Čáslav – Zlín 3:0 (kon.) | Brno – Sparta B 1:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:1 (0:0)
AC Sparta Praha B
Neděle 06.05.2012, 17:00 • městský fotbalový stadion na Srbské v Brně. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    90
    Brno právě vstřelilo branku!

    Zasloužené vyrovnání Brna, které si vytvořilo obrovský a drtivý tlak. Nejprve centroval z levé strany Švancara, míč prošel až do vápna, kde hlavičkoval do brankáře Holého Doležal a od nohy tečujícího DANIHO CHIGUA míč končí v síti. Spartě tečou nervy, byla blízko k zisku tří bodů. Trenér Svoboda u lajny hodně diskutoval s čárovým rozhodčím a nebyl spokojen s tím, že nepustil na hřišti Frýdka, jenž byl ošetřován.
     
    89
    Tutovka Brna. Po centru Lutonského hlavičkoval krásně Chigou a fantastickou robinzonádou zasahuje brankář Holý. Pohledný fotbalový moment, jenž končí úspěšně pro hosty.
     
    83
    Hosté naposledy střídají. Ze hřiště odchází bývalý hráč Brna Zdeněk Folprecht, jeho místo jde zabrat Pavel Tomášek.
     
    71
    Poslední střídání v týmu Zbrojovky. Dohráno má Petr Buchta, na posledních dvacet minut nastupuje Michal Sedláček.
     
    70
    Krásná střela i na druhé straně a vyslal ji Jirásek. Byla rozhodně mnohem nebezpečnější jako v případě Šoljiče. Utěšená bomba hostujícího hráče mířila do šibenice a domácí Doležal musel zasahovat, vytáhnout míč nad bránu.
     
    69
    Dnešní duel sleduje 2665 diváků.
     
    65
    Velká šance Zbrojovky na vyrovnání a v ní Hromek. Ten se dostal až do pokutového území, ale v souboji tváří v tvář uspěl Holý, který přízemní střelu vyráží nohou na rohový kop. Po něm se hosté ubránili. Domácí ve druhém poločase byli lepší, Sparta se k ohrožení brány prakticky nedostala, přesto z jediného brejku udeřila.
     
    64
    Posléze je tu další střídání. Odešel Laminne Fall, útok Zbrojovky posiluje Jan Hromek.
     
    61
    Zbrojovka střídá. Odešel Michna a přišel Chigou.
     
    61
    Sparta právě vstřelila branku!

    Pro brněnský tým přichází obrovský šok. Sparta se dostala do brejku, což se ji dnes dařilo poměrně často, hlavně úniky po levé straně byly nebezpečné. Jeden takový předvedl Hybš, který poslal centr na střídajícího MILANA JURDÍKA, ten si zaběhl na přední tyč a nekompromisně zakončil nechytatelně k pravé Doležalové tyči. Domácí gólman byl bez šance. Trenér Svoboda udělal výborné střídání, protože Jurdík byl na hřišti pouze tři minuty a hned se dokázal prosadit.
     
    58
    Zbrojovka zatím nestřídá, naopak kouč Svoboda ano. Odešel Róbert Valenta, který stihl odehrát pouze osmačtyřicet minut a na jeho místo jde Milan Jurdík.
     
    16
    Martin Doležal musel vyběhnout proti rozběhnutému Valentovi, který se řítil sám na bránu. Vypadalo to na ofsajd, proto hráči Brna také přestali hrát. Nakonec je od první inkasované brany zachránil brankář Doležal. Sparta nehraje vůbec špatně, jako by je nakoplo to nepříjemné zranění Juliše.
     
    9
    Je zde avizované střídání. Ze hřiště musel odstoupit zranění Lukáš Juliš, na jeho místo jde Róbert Valenta.
     
    6
    Standardku Zbrojovky zahrával zkušený Václav Koloušek, míč se dostal až na malé vápno, kde brankáři Holému vypadl míč a jen s velkou dávkou štěstí hosté odvrací hosté do bezpečných míst. Při jednom ze soubojů se bohužel zranil úročník Sparty Juliš a vypadá to, že má pro dnešek dohráno.

    Roman Zajíček

    Branky: 90. Chigou - 61. Jurdík


    FC Zbrojovka Brno: Doležal I. - P. Buchta (71. Sedláček), Pernica, Pašek, Šoljič - Fall (64. Hromek), Michna (61. Chigou), Koloušek, Lutonský - Doležal II., Švancara (K).
    AC Sparta Praha B: Holý - Frýdek, Krch, Jánoš, Polom, Hybš - Rada, Folprecht (83. Tomášek), Jirásek, Sýkora - Juliš (9. Valenta, 58. Jurdík).

    Rozhodčí: Proske - Peřina, Paták

    Diváci: 2665
    bahis siteleri