Catania – Fiorentina 1:0 (kon.) | Janov – Juventus 0:0 (kon.) | AC Milán – Lecce 2:0 (kon.)
Atalanta BC – Parma 1:1 (kon.) | Cesena – Siena 0:2 (kon.) | Novara – Udinese 1:0 (kon.)
Lazio – Bologna 1:3 (kon.)
konec
AC Cesena
0:2 (0:0)
AC Siena
Neděle 11.03.2012, 15:00 • Stadio Dino Manuzzi, Cesena • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Domácí AC Cesena je v tabulce na předposledním devatenáctém místě a v posledních třech utkáních nedokázala vstřelit branku. Přesto v posledním zápase ubojovala bezbrankovou remízu s Catanií a odpoutala se alespoň z posledního místa, které přenechala Novaře. I přes zisk bodu ztrácí celek z města na řece Savio na záchranu propastných dvanáct bodů.

    Právě AC Siena je na první nesestupové pozici. V posledních dvou utkáních s Cagliari a Palermem dokázala naplno bodovat a dotáhla se na vyrovnaný střed tabuly. Vždyť na osmou Catanii nyní ztrácí ze sedmnácté pozice pouhých šest bodů. Případnou výhrou by se tým z Toskánska ještě více vymanil ze starostí ohledně sestupu do Serie B.
     
    Domácí nastoupí v rozestavení 4-3-1-2 a v sestavě chybějí zkušení Ardian Mutu, Vincenzo Iaquinta nebo český reprezentant Daniel Pudil. Ani jeden z této trojice není ani na lavičce náhradníků. Hosté se na hrací plochu rozestaví standardně 4-4-2 a budou v útoku spoléhat především na jedenáctibrankového střelce Emanuele Calaiò.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Cesena: Antonioli - Ceccarelli, Moras, Rodriguez, Rossi - Arrigoni, Colucci, Martinho - Santana - Malonga, Martinez.

    Náhradníci: Ravaglia - Benalouane, Del Nero, Đoković, Lauro, Rennella. Trenér: Mario Beretta.

    AC Siena: Pegolo - Vitiello, Terzi, Rossettini, Del Grosso - Vergassola, Gazzi, Giorgi, Brienza - Calaiò, Destro.

    Náhradníci: Farelli - Angelo, Bogdani, Grossi, Mannini, Parravicini, Pesoli. Trenér: Giuseppe Sannino.
     
    Při krásném slunečném odpoledni v Ceseně může utkání začít. Zápas dnes bude řídit pan Antonio Damato.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    U míče je prozatím hostující tým hrající v modrých dresech. Domácí nastoupili v bíločerné kombinaci oblečení.
     
    3
    V obranné činnosti byl zfaulován Tommaso Arrigoni a Siena se bude muset snažit o nový útočný pokus. Hraje se převážně ve středu hřiště.
     
    5
    Domácí Mario Santana ztratil u levé lajny snadno míč a první možný útok Ceseny je u konce. Přesto se míč dostává ke gólmanovi Francescu Antoniolimu a útok domácích může pokračovat.
     
    8
    Cesenský Dominique Malonga při naskakování na centr Colucciho nešikovně fauloval obránce Roberta Vitiella a k míči se dostanou po delší době i hosté.
     
    9
    Santana, který je v Ceseně na hostování z Neapole, se na levé straně hrací plochy uvolnil a dokázal odcentrovat. V šestnáctce Sieny však po hříchu žádný z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    12
    Levý křídelní útočník Sieny Mattia Destro se také dokázal kličkou ideálně uvolnit, poslal míč do pokutového území a hlavička Luigiho Giorgia lehce vystrašila gólmana Antonioliho.
     
    14
    Malonga našel křížným pasem na levé straně Santanu, jenže následná střela byla slabá a navíc letěla jen na střed branky, kde byl připravený Gianluca Pegolo.
     
    15
    V první čtvrthodině jsou překvapivě aktivnější fotbalisté Ceseny, kteří praktikují nepříjemný presink se kterým mají svěřenci trenéra Sannina velké problémy.
     
    17
    Obránce domácích Luca Ceccarelli nešikovně fauloval Destra a Siena má možnost přímého volného kopu. Míč však proletěl šestnáctku a nebezpečí pro domácí bránu nehrozilo.
     
    17
    Chvíli nato měla Siena výhodu prvního rohového kopu zápasu a Antonioli musel reflexivně vyrazit míč před jeho cestou do sítě.
     
    19
    Faul na Rossiho byl málem oceněn žlutou kartou pro Luigi Giorgiho. Ten je v týmu hostí na hostování z Novary. Sudí mu však jen domluvil a žlutit se nemuselo.
     
    21
    Uruguayský zadák domácího týmu Guillermo Rodríguez si zkušeně pokryl míč před Mattia Destrem a balon se dokutálel za brankovu čáru. Francesco Antonioli bude moci v klidu odkopávat.
     
    22
    Náznak šance hostí, ve které se nacházel Alessandro Gazzi. Balon mu však utekl a tak mohli stopeři Ceseny odkopnout míč do bezpečí.
     
    22
    Záložník Mario Santana před velkým vápnem uvolnil Raphaela Martinha a ten se ocitl sám před brankářem Sieny. Gianluca Pegolo ale vyrazil míč levou nohou těsně nad břevno a zachránil hosty před první brankou zápasu. Bude se kopat rohový kop.
     
    25
    Kromě šance Martinha před malou chvílí je zápas hodně vyrovnaný a hraje se mezi oběma šestnáctkami. Brankových šancí se snad dočkáme v dalším průběhu hry.
     
    27
    Trenér Beretta, který je na balkoně na hlavní tribuně, se chytá za hlavu. Domácím se kombinací daří dostávat až k velkému vápnu Sieny. Pak ovšem chybí finální přihrávka či střela.
     
    28
    Faul Ceseny asi pětadvacet metrů od branky a přímý kop pro Sienu. K míči se postavil Franco Brienza a i když napálil míč do zdi, z odraženého míče vypálil těsně vedle pravé tyče Antonioliho.
     
    30
    Přichází střídání hned po půl hodině hry. Z trávníku je stažen Uruguayec Jorge Martínez, jenže je v Ceseně na hostování z turínského Juventusu. Novou tváří na hřišti je Simone Del Nero, tentokrát hostující hráč z Lazia Řím.
     
    32
    Standardka Sieny byla zahrána špatně. Přetažený míč na Franco Brienzu byl příliš dlouhý a hosté mají po dobré šanci.
     
    34
    Aktivitu přebírají v posledních minutách hráči Sieny a v této chvíli si vyměňují míč stopeři Terzi s Rossettinim.
     
    37
    Nepřesnosti se vkrádají na kopačky obou týmů. Dlouhé či vysoké míče na útočníky nacházejí jen hlavy stoperů či krajních zadáků.
     
    39
    Obránce Luca Ceccarelli si počínal v útočné aktivitě nedovoleně a k balonu se dostává Siena. Podobně se na druhé straně hřiště proviňuje proti pravidlům Mattia Destro a akce hostí je u konce.
     
    41
    První poločas se nám pomalu chýlí ke konci a ke komentování toho příliš není. Nyní Giorgi vysunul Destra jenže oba si při následné narážečce nerozmněli.
     
    42
    Míč si vzal do své moci Brazilec Raphael Martinho, zatáhl míč až téměž k brance Pegola a vypálil tvrdě leč přibližně dva metry vedle levé tyče.
     
    44
    Po individuální akci Santany vhazovala Cesena aut u rohového praporku hostí. Následný centr Raphaela Martinha šel velice pěkně do prostoru penalty a Gianluca Pegolo měl co dělat aby míč chytil.
     
    45
    Střídající Simone Del Nero si našel prostor přibližně třicet metrů od branky Sieny, ale jeho střelu kontroloval Pegolo jen do zámezí.
     
    45+1
    Další snadný zákrok po ráně Arrigoniho a nastavovat se bude jen minuta. Není důvod prodlužovat první poločas.
     
    První poločas skončil.
     
    Nepříliš pohledný fotbal můžeme vidět na Stadio Dino Manuzzi. Do jediné vážnější příležitosti se probil domácí Raphael Martinho ovšem brankář Pegolo výborně míč vyrazil. Druhý poločas začne zhruba v 16:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Aktivní Raphael Martinho si zaběhl za obranu a hned po čtyřiceti vteřinách druhého poločasu tvrdě pálí na branku Sieny. Ta však byla nepřesná.
     
    47
    Do zakončení se probil také Francouz Dominique Malonga, jenže Pegolo byl pozorný a míč bez problémů chytil.
     
    49
    Luigi Giorgiho na pravé straně hřiště stáhl rukama Marco Rossi. Sudí ovšem kartu neuděluje a Siena bude rozehrávat.
     
    52
    Útočným faulem se prezentoval Alessandro Gazzi, jenže dnes hraje s obličejovým krytem. Na druhou stranu hřiště utíkal Santana a vybojoval roh. Po něm domácí třikrát vystřelili, jenže třikrát jen do obránců Sieny.
     
    53
    První žlutou kartu zápasu dostává cesenský Tommaso Arrigoni, jenže Siena dobrou standardkou v blízkosti velkého vápna pohrdává nepřesným nákopem.
     
    56
    Tribunami to jen zahučelo po standardní situaci zahrávanou Argentincem Mariem Santanou. Jeho dělovka letěla jen těsně nad břevnem a Pegolo míč raději lehce vyrazil na roh.
     
    57
    Řecký obránce Vangelis Moras dobře zasáhl před rychlým Destrem a do útoku se tak může opět vrhnout Cesena.
     
    58
    Krásný průnik Raphaela Martinha po levé straně a ostrý centr do malého vápna Sieny. Na míč už čekali hlavičkáři domácích, jenže míč zpacifikoval Pegolo. O chvíli později znovu brankář Sieny zasahuje před Malongou. Ten zůstává ležet na trávníku.
     
    60
    Stále můžeme vidět mnoho nepřesností, které kazí hru obou celků na trávníku. Na jedné straně pokazil snadnou přihrávku Del Nero, chvíli po něm se nepovedl krátký pas Vergassolovi.
     
    61
    Poprvé v zápase střídá trenér hostí Giuseppe Sannino. Deniele Mannini nastupuje na trávník a střídá Luigi Giorgiho.
     
    63
    Trenér Beretta, který musí být pouze na tribuně, dává svému asistentovi rady alespoň pomocí vysílačky. V útoku je nyní Siena, ale Uruguayec Rodríguez odkopl míč dostatečně daleko od domácí branky.
     
    66
    Nucené střídání v domácím táboře. Francouz Malonga se v souboji s brankářem Pegolem zranil natolik, že nemůže pokračovat dále. Na zelený pažit vbíhá Vincenzo Rennella.
     
    67
    Zadák Sieny Cristiano Del Grosso načechral pěkný míč před branku Ceseny, jenže pro balon si šel s jistotou Francesco Antonioli.
     
    69
    Cesenský Del Nero byl sražen před velkým vápnem Lucou Rossettinim a pro domácí přichází dobrá šance na skórování.
     
    70
    K balonu se postavil vystřídavší Vincenzo Rennella, ale balon letí vysoko nad branku. Trenér Beretta se může na tribuně vztekat jak může, ovšem je definitivně po dobré šanci Ceseny.
     
    72
    Po průniku Santany a jeho zakončení mimo branku budou střídat podruhé i hosté. Albánský útočník Erjon Bogdani zdraví své fanoušky a z trávníku je stažen Mattia Destro.
     
    73
    Ihned po vystřídání si bere Bogdani míč, posílá dopředu šutéra Emanuele Calaiò a ten padá trochu teatrálně po zásahu Lucy Ceccarelliho. Bude se přesto kopat penalta, kontakt tam byl a obránce Ceseny vidí červenou kartu!
     
    75
    Siena právě vstřelila branku!
    Francesco Antonioli nádherně vyrazil penaltu Terziho do tyče, chytil i jeho dorážku. Obránci Ceseny však byli nedůrazní a nechali napotřetí dorazil míč do brány FRANCO BRIENZU a hosté jdou do vedení!
     
    77
    Podle televizních zpomalených záběrů byl ovšem Brienza v postavení mimo hru, branka však platí a Cesena bude mít nyní v desíti velký problém alespoň vyrovnat.
     
    78
    Při penaltovém zákroku se přeci jen zranil Emanuele Calaiò a na trávníku jej nahradil Brazilec Ângelo.
     
    79
    Žlutá karta pro hostujícího obránce Cristiana Del Grossa. Ten nechal nohu za sebou a přes ní přepadl Santana. Bude se kopat přímý volný kop.
     
    81
    Santanův centr na Del Nera byl přesný, jenže záložník Ceseny nenasměroval míč na branku. Siena je čím dál blíže k první výhře na hostujících hřištích. Prohra by domácí asi již definitivně odsoudila k sestupu.
     
    81
    Siena právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic přichází přihrávka Brienzy na Albánce ERJONA BOGDANIHO a ten ze vzduchu trefuje pravou šibenici ještě k tomu s odrazem od břevna. Krásná branka hostí, kteří si asi definitivně potvrzují zisk tří bodů.
     
    83
    Domácí vypadají na ručník a Toskánci i nadále pokračují v útočení. Kouč Sannino vypadá u střídačky velmi spokojen, není se čemu divit.
     
    86
    Cesena se ještě snaží o kombinace, ale domácím se čas ukrutně krátí. Přesto mají výhodu standardní situace před kterou ještě naposledy vystřídají.
     
    87
    Mladík ze Záhřebu Damjan Đoković nastupuje na hřiště a jako posledním hráčem je střídán Tommaso Arrigoni.
     
    89
    Po neúspěšné standardní situaci takticky fauluje svého soupeře Řek Vangelis Moras a sudí mu dává žluté napomenutí.
     
    90
    Po faulu na Rennellu mají domácí další přímý volný kop. Tato šance však dokazuje nemohoucnost domácích, balon z kopačky Santany se odráží od zdi až na půlící čáru. Nastavovat se budou ještě tři minuty.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí Antonio Damato za malou chvíli ukončí trápení domácí Ceseny. Hráči v bílém jsou ještě stále u míče a rádi by vstřelili alespoň jeden čestný úspěch.
     
    Konec zápasu.
     
    Pro domácí tým to je frustrující situace a trpká porážka. Až do penaltového zákroku a vyloučení Ceccarelliho byla Cesena lepším týmem, přesto odchází s porážkou 0:2. Po neúspěšné penaltě Terziho dorazil míč do branky Brienza. O chvíli později pečetil výhru Sieny střídající Bogdani. Tímto navyšuje Cesena ztrátu na nesestupovou pozici již na 14 bodů což je již kritický stav. Příjemné odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (16:53:18)

    Tomáš Martínek

    Branky: 75. Brienza, 81. Bogdani

    Karty:   53. Arrigoni (CSN), 89. Moras (CSN) - 79. Del Grosso (SIE)   73. Ceccarelli (CSN)


    AC Cesena: Antonioli - Ceccarelli, Moras, Rodriguez, Rossi - Arrigoni (87. Đoković), Colucci, Martinho - Santana - Malonga (66. Rennella), Martínez (30. Del Nero). Trenér: Mario Beretta.
    AC Siena: Pegolo - Vitiello, Terzi, Rossettini, Del Grosso - Vergassola, Gazzi, Giorgi (61. Mannini), Brienza - Calaiò (78. Ângelo), Destro (72. Bogdani). Trenér: Giuseppe Sannino.

    Rozhodčí: Antonio Damato
    bahis siteleri