Austrálie - JAR 1:0 (kon.) | Nizozemsko - Jižní Korea 3:2 (kon.)
Japonsko - Belgie 1:1 (kon.) | Čina - Velká Británie 2:1 (kon.)
USA - Nový Zéland 2:3 (kon.) | Německo - Argentina 1:3 (kon.)
konec
Čina - Velká Británie

2:1

(0:0)

Sobota 04.08.2012, 17:00 • Riverbank Arena, Londýn • Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy)
Sledujte:
     
    To je ode mne vše! Děkuji vám za pozornost a těším se u dalších přenosů napočtenou! (18:26:28)
     
    Druhý poločas nabídl opět urputnou bitvu a i když se Britky snažily, tak jim Čína zásluhou tří trestných rohů odskočila na 2:0 a ani snížení z hole Cullenové nepomohlo a Čína slaví překvapivé vítězství!
     
    70
    Konec zápasu.
     
    70
    Britky mají velmi málo času, vypadá to, že poprvé na turnaji prohrají...
     
    69
    Velká Británie právě vstřelila branku!

    Trestný roh opět zahrávala CRISTA CULLENOVÁ, která tentokrát pokořila brankářku Yimeng Zhang napoprvé a je tu zaděláno na drama! Poslední minuta bude velmi zajímavá!
     
    68
    Tak že by? Trestný roh pro Velkou Británii. Šance na kontaktní branku.
     
    67
    Nervozita nabírá na stále silnějším tempu. Pokud myslí Britky na bodový zisk, tak to chce ovšem co nejdřív položit základ a vstřelit kontaktní branku. Času již mají zoufale málo...
     
    65
    A ani nyní se Brtiky nedostaly před obranný val. Prostě chybí lepší finální přihrávka a více klidu v zakončení.
     
    63
    Na hřišti přituhuje. Brtiky se stále nedokáží propracovat ke gólové šanci a Čína je čím dál tím blíž k celkem nečekanému vítězství.
     
    62
    Ne, ne a zase ne. Číňanky jsou dnes na dobré cestě ke druhé výhře a postupu do vyřazovacích bojů. Velká Británie totiž stále nedokáže svou hrou vybudovat základ ke gólové akci.
     
    60
    Deset minut do konce zápasu. Stav stále 2:0. Vypadá to ze strany Velké Británie na fiasko. Diváci však stále věří ve zvrat, nebo alespoň bodovou dělbu, a neúnavně povzbuzují hráčky svého týmu.
     
    58
    Je to téměř neuvěřitelné, ale při stavu 2:0 je poměr střel 3:7! Čína navíc nevystřelila ani jednou z pole. Vždy jen z trestného rohu. Tady je vidět, kde je aktivita a kde produktivita.
     
    57
    Britkám dochází, co se děje a tlačí se znovu dopředu, ale Číňanky vydatně nadopované dvougólovým vedením nepouští soupeřky k větší akci, kterou by mohly zakončit gólem. A když jo, tak je tam brankářka Yimeng Zhang.
     
    55
    Britky se snaží o srovnání stavu. Nyní se ke střele z pole dostala Waltonová, ale Yimeng Zhang je dnes Číně velkou oporou.
     
    53
    Číňanky vycítily šanci, jelikož se chtějí dostat ze základní skupiny dál a hrají nyní velice dobře. Napadají aktivně rozehrávku soupeře.
     
    51
    Do konce zápasu ještě zbývá téměř dvacet minut, ale pokud nechtějí hráčky Velké Británie odejít ze hřiště jako poražené, tak musí zabrat a vstřelit branku.
     
    49
    To je pro domácí šok, ale i tak fanoušci ženou své hráčky kupředu. Tam však je pevná čínská obrana, která jim úniky příliš nepovoluje. Naopak sami Číňanky hrají ve velké pohodě. Aby také ne, když si zničehonic vypracovaly vedení 2:0.
     
    47
    Čína právě vstřelila branku!

    A další trestný roh pro Číňanky znamená vedení 2:0! Diváci v publiku jen nevěřícně kroutí hlavami a ústa mají doširoka otevřená! Přesně se trefila YUDIAO ZHAO! To je pro domácí hráčky velká komplikace!
     
    45
    A nyní dokonce zahrávaly trestný roh, ale Honxia Li svou střelou nepřekonala brankářku Storryovou.
     
    43
    Ale domácí Británie je evidentně zaskočená a znervóznila. Nedaří se jí přesná finální nahrávka a Číňanky drží mnohem více míček na polovině Britek.
     
    41
    Čína právě vstřelila branku!

    A trestný roh přináší první gól dnešního zápasu! Celkem překvapivě se o něj však postaraly Číňanky. Konkrétně se trefila BAORONG FU, která tak skóruje z první střely Číny na branku! Storryová si na míček ještě pořádně nesáhla a už jej loví z branky!
     
    40
    I Číňanky se dostaly do útočné akce a jejich odměnou budiž trestný roh.
     
    39
    A opět Helen Richardsonová! Tentokrát již její pokus namířil do prostoru mezi třemi tyčemi, ale tam si míček našla čínská brankářka.
     
    39
    A nyní svou aktivitu zúročila britská děvčata až ve střelu, ale pokus Richardsonové byl zablokován soupeřkou a k Yimeng Zhang ani nedolétl.
     
    37
    Úvodu druhého poločasu je trochu opatrnější, ale Britky začínají vystrkovat růžky.
     
    36
    Začátek druhého poločasu.
     
    Viděli jsme první poločas, ve kterém byla podle očekávání lepší Velká Británie, ale branku nevstřelila i díky brankářce Yimeng Zhang. Storryová si na míček pořádně nesáhla.
     
    35
    Konec prvního poločasu.
     
    35
    Ano je to tak, poločas je u konce.
     
    34
    Závěr poločasu se blíží mílovými kroky. Vypadá to, že skončí bez branek.
     
    33
    A Britky i nadále aktivnější, nyní však opět buší do pevné "čínské zdi", kterou tvoří obranná linie Číny.
     
    32
    A série trestných rohů pokračuje. Nyní se však Britky nedostaly ke střele.
     
    31
    Další trestný roh a další střela Cullenové, ale ani tentokrát se nedokázala proti Yimeng Zhang prosadit. Ta se nyní rozchytala.
     
    30
    Crista Cullenová se dostala k dorážce vlastní střely, ale gólmanka Číny předvedla dva důležité zákroky a drží stav 0:0!
     
    30
    A další provinění Číňanek přináší trestný roh pro Velkou Británii.
     
    29
    Ano a Walshová poslala míček přesně tam, kde byla připravená brankářka Yimeng Zhang.
     
    28
    Británie bude zahrávat trestný roh, že by přišla první střela?
     
    27
    "Jak lvové bijem o mříže," tak přesně tak by se dalo nazvat snažení střelkyň, které se nedokáží prosadit ke střele.
     
    25
    Britky chtějí vyhrát více než Číňanky. Nyní vystřídaly dvě útočnice. Ze hřiště odešly Dansonová a Thomasová a přišly Waltonová a Whiteová.
     
    23
    Z první půle mnoho nezbývá a my stále sledujeme obranný beton a marnou útočnou snahu.
     
    21
    Stále sledujeme urputný defenzivní boj, ve kterém vedou Číňanky, které jsou více zatlačené, ale i ony se občas dostanou za polovinu soupeřek. Mnoho vzruchu jim to však zatím nepřináší.
     
    19
    Britské publikum je skvělé a žene své milenky kupředu. Ty jsou jim zatím lehce nevěrné, jelikož se nedostávají ani k nepřesnému zakončení.
     
    17
    Tak ani nyní nezapršelo a obrana Číny se dokázala ubránit. Na druhé straně defenzivně úspěšná také sestava Velké Británie.
     
    15
    Hráčky obou mužstev stále nedokázaly vystřelit a na druhou stranu ani pustit soupeře ke střele. Britky mají zatím lehce navrch.
     
    13
    Na obou družstvech je evidentně vidět snaha o to, aby neudělaly nějakou velkou chybu, která by je mohla mrzet. Zvlášť Číňankám jde o hodně.
     
    11
    Ani po jedenácti minutách se zatím nemusely brankářky Yimeng Zhang a Storryová starat o nějakou vážnější akci.
     
    9
    Máme za sebou téměř deset minut hry a zatím jsme neměli tu možnost zaregistrovat střelu.
     
    8
    Krátce po sobě vystřídaly Britky i Číňanky. Ballová se vrátila na hřiště a vystřídala Richardsonovou. Lin Hongxia na druhé straně nahrazena Sinan Sun.
     
    6
    Oba týmy zatím hrají dobře defenzivně, což se očividně nelíbí fanouškům v ochozech a ženou Británii k brance.
     
    4
    Bitky se rozhodly vystřídat. Whiteová nahrazuje Ballovou a Bartlettová MacLeodovou. Uvidíme, zda to přinese oživení.
     
    3
    V úvodu zápasu sledujeme tuhý boj o každý kousek hřiště. Nicméně jsou zatím lehce aktivnější domácí hráčky, které jsou hnané skvělou kulisou.
     
    1
    Zápas byl zahájen!
     
    Do začátku utkání zbývá již jen několik málo okamžiků a na hřiště již přicházejí oba dnešní soupeři. Číňanky celé v červeném a Britky v modrobílé kombinaci, přičemž mají modrá trika a kraťasy se štulpnami mají ve sněhobílé barvě.
     
    Úvodní sestavy:

    Čína: Yimeng Zhang - Yibo Ma, Mengyu Wang, Wei Ma, Ye Ren "C" - Hongxia Li, Qingling Song, Xiaoxu Xu - Baorong Fu, Lihua Gao, Yudiao Zhao (náhradnice: Qiuxia Cui, Sinan Sun, Jiaojiao de, Meiyu Liang, Yang Peng)
    Trenér: Sangryul Kim (KOR)

    Velká Británie: Storryová - Maguireová, Unsworthová, Cullenová, Walshová "C" - Richardsonová, Twiggová, Ballová - MacLeodová, Dansonová, Thomasová (náhradnice: Panterová, Waltonová, Rogersová, Whiteová, Bartlettová)
    Trenér: Craig Parnham

    Rozhodčí: Soledad Iparraguirrová, Carol Metchettová (obě FIH)
    Videorozhodčí: Michelle Joubertová (FIH)
     
    Čína má na svém kontě trojkombinaci. Z každého zápasu odešla s rozdílným výsledkem. Nejprve si Číňanky povodily Korejky a vyhrály 4:0 a ani ve druhém zápase neinkasovaly. Oproti tomu však nevstřelily branku a s Belgií se rozešly smírně. V utkání proti Nizozemsku pak skončila série bez obdrženého gólu, ale byla naopak prodloužena série bez vstřeleného gólu.

    Minulý zápas:

    Číňanky do něj nevstoupily nejlépe a již od začátku si nechávaly diktovat tempo hry, kterému však příliš nestačily a v desáté minutě přišel trest. Maartje Goderiová zavěsila poté, co se blýskla hezkou individuální akcí. A po zbytek poločasu, a vlastně i celého zápasu, ovládaly hřiště Nizozemky, ale brankářku Yimeng Zhang již podruhé překonat nedokázaly.

    Branka: 10. Goderienová

    Čína: Zhang Y – Ma Y, Wang M, Ma W, Sun S, Cui Q, Fu B, Gao L, Li H, Ren Y, Zhao Y, Song Q, De J, Xu X, Liang M, Peng Y.
     
    Velká Británie je zatím naprosto suverénní a dělá radost svým příznivcům. Dvakrát dokonce neinkasovala branku. A to sice v zápase s Belgií (3:0) a Japonskem (4:0). Zatím největší branková bitva se strhla v zápase s Koreou, kde vyhrály Britky 5:3.

    Minulý zápas:

    Britky měly první větší šanci po čtvrt hodině hry, ale nedokázaly překonat brankářku Belgie. Britky ukázaly svou sílu a držely soupeřky po tlakem, ale trefila se je ve 33. minutě Asleigh Ballová, jež se trefila po zemi. Ovšem na začátku druhé poloviny zápasu se dokázaly prosadit znovu. Laura Barlettová z otočky zavěsila. Na další gól si však plné tribuny počkaly až na úplný závěr zápasu, kdy povedený výkon Velké Británie korunovala Crista Cullenová.

    Belgie - Velká Británie 0:3 (0:1)

    Branky: 33. Ballová, 41. Bartlettová, 69. Cullenová
    Bez karet

    Velká Británie: Storryová - Maguireová, Unsworthová, Cullenová, MacLeodová, Richardsonová (K), Dansonová, Twiggová, Ballová, Waltonová, Thomasová.
    Náhradnice: Panterová, Walshová, Rogersová, Bartlettová, Whiteová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu pozemního hokeje žen. Dnes se střetnou Čína a domácí Velká Británie. Zápas začíná v 17:00.

    Richard Wagner

    Soledad Iparraguirrová, Carol Metchettová (obě FIH)
    Videorozhodčí: Michelle Joubertová (FIH)
    Statistiky
    Branky: 41. Baorong Fu, 47. Yudiao Zhao - 69. Cullenová.

    Karty:

    Z: 0:0
    Ž: 0:0
    Č: 0:0
    ______________________________________________

    Sestavy:

    Čína: Yimeng Zhang - Yibo Ma, Mengyu Wang, Wei Ma, Ye Ren "C" - Hongxia Li, Qingling Song, Xiaoxu Xu - Baorong Fu, Lihua Gao, Yudiao Zhao (náhradnice: Qiuxia Cui, Sinan Sun, Jiaojiao de, Meiyu Liang, Yang Peng)
    Trenér: Sangryul Kim (KOR)

    Velká Británie: Storryová - Maguireová, Unsworthová, Cullenová, Walshová "C" - Richardsonová, Twiggová, Ballová - MacLeodová, Dansonová, Thomasová (náhradnice: Panterová, Waltonová, Rogersová, Whiteová, Bartlettová)
    Trenér: Craig Parnham

    Rozhodčí: Soledad Iparraguirrová, Carol Metchettová (obě FIH)
    Videorozhodčí: Michelle Joubertová (FIH)
    bahis siteleri