Hr. Králové – Ústí n/L 2:5 (kon.) | Kadaň – Písek 2:3 (po pr.) | Benátky n/J – Beroun 9:3 (kon.)
Šumperk – Havlíčkův Brod 6:3 (kon.) | Litoměřice – Most 3:4 (po s.n.) | Třebíč – Olomouc 3:2 (kon.)
Jihlava – Mladá Boleslav 1:0 (po s.n.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
6:3 (3:2, 1:0, 2:1)
HC Rebel Havlíčkův Brod
Sobota 03.11.2012, 17:00 • Tyršův stadion, Šumperk • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    V pořadníku je osmnácté kolo první hokejové ligy. Na severu Moravy se v rámci něj utkají domácí Draci, kteří přivítají Rebely z Havlíčkova Brodu. Zatímco svěřenci trenéra Radka Kučery si stojí na desáté příčce tabulky, klub z Vysočiny drží páté místo. Poslední duely se však Havlíčkobrodští trápí. Ve dvou naposledy odehraných zápasech dokázali vstřelit pouhé dvě branky. V podhůří Jeseníků tak budou chtít zlomit své střelecké trápení.

    Drakům se naopak od začátku nové sezóny na domácím ledě velice daří. Ve své sluji modrožlutí hokejisté dokázali udolat třeba favorita z Mladé Boleslavi nebo tradičního bojovníka na prvních příčkách z Ústí nad Labem. Při posledním klání na ledě Berouna však Šumperští také nebodovali. Kdo se tedy nakonec bude radovat z výhry? Utkání mezi týmy Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod započne už v 17:00 hodin!
     
    Vážení hokejoví fanoušci, zdravím vás již živě ze šumperského zimního stadionu, kde začne duel 18. kola mezi šumperskými Draky a havlíčkobrodským Rebelem. Hosté mají v hledišti hodně početné takřka šedesátihlavé zastoupení, které je evidentně naladěno na bouřlivou podporu.
     
    Úvodní sestavy:

    Salith Šumperk: Štůrala (Vajner) - M. Novotný, Holík, Gewiese, Sedlák, Tesařík, Suchý, Kovář, Pastor - Haas, Plášek, Staněk - Rufer, Hulva, Vrdlovec - Hlinka, Podešva, Finsterle - Blinka, Skoumal, Vachutka. Trenér: Radek Kučera.

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Dolejš) - R. Novotný, Morava, Protivný, Pavlík, Ostrčil, Soldán, Jelínek - Ondráček, Knotek, Rytnauer - Polodna, Štěpánek, Vondráček - Musil, V. Meidl, Endál - Blažek, Fiedler, Stehlík. Trenér: Karel Dvořák.

    Rozhodčí: Kubičík - Jureček, Rychlý.
     
    Draci tedy dnes opět nastupují do zápasu bez útočníků Vladimíra Cinka a Denise Kindla, také bez zraněného Tomáše Brunce.
     
    Slyšet jsou na tribunách zatím jen hostující příznivci, ti domácí jakoby vyčkávali úvodu zápasu. Návštěva bude opět na prvoligové poměry nadstandardní, ale tak to už se v Šumperku dá čekat.
     
    Havlíčkobrodský kotel zdraví šumperské publikum, to odpovídá stejnou notou. Takže snad se dočkáme veskrze korektního a sportovního zápolení jak na ledě, tak v hledišti.
     
    Oba brankáři již zaujali své postavení v brankovišti, obklopeni svými spoluhráči. Šumperk v tomto případě má přesilu, jako již tradičně se k davu hráčů přidává i maskot Draka.
     
    Ve výčtu chybějících útočníků domácího mužstva chybí i Adam Červenka, který odpykává pětizápasový trest za faul na Libora Kašíka, a jehož odvolání proti trestu odmítl svaz projednávat tak, aby v případě snížení trestu mohl hráč naskočit zase do ligových bojů. Odvolání totiž svaz projedná až po skončení trestu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    A Šumperk začíná pěkně zostra, Karel Plášek si zabruslil za obranu a forhendovou střelou pod víko zkoušel překonat Suchana, ten se za pukem jen otočil. Kotouč však skončil nad brankou.
     
    00:49
    Napadání hostů slavilo úspěch, dva Rebelové sevřeli Gewieseho a ten přišel pod tlakem o puk. Polodnova přihrávka si ale cestu před branku nenašla.
     
    01:01
    Jiří Suchý fauloval jednoho z hostujících hráčů, který zůstal ležet u hrazení, a dostává dvě minuty a další desítku k tomu. Rebel si zahraje přesilovku. Suchý inkasuje devátý dvouminutový trest v této sezóně. Trest odpyká Tomáš Pastor.
     
    01:37
    Hosté svírají celou dosavadní přesilovku Šumperk v pásmu a poté, co Kovář nevyhodil, lehce tečoval nahození od modré Marian Morava. Puk líznul břevno šumperské branky!
     
    01:50
    Šumperk poprvé vyhazuje.
     
    02:20
    Martin Podešva vyváží podruhé kotouč z pásma.
     
    02:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ ENDÁL po přihrávce Jana Pavlíka trefuje z prostoru mezi kruhy přesně! Endál zůstal v pásmu zcela nepokryt a hosté využívají přesilovku. Asistence: Jan Pavlík.
     
    03:10
    Rufer nahodil ze středního pásma a Suchan vyrážečkou posílá puk do rohu kluziště.
     
    03:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Podobná situace jako při prvním gólu a hosté vedou již 2:0! RADIM OSTRČIL zůstal na modré čáře volný, měl dostatek prostoru a času si uklidnit kotouč na čepel a v momentě, kdy napřáhl, mohl Tomáš Štůrala koukat maximálně na záda hráčů před ním, kam se dva Rebelové okamžitě nastěhovali clonit. Asistence: Michal Blažek, Ondřej Stehlík.
     
    04:26
    Šumperk se po druhé inkasované brance nadechuje k útoku, ale zatím se mu příliš nedaří kombinace.
     
    04:50
    Znovu jen propagační nahození z domácí strany a ze středního pásma, navíc dva, tři metry od Suchanovy branky.
     
    05:11
    Třetí takový kotouč od červené čáry ale již Suchan musel krýt, zkušenému brankáři navíc puk vypadl z rukavice, ale za branku.
     
    05:48
    Šumperk měl možnost snížit poté, co jeden z bránících hráčů uklouzl na modré, Vrdlovec si jej přehodil a kdysi hráč Rebelů hledal na druhém křídle svého spoluhráče, bohužel pro domácí mu ale poslal puk na paty. Přesto musel Suchan u své tyče krotit kotouč pod lapačku.
     
    06:09
    Michal Blažek si posedí na trestné lavici, jak dlouho bude záležet i na efektivitě šumperské přesilovky. Havlíčkobrodský útočník čtvrté formace dostává dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí!
     
    06:37
    Vrdlovcovu teč si Suchan pokryl, Šumperk neustále drží Brod sevřený v pásmu.
     
    06:52
    Draci právě vstřelili branku!
    TOMÁŠ SEDLÁK od modré snižuje a troufám si ze svého posedu hned naproti Suchanově brance, že brodský gólman nemůže mít čisté svědomí. Na Sedlákovu ránu i přes dobrý výhled reagoval pozdě. Asistence: Aleš Holík, Daniel Vrdlovec.
     
    07:09
    Další pokus domácích, tentokrát kotouč končí v rukavici Suchana.
     
    07:29
    Knotek měl našlápnuto do brejku, ale mezi dvěma beky neprošel.
     
    07:46
    Ochozy se nyní zlobí na verdikt sudího Kubičíka, který posílá na trestnou lavici za držení Lukáše Finsterleho. Pro něj je to od příchodu do Šumperka třetí vyloučení na dvě minuty.
     
    08:00
    Draci právě vstřelili branku!
    Jestliže domácí publikum bylo po tom dvougólovém direktu z úvodu zápasu opařené, teď bouří! Je vyrovnáno a Suchan znovu pouští skrze své betony lacinější gól. Autorem branky ALEŠ STANĚK, který procedil puk mezi chrániči Suchana. Asistence: Karel Plášek, Aleš Holík.
     
    08:34
    Hulva se snažil technicky dostat zpoza branky do střelecké pozice, ale obránce Brodu Pavlík si jeho úmysl dost dobře pohlídal.
     
    09:03
    Zakázané uvolnění Rebelů. Ti teď ještě budou hrát krátkou přesilovku, zbývá jim z ní 43 vteřin.
     
    09:23
    Kovář nadvakrát vyhodil a hosté začínají zpoza vlastní branky.
     
    09:40
    Tentokrát dostal puk do středního pásma Tesařík.
     
    09:50
    A ve vlastním oslabení musí Suchan lepit díry u své levé tyčky, Šumperk zásluhou Vrdlovce, pokud dobře vidím, sahá po gólu v oslabení!
     
    09:50
    A vše řeší krosčekem na brankovou konstrukci Aleš Jelínek, dostává tak dvě minuty. A šumperský útočník zůstává otřesen u branky, tak to nebyl Vrdlovec ale Michal Hlinka. Ten krosček totiž trefil nechráněnou oblast zátylku a vítkovický forvard v šumperských službách je evidentně otřesený.
     
    10:20
    Holík napřáhl na modré a Suchan ukryl kotouč v náruči na hrudi, ještě beci hostů čistí prostor v brankovišti, kdyby náhodou kotouč vypadl.
     
    10:20
    Brod se osvobodil a Štůrala rozehrává, hosté navíc díky nedorozumění v rozehrávce získávají zpět puk na své hole.
     
    10:44
    Další brodské vyhození.
     
    11:18
    Nepříjemná teč před Suchanem zcela změnila dráhu puku, ten však pro hosty na štěstí skončil v rohu kluziště. Rebelové se následně osvobozují.
     
    11:42
    Suchan kryje střelu z ostrého úhlu. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    11:49
    Tesařík se na modré snažil stáhnout si rukou puk na led a ačkoliv se mi zdálo, že si jej v napadání dvou protihráčů jen srazil na led, pískáno sevření kotouče.
     
    12:32
    Hlavní rozhodčí dnes působí trošku roztěkaným dojmem, po ostrém souboji dvou hráčů zůstal na ledě ležet jeden z brodských hokejistů, kousek od své branky, rozhodčí přesto ještě delší dobu nechal hru plynout, i když nehrozilo nebezpečí na jednu či druhou stranu.
     
    13:10
    Martin Novotný předvedl jakýsi "double hit", když tělem zastavil Rytnauera, který za sebou v tandemu vezl svého dalšího spoluhráče, který byl tak zablokován taky. Šumperk z následného protiútoku nevytěžil nic, sražená střela končí mimo led.
     
    13:35
    Draci právě vstřelili branku!
    DANIEL VRDLOVEC vloni zářil na trestných stříleních i na nájezdech a teď se šumperský střelec dostal do samostatného úniku, což dle svých zvyklostí proměňuje kličkou na bekhend! Asistence: Jakub Hulva.
     
    13:43
    Na první pohled pro Štůralu lehká práce při nahození hostů, jenže puk začal skákat divoce na hraně, a tak šumperský brankář raději přerušuje hru.
     
    13:55
    Václav Meidl si vybruslil do zakončení, ale míjí šumperskou branku!
     
    14:10
    Ostrý souboj u hrazení, ze kterého si šrám odnáší autor dnešní první branky Lukáš Endál, vylučovat se nebude.
     
    14:52
    Hra teď drží čas ve středním pásmu, za zmínku tak stojí souboj na tribunách, kdy oba kotle v plné síle bojují s decibely.
     
    15:37
    Draci aplikují velmi kvalitní presing a hosté neví, kudy do útočného pásma. Naopak Suchanovi teď pomohla tyč, kotouč se pak od jeho zad ještě skutálel do brankoviště, kde jej gólman Rebelů schoval pod lapačku.
     
    16:20
    Tak teď Rebel u slova a hlavně Polodna na sebe upozorňuje napadáním. A ve hře Rebelů pak lze najít jednoduchý systém, tlačí puk na modrou a střílí ve chvíli, kdy dva hráči najedou před branku. Značně nepříjemné pro Šumperk, pro hosty velmi jednoduché a zatím účinné. Štůrala měl znovu velké problémy.
     
    16:23
    Vzájemná kočkovaná Tomáše Sedláka a Romana Vondráčka končí vyloučením na obou stranách. Na časomíře však svítí jen šumperské dvě minuty, přitom hlasatel oznámil menší tresty na obou stranách. To je rébus.
     
    16:53
    Vyřešeno jednoduchou matematikou, domácí ve čtyřech, hosté v pěti, Rebel hraje přesilovku. A na ledě se přiostřuje.
     
    17:25
    Šumperk ale třikrát v oslabení vyhodil a drží hru daleko od branky.
     
    17:46
    Kotouč znovu ve středním pásmu.
     
    18:19
    Dle mého na obou stranách zákroky za hranicí pravidel, jak od Pastora, tak od někoho z hostujícího týmu, rozhodčí pouští hru. Tak snad se nám to tady nezmění v nějaké krvavé drama.
     
    18:33
    Domácí kompletní, ale vhazování v pásmu Draků.
     
    19:00
    Oba týmy nyní předvádí fyzicky úporný hokej, s maximem osobních soubojů, více ze hry mají ale hosté.
     
    19:47
    Skuliny do brankoviště Rebelové nenašli a Šumperk vyhazuje zásluhou Vrdlovce do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hosté velmi rychle získali vedení 2:0 po gólech Endála a Ostrčila, Šumperk ale předvedl bleskový obrat a za deset minut již Draci vedli 3:2! Zatímco oba týmy jsou v kabinách a domácí fanoušci odchází za občerstvením, ze sektoru hostů znějí písně. Sympatické. Další třetina začne přibližně v 17:56.
     
    Tak jsem si střihl jedno kolečko kolem stadionu, v obou sektorech panuje velmi dobrá pohoda. Jen zajímavosti k šumperským gólům. Tomáš Sedlák zaznamenal první gól Draků v listopadu 2012, nicméně za celý říjen vstřelili Draci 26 branek, ale z toho obránci pouhé dva góly! Jeden z nich byl navíc v oslabení a jeden v přesilovce.
     
    Teď tedy Tomáš Sedlák již z poloviny naplnil šumperský limit beků za celý minulý měsíc. A Daniel Vrdlovec v říjnu nastřílel plnou čtvrtinu všech šumperských gólů. Teď přidal již další.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Oba týmy se snažily dostat do útočného pásma a zahrozit, na obou stranách ale selhala rozehrávka. Hůř dopadla na straně domácích, ti se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    20:58
    Stejný prohřešek i na druhé straně a nic nenapovídá tomu, že by obě mužstva rozjela takový strhující brankostroj jako v úvodu zápasu.
     
    21:20
    Petr Gewiese rozehrává akci Draků zpoza šumperské branky. Dnes si Gewiese může potykat s Danielem Dolejšem, náhradním brodským brankářem, pokud se nepletu, oba za pár dní zamíří na turnaj čtyř do Švédska jako členové české dvacítky.
     
    22:07
    Na ledě zůstává ležet jeden ze šumperských hokejistů a hosté pokračují v akci, jakmile přišli o puk, tak se píská. A nakonec donašeč v podobě čárového radí hlavnímu a bude se vylučovat, zatímco zkrvavený Tesařík míří do kabin. Na led pozván rolbař, hosté dostávají dvě plus dvě minuty a potrestaným Václav Meidl.
     
    22:07
    A musím se omluvit Danielu Dolejšovi, po první třetině povýšil a nahradil mezi tyčemi svého nepříliš jistého kolegu Jaroslava Suchana.
     
    22:07
    Rolbaři uklidili ledovou plochu a vydali se přes trestnou mimo led, aby se hned mohlo začít hrát. Jenže na druhé straně zapomněli zavřít vrata, kterými na led přišli, takže stejně se ještě čeká.
     
    22:41
    Rebel dvakrát vyhodil.
     
    22:57
    Hlinka namazal krásně Sedlákovi, ten druhý gól v utkání nepřidal, výtečný Dolejšův zákrok!
     
    23:45
    Šumperk několikrát zahrozil, hlavně střely Novotného a Haase volaly po gólovém ocenění, ale ani jedem z domácích hráčů nezamířil mezi tyče.
     
    24:08
    Polodna přizvedl střílenou přihrávku Holíka a na poslední chvíli tak připravil Haase o stoprocentní šanci.
     
    24:14
    Brod vyhazuje.
     
    24:49
    Holík baseballovým způsobem ještě udržel puk v útočném pásmu, po pár dalších vteřinách ale hosté vyhazují.
     
    25:08
    Hlinka na puk mezi obránce těsně nedosáhl, hra v rohu kluziště a poté Rebel znovu vyhazuje.
     
    25:41
    Dlouhá přesilovka takřka u konce a Brod se velmi efektivně brání.
     
    26:09
    Ani Daniel Vachutka se do šance neprotlačil, hosté jsou kompletní.
     
    26:31
    Lukáš Endál trefuje tyč šumperské branky!
     
    27:00
    Hosté sevřeli Šumperk a zatlačili Draky až na brankoviště, domácí nakonec jen vyhazují z pásma a mohou si na pár vteřin odpočinout.
     
    27:15
    Štůrala po dalším nahození na svou branku přerušuje hru.
     
    27:15
    Jan Tesařík se po šití vrací z kabiny a nejspíš bude pokračovat ve hře.
     
    27:31
    Teď to je Rebel, kdo aktivně dokonce v pěti v útočném pásmu napadá. A zatím to na domácí platí.
     
    28:04
    První šumperský útok po dlouhé době zaměstnal Dolejše, přihrávka Haase na Staňka nakonec adresáta nenašla.
     
    28:43
    Strhující hokej nahoru dolů musí diváky bavit, hned po šumperské šanci zahrozili hosté a Štůrala tygřím skokem zachraňoval u své pravé tyčky. Hosté znovu velmi nebezpeční.
     
    28:52
    Hned po bully nepříjemný padáček končí na brance Šumperka. Vhazování se bude opakovat.
     
    29:10
    Meidl výborně zavezl do útočného pásma, ke střele se ale po kličkování mezi čtyřmi Draky nedostal.
     
    29:40
    Z protiútoku trefuje Adam Rufer břevno Dolejšovy branky!
     
    29:58
    A zase na druhé straně Štůrala krotí neposednou gumu, navíc Šumperk půjde do čtyř!
     
    29:58
    Na dvě minuty za podražení vyloučen Jiří Suchý.
     
    30:20
    Odpuštěn hraniční zákrok Knotka, ale hosté pak musí spěchat honem zpátky...
     
    31:10
    ...jenže Hlinka nakonec nevyhodnotil situaci jako vhodnou k zakončení a tak on i Plášek udrželi dobrou půl minutu v útočném pásmu,
     
    31:58
    Domácí jsou kompletní, přesto je Brod stále v útočném pásmu.
     
    32:22
    Šumperk vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    32:38
    Další prohřešek domácích stejného typu, hra se vrací před branku Štůralovu.
     
    33:10
    Rebelové se opravdu zakousli do domácího týmu a mají více ze hry, jenže do zakončení se přes zarputilý val hráčů v modrém nedostávají.
     
    33:28
    Rebelové odehrávají na zakázané uvolnění.
     
    33:37
    Vrdlovec se snažil zajet před branku, ale hosté puk odpálil do středního pásma.
     
    34:07
    Obě mužstva předvádí sice nadstandardně bojovný výkon, ale možná i právě proto opadá počet šancí na obou stranách.
     
    34:35
    Draci právě vstřelili branku!
    MARTIN PODEŠVA předvedl skvělý kousek, stáhl si kotouč do středu mezi kruhy a nádhernou střelou zápěstím vymetl šibenici Dolejšovy branky!!! Asistence: Adam Rufer.
     
    35:08
    Tak uvidíme, jak na to hosté zareagují, Šumperk vyčkává na modré a Rebel u puku.
     
    35:29
    Rána od modré trefila Dolejše do masky!
     
    35:54
    Skoumal zkoušel finální kličku, ale poslední hráč hostů mu sebral puk.
     
    36:09
    Blinka nedoklepl do prázdné branky kotouč odražený od zadního plexiskla.
     
    36:41
    A domácí při chuti! Hulva se snažil dorážet na brankovišti, Stehlík jej zezadu sundal evidentním krosčekem, teď hlavní rozhodčí přimhouřil nad hosty oko. Ti jsou ale po čtvrté brance pod evidentním tlakem!
     
    37:04
    Rufer minul z kruhu!
     
    37:09
    Faulovaný Tomáš Sedlák a na trestnou i přes svou velkou nevoli musí Jan Knotek! Ten ještě něco Sedlákovi ve vzájemné diskusi horlivě vysvětluje, nic to nemění na tom, že Šumperk bude hrát přesilovku.
     
    37:25
    Hosté teď značně podráždnění, hodně divoce si počínalo duo Vondráček - Meidl. Vondráček se drsně snažil vydolovat kotouč zpod ležícího hráče, což se domácím nelíbilo. V následné strkanici pak Vondráček začal pěstmi dávat i lavičce domácích, u které se konflikt udál, také Václav Meidl se spustil do potyčky. Právě ten dostává dvě minuty za hrubost, to samé i Jiří Suchý.
     
    38:13
    Šumperk sevřel hosty v pásmu a v přesilovce ale vytěžil jen Tesaříkovu ránu, kterou Dolejš moc dobře viděl a lehkým zákrokem lapačkou ji schoval do rukavice.
     
    38:51
    Kotouč za šumperskou brankou, přesilovka domácího týmu pomalu končí.
     
    39:27
    Šumperk hraje v pohodě a s přehledem, Holík si dojel pro přihrávku, zasekl a pak hledal střílenou přihrávku najíždějícího Hulvu. Ten se k dorážce nedostal, puk minul branku.
     
    39:29
    Zakázané uvolnění hostů
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Šumperk ve druhé, hodně tvrdé a nervozní třetině, přidal čtvrtý gól zásluhou krásné individuální akce Martina Podešvy. Na svém ledě tak sice vede 4:2, ale zdaleka není nic rozhodnuto. Třetí část hry začne přibližně v 18:48.
     
    Oba týmy se nám objevují na ledové ploše a za malou chvíli začne třetí třetina utkání mezi Salithem Šumperk a Havlíčkovým Brodem.
     
    40:16
    Hned po šestnácti vteřinách jejího průběhu hrozí duo Plášek - Staněk, kdy prvně jmenovaný namazal v tandemu Staňkovi, který se ihned snažil z prostoru mezi kruhy dostat puk do branky, protože Dolejš byl vybruslený proti Pláškovi. Ale Staněk minul branku a kotouč odražený od hrazení schoval Dolejš do lapačky.
     
    40:47
    Draci vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    41:12
    Hosté předvedli velmi rychlý přechod do útoku a zpětnou přihrávku před Štůralu srazil ke svému spoluhráči Sedlák. Brankář pak pokryl puk pod rukavici.
     
    41:28
    Šumperk dostal puk do středního pásma, je otázkou, jak se k bránění náskoku postaví.
     
    42:00
    Endál s Meidlem zamotali hlavu šumperským zadákům, Tesařík odpálil puk ležící na brankovišti do bezpečí.
     
    42:15
    Volnomyšlenkářství rozhodčích pokračuje, znovu se pouští hra i za cenu drobných prohřešků proti pravidlům na obou stranách, domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    43:37
    V pozadí snahy hostů o dobytí šumperské tvrze se vyrýsoval zajímavý souboj mezi Holíkem a Stehlíkem, oba hráči si několikrát nedarovali tvrdé hity, hlavně Stehlík byl velmi aktivní a čistým důrazem dal šumperskému kapitánovi pocítit tvrdost hry.
     
    44:50
    Hosté mají sice více ze hry, ale domácí Šumperk tlačí zdárně hru do rohů a útočníci Brodu mají plno práce vůbec se dostat do kloudné šance.
     
    44:59
    Teď ale mohou těžit z přesilové hry, Adam Rufer dostává dvě minuty za hákování.
     
    45:38
    Až teď Brod postavil klasický přesilovkový zámek.
     
    45:49
    Draci právě vstřelili branku!
    MARTIN PODEŠVA dostal přihrávku mezi beky a v oslabení i přesto, že neměl velkou rychlost, se tísněn dostal do zakončení. Bekhendovou žabkou šťastně přehodil Dolejše a stadion bouří! Asistence: Matěj Blinka, Jiří Suchý.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    46:57
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté ještě v téže přesilovce snižují! Brod prokázal důraz na brankovišti a puk se šťastně překulil přes Štůralu až těsně za brankovou čáru. Autorem je označen JAN PAVLÍK. Asistence: Petr Polodna.
     
    47:56
    U branky šumperského týmu se teď strhla rvačka, ve které se vytvořily tři dvojice. Nakonec žádná velká boxerská vložka k vidění nebyla, vylučovat se ale bude.
     
    48:42
    Ve velké šanci v brejku Tesařík nedal! A vyloučenými hráči jsou brodští Ondráček s Meidlem a z domácí strany Gewiese a Sedlák.
     
    49:48
    Hosté jsou aktivnější a teď několik desítek vteřin drží Šumperk v klinči.
     
    50:00
    Tak až teď vyloučen Meidl za zbytečný krosček v útočném pásmu, tak jdu pídit, kdo byl jeden z těch hříšníků bitkařů, když Meidl ne.
     
    50:00
    Tak to nebyl Meidl, ale Knotek.
     
    50:49
    Šumperk v přesilovce evidentně nikam nespěchá a snaží se spíše držet čas, za stavu 5:3 tak bere početní výhodu hlavně takticky.
     
    52:06
    A nakonec všichni šumperští hokejisté útočili, takže při návratu z trestné lavice mohl Meidl čekat na přihrávku, ta k němu neprošla.
     
    52:20
    Štůrala schoval puk do výstroje a je přerušeno.
     
    52:32
    Knotek s Holíkem si přímo před zraky hlavního sudího vyměnili dva ostré zákroky, no, sudí riskuje s pouštěním těchto bolestivých sekání a podobných dohrávání. Snad se nám to tu nezvrhne, byla by to škoda.
     
    53:25
    Rufer prováhal ideální příležitost ke střelbě a o puk přišel.
     
    54:01
    Endálovu tutovku mířící pod břevno Štůrala v pádu lapačkou vytěsnil nad branku!
     
    54:32
    A znovu Štůrala v práci, ale kryje a hra přerušena.
     
    55:18
    Hosté jsou v tlaku, ale nedokáží se dostat do zakončení, přitom čas se jim evidentně krátí.
     
    55:32
    A zakázané uvolnění Rebelů.
     
    56:15
    Zakázané uvolnění domácích a hra se vrací před Štůralu.
     
    56:22
    A ještě vyloučení na straně Brodu, za sekání dostává dvě minuty jeden z hostujících hráčů. A vylučovat se hned bude zase.
     
    56:32
    Tentokrát na domácí straně. A hosté naskočí do hry v pěti bez brankáře.
     
    57:00
    Marek Haas minul z modré čáry prázdnou branku!
     
    57:26
    Zpoza vlastní branky vyhazoval bekhendem dloubáčkem Aleš Holík, kotouč chvíli mířil do branky, pak se svezl bokem, zakázané uvolnění.
     
    57:18
    Draci právě vstřelili branku!
    A je asi rozhodnuto! Halou zní Chelsea Digger a KAREL PLÁŠEK posílá přes celé kluziště puk do sítě! Bez asistence.
     
    58:23
    Domácí již dohrávají oslabení a zápas také, hosté přesto zkouší ještě změnit stav zápasu.
     
    59:10
    Štůrala kryje do lapačky ránu Protivného.
     
    59:33
    Šumperk ještě vyváží puk a určitě bude chtít dohrát někde jinde než před Štůralou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Draci již po čtyřech minutách prohrávali 2:0, jenže pak se zvedli, otočili zcela stav a Rebel již jen marně zkoušel ještě vybojovat v Šumperku nějaké body. Na severu Moravy se hrálo kvalitní a rychlé utkání plné osobních soubojů, krásných branek a hlavně ve velkém tempu a nasazení. Brod v závěr zkoušel i dlouhou power-play, ale v ní již srovnat nedokázali. Naopak Karel Plášek technicky poslal puk do prázdné sítě. Šumperk tak získal v zápase, který okořenily účastí početné a hlučné fanouškovské tábory obou mužstev. (19:25:11)
    Marken.cz

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 7. Sedlák (Holík, Vrdlovec), 8. Staněk (Plášek, Holík), 14. Vrdlovec (Hulva), 35. Podešva (Rufer), 46. Podešva (Blinka, Suchý), 58. Plášek - 3. Endál (Pavlík), 4. Ostrčil (Blažek, Stehlík), 47. Pavlík (Polodna)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Vajner) - M. Novotný, Holík, Gewiese, Sedlák, Tesařík, Suchý, Kovář, Pastor - Haas, Plášek, Staněk - Rufer, Hulva, Vrdlovec - Hlinka, Podešva, Finsterle - Blinka, Skoumal, Vachutka. Trenér: Radek Kučera.
    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (21. Dolejš) - R. Novotný, Morava, Protivný, Pavlík, Ostrčil, Soldán, Jelínek - Ondráček, Knotek, Rytnauer - Polodna, Štěpánek, Vondráček - Musil, V. Meidl, Endál - Blažek, Fiedler, Stehlík. Trenér: Karel Dvořák.

    Rozhodčí: Kubičík - Jureček, Rychlý
    bahis siteleri