Kometa Brno – Chomutov 3:1 (kon.) | Liberec – Kladno 1:3 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:1 (kon.)
Pardubice – Třinec 5:4 (kon.) | Slavia – Zlín 1:2 (po s.n.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (kon.)
K. Vary – Sparta 5:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Rytíři Kladno
Neděle 21.10.2012, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:33
    Další trest pro Bílé Tygry, tentokrát klasický dvouminutový. Čutta si šel odpočinout za napadení.
     
    57:15
    Hra se v těchto chvílích často kouskuje. Nyní vinou Šmídova prohřešku, jenž emotivně diskutoval s rozhodčím. Dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    54:03
    Omámení Tygři mohli z ničeho nic snížit. Nedvěd od mantinelu skvěle načasoval přihrávku na Bulíře, mladý útočník se vřítil před branku a svoji čepelí přesměroval kotouč na Cháberu. Ten ale potvrdil svoji aktuální formu, stihl včas zareagovat a střelu zastavit.
     
    51:57
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši vedou podruhé v dnešním klání o dvě branky. Náskok Rytířů je zasloužený, domácí v posledních minutách několikrát se štěstím svoji tvrz ubránili. Pinc nestačil na zakončení JANA EBERLEHO, ten se na po přihrávce Melky dostal na hranici brankoviště k opakované střele a nezaváhal. Asistence: Antonín Melka, Jakub Valský – 1:3.
     
    50:34
    Rozhodčí rozpažil, branky nebylo dosaženo. Jiří Bicek trefil pouze břevno, duel pokračuje za stavu 1:2.
     
    48:42
    Bicek po rychlé kombinaci svého celku možná docílil branky. Pinc už byl překonán, kotouč se odrazil buď od tyčky nebo až od vnitřní konstrukce brány. Sudí si půjde zavolat, zatím se však pokračuje ve hře.
     
    47:23
    Tomáš Plekanec se snažil zaskočit Pince i celou libereckou obranu svým typickým způsobem. Na levém křídle zrychlil, obkroužil klec a chtěl zasunout puk do brány. Nebyl však úspěšný, kotouč do sítě nedošťouchal ani dorážející Tlustý. Rytíři promarnili další velkou šanci.
     
    43:59
    Následně ale nebyl liberecký tým daleko od vyrovnání. Hosté pozapomněli na obranu, kupředu se vydal a Roman Vlach a zprava švihem vypálil. Chábera předvedl hbitý zákrok. Máchl lapačkou, do které kotouč uschoval.
     
    41:36
    Slibnější příležitost si Rytíři vypracovali až o chvilku později. Eberle zůstal neobsazený ve spodní části pravého kruhu, kde převzal spoluhráčovu přihrávku. Do jeho zakončení na poslední chvíli vložil svoji hůl obránce Výtisk.
     
    35:06
    Bicek si před brankou srovnal puk na čepeli a prostřelil Pince. Hostující fanoušci slavili třetí zásah svého celku, ale branka neplatí. Sudí totiž okamžik předtím přerušili hru, u mantinelu zůstal ležet Melka.
     
    34:34
    V pěti na obou stranách se ale hrálo jen několik desítek vteřin. Na trestnou lavici totiž usedl domácí obránce Kajínek.
     
    31:48
    Bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách. Nedvěd dostal dvě minuty za nedovolené bránění, ve stejném čase zamířil na trestnou lavici také Eberle, jenž se provinil sekáním.
     
    31:37
    Velká šance Kladna úspěšným zásahem nekončí. Hosté utekli do přečíslení, Eberle si nabruslil až do mezikruží a vypálil. Jeho střelu zblokoval Výtisk, hostující forvard se ale dostal také k dorážce. Měl před sebou poloodkrytou branku, jenže selhal.
     
    28:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Svěřenci Mariana Jelínka snižují na rozdíl jediné branky. Bulíř se ujal puku a slabě jej nahodil na Cháberu, před jeho brankovištěm operoval PETR NEDVĚD. Jeho lehká teč stačila k tomu, aby gólmanovi propadl puk výstrojí a došoural se za čáru. Asistence: Michal Bulíř – 1:2.
     
    23:19
    Při vlastním oslabení dokonce šelmy zahrozily. Urban se dostal před beka a z pravé strany nabruslil až k Cháberovi, ovšem zakončení poslal jen do jeho výstroje.
     
    21:47
    Vzápětí jde Tomáš Filippi na trestnou lavici, provinil se podražením. Přesilovka Kladna.
     
    17:20
    Antonín Melka odklouzal na trestnou lavici, inkasoval menší trest za nedovolené bránění. V ponechané výhodě ještě prověřil Cháberu útočník Vlach.
     
    11:31
    Na konci rychlé kombinace Kladna byl Plekanec. Byl volný na pravém kruhu, dělovkou z první však těsně přestřelil. Nicméně hosté dále operují před Pincem.
     
    11:06
    Domácí jdou navíc do čtyř, Výtisk dostal menší trest za vražení na hrazení.
     
    10:02
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři zvyšují svůj náskok. Pinc opět kapituloval po střele od modré čáry, odkud tentokrát vypálil TOMÁŠ KABERLE. Jeho ostrou ránu spatřil gólman až v síti. Bez asistence – 0:2.
     
    06:42
    Poprvé si v početní převaze si zahrají také domácí. Černošek pyká za sekání.
     
    05:01
    Hosté mohli svůj náskok navýšit. Ve slibné příležitosti se zjevil Jan Hlaváč, byl takřka sám před Pincem. Z hranice brankoviště ale zacílil jen do brankářovy hrudi.
     
    03:43
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Početná skupina kladenských fanoušků poprvé slaví, Středočeši využili přesilovku a ve čtvrté minutě zápasu jdou do vedení. Patera posunul kotouč na MARKA ŽIDLICKÉHO, který od modré čáry propálil brankáře. Asistence: Pavel Patera – 0:1.
     
    02:33
    První přesilová hra. Liberecký Kajínek si jde odpykat menší trest za držení protihráče.
     
    01:46
    K Cháberovi se tentokrát přiklonilo i štěstí. Z dálky nahazoval obránce Šmíd, brankář Rytířů měl zakrytý výhled a letící puk neviděl. Kotouč skončil za jeho zády, otřel se však pouze o tyčku. Další nebezpečí už hosté zažehnali.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 29. Nedvěd (Bulíř) - 4. Židlický (Patera), 11. Kaberle, 52. Eberle (Melka, Valský)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) – Čakajík, Šmíd, Výtisk, Cebák, Čutta, Havíř, Kajínek, Štich – Bárta, Dušek, Špaček, Galamboš, R. Vlach, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Bulíř, Krejčík, Nedvěd "C".
    Rytíři Kladno: Chábera (Cikánek) – Židlický, Macholda, Černošek, Kaberle, Drtina, Mocek, Piskáček, Kameš – Patera "C", Bicek, Melka, Lukáč, Kuchejda, Kuchler, Eberle, Hlaváč, Strnad, Plekanec, Valský, Tlustý.

    Rozhodčí: Turčan, Smitka – Kajínek, Podrazil.
    bahis siteleri