Frölunda – Linköping 2:4 (kon.) | Jokerit – Motor ČB 7:2 (kon.) | Pardubice – Salzburg 1:2 (kon.)
Plzeň – Luleå 1:2 (po s.n.)
konec
Frölunda HC
2:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Linköpings HC
Pátek 16.12.2011, 17:15European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojávo! I přes silný tlak, který Indiáni na gólmana Engstranda vyvinuli se jim nepodařilo přidat další branku a musí se tak svému dnešnímu soupeři poklonit.
    Ten po výhře nad svým švédským rivalem postupuje do semifinále turnaje RED BULLS SALUTE, ve kterém se utká s vítězem souboje Pardubice - Salzburg . I tento zápas můžete sledovat od 20:30 prostřednictvím našeho serveru onlajny.cz.
    To je ode mne vše, loučím se s vámi a těším se na další počtení u nějakého z našich online přenosů. (19:30:53)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Inidáni jsou natlačeni před Engstrandem, snaží se střílet o sto šest, obrana Lvů ale vše kontroluje a puky rychle odpaluje od svého gólmana.
     
    57:35
    Trenér Indiánů se po oddechovém čase rozhodl pro klíčový okamžik a odvolává svého gólmana Hellberga z brány. Indiáni to zkusí v šesti proti pěti!
     
    56:06
    Frolunda právě vstřelila branku!
    Frölunda ještě koriguje skóre utkání a snižující brankou vykřesává alespoň jiskru naděje na alespoň prodloužení. Po střele Petterssona dotlačil po skrumáži puk do brány jeho spoluhráč z druhého útoku MATHIS OLIMB. Využitá přesilovka i na straně Indiánů. Asistence: Fredrik Pettersson.
     
    54:50
    Indiáni si ještě zahrají přesilovou hru. Lorentzon (LIN) se provinil podražením.
     
    53:49
    Hra se poseldní dvě minuty odehrává převážně ve středním pásmu bez žádné větší šance. Vypadá to, že si Linköping dokráří k postupu do semifinále.
     
    51:47
    Do velké šance se ale Indiáni ještě dostali. Pettersson našel křižnou přihrávkou rozjetého po pravém křídle Figrena, ten se natlačil před Engstranda ale v jasné šanci míjí bránu. I tohle odpovídá psychickému stavu hokejistů z Frölundy.
     
    50:06
    I na dále mají puk více pod kontrolou Lvi, kteří si v poklidu brání svůj třígólový náskok.
     
    48:18
    Na Indiánech je ale vidět zřejmá frustrovanost z průběhu dnešního klání a tomuto stavu odpovídala i jejich početní výhoda. Lvi již hrají v plném počtu.
     
    46:18
    Jedna z posledních šancích pro Indiány ještě něco s výsledkem udělat. Za držení je vyloučen Petterström (LIN).
     
    45:03
    Linköping právě vstřelil branku!
    Registrujeme první využitou přesilovou hru v zápase. Kapitán Magnus Johansson na modré čáře našel volného Hlinku, který situaci ještě vylepšil příhrou na volného ERIKA LINDHAGENA a ten již neměl problém zasunout do prázdné brány. Hellberg se nestihl přesunout. Asistence: Jaroslav Hlinka, Magnus Johansson.
     
    44:03
    Další vyloučení na straně Frölundy, za držení dvě minuty odsedí střelec jediného gólu Indiánů Tömmernes.
     
    43:15
    Skrytou střelou přes obránce se prezentoval indián Lasu, Engstrand však kotouč na poslední moment zaregistroval a přerušuje hru.
     
    42:20
    Obránci Linköpingu rychle přistupují k útočníkům Frölundy a tím jim efektivně znemožňují rychlý útok. Indiánům tohle dělá hodně problémů a těžce se jim hledá jiný způsob přechodu do útočného pásma.
     
    40:58
    I třetí třetina začala opatrnou hrou z obou stran, přesto by se očekávalo, že se Indiáni vrhnou do útoku hned z kraje třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:57.
     
    Dnes již padlo více gólů, než bývá v letošních soubojích mezi těmito celky tradicí. Pro srovnání přinášíme výpis z letošních vzájemných utkání ze švédské Eliteserien mezi oběma dnešními soky:

    6. 10. 2011: Linköpings HC - Frölunda HC 2-1
    5. 11. 2011: Frölunda - Linköpings HC 1– 2
    6. 12. 2011 Linköpings HC - Frölunda HC 0 - 3
     
    Úvod druhé třetiny naznačoval, že i druhá třetina bude probíhat v nezáživném duchu. Nakonec se ale tak nestalo, Linköping třema góly za necelé čtyři minuty úplně obrátil průběh utkání a do druhé části si odnáší slibný dvougólový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Indiáni jsou očividně hodně překvapeni a zaskočeni takovým průběhem duelu, hra je teď zcela v režii třígolových Lvů.
     
    38:46
    Oba týmy již hrají v plném počtu.
     
    37:58
    Linköping právě vstřelil branku!
    I přes nevyvedené tretsné střílení jdou Lvi z Linköpingu do dvoubrankového trháku. Při hře 4 na 4 dostal od obránce Dahlbecka přihrávku MARK HARTIGAN a svým druhým gólem v utkání překonává z levého kruhu pro vhazování střelou švihem gólmana Hellberga. Asistence: Klas Dahlbeck.
     
    37:50
    Druhý gól ale švédský útočník nepřidává, na jeho kličku do bekhendu si gólman Hellberg počkal u své levé tyče.
     
    37:50
    Jämtin se hnal do šance za dalším gólem Linköpingu, byl ale podražen Sjöströmem a rozhodčí nařizují trestné střílení.
     
    36:46
    Vyloučení na obou stranách, po vzájemném postrkávání vylučují čeští sudí za hrubost Näslunda (FRO) a Ottossona (LIN).
     
    36:39
    Linköping právě vstřelil branku!
    A Linköping v zápětí dokonce otáčí skóre utkání. Vypadá to, že by se z nudného utkání mohlo stát ještě ofenzivní představení. Střelec prvního gólu Lvů Hartigan si tentokrát prohodil pozici se svým nahrávačem ANDREASEM JÄMTINEM, který dorazil jeho příhru podruhé v krátký moment do Hellbergovy brány. Asistence: Mark Hartigan.
     
    34:01
    Linköping právě vstřelil branku!
    A Lvi možná dokázali správně využít oddych během komerční přestávky a srovnávají skóre utkání. Po ose Johansson - Jämtin se puk dostal až k MARKU HARTIGANOVI, který z první dokázal z mezikruží umístit puk přesně k levé tyči Hellbergovy brány. Asistence: Andreas Jämtin, Magnus Johansson.
     
    33:00
    Další komerční přestávka by mohla dat trenérům obou týmů prostor k ofenzivnímu probuzení svých svěřenců.
     
    32:06
    Indiánům se ovšem ani jejich třetí přesilovkový pokus na gól přetavit nepovedl. Lvi se dobře bránili, nepouštěli Indiány příliš do střelby a když se Frölundě podařilo vystřelit, vše jistil v zadu jistý Engstrand. Linköping již hraje v plném počtu.
     
    30:06
    Nudnou herní pasáž by mohla oživit přesilová hra. Již potřetí si ji dnes zahrají Indiání z Frölundy. Za faul kolenem byl vyloučen Martin Laumann Ylven (LIN).
     
    28:14
    Hra se odehrává především ve středním pásmu bez žádné větší šance na žádné straně.
     
    26:27
    Do velké šance se ale odvážili i hokejisté Linköpingu a opět u toho byla první lajna podpořena dvěma českými útočníky. Po příhře od Hartigana na Hlaváče pálí český útočník z pravého křídla těsně mimo Hellbergovu bránu.
     
    24:50
    I na dále jsou Indiání lepším týmem, přesto se obránci Linköpingu pozorně soustředí na bránění své modré čáry a útok Frölundy vpouští do pásma jen sporadicky.
     
    22:17
    Střelu na Engstranda vyslal z pravého kruhu pro vhazování Pettersson, gólman Linköpingu raději přeruší hru.
     
    21:26
    Ani druhá nevyužitá přesilovka Indiány příliš nerozhodila a i na dále pokračují ve své aktivní hře.
     
    21:15
    Lvi se ale talku Indiánu ubránili a již hrají v plném počtu.
     
    20:16
    Indiání ihned po buly nastěhování v pásmu před Engstrandem, rádi by z kraje třetiny přidali další branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla pouze jedinou branku Indiánů, více pěkných hokejových akcí ale ne. Do druhé části nastoupí Indiáni s minutu a čtvrt dlouhou přesilovou hrou po vyloučení Lorentzona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Frölunda svírá soupeře v jeho pásmu, chybí však důrazná střela, se kterou by mohl mít Engstrand nějaké problémy.
     
    19:15
    Před koncem první třetiny shlédneme ještě další přesilovou hru Frölundy. Za vysokou hůl si 2 minuty na trestné lavici odbude obránce Lorentzon.
     
    17:59
    Po prvním gólu Frölundy hra nezískala nový spád, stále pokračuje oboustraně opatrný hokej a čekání na chybu soupeře.
     
    15:42
    Oba týmy již hrají v plném počtu.
     
    14:48
    Frolunda právě vstřelila branku!
    Hra 4 na 4 více svědčila Frölundě, která se ujímá vedení v zápase. Po příhře od Perssona podél modré čáry napřáhl na modré obránce HENRIK TÖMMERNES a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Christoffer Persson.
     
    13:42
    Vyloučení v jeden moment na obou stranách. Za Frölundu odsedí dvouminutový trest za úder loktem Bohm, za Linköpings HC na trestnou lavici putuje Holmqvist, který se mstil za svého spoluhráče a inkasuje trest za hrubost.
     
    12:29
    Komerční přestávka teď dá oběma týmům devadesát sekund dlouhý prostor na nabrání dalších sil, doufejme, že ofenzivních.
     
    11:47
    Další střelu Linköpingu vyslal český útočník Jan Hlaváč, hra se poměrně vyrovnává, oba celky se ale momentálně spíše více soustředí na bránění než na ofenzivu.
     
    09:25
    Ovšem ani Linköpings se nenechává zatlačit a ukazuje své ofenzivní umění, střelu Hartigana ovšem bez problémů kontroluje Hellberg.
     
    08:29
    Frölunda i po nevyužité přesilovce více kontroluje puk, hra získává spád, střelci Indiánů ale zatím postrádají svoji pověstnou mušku.
     
    06:26
    Týmy hrají v plném počtu, Frölunda svoji první přesilovou hru nevyužila, Lvi se bez problémů ubránili.
     
    05:29
    Frölundě se první přesilová hra příliš nedaří, Lvi mají puk často na svých holích a pokud s ním nehrají ve středním pásmu, tak ho lehce vyhazují přes všechny čáry až za gólmana Indiánů Hellberga.
     
    04:26
    Větší aktivita na straně Frölundy ústí v první vyloučení v utkání, za hákování si 2 minuty na trestné lavici pobyde Joachim Nermark (LIN).
     
    03:57
    Opatrnou hru z obou stran se pokusila přerušit Frölunda, gólman Engstrand na střelu útočníka Petterssona ale dobře viděl a přerušuje hru.
     
    01:32
    Začátek třetiny začaly oba švédské týmy opatrnou a dobře organizovanou hrou bez náznaku větší šance na žádné straně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    I když se jedná o utkání dvou švédských klubů, budeme zde pozorovat i českou stopu. V dresu Linköpingu v první lajně nastoupí útočné duo Jan Hlaváč a Jaroslav Hlinka. Hlavními rozhodčími navíc jsou čeští arbitři Jan Hřibík a Antonín Jeřábek.
     
    Úvodní sestavy:

    Frölunda Indians: Hellberg (Fernström) - Ch. Bäckman, Svedberg, Tömmernes, Persson, Eriksson, Bohm, Martinsson, Näslund – Lasu, Johansson, Lindqvist – Pyörälä, Olimb, Pettersson – A. Axelsson, P.-J. Axelsson, Sjöström – Tolsa, Lundqvist, V. Backman.

    Linköpings HC: Engstrand (Norrena) – Lorentzon, Johansson, Andersson, Hävelid, Dahlbeck, Hultström, Persson, Ottosson – Hlinka, Hartigan, Hlaváč – Jämtin, Nermark, Arlbrandt – Petterström, Lindhagen, Figren – Ylven, Holmqvist, Olsson.
     
    Vítejte u sledování prvního čtvrtfinále nejprestižnější evropské hokejové soutěže European Trophy. Tento čtvrtfinálový souboj má oproti ostatním jedno specifikum, utkají se v něm kluby, které se již v letošní sezóně potkaly ve své soutěži, konkrétně ve švédské Elitserien. V nejvyšší švédské hokejové soutěži náleží Frölundě šesté místo, její sok z Linköpingu je až 11. ze dvanácti účastníků této ligy. European Trophy je ale uplně jiná soutěž a stát se tak dnes může cokoliv.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 15. Tömmernes (Persson), 57. Olimb (Pettersson) - 35. Hartigan (Jämtin , Johansson ), 37. Jämtin (Hartigan), 38. Hartigan (Dahlbeck ), 46. Lindhagen (Hlinka, Johansson)


    Frölunda HC: Hellberg (Fernström) - Ch. Bäckman, Svedberg, Tömmernes, Persson, Eriksson, Bohm, Martinsson, Näslund – Lasu, Johansson, Lindqvist – Pyörälä, Olimb, Pettersson – A. Axelsson, P.-J. Axelsson, Sjöström – Tolsa, Lundqvist, V. Backman.
    Linköpings HC: Engstrand (Norrena) – Lorentzon, Johansson, Andersson, Hävelid, Dahlbeck, Hultström, Persson, Ottosson – Hlinka, Hartigan, Hlaváč – Jämtin, Nermark, Arlbrandt – Petterström, Lindhagen, Figren – Ylven, Holmqvist, Olsson.

    Rozhodčí: Hřibík, Jeřábek - Hofstätter, Widmann
    bahis siteleri