Č. Budějovice – Liberec 0:4 (kon.) | Ostrava – Žižkov 3:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 0:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
3:1 (1:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 28.04.2012, 17:00 • Stadion Bazaly • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    82
    Žlutou ještě za dojetí Hílka dostal Ján Greguš.
     
    81
    Poslední střídání zápasu: střelce druhé branky Lukáše Mageru nahradil Dalibor Vašenda.
     
    77
    Baník právě vstřelil branku!
    Zdá se být rozhodnuto. Bartl neodhlavičkoval jednoduchý míč, Magera po zemi odcentroval na malé vápno, kde Čermák neuhlídal DOMINIKA KRAUTA, jenž svým druhým dnešním gólem uklidnil svůj tým.
     
    77
    Za zasloužených ovací odešel ze hřiště Martin Lukeš, kterého nahradil Ján Greguš. Domácí kapitán byl dnes pravděpodobně nejlepším hráčem na trávníku.
     
    76
    Avizované poslední střídání Žižkova je tu, Anton Sloboda odešel ze hřiště a místo něj přišel Pavel Čermák.
     
    70
    Baník poprvé střídá: Davora Kukece nahradil Pavol Poliaček.
     
    60
    Druhé střídání hostí: Pavol Jurčo nahradil Vladana Milosavljeva.
     
    59
    Baník právě vstřelil branku!
    Kiidron může schovat hlavu do dlaní, opravdu má proč. Jeho hloupá chyba dopomohla Baníku k navrácení vedení. Lukeš skvěle rozehrál standardní situaci, Ticháček se k míči nedostal a LUKÁŠ MAGERA hlavou posunul míč do branky. První gól ostravského útočníka v sezóně může mít cenu zlata.
     
    58
    Kaarel Kiidron si zbytečně zavařil, nakonec musel faulovat, daroval Baníku nadějný volný kop a sám sobě žlutý dárek.
     
    57
    Lukeš se rozběhl po pravé lajně, odcentroval na penaltu, kde byl úplně volný Droppa, ten ale nezvolil ideální zakončení a potvrdil, že dnes je jedním z nejhorších hráčů Baníku! Být na Droppově místě zkušenější hráč, pravděpodobně by si míč zpracoval a pak nekompromisně Baník poslal do vedení.
     
    53
    Tentokrát si Žižkov v kombinaci nevyhověl, Vladan Milosavljev špatnou přihrávku Hílka musel uhasit faulem na Fantiše, za který putuje do žluté podmínky.
     
    51
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Pražskému celku se povedlo zjednodušit hru, Adámik si neporozuměl se Zawadou, čehož využil MICHAL KROPÍK, který převzal volný míč, obešel Baránka a první brankou v sezóně srovnal stav.
     
    46
    Střídání hostí: Mateje Sivriče nahradil Martin Kotyza.
     
    45
    Sérii faulů zakončil žlutým zákrokem na Milosavljeva Martin Lukeš.
     
    40
    Lukešův centr nečekaně propadl na Fantiše, ten byl zřejmě sám překvapen a tak na malém vápně nedokázal nasměrovat míč na branku!
     
    34
    Kukec šel dlouho sám s míčem, žižkovská obrana před ním couvala, Kukec tak otevřel prostor Fantišovi a pak mu předal míč, Fantiš ale z nadějné pozice minul branku.
     
    28
    Droppa ztratil zbytečně míč, Bartl pak dostal přes špičky, Milosavljev pokračoval v akci, zastavil jej ale Tomáš Marek, který za předchozí faul na Bartla obdržel žlutou kartu.
     
    26
    Žlutou obdržel za faul na Krauta Michal Kropík, Baník následnou ponechanou výhodu nevyužil.
     
    21
    Adámek chtěl hlavou přiťuknout míč Baránkovi, neudělal to ale ideálně a míč tak vypíchl Sivrič, jehož Baránek poslal k zemi, nicméně penalta se nepískala!
     
    18
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravští říkají první slovo. Lukeš z rohu velkého vápna vystřelil k Ticháčkově tyči, žižkovský brankář předvedl skvělý zákrok, avšak vyrazil míč nad sebe, nedokázal se zorientovat a dovolil tak DOMINIKU KRAUTOVI hlavou do prázdné sítě vstřelit jeho třetí gól v sezóně.

    Daniel Polách

    Branky: 18. Kraut, 59. Magera, 77. Kraut - 51. Kropík

    Karty:   28. Marek (OVA), 45. Lukeš (OVA), 82. Greguš (OVA) - 26. Kropík (ZIZ), 53. Milosavljev (ZIZ), 58. Kiidron (ZIZ)


    FC Baník Ostrava: Baránek - Marek, Adámik, Vomáčka, Zawada - Fantiš, Droppa, Kraut, Kukec (70. Poliaček), Lukeš (77. Greguš) - Magera (81. Vašenda)
    FK Viktoria Žižkov: Ticháček - Bartl, Kiidron, Kropík, Slodowy - Sivrič (46. Kotyza), Valenta, Hílek, Sloboda (76. Čermák), Milosavljev (60. Jurčo) - Kalod

    Rozhodčí: Královec - Pospíšil, Hájek

    Diváci: 11113
    bahis siteleri