Švédsko – Slovensko 9:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 10:1 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 5:3 (kon.)
Česko – Finsko 0:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Lotyšsko
Sobota 31.12.2011, 04:00Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já děkuji všem, kteří sledovali náš přenos a přeji krásné dobré ráno posledního dne roku 2011. Někdy příště opět napočtenou. (06:37:27)
     
    V závěrečné části sehráli Lotyši asi svou nejlepší třetinu na mistrovství. Nejprve dokázali snížit a sedm minut před koncem i vyrovnat. Ovšem nerozhodný výsledek nevydržel dlouho a už o dvacet vteřin později vrátili Švýcaři vedení na svou stranu. Svůj náskok poté ještě pojistili jedním gólem a do konce zápasu si jej už pohlídali.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Andersons měl v posledních sekundách na holi ještě jeden gól, ale Wolf už nedopustil žádné drama. Puk následně končí ve středu kluziště. Je konec.
     
    59:33
    Puk ve středním pásmu. Čas Lotyšů se krátí.
     
    58:54
    Girgensons pálil, ale trefil pouze připravenou lapačku švýcarského brankáře.
     
    Lotyši hrají 6/4.
     
    58:01
    Ale je tu ještě nepříjemnou pro švýcarský výběr. Vyloučen Hachler na dvě minuty za nedovolené bránění. Trenér Lotyšska si bere oddechový čas.
     
    57:00
    Baltisberger jel ve dvojici s Bertaggiou, nakonec zkusil střílet sám, ale Gudlevskis zasahuje.
     
    55:06
    Ale Lotyši se stále nevzdávají. Salijův pokus Wolf vyrazil, ale puk poskakoval po brankovišti a jen tak tak, že nedoskákal až za brankovou čáru.
     
    54:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A vypadá to, že ano. CHRISTIAN MARTI využil špatné rozehrávky, zmocnil se puku a zřejmě i s pomocí teče brusle jednoho ze soupeřů zamířil puk ke vzdálenější tyči.
    Bez asistence.
     
    53:42
    Tak začíná se nám to hezky dramatizovat. Dokáží Švýcaři udržet vedení?
     
    Gól je uznán.
     
    S góly se nám roztrhl pytel, ale pozor, branka Švýcarů se ještě zkoumá u videa, neboť Haas možná zasáhl puk vysokou holí.
     
    53:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ale Švýcaři neponechávají nic náhodě a znovu vrací vedení na svou stranu. Zásluhu na tom má GAETAN HAAS, který těsně před brankářem tečoval vystřelený puk od modré čáry.
     
    52:42
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A lotyšský celek vyrovnává!! Jevpalovs sice ještě ve své šanci neuspěl, ale k dorážce se dostal VITALIJS HVOROSTININS, který srovnává stav. No, Švýcaři mají důvod k zamyšlení i mírné nervozitě, ale schází ještě sedm minut a to je - především v hokeji - času ještě dost.
    Asistence: Nikita Jevpalovs a Arturs Kuzmenkovs.
     
    52:00
    Nyní zasáhl lotyšský brankář lapačkou proti další z mnoha švýcarských střel.
     
    51:08
    Vermeille to zkusil kousek za hranicí modré, ale trefil jen Gudlevskisův pravý beton.
    Marken.cz

    Petr Frömel

    Branky a nahrávky: 9. Bertschy (Trutmann), 23. Haas (Vermeille), 39. Bertschy (Walser), 54. Haas, 55. Marti - 29. Andersons (Siksna), 43. Jevpalovs (Hvorostinins, Kalnins), 53. Hvorostinins (Jevpalovs, Kuzmenkovsk)


    Švýcarsko: Wolf (Meili) - Marti, Trutmann, Hachler, Kukan, Vermeille, Sutter, Baltisberger - Martschini, Hofmann, Walser - Vermin, Bertschy, Richard - Bertaggia, Haas, Andrighetto - Amstutz, Schneuwly, Simion
    Lotyšsko: Gudlevskis (Merzlikins) - Nimanis, Zvirbulis, Kolesnikovs, Salija, Freibergs, K. Lipsbergs, Siksna, Ziemins, Kalnins - Straupe, Girgensons, Andersons, R. Lipsbergs, Kuzmenkovs, Blugers, Klavins, Hvorostinins, Jevpalovs, Dilevka

    Rozhodčí: Piechaczek, Zalaski - Srader, Sormunen
    bahis siteleri