Dukla, Peter Kopecký, dve minúty za hrubosť. Dukla bude hrať presilovku.
     
    47:14
    Hájek zachytil Tyborovu prihrávku a posiela puk cez všetky čiary.
     
    47:46
    Jánoš nastrelil z kruhu na bránu, Mikula sa snažil dorážať, podobne aj Ďuriš.
     
    48:12
    Strela po otočke poza bránu, Kováč nadvakrát, no kryje. Dnešné stretnutie sleduje vypredaný štadión - 6150 divákov.
     
    48:32
    Jackman bráni Koložváryho, ktorý tak volí prihrávku na modrú, odtiaľ sa dostal puk na Naurova, no musel si ho spracovávať a Jackman mu ho vypichol a posiela preč.
     
    49:06
    Blatný prenechal Pardavému, ten mal ale pred sebou plno, poslal to len tak na mantinel.
     
    49:36
    Prihrávka Jendekovi do stredného pásma, obranca okamžite nahadzuje na zadný mantinel útočného.
     
    50:03
    Tvrdoň si vymieňal puk s Tyborom, ak by im nezavadzal Rybár, tak by si to doťukali až do brány.
     
    50:50
    Jendek sa nenechal o puk obrať Ďurišom, prihral Richardovi Hunovi, ktorý nepríjemne mieril do hornej časti brány, Kováč vyrazil.
     
    51:43
    Naurov prihráva pred bránu, kde sa svoj prvý extraligový play-offový gól snaží streliť mladý Daňo, puk minul bránu.
     
    52:11
    Pán komentátor na hustom bude snáď už spokojný, bitku máme za sebou. Alexander "Saša" Naurov a Miroslav Preisinger si to rozdali, úderov možno prijal viac Rus, no mladý útočník skončil napokon na zemi.
     
    52:11
    Vzájomné vylúčenie. Slovan - Miroslav Preisinger, Dukla - Alexander Naurov.
     
    52:18
    Vylúčenie Slovan, Joe Rullier, dve minúty za sekanie, plus osobný trest za nešportové správanie.
     
    53:47
    Slovan dal gól!
    RÓBERT HUNA v oslabení dokázal ujsť a aj faulovaný prekonáva Kováča. Bez asistencie. Dukla si berie oddychový čas.
     
    54:05
    Dukla reagovala na tretí inkasovaný gól oddychovým časom.
     
    55:12
    Bulík zbytočne sekol po ruke jedného z domácich hráčov a odchádza si odpykať dvojminútový trest.
     
    55:44
    Belasí zaútočili aj v oslabení, no Skokan v útočnom pásme rýchlo prišiel o puk. Brejk domácich zastavil ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.
     
    56:58
    Ďalšie vylúčenie na strane Slovana, Richard Huna spôsobil presilovku domácich 5 na 3 v trvaní 14 sekúnd.
     
    57:28
    Dukal si presilovku užíva, Mikula dostal prihrávku pred bránu, no prestrelil ju.
     
    57:55
    Hruška sa vybral točiť to popred bránu cez Tršku, takže Rybára napokon neohrozil.
     
    59:03
    Kováč sa zviecha z ľadu, keď doňho vrazil Hudáček po neustátí súboja. Na opačnú stranu ale ťahá opäť Dukla, takže sa nemusí báť, že by po neodpískanom strete dostal gól.
     
    59:35
    Vhadzovanie v útočnom pásme, strelu spoza kruhu Konrád vyrazil, ešte Koložváry, rozvlnil síce sieť, ale len z bočnej strany.
     
    59:50
    Standing ovation v podaní trenčianskych tribún.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Dukla Trenčín výhrou 6:3 odvrátila aj mečbal Slovana Bratislava v šiestom zápase, vyrovnala sériu na 3:3, rozhodne sa v stredu na ružinovskom ľade. Ďakujeme za pozornosť. Nech vás sila sprevádza. (20:29:58)

    Dominika Haršáni Handzušová

    Branky a nahrávky: 6. Tybor (Tvrdoň), 12. Mikula (Jánoš, Ďuriš), 19. Hruška (Jánoš, Mikula), 29. Tybor (Hruška, Tvrdoň), 30. Naurov (Melichárek, Koložváry), 40. Jánoš - 3. Buc (Skokan, Bulík), 39. Jackman (Lipiansky, Kapuš), 54. Huna Róbert


    HK DUKLA Trenčín: V. Kováč - Sekeráš, E. Bednár, Hruška, Trefný, Martin Chovan, Tomko, Jarábek - Pardavý st., Blatný, P. Kopecký st. - Tybor, Ja. Gašparovič, Tvrdoň - Mikula, O. Ďuriš, Jánoš - Naurov, Koložváry, Melichárek - M. Daňo.
    HC Slovan Bratislava: Konrád (29. Pav. Rybár) - Jackman, Hájek, Cartelli, Jendek, Rullier, L. Bohunický, Trška - M. Bakoš, Nedorost, Hujsa - Uram, Kapuš, Lipiansky - D. Skokan, Bulík, D. Buc - Ró. Huna, L. Hudáček, Ri. Huna - Preisinger.

    Rozhodčí: J. Konc, Kubuš - T. Orolin, Gajan
    bahis siteleri