Slovensko – Dánsko 4:1 (kon.) | Francie – Norsko 2:5 (kon.) | Rusko – Finsko 2:3 (po s.n.)
Švýcarsko – USA 5:3 (kon.) | Německo – Česko 2:5 (kon.) | Kanada – Švédsko 3:2 (kon.)
konec
Německo
2:5 (1:2, 0:3, 1:0)
Česko
Pondělí 09.05.2011, 20:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češi procházejí turnajem bez porážky podobně jako na mistrovství světa v Praze 2004. I tam Češi hráli první vyřazovací kolo s USA. Tehdy ale nešťastně vypadli po samostatných nájezdech. Věříme, že se historie suverénů nebude opakovat.
     
    Z Bratislavy se s vámi loučí Adam Sušovský a Jan Šimek. (22:30:06)
     
    To už je pro dnešek z dějiště světového šampionátu vše. Zítra si dáme od hokeje oddych a ve středu vstoupíme do čtvrtfinálových bitev.
     
    Nejlepším hráčem německého výběru je vyhlášen obránce Frank Hordler. Na straně České republiky byl nejlepším hráčem zvolen Jaromír Jágr.
     
    Bratislavskou Orange arenou pošesté na turnaji zazněla česká státní hymna. Češi se těší na čtvrtfinále s USA a loučí se se svými fanoušky.
     
    Němci sice Čechy v zápase téměř dvojnásobně přestříleli, ale žádný větší tlak si nevytvořili. Česká reprezentace po většinu utkání pevně kontrolovala jeho vývoj a připsala si další body do skupiny, které už z jejich pohledu nic neřeší. Znamenají však, že Němci skončí ve skupině třetí a ve čtvrtfinále půjdou na reprezentaci Švédska.
     
    Celkový poměr střel na branku:

    Německo: 41.
    Česká republika: 22.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Češi drží puk na hokejkách a nepřipouštějí další komplikace. Fanoušci v hledišti skáčou a užívají si další skvělé vítězství české mašiny.
     
    58:49
    Greilinger mohl vstřelit po své brance vzápětí další, ale jeho kvalitní střelecký pokus bez přípravy z pravého kruhu vyrazil rychle přemisťující se Štěpánek.
     
    58:26
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci špatně rozehranou přesilovku nakonec přecejen využívají. Poté, co se jim povedlo konečně získat pásmo, přihrál Barta na levý kruh THOMASI GREILINGEROVI, který naprosto nekompromisní ránou přinutil Štěpánka ke smutnému ohlédnutí do jeho levé šibenice! Asistence: Aexander Barta.
     
    57:56
    Češi dokonce vybojovali ve vlastním oslabení buly před Endrasem.
     
    57:48
    Cenné sekundy ušetřil i obránce Ondřej Němec. Puk míří za bránu Endrase. Češi s přehledem brání, bratislavkou halou zní oslavné pokřiky českých fanoušků.
     
    57:33
    Novotný vyhrál buly a ve spolupráci s Voráčkem podnikli brejk směr německá branka. Útok však Německo zastavilo ve středním pásmu.
     
    57:09
    Němci přitlačili Čechy. Od modré pálil štiplavě Frank Hordler, sílící tlak západního souseda pak rozkouskoval faulem Čáslava. Dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    56:39
    Reimer trefil Štěpánka do masky a puk se odrazil do rohu kluziště.
     
    55:40
    Německo propadlo na útočné modré a Češi šli do přečíslení 4 na 1. Po levém křídle ho táhl Frolík, ale s přihrávkou tak dlouho otálel, až se dostal jen do rohu hřiště a němel kudy nahrát.
     
    55:28
    Holzer střílel od modré a na Štěpánka zle dotíral Müller, ale čeští obránci svému maskovanému muži pomohli a založili rychlý protiútok.
     
    55:07
    Po vhazování před Štěpánkem z otočky vystřelil Daniel Kreutzer. Rachůnek jeho ránu holí ztečoval do ochranné sítě.

    Radek Barkman

    Jan Šimek

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 2. Tripp (Lavallee), 59. Greilinger (Barta) - 1. Plekanec, 11. Frolík (Novotný, Hubáček), 23. Rachůnek (Jágr), 36. Plekanec (Jágr, Červenka), 37. Eliáš (Průcha, Havlát)


    Německo: Endras (Patzöld) - Krüger, Dietrich - Holzer, Braun - Lavallee, Hordler - Reul, N.Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Müller, Reimer, Ullmann - Kreutzer, Barta, Greillinger - Tripp, Schütz, Gogulla. Trenér: Uwe Tripp.
    Česko: Štěpánek (Kovář) - K. Rachůnek, Z. Michálek - Židlický, Škoula - Krajíček, Čáslava - Němec - Jágr, Plekanec, Průcha - Havlát, Eliáš, Červenka - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček.

    Rozhodčí: Baluška (SVK), Persson (SWE) - Arm (SUI), Děduljda (BLR)

    Diváci: 9305
    bahis siteleri