HV71 – Färjestad 1:3 (kon.) | Brynäs – Luleå 1:2 (po pr.)
po prodl.
Brynäs IF
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Luleå Hockey
Pondělí 05.12.2011, 19:00 • Läkerol Arena, Gävle • Švédská Elitserien
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hodně emocí plane v Läkerol Areně. Jonsson se nemůže smířit s tím, že jeho tým prohrál takovouto brankou. On viděl jasné kopnutí, sudí aktivní pohyb neviděli. Nic to ovšem nemění na tom, že Luleå si z Gävle odváží cenné dva body a natahuje šňůru venkovních vítězství již na pět! Hosté ale mohou děkovat především skvělému brankáři Davidu Rautiovi, který sice zaznamenal "jen" 26 zákroků, většina z nich ale byla nesmírně těžká. Pro domácí velice smolný zápas, ale i toto patří k hokeji. Příjemný zbytek veřčera vám přeje Tomáš Martínek. (21:12:45)
     
    Tak nakonec ne, sudí branku uznávají a zápas končí. Domácí fanoušci, hráči i funkcionáři jsou rozčílení. Podle domácího trenéra Tommyho Jonssona padl gól evidentně po úmyslném zásahu bruslí.
     
    60:31
    Konec zápasu.
     
    60:31
    Luleå právě vstřelila branku!
    Hosté dnes vytěžili z minima maximum. Ještě půl minuty před koncem byli v Gävle bez bodu, nakonec si odvážejí dva! MATTIAS PERSSON je tím šťastným, kdo ukončuje tento dramatický mač, ale na ledě to jiskří. Rozhodčí si jedou zkontrolovat, zda je gól platný - vypadá to na zásah bruslí. Asistence: Niklas Olausson, Jan Sandström.
     
    60:20
    Domácí Lauritzen se žene před Rautia, ten je ale pozorný a puk má ve své moci.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely ve třetí třetině: 7:10.
    Hektický závěr a bude tady prodloužení. To začne za malou chvíli.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Nakonec to mohl být šokující závěr. Čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby to ještě zkoušel na Svedberga obránce Robin Jonsson, ale utkání nakonec skončí po šedesáti minutách remízou.
     
    59:31
    Luleå právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr třetí třetiny! Svedberg přichází o první čísté konto tak trochu díky své chybě. SIMON HJALMARSSON z velkého úhlu překonává domácího brankáře a hosté jsou v extázi! Asistence: Elias Fälth, Johan Fransson.
     
    59:19
    Daniel Rautio je ven z branky a hosté mají poslední vteřiny na srovnání stavu...
     
    59:18
    Velká chyba domácího Jonathana Granströma. Ten lehkovážně vyhodil puk mimo hrací plochu a nabízí tak hostům šanci na závěrečný nápor. Trenér Rönnqvist určitě stáhne Rautia ze hřiště a bude to přesilovka 6 na 4.
     
    58:52
    Je to možná s podivem, ale domácí Niklas Svedberg bojuje teprve o svou první vychytanou nulu v sezoně... Je po time-outu, ale Rautio zůstává v brance.
     
    58:51
    Oddechový čas pro hosty. Chvíli před ním mohl definitivně zlomit osud utkání Silfverberg, ale hostující David Rautio se předvedl ve vynikajícím světle!
     
    58:07
    Že by závěrečný nápor hostující Luleå? Simon Hjalmarsson zakončoval kombinační akci, ale obránci střelu srazili. Brynäs hraje v zadu výborně.
     
    56:55
    Hraje se nahoru dolů, ale jediné co chybí tomuto duelu, jsou branky...
     
    56:12
    I přes aktivní hru obou týmů se v poslední třetině nemuselo vylučovat. Je to dnes výjimečně čistě hrané utkání, což je bezesporu dobře.
     
    55:25
    Centr domácí první formace Johan Larsson si vyměnil kotouč s Widingem a moc nechybělo, aby diváci mohli zvedat ruce nad hlavu.
     
    53:52
    Mattias Persson z týmu Luleå pálil na Svedberga, ten byl ale připraven. Chívli po něm vyslal další kotouč na domácí svatyni Fälth, ale ani tato rána se neujala.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 36. Silfverberg (Gunderson) - 60. Hjalmarsson (Fälth, Fransson), 61. Persson (Olausson, Sandström)


    Brynäs IF: Svedberg (Holmqvist) - Gunderson, Bertilson - Ekholm, Sundqvist - Carlsson, Andresén - Berglind - Ollas, Larsson, Lauritzen - Lavander, Järnkrok, Silfverberg - Widing, Granström, Johansson - Wännström, Hansen, Rhodin - Molin.
    Luleå Hockey: Rautio (Gustafsson) - Jaakola, Fälth - Sandström, Fransson - Wallin, Jonsson - Gunnarsson - Hjalmarsson, Abbott Ch., Harju - Sandell, Olausson, Persson - Koivisto, Viitaluoma, Vihko - Komarek, Berglund, Meijer.

    Rozhodčí: Björk, Johansson - Dahmén, Persson

    Diváci: 5252
    bahis siteleri