PZ Kladno – Olomouc 1:11 (kon.) | Hr. Králové – Vítkovice 4:10 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 4:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Vsetín 3:2 (po s.n.) | Liberec – Třinec 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Letňany 4:2 (kon.)
Chomutov – Zlín 3:2 (po s.n.) | Plzeň – Písek 5:2 (kon.) | HC Kladno – Jihlava 5:3 (kon.)
Pardubice – Havířov 6:1 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 0:0 (odl.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:5 (0:1, 1:3, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 21.01.2012, 13:00 • Svijanská arena, Liberec • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné pondělní odpoledne ze severu Čech, kde dnes pokračuje dalším kolem extraliga staršího dorostu. Domácí Bílí Tygři změří síly s třineckými Oceláři.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Skřebský) – Návrat, Erlebach, Mrázek, Kalfiřt, Hrníčko, Arlt, Klíma "A", Ordoš, Beránek, Zedek, Havlas "C", Škoda, Kupčík, Král, Žďárský, Chlapík, Dlouhý, Psota, Pálek "A", Heřmánek.

    HC Oceláři Třinec: Cieslar (Fendrich) – D. Cienciala, Růžička, Kovařčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Valíček "A", Rataj, Derkowski, A. Cienciala, Heider, Jašek, Zahradníček, Ohera "A", Pastrňák, Foltýn, Jaroš "C".

    Rozhodčí: Würtherle – Marek, Rybáček.
     
    Týmy vstupují na ledovou plochu. Liberec v bílém, hosté v červených dresech.
     
    Na úvodní vhazování se staví Havlas proti Růžičkovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Oceláři se ihned nasunuli do útočného pásma, Hosnedl však zasahovat nemusel. Po zblokované střele skončil kotouč v ochranné síti nad jeho klecí.
     
    01:26
    Zahřívací zákrok má úspěšně za sebou hostující gólman Cieslar. Lehké nahození Chlapíka od modré čáry uschoval v lapačce a přerušuje hru.
     
    01:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostující výběr jde ve druhé minutě zápasu do vedení. Jašek vybojoval kotouč v rohu kluziště, předložil jej na levý kruh, odkud napřáhl k příklepu ONDŘEJ KOVAŘČÍK. Jeho přízemní střela proplula až do sítě. Asistence: Lukáš Jašek - 0:1.
     
    02:50
    Liberečtí mají možnost náskok soupeře dorovnat. Valíček odchazí na trestnou lavici - držení.
     
    03:18
    Při vlastním oslabení se do slibné šance dral Kofroň, jeho únik po levé straně však dokázali včas zbrzdit vracející se domácí zadáci. Třinecký útočník ani nezakončil.
     
    03:48
    Severočeši se drželi v útočném pásmu. Mrázek obdržel přihrávku mezi kruhy a vyslal svižný projektil na soupeřovu klec. Puk zacinkal o levou tyč.
     
    04:50
    Hosté v plném počtu. Především druhá polovina přesilové hry se Bílým Tygrům povedla, ale Cieslar všem střeleckým pokusům i za pomoci štěstí odolal.
     
    05:47
    Před třineckého gólmana vzápětí proklouzl Heřmánek, jenž tvrdě vypálil ze strany. Cieslar měl vyrážečku na svém místě.
     
    06:42
    Domácí po inkasované brance ožili, v těchto minutách mají více ze hry. Cieslar musel před malým okamžikem opět do brankářského rozkleku.
     
    07:47
    Zahrozilo ovšem také na opačné straně hřiště. Růžička nahodil kotouč před liberecké brankoviště, kam se k dorážce tlačila dvojice jeho spoluhráčů, leč neúspěšně.
     
    08:24
    Samkovo vysoké nahození sklepl ze vzduchu v mezikruží operující Kofroň, Hosnedla zachránilo břevno. S dobrým pohybem Ocelářů v útočném pásmu má domácí výběr problémy.
     
    09:44
    Ihned po buly zkoušel štěstí Foltýn, liberecký brankář uschoval kotouč do lapačky a přerušil hru.
     
    10:32
    Domácí si na rozdíl od svého soka příliš šancí nemohou vytvořit. Slezská obrana pracuje na výbornou, hosté včas přistupují k hráčům s kotoučem.
     
    11:14
    Tygry nyní přibrzdil ofsajd.
     
    12:09
    Cieslar likviduje převážně střelecké pokusy protivníků z dálky. Od modré čáry jej prověřil Ordoš, puk se od brankáře odrazil do ochranné sítě.
     
    12:58
    Po Pastrňákově kličkované se tlačil před Hosnedla Kasala, k němuž vzápětí přiklouzl odražený puk. Hostující forvard ovšem v krkolomné pozici pouze promáchl.
     
    14:40
    Poprvé si zahrají v početní převaze také hosté. Na trestnou lavici putuje liberecký kapitán Havlas - vražení na hrazení.
     
    15:15
    Kalfiřt vystihl rozehrávku soupeře a mohl ujíždět sám na brankáře. Na samostatný únik však neměl dostatek sil, kotouč zpět na své hole ukořistili Třinečtí.
     
    16:06
    Ocelářům si zatím přesilovka vůbec nedaří. Nyní je hra pro postavení útočícího hráče v brankovišti přerušena a vykázána do středního pásma.
     
    16:40
    Bílí Tygři v plném počtu.
     
    17:23
    Matěj Psota si ze strany vybruslil až do výhodnější střelecké pozice. Z těsné blízkosti ale Cieslara nepokořil, mířil pouze doprostřed branky. Puk se obtiskl na brankářově hrudi.
     
    19:01
    Rozběhla se poslední minuta úvodní části. Severočeši se drží před brankou soupeře, ale kostrbatou kombinací Cieslara příliš neděsí.
     
    19:53
    Žďárský si již rovnal kotouč na střelu, ovšem zastavuje jej čárový sudí - ofsajd. Sedm vteřin před první sirénou se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dvacet minut zápasu je minulostí, Oceláři si drží těsný náskok. Mírně aktivnější byli domácí, ale přes dobře organizovanou obranu soupeře se až na pár vyjímek těžko prosazují.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácím hned v úvodu prostřední části nevyšla rozehrávka - zakázané uvolnění. Buly u Hosnedla.
     
    20:49
    Ohera odjždí na trestnou lavici, provinil se sekáním. Liberec má k dispozici přesilovou hru.
     
    21:41
    Bílí Tygři mačkají svého soupeře v obranném pásmu. Cieslar musel několikrát zasahovat, naposledy proti nahození Kupčíka.
     
    22:01
    Mrázek si všiml, že třinecký brankář neměl kotouč pod kontrolou. Svoji holí se jej snažil důrazně došťouchat do branky, což se nelíbilo třineckým zadákům. Po drobné strkanici se ale vylučovat nebude.
     
    22:47
    Pálek nezpracoval na modré čáře prudkou přihrávku a puk mu uskočil do středního pásma, domácí musí vyklidit útočnou třetinu.
     
    22:49
    Oceláři v plném počtu.
     
    23:19
    Vzápětí si hosté zahrají také v přesile, Ordoš pyká za sekání.
     
    24:01
    Jarošova dorážka úspěch neslavila, Hosnedl zastavil černou pryž ve výstroji a následuje vhazování po jeho pravici.
     
    24:56
    Počet sil na ledě se vyrovná, na dvě minuty si odchází odpočinout také hostující Pastrňák.
     
    25:25
    Liberečtí již krouží po ledové ploše v pěti a začíná jejich krátká přesilovka. Po souboji v rohu kluziště ztratili rozhodčí kotouč z dohledu a přerušují hru.
     
    25:46
    Třinec jde do tří! Jašek jde pykat za podražení. Bílí Tygři mají slibnou příležitost k vyrovnání.
     
    26:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši po vyhraném vhazování několika rychlými přihrávkami vyšachovali třineckou obranu a vzápětí docílili také kýženého zásahu. MICHAL KUPČÍK si vybruslil až do mezikruží a mířil přesně do horní části branky. Asistence: Jakub Klíma - 1:1.
     
    27:46
    Slezané hrají v plném počtu.
     
    28:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ovšem Oceláři svému sokovi vzápětí znovu odskakují. Za Hosnedlova záda propadla střela ADAMA KOFRONĚ. Asistence: Adam Valíček, Martin Samek - 1:2.
     
    29:40
    Hra se začíná častěji kouskovat. Dlouhého střelu z dálky nalezl Cieslar ve své lapačce a před atakujícími protihráči raději puk podržel.
     
    30:15
    Výrazněji se také přiostřilo. Pravice hlavního sudího opět vystřelila do vzduchu, Návrat odchází na trestnou lavici za držení hole.
     
    31:02
    Pastrňák zakončil kolotoč přihrávek střelou z levého kruhu, Hosnedl vyrazil černou pryž do bezpečí. Hostující nápor však neustává.
     
    31:48
    Klíma se položil do Foltýnova příklepu od modré čáry, Liberečtí se následně osvobozují úspěšným vyhozením.
     
    32:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vyloučený Návrat byl již zpět na ledové ploše, hosté se však prosadili hned posléze. Kasalův pokus skončil u Hosnedla a zdálo se, že liberecký brankář má kotouč pod kontrolou. Puk mu ovšem vzápětí propadl výstrojí, čehož využil hbitou dorážkou FILIP OHERA. Domácí gólman jistě nemá čisté svědomí. Asistence: Lukáš Kasala - 1:3.
     
    33:53
    Oceláři mají nyní bezesporu více ze hry, Liberec je vývojem zápasu trošku frustrován. Rozzuřeného Žďárského musel uklidňovat čárový sudí.
     
    34:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté vedou už o tři branky! Pastrňákova přihrávka proklouzla až do mezikruží, kde dostal až příliš mnoho prostoru ADAM KOFROŇ. Třinecký forvard si srovnal puk na střelu a trefil přesně. Asistence: David Pastrňák, David Cienciala - 1:4.
     
    37:16
    Ordoš mohl snížit. V přečíslení hostujících řad dostal od spoluhráče přihrávku na pravý kruh, Cieslar se však stačil přemístit a střelu protivníka zneškodnit.
     
    39:02
    Po ataku Heidera se před libereckým brankovištěm strhla jedna z dalších drobných potyček, znovu se obešla bez trestů.
     
    39:57
    V posledních vteřinkách druhé části si ještě klepal před Hosnedlem o přihrávku Pastrňák, černá pryž ovšem do těchto míst nedoputovala.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část příliš hokejové krásy nenabídla. Bílí Tygři dokázali ve dvojnásobné přesilovce vyrovnat, dalšími třemi zásahy ale strhli Oceláři vedení zpět na svoji stranu. Hra se často kouskuje, prakticky po každém přerušení navíc následuje mezi hráči drobná strkanice.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Po čtrnácti vteřinách hry jdou hosté pykat. Jaroš dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    41:17
    Početní výhoda se Bílým Tygrům vůbec nedaří. Bojuje se ve středním pásmu, kde hosté soupeřovu rozehrávku aktivně napadají.
     
    41:43
    Až před malým okamžikem tečoval spoluhráčovo nahození u branky hlídkující Klíma, letící puk ale sklepl vedle svatyně Ocelářů.
     
    42:14
    Třinec v pěti.
     
    44:10
    Žďárský se zjevil sám u gólmana Cieslara, svoji uspěchanou střelou jej však nepokořil. Kotouč zastavil hostující muž s maskou ve své výstroji.
     
    44:31
    Arlt sedí na trestné lavici - podražení. Početní převaha pro hostující tým.
     
    44:49
    Lehkou střelu Foltýna z dálky uschoval Hosnedl v lapačce. Následuje vhazování po jeho levici.
     
    45:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané výhodu jednoho muže v poli dokázali zužitkovat, pod Ještědem vedou už 5:1. FILIP OHERA zkusil štěstí ranou z levé strany a puk skončil za brankovou čarou. Hostující útočník pálil z poměrně velkého úhlu, našel však mezirku pod betony brankáře. Asistence: Marek Růžička - 1:5.
     
    48:32
    Liberecký icing, Mrázkovu přihrávku nezastihl na útočné modré čáře hlídkující spoluhráč.
     
    49:44
    O vítězi dnešního klání je již s největší pravděpodobností rozhodnuto. Severočeši usilují alespoň o kontaktní zásah, ale zatím neúspěšně. Hrníčkova střela letěla mimo tři tyče.
     
    51:17
    Z Pastrňákova průniku mohl těžit Kofroň, přes bránícího protihráče se ale ke střeleckému pokusu nedostal.
     
    52:53
    Pálek odpočívá na trestné lavici, za vlastní brankou svalil k zemi protivníka. Hosté mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    53:47
    Pěnčíkova teč skončila na pravé tyčce Hosnedlovy svatyně. Oceláři v těchto chvílích ostřelují domácího gólmana ze všech stran.
     
    54:53
    Drtivému náporu soupeře se nakonec Liberečtí ubránili, vyloučený Pálek je zpět na ledové ploše.
     
    57:20
    Dlouhý nyní potěšil domácí střídačku, když tvrdým nárazem poslal k zemi u hrazení stojícího Adama Ciencialu. Ten se po náletu protivníka zvedal z ledu hodně těžce.
     
    57:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    JAKUB KLÍMA snižuje náskok třineckého týmu, domácí útočník prolétl útočným pásmem a z levé strany trefil přesně do horního růžku Cieslarovy klece. Brankář Ocelářů ani nešel do rozkleku, přesná střela protihráče jej evidentně zaskočila. Asistence: Dominik Návrat - 2:5.
     
    57:58
    Adam Valíček dostává osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Neslušnými výrazy zřejmě ocenil výkon rozhodčího či protihráče.
     
    58:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby se Severočeši prosazují potřetí. JAKUB KALFIŘT se prosadil z bezprostřední blízkosti a ještě vykřesal drobnou jiskřičku naděje pro svůj tým. Asistence: Michal Beránek - 3:5.
     
    59:28
    Oceláři ale nepřipouští žádné drama, zápas v poklidu dohrávají s kotoučem na holích.
     
    60:00
    Konec zápasu. (15:05:10)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 27. Kupčík (Klíma), 58. Klíma (Návrat), 59. Kalfiřt (Beránek) - 2. Kovařčík (Jašek), 29. Kofroň (Valíček, Samek), 33. Ohera (Kasala), 35. Kofroň (Pastrňák, D. Cienciala), 46. Ohera (Růžička)


    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Skřebský) – Návrat, Erlebach, Mrázek, Kalfiřt, Hrníčko, Arlt, Klíma "A", Ordoš, Beránek, Zedek, Havlas "C", Škoda, Kupčík, Král, Žďárský, Chlapík, Dlouhý, Psota, Pálek "A", Heřmánek.
    HC Oceláři Třinec: Cieslar (Fendrich) – D. Cienciala, Růžička, Kovařčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Valíček "A", Rataj, Derkowski, A. Cienciala, Heider, Jašek, Zahradníček, Ohera "A", Pastrňák, Foltýn, Jaroš "C".

    Rozhodčí: Würtherle – Marek, Rybáček.
    bahis siteleri