Toulouse – Valenciennes 2:0 (kon.) | Bordeaux – Caen 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Ajaccio 3:1 (kon.)
Nancy – Dijon 1:2 (kon.) | Rennes – Évian TG 3:2 (kon.) | Lille – Brest 2:0 (kon.)
konec
Lille OSC
2:0 (1:0)
Stade Brestois 29
Sobota 26.11.2011, 21:00 • Stadium Nord Lille Métropole • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, vítám vás online přenosu z utkání Lille OSC - Stade Brestois.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC:
    Landreu - Debuchy, Rozehnal, Chedjou, Beria - Balmont, Mavuba - Hazard, Obraniak, Payet - de Melo

    Stade Brestois:
    Elana - Zebina, Baysse, Martial, Lorenzi - Lička, Culma, Grougi - Lesomier, Roux, Ben Basat

    Rozhodčí:
    Pascal Vileo - Fabrice Plancon a Philippe Jeanne
     
    Jasný favoritem tohoto duelu je domácí celek, který jako obhájce ligového titulu momentálně okupuje 3. příčku a ztrácí 5 bodů na vedoucí duo Paris Saint Germain a Montpellier HSC. Hosté z Brestu se s 15 body nachází na 13. místě, ale na sestupové příčky mají k dobrou pouhé dva body. Proto pro oba celky bude cenný každý bod.
     
    Lille v týdnu vyhrálo na půdě CSKA Moskva a vrátilo se tak do boje o postup ze základní skupiny Ligy mistrů. Pro stade Brest to však může být výhoda, protože hráči Lille mohou být poněkud unavení. Trenér García proto poměrně protočil sestavu a dal šanci hráčům širšího kádru. V základní sestavě tak můžeme vidět i bývalého českého internacionála Davida Rozehnala, který plní spíše roli náhradníka. Na druhé straně můžeme v základu vidět Maria Ličku, zatímco Tomáš Mičola se vešel pouze na lavičku náhradníků.
     
    Hráči obou celků již vyběhli na hřiště a připravují se na utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hráči Brestu a po pěkné kombinaci si Ben Basat připsal i první střelu utkání, která ovšem gólmana domácích nikterak neohrozila.
     
    3
    Domácí se brzy otřepali a již v poklidu kombinují na půli soupeře. Ludovic Obraniak se pokusil o střelu ze střední vzdálenosti, která však postrádala jak přesnost, tak razanci.
     
    4
    Stoper Brestu PAUL BAYSSE fauloval FLORENTA BALMONTA a hlavní rozhodčí fouknul od píšťalky. Exekuce standardní situace z přibližně 30 metrů se ujal šplímachr EDEN HAZARD, který STEEVA ELANU pořádně prověřil. Vyraženou střelu ještě dorážel FLORANT BALMONT, ale jeho dorážka šla mimo tři tyče.
     
    9
    Domácí jsou vyloženě lepším týmem a mají většinu času míč na svých kopačkách. Hráči Brestu jstou zataženi v hlubokém bloku a čekají na breakové situace.
     
    10
    Domácímu celku se málem podařilo vstřelit úvodní gól utkání. BALMONT potáhnul míč středem pole, ustál osobní souboj a posunul míč do vápna na BERIU, který ihned poslal přízemní centr do vápna na DE MELA. Ten se snažil patičkou usměrnit míč do branky, ale byl příliš blízko brankáři hostů a neuspěl.
     
    12
    Lille právě vstřelilo branku!
    Na konci nádherné kombinace domácích stál křídlení útočník DIMITRI PAYET, který svojí levačkou z hranice velkého vápna vymetl vzdálenější šibenici.
     
    16
    Dogy jsou stále při chuti a nepouštějí hosty téměř k ničemu. Hru si vyloženě užívají a je na nich vidět, že by rádi přidali i další góly.
     
    19
    Odvrácený centr DEBUCHYHO napálil z voleje BALMONT, ale branku netrefil.
     
    25
    Útočník DE MELO se při jedné z útočných akcí nezaviněně zranil a hra se musí přerušovat.
     
    26
    A DE MELO nakonce musel pro zranění odstoupit a nahradil jej nejlepší střelec Lille v minulém ročníku, senegalský kanonýr MOUSSA SOW.
     
    29
    SOW se ihned zapojil do kombinace a pomohl vybojovat rohový kop. Ten rozehrálo Lille nakrátko, míč ve velké vápně převzal EDEN HAZRAD, umně se propletl klubkem obránců a pohotovou střelou trefil pouze břevno!
     
    35
    Hra se nyní odehrává převážně ve středu hřiště a ani jeden celek si během uplynulého úseku nedokázal vytvořit kloudnou šanci.
     
    36
    Hosté právě zahrávali svůj první rohový kop utkání, ale stoper Lille CHEDJOU vyskočil nejvýšše a míč hlavou odvrátil.
     
    38
    Po šikovné práci SOWA se pěkným uvolněním dostal ke střele opět DIMITRI PAYET a jeho přízemní střela jen o decimetry trefila pravou tyč. Protože se míč odrazil od reklamního panelu a rozvlnil síť, diváci již hromadně vstávali ze sedadel a slavili gól, avšak marně.
     
    41
    A gól padl málem i na druhé straně, když první vážnější šanci hostů neproměnil NOLAN ROUX. Ten se sice šikovně snažil obstřelit gólmana Lille, avšak ten výborným zákrokem zamezil srovnání skóre. Z následného rohového kopu nevytěžili hráči Brestu nic.
     
    43
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu a domácí si vytvořili dvě nadějné příležitosti z rychlých breaků, nicméně pokaždé chybělo přesnější zakončení.
     
    45
    Právě probíhá nastavení první půle, které by mělo trvat dvě minuty.
     
    První poločas skončil. Začátek druhé půle je plánován na 22:00.
     
    V prvním poločasu byli jasně lepším celkem domácí, kteří Stade Brest téměř k ničemu nepustili a sami mohli vstřelit klidně 3-4 branky. Nicméně i hosté v závěru poločasu ukázali, že mohou z ojedinělých protiútoků obranu soupeře zle pozlobit a nebýt výborného Landreua, klidně se mohlo jít do šaten za stavu 1:1.
     
    9
    BEN BASAT uviděl žlutou kartu za hrubý faul.
     
    Hráči jsou již nastoupeni a vše je připraveno ke startu druhé půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    A MOUSSA SOW se ihned probil ke střele, avšak zamířil přímo do náručí gólmana ELANY.
     
    49
    Obraz hry je podobný, jako v prvním poločase. Lille drží míč a Brest čeká na protiútoky.
     
    50
    Hosté právě zahrávali rohový kop, při kterém se v chumlu hráčů nejlépe zorientoval JONATHAN ZEBINA, ale branku netrefil.
     
    53
    Obrovská šance hostů. Obrana Lille nechala NOLANA ROUXE zcela osamoceného ve svém pokutovém území a protože se FRANCK BERIA zapomněl na levém kraji obrany, nesklapla ofsajdová past a ROUX tak nikým neatakován mohl efektníma nůžkama zakončit, leč jeho střele nad břevno scházely decimetry.
     
    55
    Další příležitost hostů. MARIO LIČKA utekl po pravém křídle, ve vápně již přihrával pod sebe do maléhop vápna, ale na poslední chvíli jeho nahrávku srazil skluzem obránce domácích. Z následného rohového kopu se neurodilo nic.
     
    58
    LORENZI za svůj nešetrný zákrok ve vápně soupeře viděl po zásluze kartu žluté barvy.
     
    59
    Hosté jsou poslední minuty velmi aktivní a hráčí Lille si s nimi neví moc rady. Útočníci Brestu vysunuli svůj pressink až před branku soupeře a ve svém napadání jsou pro obránce domádích velmi nepříjemní.
     
    61
    Trenér García není spokojen s projevem svého celku v druhém poločase a pokouší se oživit příchodem bývalého anglického reprezentanta JOE COLEA, který je v týmu na hostování z FC Livepool. Z hřiště naopak odešel střelec jediné branky zápasu DIMITRI PAYET.
     
    65
    LESOMIER vybojoval pro svůj tým standardní situaci, když byl faulován BERIOU.
     
    67
    Ke střídání sáhli i hosté, kteří stáhli defenzivního záložníka CULMU, kterého nahradil o něco ofenzivněji laděný ÓSCAR EWOLO.
     
    70
    NOLAN ROUX se šikovně uvolnil a přešel přes DAVIDA ROZEHNALA, který si musel pomoci faulem. Hlavní rozhodčí Pascal Vileo to viděl a nařídil zahrávat přímý volný kop z 20 metrů. Ten se pokusil zakroutit do branky GROUGI, ale nastřelil pouze dobře postavenou zeď.
     
    72
    Ve velké šanci se zčistajasna objevil střídající JOE COLE, když DEBUCHY mu poslal přesný centr před branku a COLE umístěnou hlavičkou pěkně protáhnul gólmana ELANU.
     
    77
    Domácí zpřesnili hru a nyní opět v poklidu kombinují.
     
    78
    Zajímavá standardní situace i před brankou Stade Brest, když na hranici pokutového území byl faulován LUDOVIC OBRANIAK. EDEN HAZARD se pokusil vystřelit přímo na branku, ale jeho pokus z velkého úhlu byl rovněž zdí sražen.
     
    79
    NOLAN ROUX upadnul ve vápně po souboji se stoperem CHEDJOU a mocně se domáhal odpískání pokutového kopu, avšak byl nevyslyšen a pokračovalo se dále ve hře.
     
    80
    Trenér García využil i své poslední možnosti střídání a na hřiště poslal podhrotového útočníka IRENUSZE JELENA místo středového záložníka LUDOVICA OBRANIAKA.
     
    85
    EDEN HAZARD falouván na hranici pokutového území.
     
    87
    BEN BASAT si zaběhnul na dlouhý míč za obranu, ale LANDREU byl u míče první a schoval jej do náruče.
     
    88
    Lille právě vstřelilo branku!
    Perfektně sehraný rychlý break domácích vedl k druhé brance zápasu, která domácím zřejmě definitivně zajistila vítězství. U zrodu celé akce stál opět BALMONT, který vyslal míč do rozhozené obrany hostů pro rychlonohého štírka EDENA HAZARDA, který si jej dobře posunul do běhu a druhým dotykem poslal před branku. Tam již nabíhal MOUSSA SOW, který se z podobných pozicí nemýlí a chladnokrevně svojí levačkou poslal míč do sítě.
     
    90
    Probíhá již nastavení, přičemž budou se hrát navíc 3 minuty.
     
    90
    Hraje se poslední minuta zápasu a hraje se na polovině hostů.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas skončil, domácí vyhrávají v poměru 2:0. Hosté se vrací domů bez bodů.
     
    Obraz druhé půle byl o poznání jiný, než té první. Hra se více vyrovnala a hosté mále sahali po bodech. Hlavně šance Rouxe se mohla pyšnit přívlastkem gólová. Nicméně domácí prokázali vysokou efektivitu v zakončení a celkově byli v zápase lepším týmem a po zásluze vyhráli. (22:54:07)
     
    69
    DAVID ROZEHNAL obdržel žlutou kartu pro nesportovní chování.

    Jaromír Eybl

    Branky: 12. Payet, 88. Sow

    Karty:   69. Rozehnal (LIL) - 9. Ben Basat (BST), 58. Lorenzi (BST)


    Lille OSC: Landreu - Debuchy, Rozehnal, Chedjou, Beria - Balmont, Mavuba - Hazard, Obraniak, Payet - de Melo
    Stade Brestois 29: Elana - Zebina, Baysse, Martial, Lorenzi - Lička, Culma, Grougi - Lesomier, Roux, Ben Basat

    Rozhodčí: Pascal Vileo - Fabrice Plancon a Philippe Jeanne
    bahis siteleri