Granada – Sevilla 0:3 (kon.)
konec
Granada CF
0:3 (0:1)
Sevilla FC
Pondělí 26.03.2012, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada. • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, loučím se s Vámi, děkuji, že jste sledovali náš onlajn přenos a zachovejte nám svoji přízeň i nadále. Přeji krásnou, dobrou, nikým a ničím nerušenou noc. (23:07:20)
     
    Domácí do druhého poločasu nastoupili plní energií a úvod tomu nasvědčoval. Vytvořili si několik slibných příležitostí, ale žádnou využít nedokázali. Na "kdyby" se nehraje, ale je pravdou, že pokud by vyrovnali, zápas by se možná ubíral jiným směrem. To sou však už jen spekulace. Na druhou stranu nutno říct, že hosté vyhráli zaslouženě. Vynikající výkon podal i jejich gólman Palop, který si dnes čisté konto připisuje zcela po právu. Sevilla tak může nadále pomýšlet na postup do evropských pohárových soutěží, zatímco Granada se musí bát o udržení se v nejvyšší španělské fotbalové lize.
     
    67
    Hostující hráč se navíc zranil a bude muset vystřídat. Nahradí jej Luna.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté využívají otevřené obrany Granady. Šli tři na brankáře Fernandeze. Nejprve se pokusil zakončit sám Navas, který měl míč na kopačce, ale neuspěl. Odražený balón však přistál na kopačce MANU DEL MORALA, který si jej ještě zpracoval a poté zamířil pod horní tyč. Domácí gólman byl bez šance, spoluhráči jej nechali na holičkách.
     
    90+3
    Nyní končí míč až u brankáře Palopa. Vypadá to, že se domácí už nezmůžou ani na čestný úspěch.
     
    90+2
    Hosté mají míč na kopačkách a nikam se příliš neženou. Jejich taktika přináší znovu ovoce, vynutili si další faul.
     
    90+1
    Čtyři minuty se budou nastavovat.
     
    90
    Benitez se ujal exekuce přímého kopu a nevedl si špatně, rána to byla pěkná, ovšem míč těsně minul pravou tyč hostující brány.
     
    89
    Ighalo se dostal v pokutovém území k hlavičce, ale branku nakonec vůbec neohrozil.
     
    88
    Hosté naposledy střídají. Kanouté nahradí Negreda.
     
    87
    Negredo nejprve zkusil překonat Fernandeze obloučkem, to se mu podařilo, ale míč zastavilo břevno. K odraženému míči se dostal Navas, hlavičkou jej nastřelil na bránu, Fernandez dokázal výborně zasáhnout, ale tenhle gól by neplatil. Hostující fotbalista stál totiž v ofsajdu.
     
    85
    Žlutou kartu vidí i hostující hráč, a sice Gary Medel, který zasáhl protihráče do hlavy.
     
    84
    Nyom vidí za svůj skluz žlutou kartu.
     
    84
    Hosté si v klidu přihrávali na své polovině a nikam se nehnali. Navíc si vynutili faul, čili je pro něj situace ještě příznivější.
     
    83
    Příliš dlouhý nákop znamená, že míč končí v zámezí a Fernandez bude odkopávat od své branky.
     
    81
    Na druhé straně podobný čin vykonal jeho kolega v brance soupeře, který rychle vyběhl z branky a míč před dobíhajícím protihráčem radši zahrál do autu.
     
    80
    Fernandez rychle vyběhl za míčem a zabránil tak rohovému kopu. Míč sice do rukavic chytit nemohl, ale přesto dokázal pohotově rozehrát.
     
    79
    Nádherná souhra hráčů Sevilly, na jejímž konci byl Rakitic, který se ocitl s míčem zcela sám před brankářem, mířil pod břevno, ale bránu těsně přestřelil. Už to mohlo být o tři góly.
     
    77
    Hosté se málem dostali před branku a mohli tak využít pasivity soupeře, ale obrana Granady na poslední chvíli zareagovala.
     
    76
    Domácí nyní kombinují na své polovině a do hry zapojují i brankáře Fernandeze. Ovšem, takhle se o bodový zisk nebojuje, takovým stylem jej získají těžko.
     
    74
    Nyom se pokusil o centr z pravé strany do pokutového území, v něm ovšem našel pouze hlavičku jednoho z protihráčů.
     
    72
    Domácí podruhé střídají. Zahraje si Geijo a ze hřiště odchází Siqueira.
     
    72
    Po jeho zahrání končí míč v zámezí, hostující brankář bude odkopávat a aspoň na chvíli hru zklidní.
     
    71
    Míč se po rohovém kopu záhadným způsobem dostal k Lopezovi, který střílel z pravé strany, ale u tyčky byl už připraven Palop a znovu balón vyrazil na roh.
     
    70
    Tentokrát se už žlutit bude. Coke stáhl za dres protihráče a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    69
    Na trávníku se v bolestech svíjí po dalším tvrdém zákroku hostů Uche, ale tentokrát se žlutit nebude.
     
    67
    Navarro nyní v obranné snaze hodně agresivně skolil svého protihráče a nic než žlutá nemohlo přijít.
     
    66
    Rakitic se mohl uvést gólem, dostal se k vyraženému míči a měl před sebou odkrytou branku, pálil po zemi, ale Feernandez se natáhl na zemi a míč schoval do své moci. Tohle byl excelentní zákrok domácího brankáře.
     
    64
    Benitez se na levé straně asi metr od pokutového území dostal k odraženému míči, ale tohle od něj nebylo moc profesionální. Na branku jej kopl stylem "mouchy, sežerte mě". Je tedy zcela jasné, jak situace nakonec dopadla.
     
    63
    Střídají i hosté. Reyes je při odchodu vyprovázen pískotem, neboť se vleče jak hlemýžď. Nahrazuje jej Rakitic.
     
    61
    Na trávníku zůstal ležet Reyes a na chvíli to vypadalo, že bude zavolána lékařská pomoc. Hostující hráč se však poté zvedl a pokračuje ve hře.
     
    60
    Ighalo se ihned uvedl šancí, na levé straně pokutového území ještě chtěl přihrát, ale trefil jen protihráče. Vybojoval však aspoň rohový kop.
     
    58
    Ani domácí to nevzdávají, ale psychický tlak je znát. Nenrique pálil, ale hodně nepřesně.
     
    57
    Domácí kouč reaguje střídáním. Jaru nahrazuje Ighalo.
     
    56
    Hosté gól nabudil. Do další příležitosti se dral Negredo, ale zastavil jej ofsajd.
     
    54
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tak tohle je hodně studená sprcha pro Granadu. Ve velkém tlaku sama inkasuje. MANU DEL MORAL si dokázal obehrát snad tři protihráče a poté poslat míč ke vzdálenější tyči, kam neměl Fernandez nárok dosáhnout.
     
    53
    Henrique zkusil točeňák z těžkého střeleckého úhlu a moc mu nechybělo k úspěšnému zakončení. Přesto šel míč do zámezí a Palop bude odkopávat.
     
    52
    Uche v další velké šanci, když se po centru z pravé strany dostal asi metr od branky k hlavičce, ale zbytečně zamířil příliš vysoko. Domácí však nastoupili do druhé půle jako uragán.
     
    50
    Domácí znovu zaútočili, ale přes obranu soupeře tentokrát už nepřošli. Mají však ještě víc jak čtyřicet minut ke vstřelení branky, což je hodně dlouhá doba.
     
    49
    Uche nejprve dokázal obehrát hostujícího brankáře, když se krásně prosadil skrz obranu soupeře, a poté už před ním zívala prázdná brána. Neposedný míč si to však zamířil do zámezí, ale domácí hráč jej stihl dostihnout a přihrát nabíhajícímu Benitezovi, který pálil z voleje. Brankář Palop však předvedl vynikající zákrok a míč vyrazil levou rukavicí, navíc měl štěstí, neboť k odraženému míči jako první přispěchali jeho spoluhráči. Velká šance domácích na vyrovnání.
     
    47
    Benitez se pokusil obehrát protihráče a poté už jednoduše postupovat k brance, ale byl sražen k zemi. K nelibosti drtivé většiny publika to hlavní rozhodčí přechází bez povšimnutí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hodně zajímavý první poločas. Opravdu, až takové "hody" sem nečekal, co se gólových šancí týče. Obě mužstva se v nich střídala, šance míjela šanci ať už na jedné či na druhé straně, ale dlouhou dobu byli oba brankáři hlavní hrdinové. Přesto jsme se gólu dočkali. Negredo využil prostoru v domácí obraně a překonal brankáře Fernandeze. Hosté se ovšem nevzdali a mohli vyrovnat, ale Benitez v poslední minutě poločasu branku netrefil. Přejme si, aby druhý poločas byl minimálně stejně tak kvalitní, jako první.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Benitez mohl ještě vyrovnat, ale míč místo okamžité střely ještě zpracovával, poté udělal ještě kličku a až pak střílel. Branku přestřelil.
     
    45+1
    Minuta se bude nastavovat.
     
    45
    Po následném rozehrání standartní situaci si znovu ofsajdové postavení nepohlídal Manu.
     
    44
    Navarro zůstal nyní ležet zbytečně dlouho na trávníku, což se nelíbí domácím fanouškům, ani hráčům.
     
    43
    Na druhé straně se snažil vyrovnat Abel, ale branku netrefil.
     
    42
    Reyes poslal z levé strany přihrávku na hranici pokutového území, zde se míče zmocnil Trochowski, ale napálil jej pouze do obličeje svého spoluhráče, který se následně skácel k zemi.
     
    39
    Sevilla právě vstřelila branku!
    ALVARO NEGREDO dostal krásnou přihrávku mezi dva protihráče, dokázal se vyhnout ofsajdové pasti, následně běžel sám na brankáře, který sice dobře vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel, ale hostující hráč jej dokázal přehodit.
     
    38
    Další žlutá karta. Domácí Jara se sice hodně zlobí, ale není mu to nic platné.
     
    37
    Hosté využili brejkové situace, k hlavičce se ve finále dostal Manu, ale míč se po jeho pokusu mezi tři tyče nevešel.
     
    37
    Domácí mají v posledních minutách míč na kopačkách víc než soupeř, avšak přes jeho pozornou obranu se není jednoduché dostat.
     
    35
    Třetí žlutá karta a druhá na domácí straně v dnešním zápase. Tentokrát ji vidí Benitez.
     
    34
    Rico hlavičkou prodloužil míč na levou stranu kam si nabíhal Gomez, ale zakončit už nestihl, neboť byl sražen k zemi. Pokutový kop z toho ovšem nebude.
     
    32
    Do třetice Manu, znovu však branku netrefil.
     
    31
    Znovu v akci Manu, který dostal krásný míč na kopačku a v pokutovém území stál před ním už jen vyběhnutý gólman. Hostující fotbalista jej zkusil přehodit, ale míč zvedl až moc.
     
    30
    Další centr před branku domácího mužstva, ale znovu k žádném ohrožení branky nedošlo.
     
    28
    Manu dostal nabídku k útoku od Navase, avšak míč nakonec poslal příliš vysoko nad domácí bránu.
     
    27
    Daleký centr před domácí branku dokázali hráči Granady odvrátit do bezpečné vzdálenosti.
     
    25
    Hra se teď trochu uklidnila a hraje se převážně ve středu hřiště.
     
    22
    Manu se pokusil udělat kličku kousek od pokutového území, která by se mu možná povedla, ale to by si nesměl míč ukopnout od kopačky.
     
    21
    Hostující obránci na poslední chvíli dokázali míč zahrát do zámezí před dobíhajícím Siqueirou, jenž by se ocitl následně s míčem sám před brankářem.
     
    19
    K dalšímu střeleckému pokusu se dostal Rico, ale branku netrefil a Palop nemusel zasahovat.
     
    18
    Hosté můžou děkovat svému brankáři. Gomez dostal přihrávku na penaltový puntík, měl hodně času si míč zpracovat a rozmyslet se, kam jej pošle. Nakonec zvolil levou stranu branky, ale Palop se natáhl a míč dokázal vyrazit. Tohle byla asi největší gólová možnost v dosavadním průběhu. A že jich bylo už docela dost na to, že se hraje necelých dvacet minut.
     
    17
    Fernandez ležel dlouho na trávníku, ale nyní pokračuje dál ve hře.
     
    16
    Manu teď zajel v útočné snaze do domácího gólmana a může být rád, že je to jen žlutá karta.
     
    13
    Avšak do útoku se vydal Benitez a pořádně protáhl brankáře hostí, ten znovu vyráží na rohový kop.
     
    13
    Po jehož zahrání odvrátila hostující obrana míč do bezpečí.
     
    12
    Uche se zničehož nic zjevil za hostující obranou, šel sám na brankáře, ale byl moc pomalý a také prováhal správný okamžik ke střele. Tísněn se pokusil zakončit po zemi, ale Palop vyrazil míč na roh.
     
    11
    Do útoku vyrazila i domácí Granada, ale až do pokutového území se její hráči nedostali.
     
    9
    Reyes dostal nádhernou přihrávku na levou stranu pokutového území, nerozpakoval se a okamžitě střílel, ale Fernandez předvedl excelentní zákrok a balón pravou rukou vyrazil.
     
    8
    První žlutá karta, hned na začátku utkání. Potrestaným je Gomez.
     
    7
    Medel hezky přihrál na pravou stranu stojícímu Negredovi, ten se střelou příliš dlouho otálel, nakonec sice branku trefil, ale míč byl přibržděn a Fernandez neměl příliš velkou práci.
     
    6
    Negredo se dostal v pokutovém území k hlavičce, před ním stál už jen brankář a hostující hráč jej dokázal přehodit. Putující míč za brankovou čáru stihl těsně před tím, než ji přešel, odkopnout jeden z vracejících se domácích hráčů. Bylo to opravdu doslova za vteřinu dvanáct.
     
    5
    Stejný hráč znovu přerušuje hru tím, že se vystavil špatnému postavení. Měl by si na podobnou věc dávat větší pozor.
     
    4
    Manu dostal hezkou přihrávku, obehrál brankáře a vsítil gól do prázdné branky. Bohužel pro hostující mužstvo stál asi v metrovém ofsajdu a gól tak nemůže být uznán.
     
    2
    Palop si poprvé šáhl na míč. Bylo to po střele z přímého kopu, která ovšem nebyla nijak nebezpečná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Granada: Fernandez - Siqueira, Gomez, Lopez, Nyom - Rico, Abel - Jara, Henrique, Benitez - Uche.

    Sevilla FC: Palop - Coke, Escude, Fazio, Navarro - Trochowski, Medel - Navas, Manu, Reyes - Negredo.

    Rozhodčí: Carlos Velasco Carballo.
     
    Poslední vzájemný duel dnešních protivníků skončil vítězstvím Granady na hřišti Sevilly poměrem 2:1.
     
    Seville patří místo dvanácté. Přesto ještě stále může pomýšlet na pohárové pozice. Na pátou Osasunu, prozatím postupující do Evropské ligy, jí zchází jen sedm bodů a hosté si budou jistě přát tento náskok ukrojit dnes získanými třemi body. Sevilla sehrála minulý zápas na stadionu Santanderu a odevzla si odtud všechny body po výhře 3:0.
     
    Domácí celek se v tabulce nachází na sedmnácté pozici, první příčce, která zajišťuje udržení v nejvyšší fotbalové lize Španělska. Zajímavostí je, že ostatní kluby, jenž se nachází pod ním, ztrácí shodně šest bodů. Granada se ovšem může v případě dnešního bodového zisku posunout tabulkou vzhůru. Šestnáctý Villarreal, velké letošní zklamání, má stejný počet bodů, patnáctý Betis o jeden a čtrnáctý Real Sociedad o dva body více. V minulém kole prohrála na hřišti Barcelony 3:5, v posledním domácím klání zvítězila nad mužstvem Gijonu 2:1.
     
    Krásný dobrý večer. Vítejte při sledování dnešního onlajn přenosu ze španělské fotbalové ligy. V dohrávce 29. kola se utkají Granada a FC Sevilla. Tento mač ohodnili bookmakeři jako terno dne. Tak nechme se překvapit, čím na nás obě mužstva vyrukují.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Petr Frömel

    Branky: 39. Negredo, 54. Manu, 90+4. Manu

    Karty:   8. Gomez (GRN), 35. Benitez (GRN), 38. Jara (GRN), 84. Nyom (GRN) - 16. Manu (SEV), 67. Navarro (SEV), 70. Coke (SEV), 85. Medel (SEV)


    Granada CF: Fernandez - Siqueira, Gomez, Lopez, Nyom - Rico, Abel - Jara, Henrique, Benitez - Uche.
    Sevilla FC: Palop - Coke, Escude, Fazio, Navarro - Trochowski, Medel - Navas, Manu, Reyes - Negredo.

    Rozhodčí: Carlos Velasco Carballo.
    bahis siteleri