Toulouse – Valenciennes 2:0 (kon.) | Bordeaux – Caen 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Ajaccio 3:1 (kon.)
Nancy – Dijon 1:2 (kon.) | Rennes – Évian TG 3:2 (kon.) | Lille – Brest 2:0 (kon.)
konec
Lille OSC
2:0 (1:0)
Stade Brestois 29
Sobota 26.11.2011, 21:00 • Stadium Nord Lille Métropole • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    69
    DAVID ROZEHNAL obdržel žlutou kartu pro nesportovní chování.
     
    88
    Lille právě vstřelilo branku!
    Perfektně sehraný rychlý break domácích vedl k druhé brance zápasu, která domácím zřejmě definitivně zajistila vítězství. U zrodu celé akce stál opět BALMONT, který vyslal míč do rozhozené obrany hostů pro rychlonohého štírka EDENA HAZARDA, který si jej dobře posunul do běhu a druhým dotykem poslal před branku. Tam již nabíhal MOUSSA SOW, který se z podobných pozicí nemýlí a chladnokrevně svojí levačkou poslal míč do sítě.
     
    80
    Trenér García využil i své poslední možnosti střídání a na hřiště poslal podhrotového útočníka IRENUSZE JELENA místo středového záložníka LUDOVICA OBRANIAKA.
     
    72
    Ve velké šanci se zčistajasna objevil střídající JOE COLE, když DEBUCHY mu poslal přesný centr před branku a COLE umístěnou hlavičkou pěkně protáhnul gólmana ELANU.
     
    70
    NOLAN ROUX se šikovně uvolnil a přešel přes DAVIDA ROZEHNALA, který si musel pomoci faulem. Hlavní rozhodčí Pascal Vileo to viděl a nařídil zahrávat přímý volný kop z 20 metrů. Ten se pokusil zakroutit do branky GROUGI, ale nastřelil pouze dobře postavenou zeď.
     
    67
    Ke střídání sáhli i hosté, kteří stáhli defenzivního záložníka CULMU, kterého nahradil o něco ofenzivněji laděný ÓSCAR EWOLO.
     
    61
    Trenér García není spokojen s projevem svého celku v druhém poločase a pokouší se oživit příchodem bývalého anglického reprezentanta JOE COLEA, který je v týmu na hostování z FC Livepool. Z hřiště naopak odešel střelec jediné branky zápasu DIMITRI PAYET.
     
    58
    LORENZI za svůj nešetrný zákrok ve vápně soupeře viděl po zásluze kartu žluté barvy.
     
    53
    Obrovská šance hostů. Obrana Lille nechala NOLANA ROUXE zcela osamoceného ve svém pokutovém území a protože se FRANCK BERIA zapomněl na levém kraji obrany, nesklapla ofsajdová past a ROUX tak nikým neatakován mohl efektníma nůžkama zakončit, leč jeho střele nad břevno scházely decimetry.
     
    9
    BEN BASAT uviděl žlutou kartu za hrubý faul.
     
    41
    A gól padl málem i na druhé straně, když první vážnější šanci hostů neproměnil NOLAN ROUX. Ten se sice šikovně snažil obstřelit gólmana Lille, avšak ten výborným zákrokem zamezil srovnání skóre. Z následného rohového kopu nevytěžili hráči Brestu nic.
     
    38
    Po šikovné práci SOWA se pěkným uvolněním dostal ke střele opět DIMITRI PAYET a jeho přízemní střela jen o decimetry trefila pravou tyč. Protože se míč odrazil od reklamního panelu a rozvlnil síť, diváci již hromadně vstávali ze sedadel a slavili gól, avšak marně.
     
    29
    SOW se ihned zapojil do kombinace a pomohl vybojovat rohový kop. Ten rozehrálo Lille nakrátko, míč ve velké vápně převzal EDEN HAZRAD, umně se propletl klubkem obránců a pohotovou střelou trefil pouze břevno!
     
    26
    A DE MELO nakonce musel pro zranění odstoupit a nahradil jej nejlepší střelec Lille v minulém ročníku, senegalský kanonýr MOUSSA SOW.
     
    12
    Lille právě vstřelilo branku!
    Na konci nádherné kombinace domácích stál křídlení útočník DIMITRI PAYET, který svojí levačkou z hranice velkého vápna vymetl vzdálenější šibenici.
     
    10
    Domácímu celku se málem podařilo vstřelit úvodní gól utkání. BALMONT potáhnul míč středem pole, ustál osobní souboj a posunul míč do vápna na BERIU, který ihned poslal přízemní centr do vápna na DE MELA. Ten se snažil patičkou usměrnit míč do branky, ale byl příliš blízko brankáři hostů a neuspěl.
     
    4
    Stoper Brestu PAUL BAYSSE fauloval FLORENTA BALMONTA a hlavní rozhodčí fouknul od píšťalky. Exekuce standardní situace z přibližně 30 metrů se ujal šplímachr EDEN HAZARD, který STEEVA ELANU pořádně prověřil. Vyraženou střelu ještě dorážel FLORANT BALMONT, ale jeho dorážka šla mimo tři tyče.

    Jaromír Eybl

    Branky: 12. Payet, 88. Sow

    Karty:   69. Rozehnal (LIL) - 9. Ben Basat (BST), 58. Lorenzi (BST)


    Lille OSC: Landreu - Debuchy, Rozehnal, Chedjou, Beria - Balmont, Mavuba - Hazard, Obraniak, Payet - de Melo
    Stade Brestois 29: Elana - Zebina, Baysse, Martial, Lorenzi - Lička, Culma, Grougi - Lesomier, Roux, Ben Basat

    Rozhodčí: Pascal Vileo - Fabrice Plancon a Philippe Jeanne
    bahis siteleri