Coimbra – Beira-Mar 0:1 (kon.)
konec
Academica de Coimbra
0:1 (0:1)
S. C. Beira-Mar
Pátek 25.11.2011, 21:15 • Estádio Cidade de Coimbra • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Hezký zbytek dne přeje Jaroslav Svoboda. (23:10:15)
     
    Konec utkání ještě neznamená odpočinek pro rozhodčí, ti jsou v obklíčení nasupených funkcionářů domácího mužstva, pískot se snáší z tribun, leč asi je něco jiného, když píská třeba narvaný kotel někde na blízkém východě, a nebo 5000 diváků v Coimbře. Já se s vámi loučím, s konstatování, že hosté poněkud překvapivě vyhráli 1:0.
     
    Je konec, gól z páté minuty, který vystřihl čínský útočník Zhang Chengdong, o kterého kdysi jevil výrazný zájem i italský velkoklub AC Milán (v patnácti letech se tam Zhang dokonce na krátké období podíval).
     
    Konec zápasu.
     
    94
    Už běží poslední vteřiny, míč na domácí polovině, a čas se pomalu nachyluje.
     
    93
    Ještě taktické střídání hostů, odešel Artur, na trávníku jej nahradil Dias.
     
    91
    A Sissoko (Coimbra) si teď zahrál na Forresta Gumpa a dle hesla "UTÍKEJ, FORRESTE!" vzal míč a utíkal, a utíkal, až do autu zautíkal...
     
    91
    A ne, a ne a prostě ne. Domácí zoufale buší na vrata hostům, budou se nastavovat 4 minuty.
     
    89
    A opakování matka moudrosti: domácím rychle utíká čas...
     
    89
    A ještě jedna žlutá karta, tentokrát pro Sissoka, který obral o míč nedovoleně jednoho z hostů.
     
    88
    Nildo (Beira-Mar) dostává žlutou kartu.
     
    87
    A když už něco, tak Sissoko při krocení míče upadne, a i když se to opticky zdálo, možná doopravdy tak bylo, pískána jeho ruka za naprosto nechtěný kontakt s míčem... To už tedy ty ruky hostů ve vlastní šestnáctce měli větší smysl na písknutí.
     
    85
    Domácím se ale čas krátí a krátí.
     
    84
    A máme tu další střídání, Mela nahradil Luis Fabio. Tak uvidíme, jestli střídání dvou brazilských krajanů bude k něčemu.
     
    81
    Tak to snad není možné! Nejspíš Éder vyskočil v klubku těl na centr od rohového praporku, poslal míč na zadní tyč, kde ale Melo hodně pozdě reagoval a u prázdné branky na merunu nedosáhl!
     
    81
    Rohový kop pro domácí.
     
    80
    Ale, tak to byl Douglas, kdo odkulhal ze hřiště, a pozor, byl střídán. Nahradil jej Balboa.
     
    80
    Tak už opouští hřiště, nicméně tempem opravdu velmi rozvážným a liknavým...
     
    79
    Na hřišti zůstává jeden z hostujících hráčů, moc nevěřím, že by si své polehávání rychle rozmyslel.
     
    78
    No jestli někdo dnes potřebuje za uši, tak rozhodčí. Nádherná přihrávka na Édera za obranu končí ofsajdem, který nebyl, takže domácí připraveni o luxusní šanci, navíc ofsajd pískán ve chvíli, kdy už byl Rui Rêgo obalamucen Éderem a forvard z Guinea-Bissau mohl střílet do prázdné branky.
     
    77
    A za ní se teď také hosté po dlouhé době podívají... Tak ne, kolmá přihrávka za půlku končí na kopačkách domácích.
     
    77
    Centr do vápna odvrácen na roh, i z této standardky domácí nic nevytěžili, tam míč poslán pro změnu k půlící čáře.
     
    76
    Nildo (Beira-Mar) poslal k hřišti nedovoleným zákrokem Valenteho, ten, jak je tomu v Portugalsku zvykem, trošku přidal, ale píská se a budeme svědky přímého kopu.
     
    74
    Hosté jsou v posledních minutách pod tlakem a drží vedení zuby - nehty..
     
    73
    Moreiro (Beira-Mar) se chtěl vrátit po ošetření hlavy do hry, ale rozhodčí jej poslal do kabin se převléci do něčeho, co nebude vypadat jak po řádění Freddyho Kruegera...
     
    71
    Trma-vrma ve vápně hostů, snad šestnáct hráčů teď bylo v šestnáctce, jak symbolické. Ale Rui Rêgo vyráží boxersky míč z místa nebezpečí.
     
    71
    Všichni budíček, RUKÁÁÁÁ, samozřejmě portugalsky zní arénou... A ona opravdu byla! Jednoznačný prohřešek v šestnáctce hostů a znovu to musel rozhodčí vidět... Tak už nevím...
     
    70
    A ještě ošetřován zadák hostů Moreira, odnášený na nosítkách kvůli nějakému zranění hlavy... Hosté tak budou muset bránit bez Moreiry, domácí naopak zahrávají přímý kop.
     
    69
    Ze hřiště odešel Cristiano (ne, Ronaldo to není) a posílit hostující tým přichází útočník Élio.
     
    68
    Zhang fauloval Cebrala nebo naopak? Z verdiktu sudího to opravdu nejde poznat... jedno poznat je, střídáme.
     
    68
    Adrien Silva (COI) pálil z dálky a sražený míč končí mimo. I tak se roh kopat nebude, ačkoliv šel míč za čáru naprosto zřetelně od bránícího hráče, a rozhodčí to musel vidět. Hosté budou nejspíš reagovat na vzniklou situaci na hřišti střídáním, kdo se ale rozcvičuje jsem zatím nezaregistroval.
     
    66
    A jedno varování nestačí! Centr zleva od Cabrala poslal placírkou na branku Beira-Mar Marinho, Rui Rêgo chytá.
     
    65
    A hosté si koledují! Nový muž na hřišti Valente dostal krásný lob za obranu do šestnáctky, vybíhající defenzivní řada nestačila reagovat, jenže Valenteho half-volej skončil jen v boční síti!
     
    64
    Hosté si teď hrají na takové šnečky... Schovali se do ulity a vyčkávají, co Coimbra vymyslí. No jen jestli to není čekání na gól...
     
    62
    Ouuuu, Marinho trefil ve skluzu míč v úmyslu střílet na branku, jenže balon dostal takový směr, že z toho mohl na zadní tyči těžit Sissoko, útočník z Pobřeží Slonoviny ale na loptu nedosáhl... Náznak solidní šance Coimbry na vyrovnání!
     
    59
    A je tu střídání, ze hřiště odešel Dias a nahradil jej hráč s číslem 23, útočník Diogo Valente. Domácí tak posílají do hry k Éderovi, Marinhovi a Sissokovi dalšího forvarda, za chvíli přejdeme na kdysi populární systém 2-3-5?
     
    58
    Pískot provází další marnou snahu domácího týmu o útok, Melo s míčem na noze nezvládl finální přihrávku a našel pouze brankáře hostů.
     
    58
    Roh na krátko a ztráta balonu pro hosty, ale jen na chvíli, Beira Mar totiž bude vhazovat.
     
    56
    ...z čehož těží náznak stoprocentní šance Artur, který si zaběhl za obrannou linii Coimbry, ale chlapče, pár centimetrů si ještě měl povyrůst... Na krásný centr z pravého křídla Artur nedoskočil. Laxnost domácích mi ale trošku zůstává záhadou, gólman vůbec nevyběhl, zadáci se nevraceli...
     
    56
    A teď pro změnu hledají recept na soupeře hosté...
     
    55
    Jestli jsem dobře postřehl údaj o divácích, tak česká liga se může směle rovnat té portugalské... Opravdu jen 5000 diváků?
     
    55
    ....míč sebral Marinho (Coimbra) a vydal se zahrozit před branku soupeře, ale co z toho, když Melo napálil míč snad deset metrů od pravé tyčky branky Ruie Rêga.
     
    54
    Hosté prezentují pohledné bago po celé ploše hřiště, ale...
     
    54
    Pokud byste se chtěli u fotbalu bavit, tak nic ve zlém, ale musel bych vám doporučit Jajdu Kužela a seriál Okresní přebor, protože dnes je to v Coimbře spíš hledání ztraceného času...
     
    53
    A vzápětí dostal naloženo domácí zadák Hélder Cabral, zatím jediný majitel žluté karty z tohoto zápasu. Pořádný skluz musel bolet obránce z Kapverdských ostrovů.
     
    52
    Hostující a dnes hodně aktivní Artur spálil šanci, jeho tvrdou bombu vytěsnil Peiser mimo tyče!
     
    49
    Útočný faul na brankáře Peisera (COI), ten bude sám rozehrávat přímý kop.
     
    47
    Pape Sow (COI) hasil požár před nabíhajícími hosty a Beira tak bude zahrávat roh.
     
    Sestavy:

    Academica de Coimbra: R. Peiser - Cabral, Dias, Real (6. Danilo) - Sow, Adrien Silva, Melo - Éder, Marinho, Sissoko

    S. C. Beira-Mar: Rui Rêgo - Joãozinho, Hugo, Moreira, Nildo, Tavares - Cristiano, Coelho - Douglas, Zhang

    Rozhodčí: .
     
    46
    Začal nám druhý poločas, v něm domácí musí něco vymyslet na hostů, pokud chtějí bodovat. Zatím prohrávají 1:0 a hned v úvodu si políčil Dias na Artura a hosté zahrávají přímý kop, ovšem z velké vzdálenosti.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám moc fotbalové krásy nenabídl. Hosté vedou zásluhou Zhanga 1:0 již od páté minuty.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    A přece šance hostů! Do brejku se dostal Zhang, na šestnáctce, když už byl proti němu jen domácí brankář, napřáhl, Číňan ale druhý gól nepřidal.
     
    44
    Jinak je tu v Coimbře poměrně komorní atmosféra a rozhodně to není tím, že Zhang v páté minutě poslal hosty do vedení. Pískán útočný faul Éderovi (COI).
     
    44
    Dlouhý nákop do šestnáctky hostů končí tak, že končí v autu. Vykopávat tak bude Rui Rêgo.
     
    35
    Poslední minuty jsou v optické režii domácího mužstva, ale pravda, kam by se teď hosté hnali, leda tak do brejků. O ty jim nejspíš půjde, z hluboké defenzívy bránit náskok šedesát minut, to jsem tedy zvědav.
     
    33
    Domácí rohový kop pouze proplachtil šestnáctkou a míč skončil v zámezí. Ještě předtím ale v šestnáctce zahráli hosté rukou, rozhodčí posoudil zákrok jako neúmyslný.
     
    30
    Sám Artur se po několika okamžicích hádek a stavění zdi odhodlal ke střele, ta nakonec nemířila špatně, ale skončila kousek mimo branku.
     
    28
    Artur (BMA) faulovaný a hosté si zahrají z nějakých 28 - 30 metrů přímý kop.
     
    27
    Po dlouhé době se Coimbra usadila u šestnáctky soupeře, ale jen jakýsi testovací pokus zamířil na branku hostů, bez šancí na úspěch. Rui Rêgo si s tímto nákopem poradil.
     
    25
    Hosté zakládají další postupný útok.
     
    24
    Zhang opět zahrozil a Coimbra mohla prohrávat již 2:0! Tentokrát ale hlavička čínského útočníka, který je v Beira Mar na hostování z Mafry, končí mimo.
     
    22
    Na trávníku zůstal ležet, jestli dobře koukám, Éder, měla by to být žlutá karta. Ano, zákroku, který ani nebyl, přidal, tahle snaha o získání přímého kopu u šestnáctky vyzněla vniveč.
     
    11
    Čekáme na nějakou výraznější akci jednoho či druhého týmu, zatím kromě oné rychlé trefy Číňana Zhanga nic.
     
    8
    Sledujeme vyrovnané utkání, nyní jeden z domácích hráčů zlstává ležet na trávníku.
     
    5
    Beira-Mar právě vstřelil branku!
    Hostí jdou velice rychle do vedení, když míč na zadní tyče dostal hlavou do branky ZHANG!
     
    1
    Utkání právě začalo, zdraví vás při sledování dnešního přímého online přenosu z portugalské ligy Jaroslav Svoboda. Sestavy obou mužstev si přineseme během utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 5. Zhang

    Karty:   22. Éder (COI), 89. Sissoko (COI) - 88. Nildo (BMA)


    Academica de Coimbra: R. Peiser - Cabral, Dias (59. Valente), Real (6. Danilo) - Sow, Adrien Silva, Melo - Éder, Marinho, Sissoko
    S. C. Beira-Mar: Rui Rêgo - Joãozinho, Hugo, Moreira, Nildo, Tavares - Cristiano, Coelho - Douglas, Zhang
    bahis siteleri