Washington – Buffalo 3:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 1:2 (po s.n.)
konec
Washington Capitals
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Buffalo Sabres
Sobota 31.12.2011, 01:00 • Verizon Center • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hezký zbytek noci, za sebe však především přeji šťastný nový rok, v němž se snad znovu brzy shledáme u nějakého on-line přenosu, a to nejen z NHL. (03:49:08)
     
    Buffalo se ve třetí třetině hnalo za vyrovnáním, ale marně. Všechny jejich naděje nakonec zašlapala do země krásná trefa Ovečkina, pro něhož to byl zároveň druhý gól utkání, pět minut před koncem. Capitals tak oplatili svému soupeři nedávnou porážku 2:4 a stejným rozdílem nyní zvítězili nad Sabres oni. Musejí ale také poděkovat dobrému Vokounovi, jenž tým v několika důležitých situacích podržel. Celkově si na své konto připsal 26 úspěšných zákroků. Jednu asistenci si také připsal domácí bek Roman Hamrlík.
     
    48:22
    Žádná nebezpečnější střela, žádná závažnější situace, která by stála za zmínku. Hra se nepřerušuje, oproti první třetině se již hraje čistě, a hraje se hokej nahoru dolů.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Obrovská šance Buffala, která gólem nekončí! Pominville operoval u vzdálenější tyčky, avšak těsně před ním se štěstím odvrátil bruslí puk do Vokounovy náruče s notnou dávkou štěstí Alzner.
     
    59:32
    Sabres se dostali do ofsajdu, což se Gragnanimu evidentně nelíbí. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    59:25
    Do konce zápasu zbývají desítky vteřin. Capitals vyhazují na zakázané uvolnění. Buffalo si bere oddechový čas, aby na samotný konec zmobilizovalo síly.
     
    59:01
    Teď Washington skvělým napadáním dokonce dostal soupeře na jeho polovinu, kotouč do sítě však nikdo z jeho hráčů nedotlačil. Buffalo v následném ataku znovu neuspělo.
     
    58:45
    První útoku hostů za honbou za alespoň vyrovnáním byl úspěšně zastaven.
     
    58:22
    Miller spěchá na střídačku, Buffalo hraje v šesti hráčích na ledě.
     
    57:40
    Washington se v klidu brání, pohotově drží puk a když je pod tlakem, vyhazuje je.
     
    56:41
    Na druhé straně se řítil do útoku Ovečkin, jenže stejně jako Pominville na druhé straně se svým pasem mezi kruhy neuspěl.
     
    56:27
    Pominville vyrážel z pravé strany do útoku, ve středu hřiště však své spoluhráče nenašel.
     
    55:42
    Stafford teď operoval za bránou, snažil se najít někoho před brankovištěm, Vokoun však jeho přihrávku zachytil, možná i trochu náhodou.
     
    55:13
    Z domácích jako by spadla deka po Ovečkinově gólu. Na jejich hře je během pár chvil patrné, jak je svěží a živá. Po Hamrlíkově pokusu se bude vhazovat před Millerem.
     
    54:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Branku vstřelil ALEXANDER OVEČKIN. A z ničeho nic Washington šest minut před koncem zápasu navyšuje vedení! Bäckström přihrál do středu hřiště ruskému útočníkovi, který se s ničím nepáral a nechytatelnou dělovkou propálil Millera. Asistence: Nicklas Bäckström, Alexander Sjomin.
     
    53:02
    Capitals jsou zajisté rádi, že nastala komerční pauza. Sabres cítí šanci a chytají jí za pačesy. Nebýt některých zákroků Vokouna, zřejmě by už Washington nevedl.
     
    52:25
    Buffalo čím dál více ohrožuje Vokouna. Washington jako by zapomněl na dobrou první půlhodinu hry. Český gólman je nyní v plné ráži střel.
     
    51:50
    Obrovská mela před Vokounovou bránou, kde bylo několik hráčů soupeře! Washington se jen tak tak ubránil, zachránilo ho až vyhození Carlsona.

    Viktor Sandev

    Branky a nahrávky: 2. Ovečkin (Vokoun), 24. Bäckström (Sjomin, Hamrlík), 55. Ovečkin (Bäckström, Sjomin) - 36. Hecht (Vanek, Pominville)


    Washington Capitals: Vokoun (Neuvirth) – Carlson, Alzner, Wideman, Hamrlík, Orlov, Erskine – Sjomin, Bäckström, Ovečkin – Brouwer, Halpern, Johansson – Ward, Laich, Chimera – Knuble, Beagle, Hendricks.
    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – McNabb, Ehrhoff, Sekera, Regehr, Weber, Leopold – Pominville, Hecht, Vanek – Boyes, Roy, Stafford – Kaleta, Gaustad, McCormick – Kassian, Adam, Ellis.

    Rozhodčí: Lee, Rooney – Cherrey, Sericolo
    bahis siteleri