Česko – Rusko 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (4:0, 1:0, 0:1)
Rusko
Středa 08.08.2012, 18:00 • Horácký zimní stadion • Reprezentace do 20 let
Partner:
     
    Zdravím vás z Horáckého zimního stadionu v Jihlavě! Metropole Vysočiny přivítá v pořadí druhé utkání mezi reprezentačními výběry České republiky a Ruska do dvaceti let. Příchozí fanoušci se mohou těšit například na v Jihlavě dobře známého Petra Šidlíka či technicky výborně vybaveného Dmitrije Jaškina ze Slavie Praha. Úvodní buly střetnutí je naplánováno na 18:00. Přeji příjemné sledování našeho on-line přenosu!
     
    Předchozí vzájemný duel se konal v nedaleké Třebíči. Svěřenci trenéra Miroslava Přerosta dokázali zdolat Sbornou 5:2. Lodivod českého celku byl s výkonem spokojen. „Oproti předchozím zápasům jsme se zlepšili, máme ve hře dobré věci, ale i hluchá místa, hlavně v organizaci hry v obranném pásmu. Na tom pracujeme a doufám, že se to bude stále zlepšovat. Nejlepší část zápasu byla z naší strany asi třetí třetina, kdy jsme hráli bezpečně ve středním pásmu, získávali jsme puky a rychle jsme přecházeli do protiútoků. S naší hrou v závěru zápasu už můžeme být vcelku spokojeni,“ doplnil. Bude mít Miroslav Přerost důvod k odbré náladě i po dnešním utkání?
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lukáš (Pavelka J.) - Hrbas, Starý, Šidlík, Chalupa, Pavelka T., Růžička - Jaškin, Sedlák, Králík - Tomeček, Němec, Koblasa - Beran, Machač, Wasserbauer - Písařík, Březina, Matuš

    Rusko: Ustinskii (Pavlov) - Postnikov, Bereglazov, Timashov, Stulov, Mamaev, Khlystov, Medvedev, Zhloba - Shingareev, Mikhailov, Polorak - Zakharov, Bikbulatov, Dorofeev - Arsenyuk, Schankin, Reunov - Boldyrev, Kharytinskii, Nechkin

    Rozhodčí: Minář, Polák - Bryška, Novák.
     
    Na ledovou plochu již nastupují borci obou celků, seřadili se na modrých čarách. Jako první uslyšíme národní hymnu Ruské družiny, poté bude následovat hymna České republiky. Utkání již za několik málo chvil začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Uběhla teprve necelá minuta a Česká republika jde do vedení! Do útočné třetiny s rychlostí blesku vpadl Lukáš Chalupa, načež našel volného DMITRIJE JAŠKINA, který nekompromisní ranou otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Lukáš Chalupa.
     
    02:11
    Český tým si zahraje v početní výhodě! Za nebezpečnou hru vysokou holí odchází pykat Dmitrij Stulov (RUS).
     
    02:11
    Současně dostává dvě minuty Nikolay Timashov (RUS)
     
    02:28
    Český tým početní výhodu bleskově využívá! David Březina vyslal od modré střelu, která však vyla zblokovaná. Našla si ale cestu k výhodně postavenému RADIMU MATUŠOVI, který doklepl puk do sítě. Asistence: David Březina.
     
    04:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čestí hokejisté se mohou pochlubit neskutečnou produktivitou! Na rodíl tří branek navyšuje z pozice pravého kruhu Dmitrij Jaškin, jenž našel skulinku mezi vyrážečkou a lapačkou Pavlova. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    05:07
    Po delší době se do útočné třetiny propracovali také ruští hokejisté. Češi ale brání velice dobře a svého soupeře do žádných vážnějších příležitostí nepouštějí. Další atak Sborné zastavilo postavení mimo hru.
     
    05:44
    Ruský celek nahodil kotouč přes třičtvrtě hrací plochy. Lukáš před dojíždějícím Dorofeevem raději ukryl kotouč do výstroje. Vhazovat se bude po levici českého brankáře.
     
    06:11
    Rusko si zahraje přesilovou hru. Lukáš Chalupa (CZE) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    07:00
    Sborná se ale nemůže dostat do útočného pásma. Češi navíc dokáží svému soupeři zatopit i v oslabení. Střelou švihem provětral betony Pavlova Lukáš Sedlák. Ruský brankář byl pohotový.
     
    08:11
    Domácí v plném počtu. Rusko se do žádné vážnější šance nedostalo, hrozili paradoxně spíše Češi. Branka ale nepadla ani na jedné straně.
     
    08:23
    Česká republika jde však znovu do čtyř, svěřenci Miroslava Přerosta totiž hráli v šesti.
     
    09:07
    Velmi dobře teď v obranné třetině zapracoval Pavel Písařík, když na modré vypích kotouč ruskému obránci. Češi se osvobozují.
     
    10:20
    Rusko se nyní samo zahnalo zpět do vlastní třetiny. Přihrávce scházela přesnost, a tak kotouč doputoval až na zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravici Pavlova. Sborná v přesilové hře vůbec nic nevymyslela.
     
    10:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je zde další přesný zásah českého celku. Do přečíslení dvou na jednoho ujeli Petr Koblasa a ERIK NĚMEC. Druhý jmenovaný obdržel od spoluhráče přihravku jako na zlatém podnose a pohodlně usměrnil puk do okdryté klece. Asistence: Petr Koblasa.
     
    10:49
    Sborná reaguje a střídá brankáře. Do brankoviště nastupuje Igor Ustinskii.
     
    12:10
    Česko si zahrají další přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá za napadení Sergey Boldyrev (RUS)
     
    13:25
    Po delším tlaku českých hokejistů se Sborná osvobozuje. Měla však namále. Za nově příchozím brankářem Pavlovem totiž zazvonila po Hrbasově střele tyč!
     
    13:46
    Rusko jde do tří! Nikolay Timashov (RUS) se provinil podražením.
     
    14:10
    Sborná je ve čtyřech. Nejhorší chvíle má za sebou.
     
    15:00
    Velice nepřesnou skákavou přihrávkou se Češi sami vyhánějí až do obranné třetiny. Další snahu o útok hatí postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    15:46
    Ruští hokejisté jsou v plném počtu. Českému celku se tato početní výhoda příliš nevyvedla. Téměř ani jednou neohrozila Ustinského branku.
     
    17:10
    Polorak měl nabito na modré, leč v dobré pozici mu sjel kotouč z hole. Ruský obránce se pak musel vracet až do středního pásma.
     
    17:58
    Zcela sám se na ruského brankáře řítil Lukáš Králík! Český forvard se pokusil o bekhendou kličku, ale Ustinskii jeho záměr vystihl a skvěle českého zástupce vybruslil.
     
    18:25
    Češi se řítili do další ofenzivní akce, kterou však přerušil hvizd čárového sudího. Jednalo se totiž o ofsajdové postavení. Vhazování proběhne před útočnou modrou.
     
    19:29
    Také na druhé straně pelášil do úniku Alexey Nechkin. Ruský hráč ale celou akci stahovačkou zabrzdil. Vypálit se mu však povedlo, ale pouze do hrudi připraveného Jana Lukáše.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dějství, které přineslo drtivou gólovou smršť v podání českého celku. Borcům v červených dresech se podařilo rozsvítit červené světlo za ruskou svatyní hned čtyřikrát! Podaří se ruskému mužstvu zdramatizovat utkání? Sledujte náš on-line přenos!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Český tým se znovu probíjel do šance! Přihrávka na Jaškina však neměla potřebnou přesnost a jen tak prosvištěla ruským brankovištěm.
     
    21:33
    Bude se vylučovat. Na trestnou lavici odchází pykat za vražení na hrazení Erik Němec (CZE). Sborná si tak zahraje v početní výhodě.
     
    22:20
    Před Lukášem teď došlo k velkému závaru a strkanici. Ani jeden z hlavních arbitrů utkání však netrestá. Vhazuje se v obranném pásmu českého týmu.
     
    23:23
    Český celek se pokusil zahrozil i v oslabení. Přihrávka tomáše Pavelky na spoluhráče však měla příliš velkou rychlost. Kotouče se poté chopili ruští beci.
     
    24:30
    Dmitrij Jaškin se ocitl v další stoprocentní šanci! Zdá se, že tento mladík je při chuti. Nechybělo příliš mnoho a Česko by vedlo již o pět branek. Ustinskii ale dokázal rozklekem zabránit jak prvotní střele Jaškina, tak i následným méně razantním dorážkám.
     
    25:57
    Bude se znovu vylučovat. Trestnou lavici půjde zahřívat Dmitrij Stulov (RUS), který se provinil vysokou holí.
     
    26:42
    Na konci české kombinaci byl radim Matuš, který se rozhodl vypálit z velkého úhlu. Narazil však pouze na připraveného Ustinského.
     
    26:55
    Další ruské vyloučení. Viktor Postnikov (RUS) dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    27:57
    Rukso je ve čtyřech, to nejhorší má ze sebou. Češi ale stále kombinují v útočné třetině.
     
    28:25
    Na trestnou lavici nyní odchází Erik Němec (CZE), který dostává dvě minuty za hákování.
     
    28:35
    Před Lukáše se nyní nekompromisně tlačil Schankin. Český brankář byl ale velmi pozorný a na ruského útočníka si dal pozor.
     
    28:55
    Rusko je v plném počtu, začíná zkrácená početní výhoda Sborné.
     
    29:26
    Evgeny Poltorak (RUS) dostává dvě minuty za hákování.
     
    29:50
    Hra je nyní plná spíše nedovolených zákroků, než kvalitní hokejové podívané. Podaří se některému z celků rozhýbat uvadající tempo utkání?
     
    30:12
    Nikoliv. Po zakázaném uvolnění ruského týmu se hra stěhuje oipět před Igora Ustinského. Vhazování získali ruští hokejisté a hned se vydávají dopředu.
     
    31:14
    Hra je nyní přerušena, neboť ruský hráč obdržel tvrdý zásah kotoučem. Nakonec se ale zvedá a odchází na střídačku po svých.
     
    32:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Toto pravidlo stále platí. Po neúspěšném nájezdu Mikhailova se prosadil JAN WASSERBAUER, který dopravil do sítě sraženou střelu Patrika Machače. Český celek tak vede již o pět branek! Asistence: Patrik Machač, Matěj Beran.
     
    32:47
    Sborná si zahraje přesilovou hru. Petr Šidlík (CZE) je potrestán za sekání a krosček. Dostává tak hned čtyři minuty.
     
    34:12
    Ruské hokejisty zastavilo při přechodu útočné modré čáry postavení mimo hru. Následně se provinili také zakázaným uvolněním. Hra v početní výhodě zatím není silnou stránkou výberu Yuriho Isaeva.
     
    35:54
    Ruským hokejistům se stále nedaří přejít přes modrou čáru. Defenzivní výkon České republiky je skutečně znamenitý.
     
    36:28
    Češi jdou do tří! Marek Hrbas (CZE) dostává dvě minuty za hákování.
     
    36:47
    Petr Šidlík již naskočil na ledovou plochu a zapojuje se do obranné činnosti.
     
    37:11
    Ani v pěti proti třem se nepodařilo ruským hokejistům prosadit. Když jakákoliv střela prošla přes českou defenzivu, byl Lukáš na svém místě.
     
    38:28
    Domácí v plném počtu. Češi přečkali i další oslabení. Dokázali v něm však i zahrozit. Patrik Machač ale skulinu mezi Ustinského betony nenalzl. Přesto je ale český celek stále velmi aktivní.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhé dějství, které již nebylo natolik atraktivní. Jediným přesným střelcem byl Jan Wasserbaer. Sborná se i přes několik přesilových her nedokázala prosadit. Stav po dvou odehraných třetinách je tak 5:0. Zdá se, že je o vítězi rozhodnuto. Nebo se pletu? Sledujte náš on-line přenos!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Rusko se ihned po vhazování vydalo do útoku. O nepříjemnou střelu se postaral Poltorak, jehož projektil se štěstím lapil Lukáš. Vhazuje se po levici českého brankáře.
     
    41:34
    Čeští hokejisté si zahrají další přesilovou hru. Za hru vysokou holí usedne na trestnou lavici Vladilen Zakharov (RUS).
     
    42:19
    Rusko po nepřesném pasu českých hokejistů vyhazuje přes všechny čáry. Výběr v červených dresech musí začít znovu odzadu.
     
    43:38
    Jaškinův pokus teď zblokoval český spoluhráč. To paradoxně způsobilo Ustinskému problémy. Ruský brankář si však nakonec s prekérní sitací poradil a schoval puk do rukavice.
     
    44:58
    Český tým bude hrát oslabení. Patrik Machač (CZE) dostává dvě minuty za hákování. Podaří se Sborné skórovat?
     
    46:06
    Čeští hokejisré hrají v oslabení znamenitě. Rusy k ničemu nepouštějí, sami navíc hrozí. Ruský gólman je ale stále ve střehu.
     
    46:58
    Domácí v plném počtu. Čestí zástupci přečkali oslabení bez problémů. Rusové nevyslali ani jednu nebezpečnou střelu.
     
    47:14
    Sborné teď přechod do ofenzivní fáze nevyšel, ve střední části hrací plochy jim kotouč utekl a doputoval až na icing. Vhazovat se bude před Ustinským.
     
    48:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko ale nakonec přeci jenom koriguje skóre. TIMUR SHINGAREEV se chopil kotouče a s pomocí brankové konstrukce překonal Lukáše. Asistence: Dmitrii Mikhailov, Evgeny Poltorak.
     
    48:47
    Dvěma minutami je za faul loktem potrestán Lukáš Chalupa (CZE).
     
    49:30
    Na trestnou lavici odhcázejí současně za hrubost Marek Hrbas (CZE) a Dmitrii Mikhailov (RUS).
     
    51:43
    V solidní pozici teď nedokázal překonat Ustinského Dmitrij Jaškin. Ruský brankář si mezeru mezi betonem a vyrážečkou pohlídal.
     
    51:50
    Na trestnou lavici usedá další český hráč. Za hákování dostává menší trest Lukáš Chalupa (CZE).
     
    52:58
    Čeští hokejisté sez atím brání velmi dobře. Po delší kombinaci ruského celku se býběru Miroslava Přerosta podařilo vyhodit podél levého hrazení.
     
    53:50
    Český tým hraje v plném počtu.
     
    54:03
    Znovu ale nedisciplinovaná hra v podání České republiky. Matěj Beran (CZE) dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:41
    Český tým ale střádá cenné vteřinky v útočné třetině a Rusy téměř nepouští ke kotouči. Příkladné oslabení.
     
    55:39
    Velký závar před Lukášovou brankou nakonec český brankář hasí. Ruský celek začíná přidávat na důrazu. Na nedovolené zákroky si však dává pozor, neboť si je vědom přísného metru Milana Mináře.
     
    57:16
    Za "katr" putuje po delší odmlce hráč sborné. Pavel Medvedev (RUS) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    58:25
    Českým hráčům se ale nedaří usadit se v útočné třetině.
     
    58:41
    Nakonec se Češi o přesilovou hru sami připravují. Na trestnou lavici totiž putuje za faul loktem Lukáš Sedlák (CZE).
     
    59:48
    češi drží soupeře uzamčeného ve vlastní třetině. Zdá se, že chce dohrát povedený duel se vší noblesou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Český celek poráží svého soupeře i podruhé. A to zejména díky povedené úvodní třetině. Nejlepším hráčem Ruska je vyhlášen Timur Shingareev. Nejlepším českým zástupcem je Jan Lukáš. Tímto se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera! (20:10:03)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 1. Jaškin (Chalupa), 3. Matuš (Březina), 5. Jaškin (Pavelka T.), 11. Němec (Koblasa), 33. Wasserbauer (Machač, Beran) - 49. Shingareev (Mikhailov, Poltorak)


    Česko: Lukáš (Pavelka J.) - Hrbas, Starý, Šidlík, Chalupa, Pavelka T., Růžička - Jaškin, Sedlák, Králík - Tomeček, Němec, Koblasa - Beran, Machač, Wasserbauer - Písařík, Březina, Matuš
    Rusko: Pavlov (11. Ustinskii) - Postnikov, Bereglazov, Timashov, Stulov, Mamaev, Khlystov, Medvedev, Zhloba - Shingareev, Mikhailov, Poltorak - Zakharov, Bikbulatov, Dorofeev - Arsenyuk, Schankin, Reunov - Boldyrev, Kharytinskii, Nechkin

    Rozhodčí: Minář, Polák - Bryška, Novák
    bahis siteleri