Toulouse – Valenciennes 2:0 (kon.) | Bordeaux – Caen 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Ajaccio 3:1 (kon.)
Nancy – Dijon 1:2 (kon.) | Rennes – Évian TG 3:2 (kon.) | Lille – Brest 2:0 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
3:1 (2:0)
AC Ajaccio
Sobota 26.11.2011, 19:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint Etienne (Francie). • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Tabulka francouzské ligy:
    8.St. Etienne 14 5 - 5 - 4 - 14:16 20
    20.Ajaccio 14 1 - 5 - 8 - 12:28 8
     
    Předzápasové info:

    AS Saint Étienne:
    Poslední Ajaccio čeká další přetěžká zkouška, korsický celek zajíždí na horkou půdu Saint-Étienne, kterému se v sezóně doposud daří, prohrálo pouze jediný z posledních osmi duelů.
    Úplná spokojenost nepanuje i přes relativně vydařený start ani na jedné straně. Les Verts ale i tak doufají ve splnění předsezónních cílů. "Máme tříletý plán - probojovat se do finále Coupe de France v Paříži, vyhrát derby proti Lyonu a zároveň dosáhnout lepšího umístění než na které jsme dosáhli v minulé sezóně," prohlásil prezident Roland Romeyer.

    AC Ajaccio:
    Ajaccio vstupovalo do ligy s velkým očekáváním, jak už ale první zápasy ukázaly, vše není tak růžové, kterak si ostrovní celek maloval. Domácí vyhráli z dosavadních zápasů pouze domácí utkání s VFC, to byla v kalendáři polovina září, od té doby přibyly na bodové konto jen tři remízy. "Víme, jaký nás čeká tlak, ale Saint-Étienne mívá v domácích zápasech problémy, doposud zde vyhráli pouze dvakrát," zůstává optimistou Thierry Debès.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier - Ebondo, Marchal, Zouma, Ghoulam - Nicolita, Lemoine, Clement, Gradel - Pongolle, Aubameyang.

    AC Ajaccio: Ochoa - Diawara, N´Diaye, Poulard, Lippini - Sammaritano, Pierazzi, Lasne, Mostefa - Andre - Ilan.

    Rozhodčí: Philippe Kalt - Frédéric Haquette, Régis Gaillard.
     
    Hráči se už pomalu řadí v tunelu, který vede na stadion k hrací ploše.
     
    Oba kapitáni si už podali ruce a proběhla také losování o míč. Rozhodčí ještě zkontrolují brány a jejich sítě a už nic nebude bránic tomu aby utkání začalo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sain-Etienne začalo zápas aktivněji a snaží se vytvořit si první šanci v utkáni centry z pravé strany, kde dnes operuje Nicolita.
     
    2
    Nebezpečný centr domácího Gradela do vápna vyrazil před dobíhajícím domácím útočníkem hostující brankář Ochoa.
     
    4
    Hostující Lippini vidí první žlutou kartu v utkání za nebezpečný faul na Lemoineho.
     
    6
    Další nebezpečný centr z levé strany od domácího Aubameyanga vyrazil hostující gólman mimo vápno.
     
    7
    A další centr v podání domácích z levé strany z kopačky Gradela na nabíhajícího Pongolleho, který si ho chtěl ještě ve vápně zpracovat, ale míč mu od nohy uskočil.
     
    7
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    A je to1:0! To je začátek! Po rohovém kopu, který zahrával Nicolita a na míč si počkal GRADEL a kolenem ho dopravil z malého vápna do brány.
     
    9
    Do další šance se řítil Pongolle po krásném dlouhém centru do běhu od Marchala, ale před Pongollem naposlední chvíli ukopl míč do zámezí hostující Poulard.
     
    11
    Saint-Étienne je zatím rozhodně aktivnějším týmem. Ajaccio si zatím nevypracovalo žádnou šanci a nebyl vidět ani žádný náznak rodící se šance. Obránci domácího týmu nepustili hostující ještě ani k vápnu.
     
    13
    Aubameyang dostal skvělý míč do vápna a předkopl si ho natolik, že už nestihl vystřelit protože mu ho stihnul do autu odkopnout Poulard.
     
    13
    Z rohového kopu, který následoval se žádná šance pro domácí nezrodila.
     
    15
    Hostující Lasne zfauloval Lemoineho a byl odpískán faul na polovině hřiště.
     
    17
    Dobrý centr z pravé strany z kopačky Nicolity nenašel žádného domácího spoluhráče ba naopak pouze náruč hostujícího brankáře Ochoy.
     
    19
    Dalekonosnou střelou zkusil překvapit hostujícího brankáře Clement.
     
    21
    Domácí Gradel dostal míč přes obránce Ajaccio do vápna na volného Pongolleho, ale jeho střelu stihl ještě zblokovat dobíhající N'Diaye.
     
    23
    Zajímavosti rozhodně je, že v této sezóně bývá pravidlem, že pokud doma Saint-Étienne vedlo 1:0 většina těchto zápasu také tímto stavem skončila. Doufejme, že dnes se toto pravidlo nepotvrdí.
     
    24
    Střelou z dálky zkoušel Nicolita jestli je Ochoa v pozoru, ale jeho pokus minul branku a tak hostující brankář neměl žádnou práci a pouze bude odkopávat míč od brány.
     
    25
    Dlouhá nákop Marchala našel rozběhnutého Pongolleho, ale ten si míč nedokázal zpracovat tudíž z toho není šance.
     
    27
    Domácí Ghoulam předvedl skvělý tandem s Gradelem na levé straně, ale centr prvního jmenovaného nenašel žádného jeho spoluhráče ve vápně.
     
    28
    Hostující tým se zatím nedostal do žádně šance. Stylem, který praktikuje Ajaccio se zápasy nevyhrávají.
     
    29
    Domácí Gradel si došel pro faul když ho těsně před vápnem zfauloval N'Diaye. Toto je slibná šance pro domácí.
     
    30
    ...exekuci standartky si zval na starosti Pongolle a přízemní střelou nadělal starosti Ochoovi, který skákavý míč pouze vyrazil na rohový kop.
     
    31
    Z rohového kopu si domácí nic nevytvořili.
     
    32
    A mohlo to být 2:0! Krásná akce domácích! Ghoulam přenesl hru na druhou stranu na Ebonda, který z voleje prudce nacentroval do vápna, kde našel Pongolleho, ale ten pálil nepřesně a trefil pouze gólmana hostů, který si s míčem hravě poradil.
     
    33
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Tak je to 2:0 až teď! Pongolle se přece jenom dočkal! Z pravé strany se uvolnil Ebondo a nacentroval do vápna, kde ve skluzu dorazil do poloprázdné branky míč PONGOLLE.
     
    35
    Domácí hráči zatím doslova drtí Ajaccio. K ničemu ho zatím nepustili a předvádí skvělé akce jak z levé strany tak také z pravé strany.
     
    37
    Tak to je rychlý konec pro hostujícího hráče N'Diaye. Pongolle se skvěle uvolnil kolem Lasneho a obhodil si i hostujícího N'Diayeho,který ho však zastavil tvrdým skluzem jinak by pelášil sám na bránu.
     
    39
    Hosté doposud nic nepředvedli když jich bylo jedenáct a tak jsem zvědaví, co předvedou poté, co jich je pouze 10. Navíc k tomu přišli o asi nejzkušenější hráče týmu a základní kámen obrany.
     
    40
    Další krásná akce v podání domácích. Pongolle přihrál Aubameyangovi, který přehodil z první obránce a poslal tak Pongolleho z úhlu sám na bránu, ale on místo střely volil centr a chtěl najít jednoho ze svých spoluhráčů, ale ty si sním zřejmě nerozuměli a do vápna ho tudíž nedoplnili.
     
    42
    V ofsajdu se ocitl Aubameyang, který stál ve slibné pozici ve vápně.
     
    43
    Domácí Pongolle dnes hraje skvěle, ale nutno dodat, že ho také skvěle doplňují jeho spoluhráči.
     
    44
    Rohový kop pro domácí po odehrání míče do autu v podání hostujícího Diawary.
     
    44
    ...domácí ho sehráli nakrátko a nabídku ke střele dostal Clement, ale branku vůbec netrefil jelikož míč poslal minimálně do páté řady tribuny za bránou hostujícího Ochoy.
     
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase byl na trávníku pouze jeden tým a to ten domácí! Ajaccio nic nepředvedlo, nevystřelilo na bránu a co je nejhorší do druhého poločasu bude muset nastoupit v 10 hráčích bez vyloučeného N'Diayeho. Saint-Étienne předvádí skvělý fotbal plný krásných akcí a jedině, co snad domácímu celku vytknout je střílení branek protože na to kolik jsme viděli akcí je stav 2:0 zatím málo. Ale domácí druhý poločas budou hrát v početní výhodě a tak se nechme překvapit, co nám ještě hráči domácího celku nabídnou. Druhý poločas začne přibližně ve 20:01.
     
    Hráči už se trousí z kabin na hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Dvojté střídání do druhého poločasu připravil hostující trenér. Ze hřiště odešli Lasne a Sammaritano a místo nich na hřiště přišli Medjani a Kinkela.
     
    47
    Gólman hostí teď předvedl kiks a nabídl velikou šanci domácím. Jeho špatný odkop z velkého vápna zachytil Lemoine a zkusil Ochou přehodit ten však ještě stihl doběhnout do brány a míč chytit.
     
    50
    Další šance domácích! Pongolle běžel sám na bránu, ale místo střely zvolil raději přihrávku Aubameyangovi ke kterému, ale nedošla protože jí stihl zblokovat na rohový kop dobíhající Diawara.
     
    51
    Z rohu si následně Saint-Étienne nic nevypracovalo.
     
    53
    Ajaccio do druhého poločasu vstoupil mnohem aktivněji než hrálo v prvním poločase. Zřejmě o přestávce proběhla v šatně hostí bouře v podání trenéra Thierryho Debése. Ajaccio si sice ještě nevytvořilo příležitost, ale je mnohem více vidět u brány domácích a to i přesto, že hrají pouze v deseti hráčích.
     
    56
    Aubameyang skvěle vymíchal na levé straně hostujícího Diawaru a Medjaniho a odcentroval šajtlí do vápna, kde sice hledal Pongolleho, ale míč k němu neprošel.
     
    57
    O další centr se pokoušel Gradel, ale ve vápně nikoho také nenašel.
     
    58
    První nebezpečnější hostující akce po centru Kinkely a je z toho rohový kop.
     
    60
    Ajaccio právě vstřelilo branku!
    A z první hostující akce a prvního rohu je tu snížení na 2:1! Exekuci rohového kopu si vzal na starost Kinkela, který našel přesným centrem hlavu DIAWARY a ten bez problému uklidil míč hlavou do šibenice Ruffierovy brány. Takže ono to půjde i v deseti!
     
    63
    Hosté sice vstřelily kontaktní branku, ale žádné oživení jejich hry znát není.
     
    65
    Domácí sice mají výhodu v počtu lidí na hřišti, ale ani z daleka nepředvádějí ten líbivý fotbal, kterým bavily diváky v prvním poločase.
     
    66
    Z pravé strany zkoušel nacentrovat do vápna Gradel, ale míč odkopl hostující Poulard.
     
    67
    Hostující Aubameyang si si narazil s Pongollem a zkusil na vápně vystřeli, ale branku vůbec netrefil.
     
    68
    Dvojité střídání a na domácí straně, Ze hřiště odchází poslední zmiňovaný, který zkoušel štěstí střelou z vápna a dnes velmi aktivní Aubameyang a také střelec jednoho z gólu v dnešním utkání a zatím nejspíše nejlepší hráč na hřišti Pongolle a tyto dva domácí hráče nahrazuje Kitambala a Batlles.
     
    71
    Zbývá nám zhruba asi dvacet minut do konce a domácí pomalu zase rozbíhávají svůj motor a opět předvádí líbivý fotbal.
     
    71
    Standartní situace pro domácí po faulu na Gradela těsně za vápnem.
     
    72
    Exekuci přímého kopu si vzal na starost Gradel a jenom těsně minul pravou tyč Ochoovy brány.
     
    74
    Rozhodčí zastavil jasnou gólovou šanci kvůli ležícímu hostujícímu hráči, který se skácel na zem po udeření loktem do obličeje od Ghoulama.
     
    76
    Další rohový kop pro domácí.
     
    76
    ...Nicolita si vzal na starost exekuci, ale centrem trefil pouze náruč hostujícího Ochoy.
     
    77
    Batlles zkoušel nafilmovat penaltu, ale rozhodčí stál blízko a souboj nechal bez povšimnutí.
     
    78
    Poslední střídání na domácí straně. Ze hřiště odchází Lemoine, který se dnes představil především střelami z dálky a nahradí ho Guilavogui.
     
    78
    Poslední střídání také v hostujícím týmu. Ze hřiště odešel hostující kapitán Pierazzi a nahradil jej Cavalli.
     
    80
    Krásná individuální akce Gradela! Obešel tři hostující protihráče a ocitl se sám před bránou. Krásně obstřelil ranou Ochou a trefil břevno! Velká škoda!
     
    82
    Saint-Étienne předvádí znovu skvělý fotbal! Ebondo si narazil s Nicolitou a poslal míč na Guilavogui, který si patičkou obhodil Poularda a byl zastaven faulem rozhodčí však penaltu neodpískal přesto, že se nejspíše o faul jednalo.
     
    84
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    A je to 3:1! Tímto asi skončily všechny naděje, které ještě drželo Ajaccio! Skvěle na půlce vybojoval už skoro ztracený míč skluzem Kitambala a poslal nádhernou přihrávku do běhu na NICOLITU, který si míč skvěle přebral a nekompromisně uklidil křižně míč a nedal Ochovy jakoukoliv šanci.
     
    87
    Saint-Étienne je stále při chuti a pořád útočí. V přečíslení teď šli domácí hráči do otevřené obrany Ajaccio, ale Kitambala vybral špatné řešení a přihrál na nohu hostujícího stopera.
     
    89
    Týmy už zřejmě dohrají v poklidu toto utkání, které už je rozhodnuté. Saint-Étienne už se snaží držet jenom míč.
     
    90
    Po pravé straně ještě utíkal po skvělé přihrávce Clementeho Batlles, ale míč si navedl až k brankové čáře a jeho pokus o centr uklidil Poulard do autu.
     
    90+1
    Z malého vápna přestřelil po přihrávce Batllese branku Gradel.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    Ebondo ukázal hostující obraně, že i on patří mezi moderní krajní obránce! Od vlastní půlky běžel s míčem a poté si ho předkopl a předběhl dva hostující obránce, ale nepřesně nacentroval.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas 15.kola Francouzské Ligue 1 byl jasně v režii Saint-Étienne! První poločas vsítily domácí hráči dvě branky o které se postarali Gradel s Pongollem. Ajaccio si v první půli nevystřelilo na bránu a ani nijak neohrozilo branku domácích takže se obávám, že domácí gólman Ruffier první poločas nastydl jelikož byl bez práce. O co to bylo horší, že Ajaccio přišlo už v první půli o N'Diayeho a muselo hrát v deseti lidech. Druhý poločas byl už o poznání lepší v podání Ajaccia a jelikož Saint-Étienne ze začátku polevilo dokonce hosté z jediné akce a jediného rohu vstřelily kontaktní branku. Střelcem byl Diawara. To bylo však jedině, co dnes hosté předvedli a protože domácí poté začli opět hrát a Nicolita vstřelil ještě jednu branku odjeli Korsičané zpět domů s prázdnou! Já vám, děkuji za pozornost. Přeji hezký večer.
     
    Jen dodávám, že na stadión Stade-Geoffroy dnes přišlo 20.059 platících diváků. (21:12:18)

    Michal Mezera

    Branky: 7. Gradel, 33. Pongolle, 84. Nicolita - 60. Diawara

    Karty:   4. Lippini (AJC)   37. N'Diaye (AJC)


    AS Saint-Étienne: Ruffier - Ebondo, Marchal, Zouma, Ghoulam - Nicolita, Lemoine (78. Guilavogui), Clement, Gradel - Pongolle (68. Batlles), Aubameyang (68. Kitambala).
    AC Ajaccio: Ochoa - Diawara, N'Diaye, Poulard, Lippini - Sammaritano (46. Kinkela), Pierazzi (78. Cavalli), Lasne (46. Medjani), Mostefa - Andre - Ilan.

    Rozhodčí: Philippe Kalt - Frédéric Haquette, Régis Gaillard

    Diváci: 20.059
    bahis siteleri